Ainoa tärkeä on rakkautena vaikuttava usko

Anonyymi

”Ai­noa tär­keä on rak­kau­te­na vai­kut­ta­va us­ko

Kuu­lin ta­ri­nan ih­mi­ses­tä, jol­le seu­ra­pu­heet ja us­ko­vais­ten jou­kos­sa ole­mi­nen oli­vat käy­neet ah­dis­ta­vak­si, kos­ka hän oli niin mo­nes­ta asi­as­ta eri miel­tä. Muun mu­as­sa osal­lis­tu­mi­nen ur­hei­lu-, mu­siik­ki- ja kult­tuu­ri­ta­pah­tu­miin sekä kä­si­tys per­he­suun­nit­te­lus­ta ja nais­pap­peu­des­ta oli­vat tul­leet kes­kei­sik­si ky­sy­myk­sik­si.

Hä­nen mie­leen­sä oli­vat pa­lau­tu­neet myös ko­ke­muk­set nuo­ruu­des­ta, jol­loin hän oli ko­ke­nut ra­joit­ta­va­na suh­tau­tu­mi­sen mu­siik­kiin ja nuo­ri­so­kult­tuu­riin sekä seu­rus­te­luun. Hil­jal­leen en­nen tur­val­li­sel­ta tun­tu­nut yh­tei­sö oli muut­tu­nut vie­raak­si.

Hän ker­toi nyt löy­tä­neen­sä va­pau­den to­teut­taa it­se­ään ja ra­kas­taa lä­him­mäis­tään ja Ju­ma­laa. Hän kui­ten­kin kai­pa­si yh­teyt­tä, mitä oli ai­em­min ko­ke­nut.

Kris­tus va­pah­ti va­pau­teen

Täl­lai­ses­ta lu­kies­sa ja kuul­les­sa mie­lee­ni nou­se­vat Paa­va­lin sa­nat Ti­mo­teuk­sel­le (2. Tim. 3) ih­mi­sis­tä, jot­ka ha­lu­a­vat to­teut­taa it­se­ään ja ra­kas­taa tätä maa­il­maa. He ovat ul­ko­nai­ses­ti hurs­kai­ta, mut­ta kiel­tä­vät us­kon voi­man. He ovat ai­na alt­tii­ta uu­sil­le ope­tuk­sil­le, mut­ta ei­vät voi pääs­tä sel­vil­le to­tuu­des­ta. Nämä uu­det opit ja opet­ta­jat pyr­ki­vät rik­ko­maan ko­tien ja myös Ju­ma­lan las­ten per­heyh­tey­den ja rak­kau­den.

Ga­la­ti­an seu­ra­kun­nas­sa täl­lai­set opet­ta­jat oli­vat saa­neet kan­na­tus­ta (Gal. 5). Va­pau­den var­jol­la he oli­vat opet­ta­mas­sa toi­sen­lais­ta rak­kaut­ta kuin Paa­va­li ja muut apos­to­lit opet­ti­vat.

Kun apos­to­lit opet­ti­vat Kris­tuk­sen rak­kau­den neu­vo­van us­ko­maan kaik­ki syn­nit an­teek­si ja elä­mään va­paa­na syn­nin ja lain or­juu­des­ta, nämä opet­ta­jat opet­ti­vat va­paut­ta, mikä oli yl­lyk­keek­si li­hal­le ja ih­mis­luon­nol­le. He ko­ros­ti­vat myös ym­pä­ri­leik­kauk­sen tär­keyt­tä.

Paa­va­lin neu­vo ga­la­ta­lai­sil­le oli: ”Ai­noa tär­keä on rak­kau­te­na vai­kut­ta­va us­ko”. ”Py­sy­käät siis sii­nä va­pau­des­sa, jol­la Kris­tus mei­tä va­pah­ta­nut on.”

Paa­va­lin neu­vo on ajan­koh­tai­nen

Täs­sä­kin ajas­sa Ju­ma­lan sa­nan neu­vo meil­le on sama kuin Paa­va­lin neu­vo Ti­mo­teuk­sel­le: ”Pidä sinä kiin­ni sii­tä, min­kä olet op­pi­nut – – kos­ka tie­dät, keil­tä olet sen op­pi­nut” (2. Tim. 3:14). ”Säi­ly­tä us­ko ja hyvä oma­tun­to!” (1. Tim. 1:19.)

Tä­män ke­ho­tuk­sen ”pää­mää­rä­nä on rak­kaus, joka tu­lee puh­taas­ta sy­dä­mes­tä, hy­väs­tä omas­ta­tun­nos­ta ja vil­pit­tö­mäs­tä us­kos­ta”. Eräät oli­vat jo Paa­va­lin ajal­la ”ek­sy­neet täs­tä pois ja ru­ven­neet jaa­rit­te­le­maan jou­ta­via”. Ek­sy­nei­tä Ju­ma­lan sana kut­sui pa­ran­nuk­seen ja va­roit­ti nii­tä, jot­ka ”täs­sä maa­il­mas­sa ovat rik­kai­ta, et­tei­vät he yl­pei­li­si ei­vät­kä pa­ni­si toi­vo­aan epä­var­maan rik­kau­teen” (1. Tim. 6:17).

Ju­ma­lan sana tah­too roh­kais­ta ja loh­dut­taa heik­koa Ju­ma­lan las­ta: ”Jos me val­keu­des­sa va­el­lam­me, niin kuin hän­kin val­keu­des­sa on, niin meil­lä on osal­li­suus kes­ke­näm­me, ja Jee­suk­sen Kris­tuk­sen, hä­nen Poi­kan­sa veri puh­dis­taa mei­tä kai­kes­ta syn­nis­tä” (1. Joh. 1:7).

Täs­sä val­keu­des­sa, sen osal­li­suu­des­sa ja an­teek­si­an­ta­muk­ses­sa, on Ju­ma­lan val­ta­kun­ta ja hä­nen van­hurs­kau­ten­sa. Ja sen ohes­sa kaik­ki muu­kin meil­le an­ne­taan. (Matt. 6:33.)

Jari Lat­va­la

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Korkea aika hellittää muinaisuskosta ja sitä hyödyntävistä manipuloijista.
      Vapahtaja olet sinä!

      • Anonyymi

        Etkö usko Kristukseen Vapahtajana?


    • Anonyymi

      4 Kirjoituksissahan on seitsemännestä päivästä sanottu: "Seitsemäntenä päivänä Jumala lepäsi kaikesta työstään."
      5 Mutta tuossa toisessa kohdassa sanotaan: "Ikinä he eivät pääse minun lepopaikkaani."
      6 Koska siis on varmaa, että jotkut pääsevät sinne, ja koska ne, jotka muinoin kuulivat hyvän sanoman, eivät niskoittelunsa vuoksi sinne päässeet,
      7 Jumala on asettanut uuden määräpäivän, "tämän päivän". Hänhän on paljon myöhemmin Daavidin suulla lausunut edellä mainitut sanat: -- Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne.

      • Anonyymi

        19 Pyrkikäämme siis rakentamaan rauhaa ja vahvistamaan toisiamme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        19 Pyrkikäämme siis rakentamaan rauhaa ja vahvistamaan toisiamme.

        16 Kun kuitenkin tiedämme, ettei ihminen tule vanhurskaaksi tekemällä lain vaatimia tekoja vaan uskomalla Jeesukseen Kristukseen, olemme mekin uskoneet Jeesukseen Kristukseen, jotta tulisimme vanhurskaiksi häneen uskomalla emmekä tekemällä lain vaatimia tekoja. Eihän kukaan ihminen tule vanhurskaaksi tekemällä mitä laki vaatii.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe