Hallitus estää työkyvyttömyyseläkkeelle pääsyn?

Anonyymi

Eläkeputken tuhoamisen ohella on nostettu esiin pimeitä ja katalia maan tavan ajatuksia vaikeuttaa työkyvyttömyyseläkkeelle pääsyä.

Alhaista ja miksei sairaillakaan ole ihmisoikeuksia Suomessa?

Monen sairauden vielä aiheuttivat maan tavan julmat käytännöt yms.

Suomalainen yhteiskunta tuottaa paljon sairautta ja nyt vielä yritetään estää sairaana oleminen.

Our lives matter?

26

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei hallitus sitä estä vaan kela. Mutta suosittelen sellaista lääkäriä joka liioittelee lääkärinlausunnossa tilannettasi niin on puolet helpompi päästä työkyvyttömyyseläkkeelle. Omalla kohdalla terapia piteni toteutuneesta vuodesta kolmeen vuoteen ja työhistoriaa 1 kk ei mainittu vaan en ole ollut lääkärin mukaan senkään vertaa työelämässä.Ja lisäksi lääkäri mainitsi harmaantuneet hiukseni vaikka ikää oli alle 40 vuotta.

  • Anonyymi

   Miksi juuri Suomessa on näin raaka kulttuuri?

  • Anonyymi

   Maan Tapa tekee varmasti kaikkensa että edes sen ikeestä vapautuneet eivät saisi elää rauhassa köyhinä ja katkerina?

  • Anonyymi

   Jopa rahan asialla oleva työterveyshuolto joutuu vapauttamaan kun laittaa vaan rastia oikeisiin ruutuihin ja syö niitä nappeja kiltisti edes hetken.

   Sitten vaan oikeusapua jos homma ei etene.

  • Anonyymi

   Pitää olla vaan tarpeeksi lähellä työeläkeikää.Jos muutama vuosi jäljellä,niin kyllä tk-eläke napsahtaa kun vaan on tarpeeksi vaivoja. 50v on ehdottomasti liian nuori,siitä tehdään vaikka väkisin työkuntoinen.

  • Anonyymi

   Tosiasia on, että ihminen ei muutu käytännössä työkykyiseksi sillä, että on paperilla työkykyinen. Siinä mielessä päätökset ovat harhaisia. Ei ihminen työllisty tai vain mene töihin sillä, että papereissa lukee, että on siihen kelvollinen. Oikeasti suurin osa kaiken ikäisistä pitkäaikaistyöttömistä ei ole työkykyisiä. Ja tämän porukan työ- ja toimintakyky vain alenee ajan kuluessa ja iän lisääntyessä. Työttömyyspäivärahoilla on umpihullua käytöshäiriöistä porukkaa, joita kukaan ei työllistäisi, vaikka maksettaisiin.

   Mitä ajattelit nk. työllistymisen olevan? Ilmestyykö yht'äkkiä valtava joukko avoimia työpaikkoja, joihin työkyvyttömät työllistetään? Epäilen. Eiköhän se tarkoita samaa kuin tähänkin asti. Ihmistä kyykytetään koulutuksissa ja ilmaistyönä työkokeiluissa. Riippuu varmasti paljon työvoimavirkailijan persoonallisuudesta, mihin suuntaan homma menee. Oikeasta työstä noissa toimenpiteissä ei ole kyse. Sanot, että työpaikan on sitten oltava sellainen, jossa voi kunnolla nojata lapion varteen tai seistä tumput suorana tai paikalle on saatava lepovuoden. Oikeasti kaikissa työkokeilupaikoissa tai vastaavissa ei tehdä yhtään mitään.

   Onneksi ennätin saada oman eläkkeeni sopivassa saumassa aktiivimallivuonna.

   • Anonyymi

    Samoin kolkutteli minullaki aktiivimalli ja ytk:n päivälaskuri oli jo siinä mallissa,että kohtapuoliin olisi päiväraha pudonnut muutaman prosentin.Oli se hullua aikaa kun kaikki sairauslomat oli pidetty (300) ja olin täysin työkyvytön,silti järjestelmä odotti että olisin työllistynyt.Sairauslomaa olisi tietenki saanut myös te-toimistoon,mutta kukaan ei olisi sitä enään maksanut.Näissä tapauksissa uusi työnantajakin on hankalassa tilanteessa,ei hänkään saa kelasta mitään korvausta jos työntekijä on käyttänyt kaikki sairauslomansa samasta sairaudesta mitä myönnetään,pitää olla vuosi terveenä ensin tai uusi sairaus.No tilanne on helpottunut,olisin kerennyt myös putkeen mutta myönsivät sen eläkkeen vihdoin 2019.


   • Anonyymi

    Paljonkohan työkokeilut ja muu vastaava sirkus maksaa yhteiskunnalle? Jos ajatellaan juuri näitä 50 ikäisiä, jotka eivät ole järin kuumaa ja haluttua kamaa työmarkkinoilla.

    Olisiko jopa halvempaa päästää heidät jonkinlaiselle eläkkeelle sieltä kortistoista? Se olisi helpostus heille sekä vapauttaisi te-toimistojen resursseja niiden käyttöön, joilla ikänsä puolesta on realistiset työnsaantimahdollisuudet.


  • Moni saisikin eläkkeensä jos jaksaisivat vaan hakea katkeamattomasti uudestaan ja uudestaan.Ensimmäiset haut eivät tahdo mennä läpi ja jos silloin jo lannsituu, ei tule saavuttamaan päämääräänsä.Itse varauduin jo työkokeiluihin koska niitäkin jo ehdoteltiin ja olisin mennytkin mutta viimein tärppäsi ja pääsin eläkkeelle.Ikääntyneenä työttömänä kannattaa pitää ihan jatkuva eläkehaku päällä,vain sillä voi varmistaa että joskus se vaan sieltä lipsahtaa ja te-toimistolle suunnitelmiin ensissijaisesti pyrkiminen tk-eläkkeelle.

  • Anonyymi

   Sairas systeemi , kuvaa hyvin miten kansaa vedätetään ja levitetään valeuutisia totuutena , itsekin pääsin tk-eläkkeelle 10v. tappelun jälkeen mielenterveyspaperein vaikka vika olikin fyysinen , lääkärit itse sen "järjestelivät" todettiin vaan että ei kait väliä millä perusteilla eläkkeen saa . Järjestelmä itse tuhoaa nekin toiveen rippeet tervehtymisestä työkuntoiseksi ajamalla ihmiset fyysisten vikojen lisäksi henkisesti aivan loppuun perusteettomilla lausunnoillaan ja päätöksillään , tässä me erotaan läntisistä sivistysmaista kuten naapurista ruotsista vaikka aina meitä siihen verrataakin kun velvotteista puhutaan , siellä asiat hoidetaan sivistyneesti. Kelan ja julkisenpuolen terveydenhoidon parissa tuli nähtyä niin uskomattomia tapahtumia ja lääkäreitä joita ei voisi kuvitella olemassa olevankaan ,mutta onhan vaan vielä 2000-luvullakin,

   • Anonyymi

    Lisättäköön että tuo fyysinen vamma tuli työelämästä että olisiko takana ollut myös että pyrittiin estämään mahdolliset vahingonkorvaukset tekemällä prosessista niin raskas ettei kukaan tosissaan sairas moista jaksa . Enkä tunnu olevan ainoa vaan minulle sanoivat jo sivullisetkin asiasta puhuttaessa että älä vaan ota tosissaan työterveyslaitosta , siihen pitää suhtautua lähinnä huumorilla tai voi "pimahtaa" ennenaikojaan.


  • Anonyymi

   Onko niin, että pelkkä työkyvyttömyys ei riitä tk-eläkkeen saamiseen, vaan ikää täytyy olla vähintään 60v? Tosin tiedän tapauksia, etteivät nämäkään kaksi tekijää yhdessä ole riittäneet, vaan on tarjottu uudellenkoulutusta.

  • Anonyymi

   Eläke putki oli ihmisoikeus rikos, koska kela sanoi Tarja Halosen aikana, että kela ei ota minulta vastaan lääkärin työkyvyttömyys lausuntoa, koska minä en kuulu mihinkään liittoon, ja liittoon kuuluminen on edelleytys eläkkellä pääsyyn.

   Kysyin käykö marttaliiton kortti,
   Entä joku muu jäsen kortti
   Sillä jos vaaditaan ammattiliiton kortti eli sosialisti lafkaan kuulumisen kortti eläkkellä pääsyyn niin käykö vaikka kepun jäsenyys kortit.

   Kala vastasi että ainoastaan ammatilliton kortti käy, johon en ole koskaan kuulunut.

   Suomi on ainoa tallanen maaa joka vaatii vasemmisto lafkaan kuulumista kunnes ottaa vastaan työkyvyttömyys eläke hakemuksia, tämä tuli kommunisti itäsaksan vihaama nainen Tarja Halonen.

   No soin 20 vuotta sukan vartta kun kommunisti maani suomi kiristi liittymistä sosialisti lafkaan, eli se oli kiristystä, ja minä en edes kuoleman edessä liity Demari lafkaan
   Ja rangaistuksena siitä että en ollut Demari soin 20 vuotta sukan vartaa työkyvyttömänä sairaana ja ajattelin että kiristys kommunistiksi tuli samaksi kuin DDR rässä,josta Tarja Halonen tuli ja toi samat opit että työeläkettä et saa ellei ole sosialisti korttia, eli toi DDR järjestelmän Suomeen, ja suoraan sanottuna sen nähtyäni pidän suomea niin kommunistisena että oksennan suomi sanan kuultuani.

  • Anonyymi

   Kevatyömalli kun kelatyöjohto loppuu nääs.

  • Anonyymi

   Kyllä terveydenhuollossa harrastetan myös selvää suosimisjärjestelmää , jos olet terveydenhuollon piirissä töissä niin työkyvyttömyyseläkkeelle pääsevät "heittämällä" , vaan raskaan työn "duunaria" kiusataan vuosikaudet , näin se vaan menee tosielämässä , ihmettelen ettei näille päätöksille ja toimille ole asiallista valvontaa sivistysvaltiossa.

  • Anonyymi

   Olen vähän huolissani siitä, miten helppoa oli päästä niin sairauslomalle, kuntoutustuelle kuin työkyvyttömyyseläkkeelle. Ei kai tämä yhteiskunta voi kestää sitä, että tämä elämäntapa on tyrkyllä kaikille, joita ei nappaa tehdä enää töitä.

  • Anonyymi

   Taitaa olla niin, että nuoren ei-vakinaisessa työsuhteessa olevan on jopa helppo päästä työkyvyttömyyseläkkeelle. Jos taas kyse on 55v. vakkariduunarista, ei hän voi olla niin romuna, että päästettäisi työelämästä pois. Tarjoillaan uudelleen koulutusta eli kortistoa vanhuuseläkkeeseen saakka.

  • Anonyymi

   Kyllä huomaa tätä ketjua lukiessa kuinka pehmeäksi on suomalainen sosialistinen valtio ihmiset kasvattanut. Muualla sitä joutuisi olemaan sairaana sillan alla ja kerjäämään elantonsa. Täällä vaan valitetaan ja ikänsä töitä tehneet ja veroja maksaneet eivät pääse sen vuoksi ansaitulle vanhuuseläkkeelle.
   Mikään ei riitä pehmoiselle pumpuli suomalaiselle.
   Yrittäkää vähän karaistua ja taistella itsenne vuoksi. Ei valtio ole vastuussa elämästänne!

  • Anonyymi

   Kyllä huomaa tätä ketjua lukiessa kuinka pehmeäksi on suomalainen sosialistinen valtio ihmiset kasvattanut. Muualla sitä joutuisi olemaan sairaana sillan alla ja kerjäämään elantonsa. Täällä vaan valitetaan ja ikänsä töitä tehneet ja veroja maksaneet eivät pääse sen vuoksi ansaitulle vanhuuseläkkeelle.
   Mikään ei riitä pehmoiselle pumpuli suomalaiselle.
   Yrittäkää vähän karaistua ja taistella itsenne vuoksi. Ei valtio ole vastuussa elämästänne!

   • Anonyymi

    Duoda duoda .. ikänsä töitä tehnyt sekä veroja maksellut pääsee ansaitulle vanhuuseläkkeelle täsmälleen tullessaan laissa säädettyyn ikään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Duoda duoda .. ikänsä töitä tehnyt sekä veroja maksellut pääsee ansaitulle vanhuuseläkkeelle täsmälleen tullessaan laissa säädettyyn ikään.

    Ja jos et ole sattunut seuraamaan tai lukemaan mitään niin eläkeikää hilataan kokoajan ylöspäin koska kohta ei ole enää maksukykyä kaikenlaisten loisten elättämisien vuoksi.
    Seuraisit sinäkin joskus jotain.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja jos et ole sattunut seuraamaan tai lukemaan mitään niin eläkeikää hilataan kokoajan ylöspäin koska kohta ei ole enää maksukykyä kaikenlaisten loisten elättämisien vuoksi.
    Seuraisit sinäkin joskus jotain.

    Ulkomailta tulee kokoajan vaan lisää heti ku nousevat veneestä ja ovat hukanneet paerinsa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja jos et ole sattunut seuraamaan tai lukemaan mitään niin eläkeikää hilataan kokoajan ylöspäin koska kohta ei ole enää maksukykyä kaikenlaisten loisten elättämisien vuoksi.
    Seuraisit sinäkin joskus jotain.

    Kyllä eläkeikää hilataan ylöspäin koko ajan. Tämän väitetään johtuvan ennen muuta ihmisten odotettavissa olevan eliniän pitenemisestä. Tosin pidän vieläkin suurempana selviönä, että mitä enemmän rahaa holvataan ulkomaille sekä tänne tulevien ulkomaalaisten elättämiseen, sitä vähemmän on rahaa suomalaisten tarpeisiin, kuten eläkkeisiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä eläkeikää hilataan ylöspäin koko ajan. Tämän väitetään johtuvan ennen muuta ihmisten odotettavissa olevan eliniän pitenemisestä. Tosin pidän vieläkin suurempana selviönä, että mitä enemmän rahaa holvataan ulkomaille sekä tänne tulevien ulkomaalaisten elättämiseen, sitä vähemmän on rahaa suomalaisten tarpeisiin, kuten eläkkeisiin.

    Helppo syyttää ulkomaalaisia kun itse ei suostu pistämään tikkuakaan ristiin oman selviämisen vuoksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Helppo syyttää ulkomaalaisia kun itse ei suostu pistämään tikkuakaan ristiin oman selviämisen vuoksi.

    Olet pohjimmiltasi varmasti miellyttävä ihminen tai sellaisen alku.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olet pohjimmiltasi varmasti miellyttävä ihminen tai sellaisen alku.

    Samaa voisin sanoa sinusta. Ei mitään ymmärrystä millekään muulle kuin itsellesi.


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jopa 35-vuotiaiden naisten kuolemissa on nyt hälyttävä piikki

   Jopa 35-vuotiaiden naisten kuolemissa on nyt hälyttävä piikki – Erikoislääkäri antaa tarkat neuvot, mitä pitää muuttaa
   Maailman menoa
   142
   3984
  2. Minua hävettää että olin joskus kanssasi

   Tai suorastaan oksettaa 😅😅
   Ikävä
   73
   2398
  3. Terveet työttömät töihin vaikka väkisin

   Onhan se prkl, että toisten annetaan loisia työtä tekevien kustannuksella vaikka koko ikänsä, kun ei tahdota mennä töih
   Maailman menoa
   241
   1030
  4. Millainen yhteys sulla on kaivattuusi irl

   Oletteko tekemisissä? Jutteletteko? Tapailetteko? Vai oletteko vaan tuttuvia tai työkavereita, ehkä naapureita?
   Ikävä
   43
   820
  5. Ohhoh! Käärijä löysi luksuslomalta uuden "ystävän" - Some riehaantui: "On vähän humalassa..."

   Käärijän huumorintaju on kyllä aikamoinen. Ja Käärijä on jo ilmiö, sillä hänellä on tätä nykyä esim. Instagramissa yli 5
   Suomalaiset julkkikset
   3
   809
  6. Nainen, miten sinuun tehdään

   Vaikutus? Miten mies hurmaa sinut?
   Ikävä
   54
   753
  7. Nainen, milloin me tapaamme? Se on kiinni sinusta.....

   Ollut sinusta riippuvainen asia jo ihan alusta asti. No, ehkä tarvitset vielä pari vuotta lisää aikaa. Kunhan kiusaan j
   Ikävä
   63
   731
  8. Rehellisyys ja avoimuus

   Mitä mieltä olette nyt selville tulleista asiakirjoista mitä kaupungin virkamiehet ovat yrittäneet piilottaa? Tätäkö on
   Oulainen
   13
   673
  9. Palo-päällikkö

   Eläkkeelle miten nyt pärjää kun ei autoa käytössä. Muuten ei varmaa olo muoto muuttuu. Työn määrä ei varmaankaan vähene
   Haapavesi
   12
   649
  10. Pornoa, seksiä vai erotiikkaa? Fifty Shades Of Grey -leffa tv:stä

   Kohuleffa Fifty Shades Of Grey tulee taas tv:stä. Oletko nähnyt? Lue lisää ja katso lähetysajat: https://www.suomi24.fi
   Elokuvat
   12
   639
  Aihe