Ihmisen ymmärrys on rajallinen

Anonyymi

Van­hin poi­ka­ni sai ys­tä­väl­tään lai­nak­si hau­to­ma­ko­neen.

Hau­to­ma­ko­ne on van­ha lai­te, jos­sa on lamp­pu ja ter­mos­taat­ti, joka pi­tää ta­sai­sen läm­mön. Sii­hen poi­ka­ni aset­te­li kol­mek­si vii­kok­si kol­mat­ta­kym­men­tä maa­lais­mu­naa, joi­ta sit­ten kään­te­li ta­sai­sin vä­lein. Mi­tään muu­ta hän ei teh­nyt.

Luo­ja sen si­jaan loi al­ki­ois­ta ter­hak­kaa elä­mää, joka val­ta­va­na pii­pi­tyk­se­nä kan­tau­tui pu­he­li­men vä­li­tyk­sel­lä meil­le as­ti. Ku­vi­tel­kaa! Kol­mes­sa vii­kos­sa il­maan­tui kuin tyh­jäs­tä nok­kia, kyn­siä, höy­he­niä, lui­ta ja elä­mää las­ke­ma­ton mää­rä. Sitä on vai­kea kä­sit­tää.

Ih­met­te­lyn ai­hei­ta

Luon­to on nyt uut­ta luo­vaa työ­tä täyn­nä. Tämä kaik­ki on täy­sin mää­räys­val­tam­me ul­ko­puo­lel­la. Tu­ho­ta kyl­lä voim­me ja suo­jel­la vä­hän, mut­ta luo­mi­seen em­me ky­ke­ne. Ihai­lu on osam­me. Syy­tä ihai­luun ja ih­met­te­lyyn to­del­la on.

Raa­ma­tus­ta opim­me, et­tä Ju­ma­lan luo­mis­työn kä­sit­tä­mä­tön tark­kuus ulot­tuu luon­tom­me li­säk­si oman ke­hom­me jo­kai­seen so­lu­muu­tok­seen saak­ka. Yk­si­kään hius ei pääs­täm­me pu­toa tai­vaal­li­sen Isäm­me tie­tä­mät­tä.

Ih­mi­sen ym­mär­rys on ra­jal­li­nen.Luo­mis­työn li­säk­si ih­mi­nen ei voi kä­sit­tää mui­ta­kaan Ju­ma­lan te­ko­ja. Ih­mi­nen ei voi lä­hes­tyä Ju­ma­laa. Ai­noa mah­dol­li­suu­tem­me pääs­tä lä­hem­mäk­si Ju­ma­laa on se, et­tä Ju­ma­la lä­hes­tyy mei­tä.

Ju­ma­la an­toi mah­dol­li­suu­den

Luo­ja on myös Lu­nas­ta­ja. Kol­mi­nai­suu­den toi­nen ulot­tu­vuus on ih­mi­sen mah­dol­li­suus pääs­tä Luo­jan­sa luo, kun Ju­ma­la lä­het­ti ai­no­an poi­kan­sa maan pääl­le lu­nas­ta­maan ja pe­las­ta­maan lan­gen­neen ih­mi­sen. Ju­ma­la tar­jo­si ja tar­jo­aa ih­mi­sel­le mah­dol­li­suu­den. Tun­tuu kä­sit­tä­mät­tö­mäl­tä, et­tä Ju­ma­la tar­jo­aa ar­mon­sa ja van­hurs­kau­ten­sa osal­li­suut­ta epä­on­nis­tu­neel­le ih­mi­sel­le – oli­si­han Luo­ja voi­nut luo­da sa­ven­va­la­jan ta­voin rik­ki­men­neen as­ti­an ti­lal­le sa­ves­ta uu­den, ereh­ty­mät­tö­män ih­mi­sen.

Kut­su­va ää­ni

Isä on an­ta­nut lap­sil­leen ym­mär­ryk­sen ja kä­si­tyk­sen Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­ta maan pääl­lä. Tä­män val­ta­kun­nan nä­kee jo­kai­nen us­ko­vai­nen omil­la hen­gel­li­sil­lä sil­mil­lään.

Ih­mi­sen on tär­ke­ää tur­vau­tua oman ym­mär­ryk­sen si­jaan kuun­te­le­maan ja us­ko­maan Ju­ma­lan pu­het­ta. Ju­ma­lan ää­ni on kuul­ta­vis­sa Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­sa ju­lis­te­tus­sa evan­ke­liu­mis­sa, joka kut­suu ereh­ty­viä ih­mi­siä siu­nat­ta­vak­si, ar­mon osal­li­suu­teen.

Ajat­te­len nyt suu hy­mys­sä: ym­mär­rän vä­hän, mut­ta ei hait­taa. Ha­lu­an us­koa ja se riit­tää. Luo­ja­ni on teh­nyt val­miik­si tien, joka vie tai­vaa­seen. Voi­ko enem­pää toi­voa ja ym­mär­tää?

Ar­to Paa­vo­la

3

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      1 Älkäämme siis enää viipykö Kristuksen opin alkeissa, vaan edetkäämme täyteen tietoon. Emme voi uudestaan laskea perustusta ja opettaa sellaisia asioita kuin parannus kuolemaan johtavista teoista, usko Jumalaan,
      2 oppi kasteista ja puhdistusmenoista sekä kätten päällepanemisesta, kuolleiden ylösnousemus ja iankaikkinen tuomio.
      3 Menkäämme eteenpäin, jos Jumala suo.
      4 Mahdotontahan on auttaa niitä, jotka kerran ovat päässeet valoon, maistaneet taivaan lahjaa ja tulleet osallisiksi Pyhästä Hengestä,
      5 nauttineet Jumalan hyvää sanaa ja kokeneet tulevan maailman voimia
      6 mutta luopuneet uskostaan. Ei heitä voi toistamiseen johdattaa kääntymykseen -- niitä, jotka nyt itse ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja nostavat hänet kaikkien pilkattavaksi!

      • Anonyymi

        9 Käskyt "Älä tee aviorikosta", "Älä tapa", "Älä varasta", "Älä himoitse", samoin kaikki muutkin, voidaan koota tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."
        10 Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Näin rakkaus toteuttaa koko lain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        9 Käskyt "Älä tee aviorikosta", "Älä tapa", "Älä varasta", "Älä himoitse", samoin kaikki muutkin, voidaan koota tähän sanaan: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi."
        10 Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Näin rakkaus toteuttaa koko lain.

        22 Jumala on alistanut kaiken hänen valtaansa ja asettanut hänet kaiken yläpuolelle seurakuntansa pääksi.
        23 Seurakunta on Kristuksen ruumis ja hänen täyteytensä, hänen, joka kaiken kaikessa täyttää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe