Suden uhanalaisuus 2020..

Anonyymi

Vieläköhän susi on Suomessa uhanalainen?

Asiasta on silloin tällöin kirjoiteltu pitkät pokloomit mediassa ja keskustelupalstoillakin, mutta täytyy todeta tosiasiana, että missä on paljon sanoja - siinä on tyhmä äänessä.

Katsoin meinaan kartoista susilaumojen sekä susiparien sijainnit täälä härmålandissa. Ja kah kummoa, laumoja oli lisääntyny mm. Varsinais-Suomen sekä länsirannikon kuntiin aivan helevatisti. Ja itärajalla tilanne on sama.

55

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun tilastot kertovat susipopulaation kasvusta ja levinneisyydestä, niin eipä enää ole tarvetta vouhottaa suden uhanalaisuudesta Suomessa. Eikähän susi ole koskaan edes ollutkaan uhanalainen, koska Venäjältä tulee susia jatkuvasti Suomeen. Ja koska Venäjällä on susia n. 5000, niin jo vain niistä riittää Suomen petoyhdyskuntiin täydennystä. Ja Suomen metsäsusipopulaatio koostuu suurimmalta osaltaan juuri noista Venäjän susista, vaikka joukossa lienee myös koirasusiakin..

      • Anonyymi

        Susien kokonaismäärä Venäjällä on 40 000 - 50 000 sutta.

        Aika pieni määrähän tuo olisi, jos Venäjän kokoisella alueella olisi vain 5000 sutta.


    • Anonyymi

      Näyttäisi tulevaisuudessa ettei olisi.
      Seuraavaksi puidaan mootorisoidulla kulkuneuvolla metsästystä maastossa.
      Nyky Sorkkaeläinmetsästys on mennyt "Kyttäämiseksi" näiden harrastajien takia.
      Näyttää siltä ettei nykymetsästäjät pysty etelässä /Lapissa ilman mootorosoituja
      kulkuneuvoja metsästämään.
      Poronhoidosta on tulossa,"avottonavetoita" ei tarvita enää tulevaisuudessa kaupunkiin muutoja,voidaan lappi asuttaa tulevilla uusilla jako-mailla joilla pystytään
      elämää illman turisteja. Näyttäisi siltä että tulevaisuus lopettaa märinät ja jokainen metsästää omilla-asuintiloillaan.

    • Anonyymi

      Eduskunta on todennut että susi työllistää , työllistää luontokuvaajia , matkailua ja tutkijoita joten se on tarpeellinen hyötyeläin . Jokainen susi on tarpeellinen myös susikannan koko valtakunnan alueelle levittäytymistarpeen takia ja suden uhanalaisuuden vuoksi . Suojelkaa siis susia !

      • Anonyymi

        Noinhan suurin osa eduskunnan kansanedustajista totesi mielipiteessään, että pihasudet olisi kokonaan poistettava, että metsäsusille palautuisi sen seurauksena luonnollinen pelko ihmistä kohtaan. Ja kun suurin osa kansanedustajista asuu Helsingin ok- ja rivitalo- ja kerrostalolähiöissä, niin monille suomalaisille on sen seurauksena muodostunut väärä se näkemys, että kaikki kansanedustajat muka vastustavat susien metsästystä. Jos pari- kolme kansanedustajaa vihervassareissa vastustaakin sudenmetsästystä, se ei ole suinkaan kaikkien kansanedustajien mielipide. Ja onhan se aivan ymmärrettävää, etteivät kaikki kansanedustajat ole kaikissa asioissa samaa mieltä. Kun kansanedustajatkin ovat omanlaisiansa ihmisiä, niin sekaan mahtuu asioissa hannaajiakin.

        Nyt kun on todettu, ettei susi ole koskaan ollutkaan Suomessa uhanalainen, vaan siitä on aivan tahallisesti totuutta vääristellen tehtu muka uhanalainen, niin sanon, että korkeintaan 50 sutta riittää takaamaan sukupuuton. Ja kaikki muut joutavat nahkurin orsille.


    • Anonyymi

      Susi kuuluu Suomen luontoon ja sudella on luontainen tarve levittäytyä koko maan alueelle , sekin on huomioitava tehtävissä päätöksissä luonnon - ja villieläintensuojelun nimissä . Susi tulisi voida lopettaa vain jos se aiheuttaa välitöntä uhkaa ihmiselle ja vain mainitulla hetkellä ellei suden aiheuttama uhkatilanne peruunnu kohtuullisessa ajassa eläimen poistuessa paikalta jotta voimme olla varmoja ettei viatonta luonnoneläintä tuhota vahingossa .

      • Anonyymi

        Niin.. Ne 50 sutta saattaisivat ehkä kuulua Suomen luontoon, jos ne pysyisivät kaukana korpimetsissä ja poissa ihmisten pihamailta..


    • Anonyymi

      Jos vain nää Etelä Suomessa elävät Sudet tai mitä seka rotusia lienee , Napa piirin pohjois puolelle jos tulevat , niin kuolo korjaa sitä mukaa kun niitä tänne ilmestyy . se on luonnon laki , nirri pois joutavilta .

    • Anonyymi

      Tiedä vielä mikä rikos on uhkailla susia hengenmenolla ja muulla julmuudella , kai se on jotain ankarasti tuomittavaa ja rangaistavaa , vähintään samalla tavoin kuin rasismi ja rasistinen uhkailu ja polittiikkojen halventaminen ja uhkailu joista suuri sakko lankeaa ja jatkettuna häkki heilahtaa . IP osoitteellahan näitä palstoja seurataan , nimettömiäkin , siis on parempi jokaisen vain ylistää ja julistaa sudensuojelun tehostamista joten ulvokaa susien mukana .

      • Anonyymi

        Eniten ihmettelen mitä hengaat metsästyspalstalla puhumassa asioista jotka eivät sinulle edes kuulu. Tuolla on vihreille ja muille roskasakeille omatkin keskustelupalstansa joissa voivat vertaistukea toisiaan pahassa maailmassa.
        Teille sosialisteillehan on haaveena se, että tulevaisuudessa vääristä ajatuksista ja mielipiteistäkin saisi rangaistuksen. Ihanne verrokkimaannehan tuossa idässä kaatui jo 1990 luvulla. Oliko se niin suuri unelma jonka sen oletettiin olevan?
        Silti kommunismin rippeitä näkyy vielä inisevän siellätäällä suomessakin.
        Ei senpuoleen. Kyllä minullekin sopisi, että jokainen joka solvaa oikeistoa laitettaisiin vaikka samantien häkkiin. Mutta tällainen eriarvoistaminen poliittisin tai mielipitesiin vedoten ei pitäisi olla enää 2020 lukua.


      • Anonyymi

        Ei ole mikään rikos todeta tosiasiana se, että häirikköäsusille vaan kuula kalloon ja kallo puhtaaksi keittämisen jälkeen takan reunuksen tai kirjahyllyn koristeeksi. Mutta se on rangaistava teko, jos hengenriistoon tähtäävän uhkailun kohdistaa esim. metsästäjiin tai muihin metsästystä suosiviin ihmisiin.
        Kumma ettet ole noissa tapauksissa noussut ns. 'barrikadille' ulvomaan.


    • Anonyymi

      Kelle antaisit napit?
      Ex-pääministerille?
      Nykypääministerille?
      F1-kuskille?
      Homolle?
      Lepakolle?

      • Anonyymi

        Ei kenellekään listaamallesi, vaan susille.


    • Anonyymi

      Ei " susien uhanalaisuus " ole mitään metsästystä , Tämä ei ole metsästystä ja tähän juttuun pääsee siinä tapauksessa useammasta paikasta Suomi24:lla jos kerran tuollainenkin metsästyshakupolku siihen löytyy . Eikä Eurososialismi ole mitään kommunismia vaan Euroopassa vallitseva ja hallitseva ideologia , myös Suomessa . Kommunismia oli Neukkulassa eikä se toiminut karusti virheellisenä ja nyt sitä on samassa muodossa vain Pohjois Koreassa : Kuinkahan heidän sutensa voivat , tietääkö joku ?

    • Anonyymi

      Kuka tässä eriarvoistaa poliittisilla perusteilla eihän sudet poliiittisia eläimiä ole , mutta jos kerran politiikkaa manataan esiin niin löytyisikö sieltä jotain sosialisoitavaa ?

      • Anonyymi

        Susi on poliittisen ideologian pelinappula ei mitään muuta.
        Myös ulkonäkö vetoaa tunnesuojelijoihin. Söpöjä ja kauniita eläimiä suojellaan kiihkon vallassa mutta rumia ja inhottavan näköisiä ei.
        Siksi susi asiakaan ei saisi olla poliittinen vaan niistä pitäisi pystyä päättämään maakuntatasolla.


    • Anonyymi

      Maakunta on kovin suppea alue omaamaan riittävän geneneettisen vaihtelun susipopulaatiolle enintään muutamine susineen : Jos suppeilla alueilla aletaan tehdä omia ratkaisuja ilman täydellistä populaatiovertailua viereisten alueitten kanssa määrällisellä ja geneettisellä tasolla saadaan aikaan sukurutsuisuuden vuoksi taantunut ja sairas susikanta johon saattaa kuulua jopa saalistuskyvyttömiä ja osin saalistuskyvyttömiä yksilöitä jotka eivät kykene metsästämään luontaista riistaansa riittävän tehokkaasti , niin mitähän tuollainen sairas populaatio syö ravinnokseen : Kyllä suden täytyy pystyä tehokkaaseen hirven kaatoon ja hyödyntämään kaikkea sitä pienempää riistaa hyvin ollaksen olematta häiriöksi taannuttuaan geneettisesti runsaasti saatavilla olevia rottia , myyriä ja hiiriä maatilojen nurkista jahtaavaksi ja lintujen ruokintaruokia sekä tunkiolta jätteitä syöväksi rappeutuneeksi susiraunioksi . Haluattehan välttää tämän , siis älkäämme antako susiemme rappeutua sukurutsuisiksi kurjimuksiksi vaan toimikaamme koko valtion tasolla yhdessä muitten maitten kanssa susikantaamme suunnitellessamme , kehittäissämme ja ylläpitäessämme .

      • Anonyymi

        Typerin kommentti ja vuodatus vähään aikaan mitä saa aivottoman ideologistin päästä lukea.
        Maakunta ei ole koko maa ja maakunta ei ole koko maan sudet. Maakunnittain päätetään myös pienriistankin metsästyksistä enkä tiedä yhtään sukurutsasta kärsivää riistaeläintä joka geneettisesti kärsisi juuri tästä syystä.
        Voi jessus mitä idiootteja maa päällään kantaakin.
        Ja edelleen mitä teet palstalla minkä asiat ei kuulu sinulle pätkän vertaa?


    • Anonyymi

      Sudet , sienet ja marjat ovat Suomen kansallisomaisuutta ja ja jokamiehen nautintaoikeuksiin kuuluvia luontokohteita , ei kenenkään yksityisomaisuutta eikä myöskään minkään yhteisön omistuksessa olevia . Sutta voit sinäkin kuvata ja ihailla vapaasti mutta et omistaa . Omistatko siis suden tai susilauman ja maksatko siitä omistuksesta veroa ? Susi ei ole pienriistaa tai muutakaan riistaa , se on liito-oravaan tai valkoselkätikkaan verrattava uhanalaisuutensa vuoksi suojeltu eläin . Joissain tapauksessa valtio saattaa myöntää luvan yksittäisen häiriökäyttäytyvän suden lopettamiseen mikä ei myöskään tee siitä pinriistaa tai muutakaan riistaa vaan haittaeläimenä poistettavan haitallisen yksilön .

    • Anonyymi

      Niin se on että ruutiukkojen tussarit ja aiheettomat pelot pois ja järjestelmäkamera roikkumaan hihnasta ja monitaskuinen valokuvaustarvikeliivi päälle ja susijahtiin lauman perässä niiten olinpaikoille , eikä kuvaamaan houkutteluhaaskalta missään nimessä . Samalla voi syksyisin myös kerätä marjoja ja sieniä ja jättää ämpärit maastoon myöhemmin haettavaksi jos saa kosketuksen susiin esimerkiksi kutsuhuudolla .

      • Anonyymi

        Sadonkorjuuta ei voi sentään eriarvoistaa "parempiin ja huonompiin" asioihin. Siinä missä metsästys on maanomistukseen sidonnaista, niin mitä enemmän kaltaisenne (onneksi vain promillen vähemmistö) sitä eriarvoistaa muuhun sadonkorjuuseen nähden sitä enemmän mielipiteet alkaa kääntymään myös jokamiehenoikeuksia vastaan.
        Samalla yhtenäistettäköön keski-eurooppalainen käytäntö, kun Eu.ssa ollaan eli jokamiehenoikeudet pois ja sinullakaan ei ole asiaa marjastamaan ja sienestämään saati sitten edes sutta kuvaamaan mailleni saati muidenkaan ilman maanomistajan erillistä lupaa sakkorangaistuksen uhalla.
        Miksi antaisimme vapaamatkustajille erioikeudet kuin muille. Tässä näkyy hyvin kuinka vihervasemmistolainen "kaikki on minun ja meidän, mutta ei sinun" ajattelutapa näiden kaltaistesi keskuudessa toimii.


    • Anonyymi

      Jaha , tuosta kaikesta tuli mieleen että olemme mahdollisesti tavanneet siellä erään suden lähistöllä , oletan . Taidan siis tietää maarekisterin ja muitten julkisten tietojen perusteella kuka saatat olla jos näin on . Mutta mitä noihin hypoteettisiin rajoituksiin tulee niin ne jyrättäisiin maan rakoon minkä puolueen toimesta tahansa jo pelkästään suurten marjan- ja sientenpoimintayritysten toimintamahdollisuuksien takaamiseksi . Olen joskus harkinnut sellaiseksi yrittäjäksi ryhtymistä , tai bussilasteittain marjan- ja sienten poimintamatkailijoitten kuskaamista opastetuille retkille mutta lykännyt sitä kun en tiedä kuinka opettaa maastokelpoisuutta rajatapauksille . Tiedän sopivia paikkoja runsaasti .

    • Anonyymi

      Anteeksi toverit , olin vähällä ajattelemattomuuksissani taistella itseäni ja aatetta ja luontoa vastaan harkitsemalla työntekijöitä orjuuttavaa itsekästä yrittäjyyttä , tosin olisin silloin tietenkin tullut myös pahiten änkyräkapitalismin riivaamien henkilöitten hyväksymäksi ja myös tällä palstalla kirjoittelevien silmissä . Tietenkin on syytä tutkia kuinka voisi järjestää marjanpoiminta retkiä bussikuljetuksin joitten tuotto käytetään suden- ja muutenkin luonnonsuojeluun ja puoluetomintaan , puoluetomintaan siksi ettei retkiryhmiin hakeudu aatteen vastaisia häiriköitä mukan . Toiminnan laajentuissa riittävästi tulisi tietenkin perustaa retkistä rahoituksensa saavia aatteen mukaisia suden- ja luonnonsuojelukombinaatteja .

    • Anonyymi

      Ihmisten määrää lisääntyy jatkuvasti. Koko ajan nousee uusia asuinalueita ja eläinten elintila pienenee. Mietipä sitä.

    • Anonyymi

      Suomessa sensijaan väestömäärä vähenee ja väestön keski-ikä kasvaa jyrkästi , erityisesti maaseutukunnissa jolloin ihmisen haitallinen luontoa kuluttava vaikutus vähenee maassamme ja samoin väestön vanhuuden iskiessä maaseutualueille eläimet mukaanlukien susi saavat olla lopulta rauhassa kun metsästys vähenee metsästäjien muuttuessa iän myötä raihnaisiksi ja myös muu ihmisperäinen toiminta hiljentyy maaseutukunnissa vieläkin jyrkemmin .

      • Anonyymi

        Niin sä meinaat että metsästys on hiipumassa ikääntymisen seurauksena. Pahoittelut sinulle että väärässä olet. Metsästäjämäärät kasvaa ja etenkin naiset ovat innostuneet harrastuksesta. Meidänkin seuraan tullut tänä vuonna jo viisi uutta nuorisojäsentä.
        Tulevaisuudessa kaltaisesi nillittäjäjäärät onneksi vain vähenee. Suomi ei kaipaa anarkismia.


      • Anonyymi

        Ja paskammarjat metsästys mitään hiipumassa ole, kun monet nuoret tyttäret ovat jo moniaanni kerran astuneet isiensä jalanjälkiin ja lähteneet mukaan hirvi-, yms. jahteihin ja kaataneet monia 'kruunun mullikoita' ja lintuja läjäpäin.


    • Anonyymi

      Hyvinvoiva susikanta ei ole anarkismia .

    • Anonyymi

      Tiedän millainen häpeä on omistaa maata ja kuulua luontoa tuhoavaan luokkaan , tiedän koska käännytystarkoitukseessa minustakin tehtiin siihen luokkaan kuuluva mutta tuhottuani muutaman hehtaarin järeätä puustoa mustikka-käenkaalityyppiseltä maalta ja varvikkoa sekä saniaislehtoa totesin ettei sen ennallistaminen enää onnistu luonnonmukaiseksi ja saatuani tuhotyöstäni palautetta suojelin lopun vapaaehtoisesti : On hienoa nähdä kuinka myrskyn kaatamilla järeillä puunrungoilla on alkanut lisääntyä lahokaviosammal jota ei nyt tarvitse suojella erikseen , se kun on sutta ja liito-oravaakin ankarammin suojeltu . Sen itiöt leviävät tuulen mukana yhä uusille alueille ja osallistun vapaaehtoiseen kokeiluun harvinaistuneitten lahottajasienten istuttamiseen sienien valtaamista puista puutappisiirrännäisinä järeisiin yli satavuotiaisiin puunrunkoihin porattuihin reikiin noin kymmenen hehtaarin alueella alueella tarkoituksena elvyttää niitten kannat . Omaa susilaumaa en ole ikävä kyllä saanut mutta susi tai sudet käy välillä omalla maallani ja karhuhavaintoja on muutama mutta toivoa on eläinten asettumisesta häiriöttömälle alueelle pysyvästi .

      • Anonyymi

        Harmaasudesta koirasuteen - PDF Free Downloaddocplayer.fi › 10386136-Harmaasudesta-koirasuteen


    • Anonyymi

      Hyvin kirjoitettua tekstiä, mutta asiallisesti vajavaista kuten yleensä kaikki amatööritutkijoiden lausunnot.
      Kun asiaa tutkii niin sitä pitää tutkia kiihkottomasti ja hyväksyä myös tulokset jotka eivät tue omaa mielipidettä. nythän tämän kirjoittaja on valinnut mielipiteensä ja etsii niitä asioita jotka tukevat hänen mielipidettään.

      Kun kuvataan eläintä eri kulmista ja eri tilanteissa on usein mahdoton tunnistaa jopa sama eläin eri kuvista samaksi. Ja että pitäisi erotella pienen pienet yksilöiden erot... huh huh, mahdotonta. Ammutuista raatojen kuvista saadaan ihan mitä tahansa irti riippuen siitä mitä haetaan.

      Tuo "luontainen arkuus" ei pidä yleisesti paikkaansa minkään eläimen suhteen. Se tulee vain siitä kun kun eläimet väistävät niitä jotka käyvät kimppuun. Ihmisen jahtaamattomat eläimet (populaatiot) väistävät ihmistä vain hieman.

      Ja tämä: "aitojen susien tapaan asetu korkeille paikoille makuulle, vaan viihtyvät pensaikoissa ja kuusien alla". Eläimet makailevat ihan missä sattuu sopiva paikka olemaan, kukkulalla tai notkossa. Hei ei tällaisten perusteella voi tehdä mitään lajimääritystä, makuupaikkojen valinta on yksilöllistä eläimilläkin.

      • Anonyymi

        Eipä ole kummoisia nämä ns vihervasemmistonkaan "tutkimukset" joka menee yleensä samalla kaavalla. Ensin sulla on eriävä mielipide, vaikkapa metsästykseen jne liittyen. Sitten tehdään näennäistutkimus aiheesta, jossa pyritään erinäisten kielellisten erikoisuuksien avulla tekemään itsestään muka fiksumpia ja näin "tutkimus" on olevinaan virallinen ja sen kanssa tullaan ulos mielellään yleisimmissä medioissa, jossa pyritään todistamaan ideologinen oma aate faktaksi.
        Tutkimuksista jotka eivät tue omaa mielipidettä ollaan hiljaa. Esimerkiksi vasta tehtiin tutkimus missä todettiin, että avohakkuu ei olekaan haitallista ja vähennä hiilinieluja. Luonnollisesti valtamedia ei sanallakaan mainitse asiaa, vaan sen otti esille Maaseudun tulevaisuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eipä ole kummoisia nämä ns vihervasemmistonkaan "tutkimukset" joka menee yleensä samalla kaavalla. Ensin sulla on eriävä mielipide, vaikkapa metsästykseen jne liittyen. Sitten tehdään näennäistutkimus aiheesta, jossa pyritään erinäisten kielellisten erikoisuuksien avulla tekemään itsestään muka fiksumpia ja näin "tutkimus" on olevinaan virallinen ja sen kanssa tullaan ulos mielellään yleisimmissä medioissa, jossa pyritään todistamaan ideologinen oma aate faktaksi.
        Tutkimuksista jotka eivät tue omaa mielipidettä ollaan hiljaa. Esimerkiksi vasta tehtiin tutkimus missä todettiin, että avohakkuu ei olekaan haitallista ja vähennä hiilinieluja. Luonnollisesti valtamedia ei sanallakaan mainitse asiaa, vaan sen otti esille Maaseudun tulevaisuus.

        Jaahas, on siis kysymys politiikasta. Antaahan asian olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaahas, on siis kysymys politiikasta. Antaahan asian olla.

        Sitähän se on. Monestiko olet kuullut, että metsästystä vastustavat henkilöt ottaisivat tutkimuksissa huomioon myös metsästävien faktatiedot ja mielipiteet/tutkimustiedot?
        Kuten sanoit tutkimukset pitäisi tehdä kiihkottomasti ja niin, että ymmärretään myös sen oman kuplan ulkopuolella olevat tutkimukset ja mielipiteet.
        Nykyään vaan on tullut vallalle se, että ns "tutkimus" tehdään pikaistuksissaan ja jos toinen tutkimus olisi omaa tutkimusta vastaan siitä ei puhuta, vaikka arvonsa tunteva tutkija ottaisi huomioon kaikki kohdat tutkimuksessaan niin puolesta kuin vastaankin kohdissa.
        Surullisinta on se, että valtamediakin on puolensa valinnut ja tutkimuksia uutisoidaan vain, jos se tukee median omaa poliittista agendaa muussa tapauksessa vaikeneminen poliittisen vasustajan tutkimus tuloksista on tullut maan tavaksi.
        Tämä on sinällään vaarallista sillä ihmisillä menee usko tutkimuksiin, koska ne ovat niin usein politikoituneita ideologiaan ja näiden tarkoitus on vain nujertaa poliittinen vastustaja.
        Kuvitellaan tilanne, että minä en pidä maksalaatikosta, mutta sinä pidät.
        Teen näennäis tutkimuksen maksalaatikon haitallisuudesta ja syistä miksi se pitäisi kieltää muilta, koska en itse siitä pidä.
        Kehittelen kaikki maksaan liittyvät negatiiviset vaikutukset elimistöön ja jätän tietoisesti positiiviset käsittelemättä.
        Hienolla kieliopilla teen asiasta sadan sivun tutkielman ja tulen asian kanssa julkisuuteen miksi maksalaatikko pitäisi kieltää.
        Vaikka tämä sattuu olemaan sinulle juhlaherkkuruokaa ja lääkäritkin ovat kertoneet sinulle sen positiivisista vaikutuksista elimistöösi, niin sapettaa se varmasti koska huomaat, että sinua vastaan on tehty näennäis tutkimus vain ideologisista syistä ja tutkijaa ei ole kiinnostanut sinun näkemykset ja kokemukset asiaan ollenkaan saati muidenkaan maksalaatikon ystävien. Tätä on "tutkimus" nykyään. Suurinosa "tutkimuksista" käsittelee jonkun laillisen/yleisen asian pakonomaista kieltämistä tai rajoittamista poikkeuksetta "tutkimuksen" perusteella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitähän se on. Monestiko olet kuullut, että metsästystä vastustavat henkilöt ottaisivat tutkimuksissa huomioon myös metsästävien faktatiedot ja mielipiteet/tutkimustiedot?
        Kuten sanoit tutkimukset pitäisi tehdä kiihkottomasti ja niin, että ymmärretään myös sen oman kuplan ulkopuolella olevat tutkimukset ja mielipiteet.
        Nykyään vaan on tullut vallalle se, että ns "tutkimus" tehdään pikaistuksissaan ja jos toinen tutkimus olisi omaa tutkimusta vastaan siitä ei puhuta, vaikka arvonsa tunteva tutkija ottaisi huomioon kaikki kohdat tutkimuksessaan niin puolesta kuin vastaankin kohdissa.
        Surullisinta on se, että valtamediakin on puolensa valinnut ja tutkimuksia uutisoidaan vain, jos se tukee median omaa poliittista agendaa muussa tapauksessa vaikeneminen poliittisen vasustajan tutkimus tuloksista on tullut maan tavaksi.
        Tämä on sinällään vaarallista sillä ihmisillä menee usko tutkimuksiin, koska ne ovat niin usein politikoituneita ideologiaan ja näiden tarkoitus on vain nujertaa poliittinen vastustaja.
        Kuvitellaan tilanne, että minä en pidä maksalaatikosta, mutta sinä pidät.
        Teen näennäis tutkimuksen maksalaatikon haitallisuudesta ja syistä miksi se pitäisi kieltää muilta, koska en itse siitä pidä.
        Kehittelen kaikki maksaan liittyvät negatiiviset vaikutukset elimistöön ja jätän tietoisesti positiiviset käsittelemättä.
        Hienolla kieliopilla teen asiasta sadan sivun tutkielman ja tulen asian kanssa julkisuuteen miksi maksalaatikko pitäisi kieltää.
        Vaikka tämä sattuu olemaan sinulle juhlaherkkuruokaa ja lääkäritkin ovat kertoneet sinulle sen positiivisista vaikutuksista elimistöösi, niin sapettaa se varmasti koska huomaat, että sinua vastaan on tehty näennäis tutkimus vain ideologisista syistä ja tutkijaa ei ole kiinnostanut sinun näkemykset ja kokemukset asiaan ollenkaan saati muidenkaan maksalaatikon ystävien. Tätä on "tutkimus" nykyään. Suurinosa "tutkimuksista" käsittelee jonkun laillisen/yleisen asian pakonomaista kieltämistä tai rajoittamista poikkeuksetta "tutkimuksen" perusteella.

        Maksalaatikko. Valtamedia. Poliittinen agenda.
        Salaliitto?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maksalaatikko. Valtamedia. Poliittinen agenda.
        Salaliitto?

        Susi, salametsästys, kasvisruokavalio, poliittinen agenda.
        Salaliitto?


    • Anonyymi

      Riippuu keneltä kysyy. Kaupunkien ituhipit näkevät ne uhanalaisina liikkumatta metsissä ollenkaan, kun taas metsästäjät ja muu metsissä liikkuva porukka muunmuassa metsäammattilaiset taas verrattaen yleisinä tehden näistä jatkuvasti havaintoja.
      Kumpiako mielummin kuuntelisit?

    • Anonyymi

      Ööö, miksi tässä ketjussa kirjoitellaan vihervasemmistosta, ituhipeistä jne. Eikö pitäisi kirjoittaa susista?

      • Anonyymi

        Niin. Miksi te puhutte aina autoista, känniläisistä, koirista yms eri tavoista kuolla silloin kun pitäisi käydä keskustelua susista ja niiden aiheuttamista ongelmista?
        Se on vähän et niin makaa kuin petaa. Kerran mainitsemasi tyhmittymät ei osaa käydä aiheesta asiallista dialogia, niin miksi vaaditte sitä muilta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin. Miksi te puhutte aina autoista, känniläisistä, koirista yms eri tavoista kuolla silloin kun pitäisi käydä keskustelua susista ja niiden aiheuttamista ongelmista?
        Se on vähän et niin makaa kuin petaa. Kerran mainitsemasi tyhmittymät ei osaa käydä aiheesta asiallista dialogia, niin miksi vaaditte sitä muilta?

        Ketkä te?


    • Anonyymi

      Ihmisiä on tässä maailmassa liikaa. Ihminen lisääntyy hallitsemattomasti ja vie muilta eläimiltä jatkuvasti enemmän ja enemmän elintilaa.

      • Anonyymi

        Kyllähän metsästäjät yrittää harventaa ihmisiä, kaksi on ammuttu tänäkin syksynä. Suden varaan ei voi kyllä laskea tässä asiassa. Suomessa susi on viimeksi tappanut ihmisen 7.11.1881.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän metsästäjät yrittää harventaa ihmisiä, kaksi on ammuttu tänäkin syksynä. Suden varaan ei voi kyllä laskea tässä asiassa. Suomessa susi on viimeksi tappanut ihmisen 7.11.1881.

        Ja sinä olet niitä harvoja mieleltään sairaita ihmisiä jotka nauttivat toisten hengen vieneistä tapaturmista. Kertoo hyvin vihervasemmiston vihamielisestä suhtautumisesta kanssaihmisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän metsästäjät yrittää harventaa ihmisiä, kaksi on ammuttu tänäkin syksynä. Suden varaan ei voi kyllä laskea tässä asiassa. Suomessa susi on viimeksi tappanut ihmisen 7.11.1881.

        Unohditko aivan tahallaan, vai etkö tiedä, että Suomessa vanha naarassusi tappoi 1932 Etelä-Savossa 6-vuotiaan tytön ja söi hänet. Että se on viimeisin suden tappama ihminen, joka on merkitty kirkon kirjoihin.

        Ja kerrottiinhan aikoinaan muutama vuosi sitten uutisissa myös eräästä thaimaalaisesta marjastajasta Lapissa, jonka sanottiin joutuneen susilauman piirittämäksi ja tappamaksi. Johtuiko uutispimennys sitten siitä, että tapauksen kohteena oli thaimaalainen. Ainakin kyseinen uutisaihe hiljennettiin tosi nopeasti mediassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Unohditko aivan tahallaan, vai etkö tiedä, että Suomessa vanha naarassusi tappoi 1932 Etelä-Savossa 6-vuotiaan tytön ja söi hänet. Että se on viimeisin suden tappama ihminen, joka on merkitty kirkon kirjoihin.

        Ja kerrottiinhan aikoinaan muutama vuosi sitten uutisissa myös eräästä thaimaalaisesta marjastajasta Lapissa, jonka sanottiin joutuneen susilauman piirittämäksi ja tappamaksi. Johtuiko uutispimennys sitten siitä, että tapauksen kohteena oli thaimaalainen. Ainakin kyseinen uutisaihe hiljennettiin tosi nopeasti mediassa.

        En unohtanut vaan kyseinen tapaus ei ole kovin uskottava. Tuon kyseisen tytön vaatteet kun löytyivät viikattuina, niin vaikea kuvitella sitä suden tekemäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En unohtanut vaan kyseinen tapaus ei ole kovin uskottava. Tuon kyseisen tytön vaatteet kun löytyivät viikattuina, niin vaikea kuvitella sitä suden tekemäksi.

        Ne viikatut vaatteet olivat Satakunnassa "suden" tappaman lapsen jäjiltä. Se susi lienee oikeasti ollut joku paikallinen kylähullu tai vastaava. Lapsen surmat eivät olleet olleenkaan harvinaisia ennen vanhaan. Tapaus oli siis 1800-luvulla.

        Tämä Puumalan tapaus sattui helmikuussa 1932 ja oli vain huhu joka jostain syystä julkaistiin muutamassa lehdessä. Savonlinnalainen paikallislehti Savonmaa yritti tehdä sitten aiheesta juttua ja toimittaja kävi paikan päällä täällä Puumalassa haastattelemassa ihmisiä asiasta, mutta kukaan, ei edes lääkäri, ei ollut kuullutkaan koko asiasta. Valtakunnan lehdistössä asia oikaistiinkin sitten Savonmaan uutisen perusteella maaliskuun alkupuolella, siis 1932, mutta Helsingin Sanomat uutisoi jostain syystä asiasta vielä 2.3.2013.


    • Anonyymi

      Kaikille vaan vastaus että vihervasemmistolainen. Tämä menee jo hauskemmaksi kuin vauva.fi!

      • Anonyymi

        Kertoo vastaajan sivistyksen tasosta, jos elämä on vauva.fi sivustolla. No eipä tuo vihervasemmisto poikkea kaltaistenne puheista, joissa jokaiseen vihakirjoitukseen sisällytetään poikkeuksetta "persut" saati muu oikeistolaista asiaa ajava puolue.
        Käsiteltävä aihe on senverran politikoitunutta, että siinä on vastaanhangoittajana pääasiassa vihervasemmisto marginaali. Siksi on hyvä, että kansalaisaloite aloitti edistyksellisemmän keskustelun aiheesta ja suden kannanhoidollisesta metsästyksestä kuin se iänikuinen anarkistien "Ei" joka asiaan joka ei sovi heidän ideologiaan.
        Suomen asioista ei anarkistit päätä nyt eikä koskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertoo vastaajan sivistyksen tasosta, jos elämä on vauva.fi sivustolla. No eipä tuo vihervasemmisto poikkea kaltaistenne puheista, joissa jokaiseen vihakirjoitukseen sisällytetään poikkeuksetta "persut" saati muu oikeistolaista asiaa ajava puolue.
        Käsiteltävä aihe on senverran politikoitunutta, että siinä on vastaanhangoittajana pääasiassa vihervasemmisto marginaali. Siksi on hyvä, että kansalaisaloite aloitti edistyksellisemmän keskustelun aiheesta ja suden kannanhoidollisesta metsästyksestä kuin se iänikuinen anarkistien "Ei" joka asiaan joka ei sovi heidän ideologiaan.
        Suomen asioista ei anarkistit päätä nyt eikä koskaan.

        Sellaisen ihmisen puheet joka nimittelee tuntemattomia miksi tahansa kannattaa työntää roskakoriin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellaisen ihmisen puheet joka nimittelee tuntemattomia miksi tahansa kannattaa työntää roskakoriin.

        Ja jos kiinni saadaan, niin ei kun vaan nahkaremmillä persiille tai metrin halolla otsaluuhun tai nyrkillä turpaan..


    • Anonyymi

      Taitaa historia toistaa itseään. Susia aletaan tosissaan tappamaan vasta sen jälkeen kun alkaa ihmishenkiä menemään. Ensimmäinen suden tappama laitetaan arvatenkin suden häiriintyneisyyden piikkiin.

      • Anonyymi

        Valitettavaa mutta totta. Kuten kaikissa aihealueissa vaaditaan aina se ensimmäinen uhri ennenkuin asialle tehdään jotain. Olkoon kyse vaikka tienpätkän valaisemisesta, hidastetöyssyjen tekemisestä, työturvallisuus asioiden kiristämisestä yms.
        Suden kanssa "odotetaan" nyt vain sitä ensimmäistä uhria, jolloin kansan painostus poliittisestikin alkaa ja silloin vaaditaan konkreettisia tekoja eikä vain pelkojen vähättelyä saati näitä iänikuisia kuluneita fraaseja "mutta kun susi tappoi viimeksi sata vuotta sitten"
        Joka kyllä on hyvä todistamaan millaisesta eläimestä on kyse, kun kanta paisuu liian suureksi.
        Olihan suomessa susi tyhjiö kymmeniä vuosia, jolloin olematon susikaan ei ketään pystynyt tappamaan.


      • Anonyymi

        Ja uutinen mahdollisesta suden tappamasta ihmisestä poistetaan mediasta alta aikayksikön. Noinhan kävi tässä joku aika sitten Lapissa, jossa pedot tappoivat erään Thaimaalaisen marjastajan, ettei ns. 'ulkopuolisia' päästetty uhria tutkimaan ja uutinen haudattiin kiireen vilkkaa jonnekin bittiavaruuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja uutinen mahdollisesta suden tappamasta ihmisestä poistetaan mediasta alta aikayksikön. Noinhan kävi tässä joku aika sitten Lapissa, jossa pedot tappoivat erään Thaimaalaisen marjastajan, ettei ns. 'ulkopuolisia' päästetty uhria tutkimaan ja uutinen haudattiin kiireen vilkkaa jonnekin bittiavaruuteen.

        Totta. Näinhän kävi syksylläkin kun susi hyökkäsi ihmisen kimppuun inarissa. Uutinen katosi äkkiä ja ne jotka ehtivät kommentoimaan aloittivat tämän tyypillisen "koira se oli"
        Ja jotkut vielä ihmettelee miksi asiassa ollaan kahtia jakaantuneita. Salailu ei ainakaan paranna asiaa.


    • Anonyymi

      No ootastellaan tässä vaan kaikessa rauhassa, että susi tai susilauma tappaa jonkun ihmisen, niin jo vain alkaa sen seurauksena tapahtumaan metsästyksen vastustajille ja yleensä kaikille susihyysäreille aivan kauheita. Meinaan suset tapetaan aivan taatusti sukupuuttoon. Ja ellei aivan sukupuuttoon saada, niin ainakin sukupuuton partaalle. Ja siihen sen susipopulaation kasvuedelletykset sitten jäävätkin. Horjumaan sukupuuton partaalle. Eikä rysselin tirehtöörit mahda asialle yhtään mitään.

      Van vietetään nyt ensin joulujuhlat 2020 ja sulatellaan kinkkua ja juustova maharustingeissamme. Ja sitte ootellaan vaan kaikessa rauhassa susivahinkojen uutisointeja kotikaljaa ryystäessämme.

      Nii että Hyvvee Jouluva vaan kaikille ja siunattuva Uutta Vuotta 2021!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe