Aihe

Islam ja terrorismi

Anonyymi

Ranskassa kuohuu. Ensin sananvapauden tunnilla Muhammed-pilakuvia demonstrointi-mielessä näyttänyt opettaja murhataan raa’asti leikkaamalla pää-poikki ja silpomalla häntä 30 cm pitkällä veitsellä. Surmaaja on 18-vuotias venäjällä syntynyt muslimi. Macron kuvaa tätä tyypilliseksi ääri-islamilaiseksi terrorismiksi.

Islamilainen maailma suuttuu Macronille kommenteista ja siitä, että Macron ei tuomitse pila-piirrustuksia. Turkin presidentti kuvaa Macronia mielenvikaiseksi ja kehottaa boikotoimaan ranskalaisia tuotteita. Sitten tunisialainen 21-vuotias maahanmuuttaja tekee puukko-iskun kirkkoon, missä kuolee kolme ihmistä.

Muslimimaailma on raivoissaan. Mutta ihmeellistä näin sivusta seuranneena on se, että raivo kohdistuu Ranskaan ja joihinkin sarjakuva-piirrustuksiin. Mitä vitun väliä jollain Muhammed tai Jeesus pilakuvilla? Raivon pitäisi kohdistua noihin terroristeihin, jotka mustamaalaavat koko islamia, kun tekevät terrori-iskuja uskontonsa nimissä. Nyt maltillisten muslimien tulisi nousta barrikaadeille ja tuomita vieläkin selvemmin kaikenlainen väkivalta!

Nyt ei ole oikea aika osoittaa mieltä siitä, mikä on sopiva sarjakuva-piirrustus ja mikä ei... Sarjakuva ei voi olla niin huono, että se oikeuttaisi murhan.

Miten täällä olevat muslimit näkevät tämän tilanteen? Voiko islamin tai Koraanin opit olla osa-syy ihmisten radikalisoitumiseen vai onko kyse vain Ranskan maahanmuutto-ongelmasta?

5

54

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mitä se kertoo islamista ja muslimeista, että raivo EI kohdistu päänleikkaajaan? Kyse ei siis taida olla uskonnon mustamaalauksesta.

   Ydin raivostumisessa on siinä, että alempiarvoisemmat vääräuskoiset kehtaavat loukata islamin ydintä eli Muhammedia, ts. muslimeihin kohdistuu kaksinkertainen kunnianloukkaus.

  • Terrorismi ei kuulu Islamiin.
   Se että on olemassa terroristeja, huonosti voivia sellaisia, ei tee uskonnosta Islam terroristista.

   Ettekö ole koskaan kuulleet tai lukeneet mitä islamin oppineet kirjoitti sen aikaiselle isis-johtajalle jo vuosia sitten???????
   He selitti juurta jaksain miksi isis on väärässä, täysin väärässä.
   He selitti sen käyttäen Koraania apunaan.
   Lukekaa, sieltä löytyy totuus terrorismista joka ei ole sama kuin Islam.

   -----------------------------------------------------
   "OPen Letter To Dr. Ibrahim Awwad Al-Badri, alias ‘Abu Bakr Al-Baghdadi’,
   ———————————————
   And to the fighters and followers of
   the self-declared ‘Islamic StatE’

   https://rissc.jo/wp-content/uploads/2019/04/Letter_to_Baghdadi-EN.pdf
   ---------------------------------------------
   Islamin sadat oppineet siinä selittää terroristeille mitä Islam on ja mitä Islam ei ole.

   Uskotteko enemmän terroristien, huonosti voivien terroristien sanoihin, kuin siihen mitä islamoppineet sanoo terrorismista?
   Jos terroristeihin uskotte, silloin olette samalla tavalla ajattelevia kuin terroristit jos kerran kannatatte isis-ideologiaa ja heidän pahoja tekoja ja kuvittelette sen olevan Islamia.

   • Kurkunleikkaajat eivät siis ole oikeita skotlantilaisia?


   • Anonyymi

    Kiitos asiallisesta vastauksesta. Jihad-sana lienee monesti pahasti väärin ymmärretty. Maltilliset muslimithan tarkoittavat sillä ilmeisesti sisäistä kamppailua omaa pahuutta vastaan eivätkä mitään Pyhää Sotaa.

    Mutta kenties voit valaista, miksi 12 muslimivaltiota on määrännyt kuolemantuomion siitä, jos muslimi hylkää islamin? Esimerkiksi vuonna 2014 tehdyn kyselyn mukaan Egyptin muslimeista 88% kannatti tätä kuolemanrangaistusta, mikä tuntuu täysin käsittämättömältä.

    Toki löytyy myös muslimivaltioita, jossa islamin hylkäämisestä ei juuri kukaan halua rangaista, mutta jotain outoa islamissa on, jos enemmistö egyptiläisistä kannattaa kuolemantuomiota tälläisestä asiasta, mikä pitäisi kuulua ihan perus mielipiteen vapauden alle.


  • Anonyymi

   Jihad on kyllä kerrottu ja määritelty Koraanissa...

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   200
   11964
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   190
   2824
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   2107