Ajovarma, Traficom ja riskientunnistamiskoulutus

Anonyymi

A on saanut ajokortin 1/2017 ja suorittanut vaadittavat RTK:n lisäkoulutukset 10/2018 (ajokorttiuudistuksen syventävien vaiheiden muutoksen keskellä). Kaikista maksuista ja RTK:n radan käytöstä on tiliotteilla merkinnät.
Autokoulun neuvo oli jättää suorittamatta 3. -vaihe 7/2018 jälkeiseen aikaan, jolloin riskientunnistamiskoulutus kattaisi kolmosen ja tulisi edullisemmaksi ja näin toimittiin.

10/2020 Ajovarma ilmoittaa, että riskientunnistamiskoulutus on suorittamatta ja ajolupa peruutetaan, mikäli todistusta ei toimiteta. A kysyy neuvoa Ajovarmalta miten tulee toimia, koska hän on vaadittavat opetukset hyväksytysti suorittanut.
Ajovarma: pyydä uusi todistus autokoulustasi.
Autokoulu on lopettanut toimintansa1/2019 ja salapoliisityön jälkeen yhteistyökyvytön toimitusjohtaja löytyy, joka kertoo ylimalkaisesti että on "kädetön" koska hänellä ole enää mitään autokoulun papereita tallella. (Laki sanoo että todistukset on säilöttävä 6 vuotta).
A:n tietoja löytyy autokoulujen yhteisestä webauto.fi-tietokannasta (vapaaehtoinen) vain laskutustietojen verran, ilman henkilöllisyystunnusta.

Ajovarma neuvoo tämän jälkeen ottamaan yhteyttä Traficomiin, josta annetaan jälleen ohjeet ottaa yhteyttä autokouluun tai ajo-opettajaan (opettajakin olettaa tietojen löytyvän webautosta) tai käymään uudestaan riskientunnistamiskoulutuksen.

Sitten alkaa viranomaisille soittokierros, kuka vastaa autokoulujen hallinnollisesta valvonnasta. Ajo-opetusta valvoo Traficom, Verottaja kirjanpidosta. Mutta kenen puoleen voi kääntyä todistus-asiassa? Aluehallintovirastosta neuvottiin takaisin Traficomiin.

Asianajajan palkkaaminen on liian kallista, RTK:n uusiminen maksaa n. 300 euroa. Joku on tehnyt virheen ja A on syyllinen kunnes todistaa syyttömyytensä, niinkö?
Mutta mikä on rikos, josta A sai rangaistaan?

6

2681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Trafin kanssakaan ei kannata leikkiä sillä minä sain tonnin sakon kun en ollur maksanut ajoneuvoveroa muka vaikka pankin kautta maksoin viikkoja ennen eräpäivää ja näkyi oikein tiliotteessa.Pankki oli tehnyt virheen ja koko ajan väitti että olet antanut tilinumeron tai viitteen väärin vaikka aina tulostan kuitit kun maksan verkkopankissa. Nyt 2 kuukauden päästä onneksi sellvisi ja sain ne rahat takaisin kun maksoin suoraan Trafille uudestaan.Nyt tapellaan kuka maksaa sen sakon 1000€

    • Anonyymi

      Olet joutunut pahaan rakoon ja voi olla että joudut uudelleen koulunpenkille suorittamaan uudelleen kurssin koska tietoja suoritetusta kurssista ei enää löydy.

    • Anonyymi

      Kiitos vastauksistanne.

      Yritämme edelleen selvittää asiaa ja tänään löysimme Traficomista asiantuntevaa apua. Nyt vaikuttaa kuitenkin siltä, että kyse on enää autokoulun toimarin haaroihin potkimisesta, koska nähtävästi A:n on käytävä RT-koulutus uudelleen.

      Lopuksi verottajalle menee vielä tämän vuoden puolella minun toimestani ilmoitus, että autokoulun kirjanpito on kadotettu ja autokoulun toimistossa istunut typykkä teki hommia vaahtokarkkipalkalla. Toivottavasti suojatyöpaikassa istuvan mulkero-toim. johtajan toimintatavat ja moraali tavoittavat myös nykyisen työnantajan. Yritänkin kaikin tavoin olla aktiivinen asian suhteen. Olisi ollut yhteistyöhalukas tai edes asiallinen puhelinkeskustelun ajan, mutta kun piti saada lyödä luurit.

      Tämäkin tapaus vain vahvistaa sen, että Suomessa olet syyllinen niin kauan kuin itse toisin todistat eikä turhakeviranomainen ole suinkaan auttamassa kansalaista, vaan tekemässä tämän elämästä mahdollisimman vaikeaa. Parikymppisenkin oli hyvä saada siitä hyvissä ajoin omakohtainen kokemus.

      Oikeusvaltioperiaate on joskus sisäistettävä kantapään kautta.

      -momma

    • Anonyymi

      Mitä tapahtui sille alkuperäiselle todistukselle, miksi A ei toimittanut sitä Ajovarmalle?

      Autoliiton sivulla on tällainen ohje:
      "Mitä pitää tehdä B-luokan ajokortin saamisen jälkeen?

      Jos oppilas ehtii saada ajo-oikeuden kesäkuun 2018 loppuun mennessä, hänen on suoritettava joko ”Syventävän vaiheen koulutus” tai ”Riskientunnistamiskoulutus” kortin saamisen jälkeen ja toimitettava todistus koulutuksen suorittamisesta Ajovarman toimipisteeseen viimeistään kahden vuoden sisällä ajo-oikeuden saamisesta. Mikäli todistus jätetään toimittamatta, määrätään henkilö toistaiseksi ajokieltoon. "

      https://www.autoliitto.fi/tiedote/katso-uuden-ajokorttilain-vaikutukset-opetuslupaopetukseen

      • Anonyymi

        RTK:n jälkeen eri autokouluista olleille oppilaille kerrottiin, että kaikki läpäisivät, onnea ja autokoulu toimittaa todistuksen Ajovarmalle. Heippa.

        Ongelma on nyt se, että mikäli Ab Autokoulu Oy:llä olisi asianmukaisesti oppilasasiakirjat tallessa - esim. webauto.fi:ssa, kuten laki määrää, todistuksen voisi lähettää sähköisenä sieltä suoraan Ajovarmalle.

        Näitä kadonneita tutkintotodistuksia on ollut vuosien saatossa monia ja silloin käytäntö on ollut em. Periaatteessa sillä, onko tutkinnonsuorittaja toimittanut RTK-todistuksen Ajovarmalle, vai onko se kadonnut tiedostoista ei ole mitään merkitystä, koska sen tulisi olla saatavilla autokoulusta kuuden vuoden ajan sen suorittamisesta.


    • Anonyymi

      Julkisen lisäkäyttöä aina huudellaan mutta kun ei ole varaa ylläpitää nykyistäkään. Kuka ne kymmenet tuhannet uudet bussilinjat yms kustantaisi, kun liput eivät saisi maksaa mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe