Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kissan ruokinta

Anonyymi

Pitääkö paikkansa että jos kissa syö pelkkää kuivaruokaa sille muodostuu virtsakiviä? Minulla on ollut 20 vuotta kissoja eikä yhdellekään kissalle ole muodostunut virtsakiviä. Naapurini oli kuullut tästä asiasta eläinlääkäriohjelmasta. Miten te ruokitte kissojanne?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen myös kuullut, et kaikki kissojen virtsatieongelmat, siis pissaviat, kivet, kiteetjne. Johtuu väärästä ruuasta, joka on kuivaruoka.
      Kissat juo huonosti. Kissojen kuuluis syödä hiiriä, joista saa nestettä. Mut kuivaruuat on kuivia, ja ongelmat tulee, kunkissa ei ymmärrä juoda riittävästi. Pissatulehdukset, kivet jne tulee sitten.
      Tämä on eläinlääkärien tiedossa, ja siitä uutisoitu.
      Suositus olis syötellä märkäruokaa, pakastetta yms.
      Hammaskiviongelmiin ei auta kuivaruoka myöskään.

    • Anonyymi

      Meillä eli kans yli 21 vuotiaaksi. Söi märkäruokapusseja, raakoja jauhelihoja, myös kypsennettyä kalaa ja kermaviiliä.
      Tuuria, ja yksilöeroja miten ruuat sopii, ja miten kauan elää, ja pysyykö terveenä.

      • Anonyymi

        Hyvin ootte hoitaneet tuon syömispuolen. Noin juuri osapuilleen sen kuuluukin olla.


    • Anonyymi

      Kissan pelkkä kuivaruokaruokinta edellyttää, että kissa juo mielellään, runsaasti vettä. Kissan kuivaruuan pitäisi olla vähähiilarista, eli ei viljaa, jne höttöä. Ne ne tekee virtsateihin kiteitä.
      Sitten toisekseen, kissan purukalusto on sitä varten, että sillä saksitaan tartariksi lihoja. Se tartar sitten joutuu vatsalaukussa semmoiseen liemeen, että kyllä sulaa. Kissan elimistö toimii toisin kuin sekaruuan syöjien elimistö. Myös vaatii säännölleen ruuan, ettei tule ongelmia, kissan kuuluisi saada ruokansa useampana annoksena vuorokauteen.
      Eläinrasva kuuluu kissan ruokavalioon, eivät hiilarit. Siis ei vilja. Ei herneet, soija, ei peruna ei porkkana eikä muu semmoinen. Kun lukee huonoimpien kissanraksujen tuoteselosteita, ja jopa kosteiden ruokienkin, ei ole ihmekään että kissa sairastuu jos niitä elämänsä syö.
      Omistajan vastuulla on pitää kissa terveenä, siten kuin pystyy. Esimerkki: 4 prosenttia lihaa, loput muuta mössöä. Kissa ahtaa sitä koko ajan ja sokerit on koholla. Se ei voi hyvin, eikä tunne olevansa syönyt, kun sen ruuan syönti perustuu eläinvalkuaisten määrän saantiin. omistaja raapii päätään, mikä kissalla on.
      esimerkki: kissa saa vain sellaista ruokaa, jossa on yli 80 % eläinperäistä tavaraa, osan tuoreruokana lihoina ja vastaavana, osan laaturaksuina. Kissa ei liho. se ei ole jatkuvasti väsynyt, sokerit eivät koholla, se on elämänsä kunnossa. Miksei olisi, sillä on ruokintakin kohdallaan. Lihapitoisella ruualla ei muodostu niin virtsateihin kiviäkään.
      Itse annan tuorelihoja, ihan ihmisille tarkoitettua normaalia ruokakaupan lihaa. Ei pakasteista. Annan lisäksi viljattomia raksuja, ja kosteaa ruokaa välillä lihojen korvikkeena, missä ei niissäkään ole lisäaineita juuri eikä viljaa. On kissa millä on terveyttä, ja virtaa, vielä ainakin ollut, eikä kiviä, juokin milloin janottaa muttei jatkuvaan.

    • Anonyymi

      Leikatuille vanhemmille kissoille on olemassa virtsakivien liuotusmuroja pahaan vaiheeseen ja myös ylläpitomuroja. Kannatta googletella ja ottaa ruokavalioon jos on ongelmia ja ennenkuin on ongelmia.

    • Anonyymi

      En ruokkisi kissaa pelkällä kuivaruoalla, edellä mainittu hyvin syyt, ja murojen laatuun kannattaa tosiaan kiinnittää huomiota. Omat kissani ruokin monipuolisesti: raakaa lihaa (broileria, sydäntä, nautaa, silakkaa, vähän lohta) seitä, märkäruokapusseja ja foliovuokia vaihdellen, kuivanappuloita muutama päivässä temppuillessa tai aktivointileluihin tai muualle Piilotettuna. Välillä tilkka Ab piimää, viiliä tms. Raikasta vettä useammassa paikassa myös aina saatavilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe