Koronavirus tarttuu helposti ja siksi on tärkeää suojautua kunnolla

Anonyymi

Espoo - Esbo
·
Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä vetoaa espoolaisiin, jotta kaikki noudattaisivat viranomaisten koronaohjeita. ”Koronavirus tarttuu helposti ja siksi on tärkeää suojautua kunnolla. Huolehdi omasta, läheisten ja myös kaikkien muiden ihmisten terveydestä.”
Espoossa koronan ilmaantuvuus on kasvanut viime viikosta. Koronajäljitys toimii kuitenkin hyvin ja sairaaloissa hoitotilanne on hyvä.
Mäkelä kehottaa myös jättämään pikkujoulut ja muut loppuvuoden juhlat tällä kertaa väliin tai viettämään niitä virtuaalisesti. Yli 20 henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella pääkaupunkiseudulla. Yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa edellytetään, että kaikki käyttävät maskia, ja että vain puolet tapahtumatilan paikkamäärästä on käytössä.
”Maskin käyttö on tärkeää. Käytä maskia mm. joukkoliikenteessä, julkisissa tiloissa, yleisötilaisuuksissa, harrastuksissa, sisäliikuntatiloissa, toisen asteen oppilaitoksissa, kaupassa ja asioidessasi eri palveluissa”, Mäkelä sanoo.
Lue lisää uutisesta: https://www.esbo.fi/fi-FI/content/188348/36167

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos kaikki Suomen ihmiset olisivat yhtä-aikaa ainoastaan töissä tai kotona seuraavat 2 viikkoa, eivätkä kävisi missään muualla (korkeintaan kaupassa), niin homma olisi lähestulkoon siinä. Näin virus ei pääsisi uuteen isäntään.

  • Anonyymi

   Kysyisin näiltä asiantuntijoilta, että antavatko väärän turvallisuuden tunteen suurelle yleisölle, luomalla käsityksen, että maskeja käyttämällä oltaisiin turvassa.
   Kun olen tiedejulkaisuista lukenut, että yhdessä kuutiosentissä (n. sokeripalan koko) on ilmamolekyylejä 0-asteisessa ilmassa ja merenpinnan tasalla 45 miljardia, miljardia = 45 triljoonaa (typpeä/happea pääosin). No väliä tuolla suuruusluokalla, oli se mitä tahansa, määrä on kuiten valtaisa. Virusten koko on muutamasta kymmenenstä nanometreistä muutamiin satoihin (mrd osa/m). Kuvitellaanko, että tuollaiset paperimaskit eristäisivät meidät ympäröivistä taudinaiheuttajista ? Maskin alle syntyy vaihtuvasti ali- ja ylipainetta. Miljardien molekyylien liikettä tapahtuu maskin reunojen välistä välttämättä (entä maskin läpi ?). Voimme vain kuvitella, millaisessa, meitä ympäröivässä "molekyylipuurossa" elämme. Nopeissa ohitustilanteissa tietysti tuosta on apua, mutta onko esim. busseissa, metroissa yms. joissa paljon ihmisiä. Luulenpa, että Helsingin huono tilanne jotuu juuri tästä väärästä turvallisuudentunteen luomisesta. Pakkaudutaan liian lähelle toisia. Ihmettelen, miten tätä asiaa ei olla meillä testattu. Tanskalainen tutkimus antoi juuri tuloksen, joka herätti kysymyksiä.

   • Anonyymi

    "Tanskalainen tutkimus antoi juuri tuloksen, joka herätti kysymyksiä."

    Ei herättänyt mitään kysymyksiä. On tiedetty jo iät ja ajat ettei maski suojaa käyttäjäänsä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   217
   2391
  2. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   90
   1349
  3. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1319
  4. Toivottavasti Martina antaa Hannulle vielä toisen mahdollisuuden

   Martina lähti reissuun varmasti myös selvittämään omia ajatuksiaan ja tunteitaan. Reissun jälkeen ehkä sitten päättää, miten suhteen käy. Toivottavast
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   981
  5. Luksusrouva hotellissa jo

   Siellä se Sohvi Bambin kanssa hotellissa taas pyörii. Lemppasiko Stefu taas rouvan ja laukut kahdella kierteellä kerien ulkoruokintaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   907
  6. Tiedoksi nainen,

   Minulle ei ole koskaan annettu pakkeja, tästä lähdetään ......
   Ikävä
   83
   879
  7. Maran ruho ihan loppu

   Mut silti jaksaa laittaa videota storyyn. Ihme ettei laittanut et oli niin siisti pyörälenkki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   48
   831
  8. Hannu festareilla, Martina paniikissa Marbellassa

   Vanhalle Maralle taisi tulla hätä kun Hannu festareilla eikä yksin kotona itkemässä, piti alkaa mielisteleen Möllille ja vielä ihan julkisesti -nolo!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   808
  9. Tuomo Ylipulli kuollut

   Aika vähälle jäänyt huomio, oli vasta 56v. Mikähän sairaus lie ollut, eipähän se sivullisille kuulu, ihmetyttää vaan nämä urheilijoiden kuolemat niin
   Maailman menoa
   29
   758
  10. Martinan valkopesu taas

   Lukee tätä palstaa. Ei ollut mitenkään suunnittelut reissua, eli lähti ex tempore. Täällä kirjoiteltu miksei koskaan tee mitään lastensa kanssa. Nyt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   737
  Aihe