Aihe

Sopiiko mikä rotu minulle?

Anonyymi

Hei kaikki mielipdettä kaivataan kissa rodun valinnassa. Minulla oli kissa muutaman vuoden ihana maatiais rouva. Kissan omistaja oli ulkomailla tuon ajan eikä pystynyt ottamaan kissaa mukaan (sotilas). Tämän jälkeen on ollut mielessä oman kissan hankinta mutta haluaisin rodun joka sopii minulle. Vähän koittanut opiskella mutta mielipiteitä kaivataan.

Asun yksin päivät töissä eli kissa saisi mielellään pärjätä hyvin tuon ajan yksin. Kissa saisi olla mukana muuten minne menen. Veneelle (purjevene) tänä kesänä asuin veneessä 4kk normaalisti asun veneessä noin 1kk vuodessa. Veneessä kissalla olisi käytännössä oma hytti missä vessa ja paikka minne voi mennä eikä ketään häiritse.

Kesämökillä vaihtelevasti viikonloppuja ja etä viikkoja. Tottua helposti ulkoiluttamiseen hihnassa. Luonteeltaan kissa olisi rohkea ja lempeä.
Mielellään saisi olla turkiltaan helppohoitoinen ja muutenkin terve rotu. Ei mitään kovin vahvaa metsästysviettiä

Mikä rotu nauttisi tällaisesta kodista? Tietysti kotia mulkataan kissan mukaan myös mutta mukavaa jos kissa nauttisi kodistani sellaisena kun se on.

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sitten se on joku rotu, jota nimenomaan on jalostettu seurakissaksi. Toiselta puolen katsottuna maatiainen on sopeutuva- yksilöllistä.

  • Anonyymi

   Jos et ole minkään rodun fani, älä katso rotua, vaan yksilön ominaisuuksia. Käy vaikka löytöeläinkodeissa katsomassa sopivaa seuralaista. Jo puolivuotiaasta näkee, miten se käyttäytyy ja esim kokeilemalla valjaita päälle saa selville kissan suhtautumisen valjaisiin. Eläinhoitajat varmasti auttavat sopivan kaverin löytämisessä

   • Anonyymi

    Pitää tätä kokeilla. Tämähän olisi aivan win-win tilanne koditon saisi kodin ja minä tietäisin vähän paremmin mitä saan. Tosiaan kissan luonne ratkaisee kaiken :)


  • Anonyymi

   Tuo vaatimus ettei mielellään olisi kovaa metsästysviettiä on aika kova koska useimmilla kissoilla on sellainen aika kova etenkin pentukissoilla. Se voi tasaantua ajan kanssa tai sitten ei pitkään aikaan. Sanonpahan vain että rauhalliseksi luultu rotu voi yksilönäkin olla päinvastainen... eli kannattaa tarkkaan harkita mitä hankkii.

  • Anonyymi

   SEMMONEN LYHYTJALKANEN KISSA !!

   • Anonyymi

    Charolais olisi sinulle sopiva. Rauhallinen luonne ja todella kaunis.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   7486
  2. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   114
   7472
  3. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   508
   5965