Syntymättömien oikeus

Anonyymi

Tämä on kansalaisaloitepalvelu - syntymättömien oikeus.

"Ehdotuksen tarkoitus on taata lapselle lain täysi suoja hedelmöityksestä eteenpäin.

Ihmiselämä alkaa hedelmöityksestä. Sen tähden, syntymätön lapsi tuleekin tunnustaa ihmiseksi, jolle perustuslaki takaa yhdenvertaisuuden. Syntymättömällä lapsella on oikeus jo alkaneeseen elämään, vapauteen ja henkilökohtaiseen koskemattomuuteen.

Nykyiset aborttilait ovat ristiriidassa perustuslain kanssa, sillä ne sallivat syntymättömien ihmisvauvojen surmaamisen. Perustuslain mukaan ketään ei saa tuomita kuolemaan, kiduttaa eikä muutoinkaan kohdella ihmisarvoa loukkaavasti. Abortti kuitenkin tuomitsee syntymättömän lapsen kuolemaan. Ennen kaikkea abortti loukkaa ihmisarvoa, joka ei perustu ikään, kokoon, kehityksen tasoon, tai riippuvaisuuteen toisista.

Jokaisen, joka on osallinen syntymättömän lapsen elämän riistämiseen, tulee joutua rikosvastuuseen lain edessä samalla tavalla kuin jo syntyneen elämän riistämiseen osalliset.

Perustelut

Abortti on tietoinen ja ennalta suunniteltu päätös surmata kohdussa oleva lapsi. Ihmiselämä alkaa hedelmöityksestä ja abortti tuhoaa tämän elämän.

Usein abortin hyväksymistä perustellaan naisen oikeuksilla. Nämä perustelut rikkovat kuitenkin perustuslain jokaiselle ihmiselle takaamia oikeuksia. Naisen oikeus määrätä omasta kehostaan ei oikeuta aborttia, sillä se vahingoittaa toisen ihmisen kehoa kuolettavasti.

Äidillä ei ole oikeutta vahingoittaa tai surmata omaa jo syntynyttä lastaan, sillä lapsella on oikeus perustuslakiin perustuvaan koskemattomuuteen ja yhdenvertaisuuteen. Hedelmöittynyt lapsi on yhtä lailla ihminen ja oikeutettu koskemattomuuteen. Syntymättömän ihmisarvo ei ole riippuvainen siitä, kuinka hän on saanut alkunsa, hänen sijainnista, kehityksen tasosta, kehitysvammasta, terveydestä, äidin sosiaalisista paineista, hankalasta elämäntilanteesta, tai siitä tahtooko hän tämän lapsen. Ihmisarvoa ei voida lahjoittaa ulkopuolelta, vaan se on ominaisuus, joka on ihmisessä itsessään. Syy surmaamisen sallimiseen syntymättömien kohdalla on, että heitä ei ole tunnustettu yhdenvertaisiksi lain edessä.

Abortti suoritetaan tavalla, jonka tarkoitus on surmata lapsi. Ensimmäisellä kolmanneksella suoritetut abortit toimitetaan joko lääkkeillä tai kaavinnalla. Lääkkeillä tehdyssä abortissa äiti syö tarjotun lääkkeen (mifepristoni), joka pysäyttää keltarauhashormonin toiminnan, joka on välttämätöntä vauvan ravinnon ja hapen saannille. 1-3 vuorokautta myöhemmin annetaan toinen lääke (misoprostoli), joka käynnistää kohdun supistelun, jonka seurauksena vauva tulee ulos kuolleena. Imukaavinnassa lääkäri laajentaa äidin kohdunkaulaa siihen asti, kunnes se on riittävän laaja päästääkseen tänne kanyylin, joka on kiinnitetty letkulla pulloon ja pumppuun. Vauva imetään ulos ja lääkäri varmistaa ettei mitään vauvasta ole jäänyt äidin sisään.

Toisella kolmanneksella abortti suoritetaan lääkkeellisesti. Annostellut lääkkeet estävät keltarauhashormonin toiminnan (mifepristoni) ja saavat kohdun supistelemaan (misoprostoli), kunnes vauva poistuu emättimen kautta ulos yleensä kuolleena, tai elävänä, jolloin hänet jätetään kuolemaan. Vähintään 22 raskausviikon ikäinen vauva saatetaan myös surmata kohtuun ennen lääkkeiden annostelua ruiskuttamalla vauvan sydämeen myrkkyä (kaliumkloridia). Jokaisen löydettävissä on aitoa kuva- ja videomateriaalia aborteista, jotka osoittavat sen raakuuden ja pahuuden.

Abortti on maamme suurin rikos ihmiselämää vastaan. Kansamme on syyllinen syntymättömien järjestelmälliseen joukkosurmaamiseen ja meillä on velvollisuus lakkauttaa tämä rikos ihmisyyttä vastaan välittömästi."

Käykää kannattamassa tärkeää asiaa! :)
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7479

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tosi hyvä, että on tämmönen aloite. Hyvä kun jotkut on edes puolustaa näitä pieniä, kun eivät siihen itse pysty. Kannatan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      67
      3222
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      549
      3044
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2355
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2002
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      307
      1820
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1622
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      104
      1314
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe