Aihe

Kuuleeko Jumala rukoukseni?

Anonyymi

”Pyy­dä, mitä ha­lu­at, niin an­nan sen si­nul­le.” Ku­vi­tel­kaam­me tämä lu­paus koh­dal­lem­me. Mitä pyy­täi­sim­me? Mitä pyy­si ku­nin­gas Sa­lo­mo, joka sai Ju­ma­lal­ta täl­lai­sen ke­ho­tuk­sen? Ju­ma­lan sana ker­too sen meil­le. (2. Aik. 1:7–12.)

Ju­ma­lal­le mie­lui­nen ru­kous

Sa­lo­mo lä­hes­tyi Ju­ma­laa luot­ta­vai­ses­ti, ku­ten lap­si lä­hes­tyy isään­sä. Sa­lo­mo pyy­si vii­saut­ta. Ei­kö hä­nel­lä, ku­nin­kaak­si ase­te­tul­la, jo ol­lut sitä? Kyl­lä hä­nel­lä oli ja hän myös tie­si, et­tä se oli Ju­ma­lan lah­jaa ih­mi­sel­le.

Mik­si Sa­lo­mo sit­ten esit­ti tuol­lai­sen pyyn­nön? Hän koki Ju­ma­lal­ta saa­man­sa teh­tä­vän niin vaa­ti­vak­si, et­tä ih­mis­vii­saus ei riit­täi­si sii­tä sel­viy­ty­mi­seen. Tuo teh­tä­vä oli joh­taa ku­nin­kaa­na Ju­ma­lan kan­saa. Sa­lo­mo pyyn­töi­neen lä­hes­tyi Her­raan­sa nöy­rin mie­lin.

Epäit­sek­kääs­ti hän ru­koi­li it­sel­leen sel­lais­ta, jol­la voi­si pal­vel­la lä­him­mäi­si­ään. Sa­lo­mon pyyn­nös­sä Ju­ma­la miel­tyi sii­hen, et­tä tämä ei pyy­tä­nyt rik­kaut­ta, omai­suut­ta, kun­ni­aa ei­kä it­sel­leen pit­kää ikää. Hän ei myös­kään pyy­tä­nyt vi­hol­lis­ten­sa kuo­le­maa.

Tun­nis­tam­me­ko ru­kous­vas­tauk­sen?

Olem­me sa­mas­sa ti­lan­tees­sa kuin Sa­lo­mo oli. Oli­vat­pa ajal­li­set teh­tä­väm­me mit­kä ta­han­sa, em­me voi niis­tä suo­riu­tua il­man Luo­jam­me an­ta­maa voi­maa ja var­je­lus­ta. Ju­ma­lan sa­nan ke­ho­tus kuu­luu: ”Ru­koil­kaa hel­lit­tä­mät­tä, val­vo­kaa ru­koil­len ja kiit­tä­en” (Kol. 4:2).

Ru­kous­vas­tauk­sen tun­nis­tam­me hel­pos­ti, kun pyyn­töm­me to­teu­tuu. Tun­nis­tam­me­ko ru­kous­vas­tauk­sen sii­nä ta­pauk­ses­sa, et­tä pyyn­töm­me jää to­teu­tu­mat­ta? Se­kin on vas­taus.

Sa­lo­mon pyyn­tö sai to­teu­tua. Mei­tä ke­ho­te­taan luot­ta­maan sii­hen, et­tä Ju­ma­la tie­tää, mikä koi­tuu par­haak­sem­me. ”Saam­me roh­ke­as­ti lä­hes­tyä Ju­ma­laa us­ko­en, et­tä hän kuu­lee mei­tä, mitä sit­ten pyy­däm­me­kin hä­nen tah­ton­sa mu­kai­ses­ti” (1. Joh. 5:14).

Jo ru­kous­ti­lan­ne suo meil­le ko­ke­muk­sen si­säi­ses­tä loh­du­tuk­ses­ta ja siu­nauk­ses­ta, kun saam­me pu­hua Ju­ma­lal­le, tai­vaal­li­sel­le Isäl­lem­me. Us­ko Ju­ma­lan kaik­ki­val­tiu­teen saa sy­dä­mem­me tyyn­ty­mään ja li­sää­mään pyyn­töm­me lop­puun sa­nat: ”Ta­pah­tu­koon si­nun tah­to­si!”

Ju­ma­la kuu­lee et­si­vän ru­kouk­sen

Kun Ju­ma­la on he­rät­tä­nyt ih­mi­sen tun­non, tämä ko­kee voi­mak­kaas­ti it­se­ään kor­ke­am­man voi­man ole­mas­sa­o­lon. Syn­ti­syy­ten­sä tun­tien hän ha­kee tun­nol­leen rau­haa. Hän huu­taa Ju­ma­lan puo­leen, sen Ju­ma­lan, jota ei eh­kä tun­ne edes ni­mel­tä.

Ru­koi­li­jal­ta ei ky­sel­lä hä­nen pyyn­tön­sä sa­na­muo­to­ja ei­kä sa­na­jär­jes­tys­tä. Ju­ma­la on lu­van­nut kuul­la ru­kouk­sen. Hä­nen val­ta­kun­nas­taan et­si­vä saa kuul­la sa­no­man syn­tien an­teek­si­an­nos­ta. Sen us­ko­mi­nen tuo sy­dä­mel­le Ju­ma­lan rau­han.

Veik­ko Si­vu­la

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kuuleeko JUmala rukoukseni?

  • Anonyymi

   Minulle rukous on tärkeä voimavara. Rukous on suora yhteys Jumalan luo.

  • Anonyymi

   13 Rohkaiskaa toinen toistanne joka päivä, niin kauan kuin tuo sana "tänä päivänä" on voimassa, ettei kukaan teistä lankeaisi synnin viettelyksiin ja paatuisi.
   14 Mehän olemme osalliset Kristuksesta, kun vain loppuun asti pidämme kiinni siitä todellisuudesta, jonka yhteyteen jo alussa olemme päässeet.
   15 Kirjoituksissa siis sanotaan: -- Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne niin kuin silloin, kun nousitte kapinaan.
   16 Ketkä tekivät näin: kuulivat mutta nousivat kapinaan? Kaikki ne, jotka Mooseksen johtamina olivat lähteneet pois Egyptistä.
   17 Keille Jumala oli vihoissaan neljäkymmentä vuotta? Niille, jotka lankesivat syntiin ja joiden ruumiit sitten jäivät autiomaahan.
   18 Keille hän vannoi, etteivät he pääse hänen lepopaikkaansa? Niille, jotka eivät totelleet.
   19 Huomaamme näin, että perillepääsyn esti epäusko.

  • Anonyymi

   On tehty monia rukous tutkimuksia. Yleensä niissä rukoillaan sairaiden parantumista. Rukouksen ja parantumisen välillä ei ole havaittu mitään yhteyttä. Päinvastoin, jos potilas tietää että hänen puolestaan rukoillaan se saattaa vaikuttaa negatiivisesti parantumiseen.

  • Anonyymi

   Hiivi nyt talliisi.

  • Anonyymi

   No voi vitt... Oon pyytäny jumalalta lottovoittoa, parempaa vaimoa, uutta autoa, isompaa taloa, palkankorotusta, hyvätapaisempaa jälkikasvua, vähemmän seuroihin liittyvää talkoilua, ilmaisia tupakoita, vaimolle tiukempaa tavaraa ym. ym.
   Jumala ei oo kuunnellu rukouksiani. Tästä voimmekin päätellä, että rukoilu on turhaa.

  • Anonyymi

   18 Jos on mahdollista ja jos teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien kanssa.

   • Anonyymi

    17 Hän tuli julistamaan rauhaa teille, jotka olitte kaukana, ja rauhaa niille, jotka olivat lähellä.
    18 Hän on avannut meille molemmille pääsyn Isän luo yhden ja saman Hengen johdattamina.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   272
   20104
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   171
   16032
  3. Sofia sai 2000 e sukset ja Stefan joutui lainaamaan rahaa ruokaan

   Sofia sai Stefanilta 2000 e sukset ja Stefan joutui tämän jälkeen lainaamaan kaverilta rahaa ruokaan. Aika hurjaa menoa. Jos Martina olisi tiennyt,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   302
   12763
  4. Poliisi vaati Niko Ranta-ahoa vangittavaksi

   uudesta huumerikoksesta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html
   Kotimaiset julkkisjuorut
   311
   10408
  5. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   676
   10276