Leijonan tehtävä on pitää märehtijäkannat kurissa, ettei kasvit katoa maailmasta. Kasvien tehtävä on valmistaa happea ja toimia ravintona kasvinsyöjille. Kastemadon tehtävä on pitää maaperä kuohkeana. Hyttysen tehtävä on toimia ruokana linnuille ja kaloille. Ja niin edelleen.
Vaan mikä on ihmisen tehtävä?
Mikä on ihmisen tehtävä ekosysteemissä?
27
136
Vastaukset
- Anonyymi
Aloittaja unohti kai tahallisesti mainita pelkureina pidetyt halveksittavat kasvissyöjät. Niiden tehtävät on tietenkin paeta tarpeeksi lujaa, että pedot eivät syö niitä kaikkia, koska muuten koko maapallo olisi yksi iso sademetsä, jollaisessa ihminenkään ei olisi voinut kehittyä ihmiseksi savanneilla.
Pelko ja pelkuruus ovat olleet kaikelle kehitykselle elintärkeitä. Eiväthän ne ominaisuuksina olisi niin yleisiä, ellei niistä olisi merkittävää hyötyä. - Anonyymi
Moni eläinlaji hyötyy ihmisestä suuresti. Usein vain ei tule ajateltua riittävän pitkälle ravintoketjuja. Jos ihmistä ei olisi, niin moni laji kuolisi sukupuuttoon.
- Anonyymi
Suolistobakteerit, vain ihmisten sairastamat kulkutaudit... mihin ne kaikki joutuisivat ilman ihmistä?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suolistobakteerit, vain ihmisten sairastamat kulkutaudit... mihin ne kaikki joutuisivat ilman ihmistä?
Maailman rottakanta olisi vain murto-osa nykyisestä ilman ihmistä ja on mahdolllista, että rotat olisvat kuolleet sukupuuttoon.
- Anonyymi
Ihmisen tehtävä on varjella luontoa, sen eläimiä ja kasveja. Ihmisen tulee kasvaa myös ihmisenä eli löytää hengellinen syy elämälleen ja sen toteutumiselle. Tällä haavaa materialismin voi sanoa olevan huipussaan, ja siksi meillä on valtaisa määrä ongelmia, joille loppua ei näy. Mutta kuten kaikkina muinakin aikoina, niin nytkin, on nousu- ja on laskukausia, ja parhaillaan elämme sitä laskua.
- Anonyymi
Oikein!
- Anonyymi
Miten ihminen on onnistunut luonnon ja eläinten varjelussa noin niinkuin omasta mielestäsi?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miten ihminen on onnistunut luonnon ja eläinten varjelussa noin niinkuin omasta mielestäsi?
Ei kovinkaan hyvin. Ahneus on ihmisen suuri vihollinen. Siitä on jo kulunut tovi, kun viimeksi pystyin katsomaan TV:sta eläinrääkkäykseen liittyviä ohjelmia. En vain pysty. Muutaman kerran vierailin turkistarhoilla omistajien luvalla, ja sitten tuli stoppi tuohonkin. Koen eläinten tilan hyvin voimakkaasti ja siksi nuo vierailut ottivat voimille.
Onneksi on niitä, jotka kykenevät katsomaan kammottaviakin dokumentteja useampaan kertaan, erittelemään tehtyjä virheitä, ja viemään asioita kohti parempaa tulevaisuutta. Arvostan todella.
- Anonyymi
Syöttää bakteereja ja tulla lopulta syödyksi.
Ekosysteemi ei ole staattinen eikä se ole suunniteltu, joten "tehtävistä" puhuminen voi olla harhaanjohtavaa. Ekosysteemissä kukin laji on omalla tavallaan sopeutunut (ja sopeutuu edelleen) saamaan energiaa ja resursseja seuraavan sukupolven tuottamiseen ympäristöstään. Kasvit eivät "yritä" tehdä happea, vaan sokeria jota ne tarvitsevat kasvuunsa ja sen sivutuotteena syntyy happea. Vielä vähemmän hyttyset yrittävät olla ravintona yhtään millekkään, vaan ne yrittävät olla päätymättä ravinnoksi.
Jos ihmisen erikoislaatua ekosysteemissä katsoo, niin olemme erinomainen alusta loisille. Meitä on paljon, olemme taajaan tekemisissä lajitovereittemme kanssa, olemme kaikkiruokisia, isoja ja tasalämpöisiä. Niinpä millään eliölajilla ei ole löydetty niin montaa siinä loisivaa lajia kuin ihmiselle. Harvaa on toki yhtä tarkasti tutkittukaan, mutta esimerkiksi rottia, koiria ja tuotantoeläimiä ja niiden loisia (bakteereita ja aitotumallisia) on tutkituu laajasti eikä millään muulla lajilla ole lähellekään sitä määrää loislajeja kuin ihmisellä.
Tällä perusteella "tehtävämme" on olla loisten temmellyskenttä. Moni loislaji kurkkumätäbakteerista kihomatoihin ja satiaisiin ei pärjäisi ilman meitä.- Anonyymi
Nuo loiset pärjäisivät muissakin nisäkkäissä.
Anonyymi kirjoitti:
Nuo loiset pärjäisivät muissakin nisäkkäissä.
Ei suinkaan. Suuri osa loisista on erikoistunut vain yhteen lajiin. Ei ihmisen päätäi viihdy muualla. Muilla lajeilla on omat täinsä. Samoin kurkkumätä on vain ihmisen ilona ja moni muukin bakteeri.
- Anonyymi
Ihminen on luonut kaiken ja näin ollen ihminen on luomakunnan kruunu. Aikojen alussa ensimmäinen ihminen loi ihan kaiken, mitä silimillä nähhään ja laittoi myös evoluutiopyörän pyörimään. Ilman ihmisen luomistyötä täällä ei olisi mitään ja se ensimmäinen ihminekin olisi todennäköisesti kuollut pois, koska hänelle ei olisi ollut ruokaa syödäkseen. Näin ollen ihminen loi ympärilleen kukat, puut, kasvit, linnut, hyönteiset, koirat, kissat, leijonat ynnä muut eläväiset. Ihmisen suurta viisautta!
- Anonyymi
Ihmisen tehtävä on hallita maata ja eläimiä sekä viljellä maata.
- Anonyymi
Luomakunnassa "tehtävä" on todellakin osuva käsite kuvaamaan sitä kaikkialla ilmenevää suunnitelmallisuutta, joka on pohjana ikäänkuin biologiselle kellokoneistolle, kuitenkin omaten dynaamisen ja joustavan luonteen.
Luonnonvoimat tai luonnonvalinta eivät voi olla korkeatasoisen suunnitelmallisuden toteuttajia vaan kaikki viittaa luontevasti Luojaan .
Tämä alleviivaa myös ihmisen itsensä merkitystä luomakunnan "ylimpänä toimijana".
On käsittämätöntä , että jotkut haluavat nähdä luomakunnan ja ihmisen pelkkänä tarkoituksettomana "ilmiönä", jossa kaikki päättyy tuhoon ja pimeyteen.
Luomisusko lähtee siitä , että ihmisellä ja hänen teoillaan on merkitys ja hän on myös kaikesta vastuussa.Elämän merkityksellisyydestä on mielenkiintoisia näkemyseroja. Olen monen uskovaisen taholta törmännyt samanlaiseen argumentointiin; elämän merkitys tulee siitä, että sen on suunnitellut ja luonut joku korkeampi hahmo. Muu on, kuten ilmaisit, 'pimeyttä ja tuhoa'. Usein tähän vielä liittyy se, että se 'varsinainen' elämä on siellä jossain muualla sitten ikuisesti, parempana ja euforisena, kun tästä väliaikaisesta selvitään kunnialla.
Monen uskonnottoman taholta merkityksellisyys sen sijaan tulee tästä elämästä itsestään, sen olemuksesta ja myös sen väliaikaisuudesta. Siinä tämä hetki on merkityksellinen ja arvokas itsessään, olematta portti johonkin parempaan. Elämän päättyminen ei siinä näkemyksessä ole pimeys ja tuho, vaan luonnollinen ja kaunis päätös väliaikaisuudessaan arvokkaalle elämälle.
Molemmissa näkemyksissä päädytään usein tavalla tai toisella tuohon loppupäätelmääsi; ihmisellä ja hänen teoillaan on merkitys ja hän on teoistaan vastuussa.Mikään ei viittaa siihen, että ekosysteemi tai eliöt olisi suunniteltu. Suurin osa maapallolla eläneistä eliöistä on kuollut sukupuuttoon. Missä siinä näkyy joku "suunnitelma"? Kaikki havainnot viittaavat siihen, että maapallon elonkirjo on syntynyt evoluutioteorian kuvaamalla tavalla. Linnut ovat lintuja, koska ovat perineet yhteiset ominaisuutensa yhteiseltä kantamuodoltaan.
Korona on oiva osoitus siitä, miten luonnon ratkaisut ovat monimutkaisia ja hienoja mutta epätäydellisiä. Virus on eloton "siru", joka ei pysty liikkumaan, ei aisti eikä sillä ole aineenvaihduntaa. Virus ei oikeastaan ole elävä. Mutta kun virus ajautuu solun pinnalle se saa monimutkaisen ja hienosti toimivan ihmissolun kuitenkin "sekoamaan" ja solu tekee itsemurhan tuottamalla kopioita viruksia. Ihmisellä on toki immuunijärjestelmä joka yrittää torjua viruksia, mutta edellisen suuren pandemian, "espanjantaudin" aikana juuri ihmisen oma immuunijärjestelmä tappoi ihmiset. Kaikkein tehokkain immuunipuolustus on työikäisilä ihmisillä ja juuri heitä kuoli espanjantautiin, kun elimistö "puolustui" virukselta niin tehokkaasti, että ihmisen keuhkot täyttyivät elimistön itsensä tuottamalla nesteellä.
- Anonyymi
Raamatun mukaan alun perin ihminen luotiin kasvissyöjäksi, kaikkinaisten siementen ja hedelmien nauttijaksi. Sittemmin asioiden mennessä pieleen hänelle suotiin käyttää ravinnokseen myös eläimiä.
Niinpä paratiisista vähitellen laskeuduttiin yhä maallisempiin tapoihin, eivätkä houkutukset sen koommin ole koskaan ihmistä jättäneet.- Anonyymi
Ei pidä paikkaansa, sillä ihminen on aina saanut syödä märehtivien sorkkaeläinten lihaa:
https://raamattu.fi/raamattu/KR38/LEV.11/3.-Mooseksen-kirja-11 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei pidä paikkaansa, sillä ihminen on aina saanut syödä märehtivien sorkkaeläinten lihaa:
https://raamattu.fi/raamattu/KR38/LEV.11/3.-Mooseksen-kirja-111. Mooseksen kirja jakeet 29, 30 ja 31
Ja Jumala sanoi: "Katso, minä annan teille kaikkinaiset siementä tekevät ruohot, joita kasvaa kaikkialla maan päällä, ja kaikki puut, joissa on siementä tekevä hedelmä; olkoot ne teille ravinnoksi.”
”Ja kaikille metsäeläimille ja kaikille taivaan linnuille ja kaikille, jotka maassa matelevat ja joissa on elävä henki, minä annan kaikkinaiset viheriät ruohot ravinnoksi". Ja tapahtui niin.
Ja Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kuudes päivä.
Näin se on, että alkuaan ihminen selvisi kasvisruoalla, mutta sittemmin meni pahasti vikaan, ja sääntöjä piti muuttaa. Ihmisen selviytymiseksi tietenkin piti muuttaa. Jumalahan toki säilyi ennallaan. Oikeudenmukaisena kuten aiemminkin. Ihminen tarvitsee eläinperäistä ravintoa, koska ei pysty tuottamaan B12 vitamiinia eikä siihen pysty myöskään suolistobakteerimme. Vaikka B12-vitamiinia tarvitaan vähän ja se varastoituu hyvin, niin se on välttämätöntä.
Tämä ei tietenkään tarkoita, että meidän täytyisi syödä varsinaista lihaa. Kala, kananmunat, hyönteiset, nilviäiset tai äyriäiset riittää. Tosin nyt Helsingin yliopistossa tutkitaan B12ta tuottavaa maitohappobakteerikantaa fermentointiin, niin että vegaanit voisivat saada vaikka hapankaalista luontaista B12-vitamiinia.
- Anonyymi
Ihmisen tehtävänä on täyttää tämä maa.
- Anonyymi
Suomi vai? No ei oo kovin hyvin onnistunu.
No siinä on onnistuttu erinomaisesti. Luonnonvaraiselle luonnolle on yhä vähemmän tilaa. Jos arvioidaan kaikkien nisäkkäiden yhteispaino, niin pieni murto-osa nisäkkäistä on muuta kuin ihmisiä ja ihmisen tuotantoeläimiä.
- Anonyymi
Ei ihminen ole lainkaan tarpeellinen biodiversiteetin, vaikka vihreät väkisin lajia yrittävät hemgissä pitää
- Anonyymi
Se on tehtävä mikä on täytetty eli kuolla
- Anonyymi
Ihmisellä on tasan yksi tarkoitus: valloittaa avaruus.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä1023551Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.
Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda3121914Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2471727- 971592
IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!
Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel4141545Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik21450Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että4281432Esko Eerikäinen tatuoi kasvoihinsa rakkaan nimen - Kärkäs kommentti "Ritvasta" lävähti somessa
Ohhoh! Esko Eerikäinen on ottanut uuden tatuoinnin. Kyseessä ei ole mikä tahansa kuva minne tahansa, vaan Eerikäisen tat431200MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar381065Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun3581030