Aihe

Mikä on sinun turvasi?

Anonyymi

Elä­män tii­ma­la­sis­sa ai­kam­me ku­luu kai­ken ai­kaa. Psal­mi­ru­noi­li­ja muis­tut­taa: ”Ope­ta meil­le mi­ten ly­hyt on ai­kam­me, et­tä sai­sim­me vii­saan sy­dä­men” (Ps. 90:12).

Ai­koi­naan krei­kan fi­lo­so­fit se­lit­ti­vät ja poh­ti­vat, et­tä on ole­mas­sa kak­si ai­kaa. On Khro­nos, joka hak­kaa ja ete­nee se­kun­ti se­kun­nil­ta, tun­ti tun­nil­ta. Ajan käy­des­sä kuu­kau­det vaih­tu­vat, vuo­det vie­ri­vät ja ka­len­te­rien si­vut kään­ty­vät. Se on ar­mo­ton­ta ai­kaa, joka me­nee eteen­päin, ei­kä elet­tyä ai­kaa saa kos­kaan ta­kai­sin.

Mut­ta sit­ten on toi­nen­kin ai­ka, Kai­ros. Se on ai­ka, joka rik­koo Khro­nok­sen ar­mot­to­man tah­din. Se avaa tai­vaan ja maan, ja kai­ken. Kaik­ki on läs­nä sii­nä sa­mas­sa het­kes­sä.

Täl­lai­nen ai­ka ei kos­kaan kulu. Ikui­suut­ta, Ju­ma­lan ai­kaa, voi ver­ra­ta sii­hen. Ikui­suu­del­la ei ole al­kua ei­kä lop­pua. On vain tämä ikui­suu­den het­ki, joka ulot­tuu maas­ta tai­vaa­seen.

Pu­het­ta meil­le

Tu­tus­sa vir­res­sä vei­saam­me: ”Kun on tur­va Ju­ma­las­sa, tur­vas­sa on pa­rem­mas­sa...” (Vk. 397:1). Mikä on si­nun tur­va­si? Lut­her poh­dis­ke­lee Ju­ma­lan ole­mus­ta: ”Ju­ma­lak­si sa­no­taan sel­lais­ta, jol­ta mei­dän on odo­tet­ta­va kaik­kea hy­vää ja jon­ka tur­viin mei­dän kai­kis­sa hä­dis­säm­me on pa­et­ta­va.”

Eri­tyi­ses­ti Ju­ma­la il­mai­see it­sen­sä meil­le py­häs­sä Raa­ma­tus­sa ja Va­pah­ta­jas­sam­me Jee­suk­ses­sa Kris­tuk­ses­sa. Psal­mis­sa ku­va­taan: ”Tai­vaat ju­lis­ta­vat Ju­ma­lan kun­ni­aa, tai­vaan­kan­si ker­too hä­nen te­ois­taan” (Ps. 19:1).

Hep­re­a­lais­kir­jees­sä to­de­taan: ”Mo­net ker­rat ja mo­nin ta­voin Ju­ma­la mui­noin pu­hui isil­lem­me pro­feet­to­jen suul­la, mut­ta näi­nä vii­mei­si­nä ai­koi­na hän on pu­hu­nut meil­le Po­jas­saan, jon­ka hän on pan­nut kai­ken pe­ril­li­sek­si ja jon­ka vä­li­tyk­sel­lä hän myös on luo­nut maa­il­mat” (Hepr. 1:1–2).

Äl­kää luo­vut­ta­ko

Hep­re­a­lais­kir­je on ikään kuin al­ku­kir­kos­sa pi­det­ty saar­na. Sen kir­joit­ta­ja on jää­nyt tun­te­mat­to­mak­si. Kirk­koi­sä Ori­ge­nes pää­tyy to­te­a­maan: ”Kir­jeen kir­joit­ta­jan tie­tää var­mas­ti vain Ju­ma­la” (Ori­ge­nes).

Kir­jeen vas­taa­not­ta­jat oli­vat jou­tu­mas­sa luo­pu­muk­sen hen­gen val­taan. Mut­ta kir­jeen kir­joit­ta­jal­la on ke­hot­ta­jan ar­mo­lah­ja. Nöy­räs­ti hän sa­noo omas­ta kir­jees­tään: ”Vel­jet, pyy­dän tei­tä kes­tä­mään nämä ke­ho­tuk­sen sa­nat” (Hepr. 13:22).

Sy­väl­li­sen ope­tuk­sen­sa lo­mas­sa hän vä­hän vä­liä pu­hut­te­lee kir­jeen vas­taa­not­ta­jia. Hän ke­hot­taa ja roh­kai­see hei­tä mitä eri­lai­sim­mil­la ta­voil­la. Kos­kaan hän ei ke­ho­ta tai nuh­te­le ker­to­mat­ta en­sin, mil­lai­sis­ta ih­meel­li­sis­tä rik­kauk­sis­ta us­ko­vat ovat tul­leet evan­ke­liu­mis­sa osal­li­sik­si.

Lu­pauk­siin luot­ta­en

Kir­jeen kir­joit­ta­jan ke­ho­tuk­sen ydin on sa­nois­sa: ”Juos­kaam­me sin­nik­kääs­ti lop­puun se kil­pai­lu, joka on edes­säm­me, kat­se suun­nat­tu­na Jee­suk­seen, us­kom­me pe­rus­ta­jaan ja täy­del­li­sek­si te­ki­jään” (Hepr. 12:1–2).

Ju­ma­lan täyt­ty­neis­sä ar­mo­lu­pauk­sis­sa on tur­val­lis­ta jat­kaa elä­män mat­kaa vir­si­ru­noi­li­jan tun­te­muk­sia vil­jel­len: ”Me Her­ran ni­meen luo­tam­me, myös uu­teen vuo­teen kan­taa se. Sen suo­jaan jääm­me toi­vos­sa, et hyl­kää mei­tä, Ju­ma­la.” (VK. 38:5.)

Ris­to Räi­hä

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   J.... ko näitä lähettää?

   • Anonyymi

    Joku on nähnyt hyväksi tehdä lähetystyötä tällä palstalla. Tällä kertaa tekstin kirjoittajan nimi on oikeasti mukana kuten pitääkin :) kiitos.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joku on nähnyt hyväksi tehdä lähetystyötä tällä palstalla. Tällä kertaa tekstin kirjoittajan nimi on oikeasti mukana kuten pitääkin :) kiitos.

    Mikä on sinun turvasi?


  • Anonyymi

   Mikä on sinun turvasi?

   • Anonyymi

    Minun turvani on ikiaikojen Jumala.


  • Anonyymi

   13 Jumalalta ei voi salata mitään. Kaikki, mikä on luotu, on avointa ja alastonta hänelle, jolle meidän on tehtävä tili.
   14 Koska meillä siis on suuri ylipappi, joka on kulkenut läpi taivaiden, Jeesus, Jumalan Poika, pysykäämme tässä tunnustuksessa.
   15 Meidän ylipappimmehan jos kukaan kykenee ymmärtämään vajavuuksiamme, sillä häntä on koeteltu kaikessa samalla tavoin kuin meitäkin koetellaan; hän vain ei langennut syntiin.
   16 Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme

   • Anonyymi

    12 Yö on kulunut pitkälle, päivä jo sarastaa. Hylätkäämme siis pimeyden teot ja varustautukaamme valon asein.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    12 Yö on kulunut pitkälle, päivä jo sarastaa. Hylätkäämme siis pimeyden teot ja varustautukaamme valon asein.

    12 Siksi meidän, jotka olemme jo ennalta saaneet panna toivomme Kristukseen, tulee elää Jumalan kirkkauden ylistykseksi.
    13 Kristukseen tekin nyt uskotte kuultuanne totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin. Häneen uskoessanne te myös olette saaneet luvatun Pyhän Hengen sinetiksenne.
    14 Se on meidän perintöosamme vakuutena, joka takaa meille lunastuksen, Jumalan kirkkauden ylistykseksi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   43
   11257
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   144
   7939
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   216
   6448
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   25
   3660
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   160
   2514