Mistäköhän tätä pitäisi alkaa etsiä? Ts joka kerta kun kone boottaa, tulee ruudulle tekstilaatiokko, jossa lukee palautustila ja valikko, josta voi valita mm. käynnistä kone normaalisti, yms. Tämä kuitenkin ohitetaan hetken kuluttua ja kone silti käynnistyy normaalisti - ilmeisesti tuo palautustila on jostakin syystä aktivoitunut? Miten sen saa deaktivoitua/pois näkösältä? Logeissa en ole nähnyt mitään mainintaa palautustilasta.. en edes tiedä, minkä nimistä ohjelmaa/skriptiä etsiä järjestelmästä.
Ubuntu 16.04 i386 ja palautustila bootissa?
Anonyymi
3209
0Äänestä
Muut lukivat myös
Odottaa vastausta
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 3
Vanhimmat
Niin, siis em. laatikko tulee grub-valinnan jälkeen, enkä valitse grub:sta receoveryä!
Ainut mikä tulee mieleen on Timeshift, onko sulla se asennettuna? En osaa sanoa voisiko se aiheuttaa tuon, mutta Timeshift pystyy ilmeisesti tekemään snapshotin bootin yhteydessä. Itselläni on kyllä Debian Busterissa Timeshift käytössä, mutta en ole tuota nimenomaista ominaiuutta koskaan kokeillut. Jokatapauksessa katso onko sulla Timeshiftin asetuksissa Schedule -välilehdellä aktivoituna snapshottien tekeminen bootin yhteydessä.
Ainakin Debianissa on käytettävissä toinenkin palautuspistesysteemi, Snapper, mutta sitä en ole koskaan käyttänyt, koska tuo vaatisi BTRFS -tiedostojärjestelmän kovalevylle ja ainakin toistaiseksi on ollut käytössä EXT4. En osaa sanoa voisiko Snapper myös aiheuttaa tuon mainitsemasi jutun.
T. miksuh
Heh, nyt tämä selvisi, eli jostain syystä grub-entry mennyt recovery modeen, vaikkei asiaa mainostetakaan itse bootti-valinta rivillä. Oiskohan mahdollista, että tuo liittyisi jotenkin niihin aikoihin, kun konvertoin levynimet käyttämään uuid:tä. Update-grub ei vielä osannut silloin tehdä tuota automaattisesti, joten käsin piti tehdä muutos - oisinko siinä sitten jotain kämmentänyt?
https://ostechnix.com/how-to-boot-into-rescue-mode-or-emergency-mode-in-ubuntu-18-04/
Tuota timeshiftiä en ole kokeillut, kun itellä aina ollut mahdollisuus asentaa oma kone uudestaan - ja "tärkeät" tiedostot on tallessa backup-levyillä toisaalla.