Mikä on sinun turvasi?

Anonyymi

Elä­män tii­ma­la­sis­sa ai­kam­me ku­luu kai­ken ai­kaa. Psal­mi­ru­noi­li­ja muis­tut­taa: ”Ope­ta meil­le mi­ten ly­hyt on ai­kam­me, et­tä sai­sim­me vii­saan sy­dä­men” (Ps. 90:12).

Ai­koi­naan krei­kan fi­lo­so­fit se­lit­ti­vät ja poh­ti­vat, et­tä on ole­mas­sa kak­si ai­kaa. On Khro­nos, joka hak­kaa ja ete­nee se­kun­ti se­kun­nil­ta, tun­ti tun­nil­ta. Ajan käy­des­sä kuu­kau­det vaih­tu­vat, vuo­det vie­ri­vät ja ka­len­te­rien si­vut kään­ty­vät. Se on ar­mo­ton­ta ai­kaa, joka me­nee eteen­päin, ei­kä elet­tyä ai­kaa saa kos­kaan ta­kai­sin.

Mut­ta sit­ten on toi­nen­kin ai­ka, Kai­ros. Se on ai­ka, joka rik­koo Khro­nok­sen ar­mot­to­man tah­din. Se avaa tai­vaan ja maan, ja kai­ken. Kaik­ki on läs­nä sii­nä sa­mas­sa het­kes­sä.

Täl­lai­nen ai­ka ei kos­kaan kulu. Ikui­suut­ta, Ju­ma­lan ai­kaa, voi ver­ra­ta sii­hen. Ikui­suu­del­la ei ole al­kua ei­kä lop­pua. On vain tämä ikui­suu­den het­ki, joka ulot­tuu maas­ta tai­vaa­seen.

Pu­het­ta meil­le

Tu­tus­sa vir­res­sä vei­saam­me: ”Kun on tur­va Ju­ma­las­sa, tur­vas­sa on pa­rem­mas­sa...” (Vk. 397:1). Mikä on si­nun tur­va­si? Lut­her poh­dis­ke­lee Ju­ma­lan ole­mus­ta: ”Ju­ma­lak­si sa­no­taan sel­lais­ta, jol­ta mei­dän on odo­tet­ta­va kaik­kea hy­vää ja jon­ka tur­viin mei­dän kai­kis­sa hä­dis­säm­me on pa­et­ta­va.”

Eri­tyi­ses­ti Ju­ma­la il­mai­see it­sen­sä meil­le py­häs­sä Raa­ma­tus­sa ja Va­pah­ta­jas­sam­me Jee­suk­ses­sa Kris­tuk­ses­sa. Psal­mis­sa ku­va­taan: ”Tai­vaat ju­lis­ta­vat Ju­ma­lan kun­ni­aa, tai­vaan­kan­si ker­too hä­nen te­ois­taan” (Ps. 19:1).

Hep­re­a­lais­kir­jees­sä to­de­taan: ”Mo­net ker­rat ja mo­nin ta­voin Ju­ma­la mui­noin pu­hui isil­lem­me pro­feet­to­jen suul­la, mut­ta näi­nä vii­mei­si­nä ai­koi­na hän on pu­hu­nut meil­le Po­jas­saan, jon­ka hän on pan­nut kai­ken pe­ril­li­sek­si ja jon­ka vä­li­tyk­sel­lä hän myös on luo­nut maa­il­mat” (Hepr. 1:1–2).

Äl­kää luo­vut­ta­ko

Hep­re­a­lais­kir­je on ikään kuin al­ku­kir­kos­sa pi­det­ty saar­na. Sen kir­joit­ta­ja on jää­nyt tun­te­mat­to­mak­si. Kirk­koi­sä Ori­ge­nes pää­tyy to­te­a­maan: ”Kir­jeen kir­joit­ta­jan tie­tää var­mas­ti vain Ju­ma­la” (Ori­ge­nes).

Kir­jeen vas­taa­not­ta­jat oli­vat jou­tu­mas­sa luo­pu­muk­sen hen­gen val­taan. Mut­ta kir­jeen kir­joit­ta­jal­la on ke­hot­ta­jan ar­mo­lah­ja. Nöy­räs­ti hän sa­noo omas­ta kir­jees­tään: ”Vel­jet, pyy­dän tei­tä kes­tä­mään nämä ke­ho­tuk­sen sa­nat” (Hepr. 13:22).

Sy­väl­li­sen ope­tuk­sen­sa lo­mas­sa hän vä­hän vä­liä pu­hut­te­lee kir­jeen vas­taa­not­ta­jia. Hän ke­hot­taa ja roh­kai­see hei­tä mitä eri­lai­sim­mil­la ta­voil­la. Kos­kaan hän ei ke­ho­ta tai nuh­te­le ker­to­mat­ta en­sin, mil­lai­sis­ta ih­meel­li­sis­tä rik­kauk­sis­ta us­ko­vat ovat tul­leet evan­ke­liu­mis­sa osal­li­sik­si.

Lu­pauk­siin luot­ta­en

Kir­jeen kir­joit­ta­jan ke­ho­tuk­sen ydin on sa­nois­sa: ”Juos­kaam­me sin­nik­kääs­ti lop­puun se kil­pai­lu, joka on edes­säm­me, kat­se suun­nat­tu­na Jee­suk­seen, us­kom­me pe­rus­ta­jaan ja täy­del­li­sek­si te­ki­jään” (Hepr. 12:1–2).

Ju­ma­lan täyt­ty­neis­sä ar­mo­lu­pauk­sis­sa on tur­val­lis­ta jat­kaa elä­män mat­kaa vir­si­ru­noi­li­jan tun­te­muk­sia vil­jel­len: ”Me Her­ran ni­meen luo­tam­me, myös uu­teen vuo­teen kan­taa se. Sen suo­jaan jääm­me toi­vos­sa, et hyl­kää mei­tä, Ju­ma­la.” (VK. 38:5.)

Ris­to Räi­hä

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      J.... ko näitä lähettää?

      • Anonyymi

        Joku on nähnyt hyväksi tehdä lähetystyötä tällä palstalla. Tällä kertaa tekstin kirjoittajan nimi on oikeasti mukana kuten pitääkin :) kiitos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku on nähnyt hyväksi tehdä lähetystyötä tällä palstalla. Tällä kertaa tekstin kirjoittajan nimi on oikeasti mukana kuten pitääkin :) kiitos.

        Mikä on sinun turvasi?


    • Anonyymi

      Mikä on sinun turvasi?

      • Anonyymi

        Minun turvani on ikiaikojen Jumala.


    • Anonyymi

      13 Jumalalta ei voi salata mitään. Kaikki, mikä on luotu, on avointa ja alastonta hänelle, jolle meidän on tehtävä tili.
      14 Koska meillä siis on suuri ylipappi, joka on kulkenut läpi taivaiden, Jeesus, Jumalan Poika, pysykäämme tässä tunnustuksessa.
      15 Meidän ylipappimmehan jos kukaan kykenee ymmärtämään vajavuuksiamme, sillä häntä on koeteltu kaikessa samalla tavoin kuin meitäkin koetellaan; hän vain ei langennut syntiin.
      16 Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme

      • Anonyymi

        12 Yö on kulunut pitkälle, päivä jo sarastaa. Hylätkäämme siis pimeyden teot ja varustautukaamme valon asein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        12 Yö on kulunut pitkälle, päivä jo sarastaa. Hylätkäämme siis pimeyden teot ja varustautukaamme valon asein.

        12 Siksi meidän, jotka olemme jo ennalta saaneet panna toivomme Kristukseen, tulee elää Jumalan kirkkauden ylistykseksi.
        13 Kristukseen tekin nyt uskotte kuultuanne totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin. Häneen uskoessanne te myös olette saaneet luvatun Pyhän Hengen sinetiksenne.
        14 Se on meidän perintöosamme vakuutena, joka takaa meille lunastuksen, Jumalan kirkkauden ylistykseksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe