Eivät opiskelijat ole köyhiä

Anonyymi

Alkaa kyrsiä se että opiskelijat aina esitetään köyhänä ryhmänä. Heille maksetaan opiskelusta annetaan kaiken maailman etuja ja näiden avulla heistä valmistuu hyvätuloisia ihmisiä. Suomessa opiskelijoiden asema on yksi maailman parhaimmista ja he silti valittavat siitä miten huono heidän asemansa muka on "tavalliseen keskiluokkaan". Yliopisto opiskelijat hävetkää te heitätte happoa oikeasti köyhien ihmisten kasvoille teidän nololla ininällä.

8

76

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mitä ne "kaikenmaailman" edut onkaan?
   Ateriaetu voi olla merkittävä, kun kaupastakaan ei saa mitään sillä rahalla, mitä ateriasta pitää maksaa opiskelijaruokalassa. Mutt koronan aikaan ne o-ruokalat ovat kiinni. Itellä on 100km yliopistoon eikä yleiset kulkupelit käy eikä koronan aikaan ollut niitäkään.
   Lainaa voi nostaa, mutta se pitää maksaa takaisin. Miten maksat, jos ei ole töitä?

   Mikset muuten sinä opiskele, jos se on niin kannattavaa?

   • Anonyymi

    Laina aina pitää maksaa takaisin, paitsi opintolainasta saa ison osan anteeksi, kun valmistuu aikataulussa. Vai onko tämän nyt muuttunut?

    Miksi joku opiskelee jotain sellaista, mistä ei itsekään usko työllistyvänsä? Sellaiset opinnot pitäisi maksaa kokonaan itse!


   • Anonyymi

    No siis opiskelijan asemahan Suomessa yksi maailman parhaimpia. Jenkeissä tai muualla opiskelut maksaa aivan mielisairaan paljon toisin kuin Suomessa opiskelu on ilmaista. Voisivat opiskelijat olla vähän kiitollisempia asemastaan eikä vain marista koko ajan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No siis opiskelijan asemahan Suomessa yksi maailman parhaimpia. Jenkeissä tai muualla opiskelut maksaa aivan mielisairaan paljon toisin kuin Suomessa opiskelu on ilmaista. Voisivat opiskelijat olla vähän kiitollisempia asemastaan eikä vain marista koko ajan.

    Kuka sulle koko ajan marisee? Sano sille, että on tyytyväinen, kun saa opiskella "ilman" !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuka sulle koko ajan marisee? Sano sille, että on tyytyväinen, kun saa opiskella "ilman" !

    "Ilman" häh?


  • Anonyymi

   Selvä heikkolaatuinen provo, mutta aihe on ihan ajankohtainen.

   Rikkaiden lapsilla onkin asiat hyvin, parhaimmilla porukat maksaa vuokran ja antaa 500e viikkoon käyttörahaa, ja tuet voi hassata bileisiin tai vaikka sijoittaa.

   Vaan eipähän se tavallisen opiskelijan elämä mitään yltäkylläisyyttä ole.

   Pelkät tuet ei riitä aina edes vuokraan, jos ei ota lainaa.

   Jos haluaa saada lainasta osan pois, pitää valmistua nopeasti, mutta jos haluaa että saa samalla kokemusta + lisää rahaa, pitää olla paljon opintojen ohessa töissä ja se viivästyttää valmistumista useimmiten.

   Ellei ole jälleen kerran sopivaan sukuun syntynyt ja saa muutakin kuin mäkkärin kassaa töiksi, ja kaikki halukkaat ei edes pääse opintojen ohessa töihin.

   Sitten on melkein kaikilla paitsi lääkäreillä ym. se riski, että valmistuu työttömäksi, vaikka olisi suhteellisen järkevä ala. Lisäksi jos vaikka sairastuu vakavasti, joutuu vaihtamaan alaa tai muu OIKEA syy = voi tukikuukaudet loppua ja ehkä saa toimeentulotukea, ehkä ei.

   Itse olen opiskellut amistutkinnon, amk tutkinnon ja viimeisin on yliopistotutkinto. Aina on ollut suhteellisessa köyhyydessä eloa, vuokran ym jälkeen on jäänyt rahaa yleensä 50-200e/kk joka menee kaikki ruokaan eikä yleensä edes riitäkään. Vaikka kyttään aina halvimmat kilohinnat, enkä ostele kalliita ruokia. Satun vaan kuluttamaan 3000-4000kcal/päivä koska tuli liikuttua kesät talvet pyörällä ja käytyä paljon salilla.

   En ole ikinä käyttänyt päihteitä tai polttanut, enkä käynyt bilettämässä.

   Nyt sitten 6-7kk työttömänä, koska taas meni vituiksi kun koronakausi iski samaan aikaan kuin valmistuin. Että eipä sitä hyväpalkkaisiin töihin pääse kuin suhteilla, ja omat suhteet on nollissa kun en pyörinyt bilettämässä jossa ne suhteet yliopistossakin valitettavasti luodaan.

   Jos opiskelu takaisi työpaikan niin eihän siinä mitään, vaan riskeeraat 4-7 vuotta kituuttamista, samalla kun muut tienaa töissä. Olen nyt netissä törmännyt vajaseen kymmeneen keväällä valmistuneeseen ja kukaan ei ole saanut töitä vieläkään.

   Jos jotakuta tässä maassa pitäisi syyttää, on se isotuloiset eläkeläiset ja ne jotka tienaa ylitöillä älyttömät lisät, samalla kun osa ei kelpaa töihin.

   Suomen ongelma: työtön ja opiskelija on PUMMI!! menisivät töihin! -> työtön ei kelpaa töihin koska pitäisi olla valmiiksi töissä+kokenut, opiskelijan pitäisi hommata koulutus että kelpaa töihin!

   Kukahan tässäkin maassa tekisi työt jos kukaan ei opiskelisi? Se on satsaus tulevaan, ja iso riski opiskelijalle koska työttömyysaste on useimmilla aloilla 10% tienoilla, ja näistä enemmistö lienee vastavalmistuneita

   • Anonyymi

    No sitten kun valmistut saat varmaan jonkun hyvätuloisen ammatin ja olet saanut koulutuksen kun ihan ilmaiseksi. Jenkeissä ei sinulla varmaan olisi opiskelupaikkaa ja viruisit kadulla.


  • Anonyymi

   Niin kyllä se on niin että kun saa kaiken ilmaiseksi niin eihän sitä enään mitään arvosta. Siitä se opiskelijoiden marina johtuu

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Voi ei! Rita Niemi-Manninen avautuu Donna-tyttärestään: "Viime yönä ei sitten nukuttu juurikaan..."

   Niemi-Mannisen perheessä on juhlittu hulppeasti Donnan 2-vuotissynttäreitä prinsessa-teemalla. Mutta iän karttuessa joistain asioista pitää myös luopu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   6038
  2. Että osaa olla Suomalaisella mansikalla kova hiilijalanjälki

   kun poimijat lennätetään tänne kymmenillä matkustajakoneilla ja sitten aikanaan takaisin. En osta kotimaista mansikkaa enää koskaan. Sen verran luonn
   Maailman menoa
   414
   4420
  3. Stefu ja 56v. perhetuttu

   56v. perhetuttu veti pidemmän korren 💓Soffa jäi nuolemaan näppejään.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   1973
  4. Sofian huumeyhteydet. Taas uusi!

   Sofialla niitä riittää huumeyhteyksiä. Huomasin että hänhän on parasta kaveria FBI:n operaatiossa kiinni jääneen Jarnon vaimon Jennan kanssa. Jarno ja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1425
  Aihe