Aihe

Energiajuomat

Anonyymi

Hei! Taas huomasin tuossa kun ulkoilutin koiraa että jotkut ala-asteelaiset olivat sokoksen kongilla nuokkumassa ja olivat ostaneet energiajuomia ja huuteli ohikulkijoille erittäin töykeästi joten haluaisin tietää miten niin nuoret saavat ostettua sitä energijajuomaa....

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Menemällä kauppaan ja ostamalla. Ei se ole laissa kielletty, mutta kaupat itse saa kieltäytyä myymästä niitä tietyn ikäisille, jos suosituksia haluavat seurata.
   Viimeaikoina olet varmaan huomannut kuinka huonosti Suomessa seurataan suosituksia, mutta sitten nousee kauhea meteli jos on pakolla kiellettävä kun ei tarpeeksi ihmisiä suosituksia noudata. Varsinkin yrittäjiltä, kauppiailta ja yrityksiltä.

  • Anonyymi

   Energiajuomat eivät sisällä alkoholia, ja eivät siten niiden myynti "alaikäisille" ei ole kiellettyä. On ainoastaan olemassa suosituksia ja kauppaiden keskinäisiä sopimuksia, että alle 15-vuotiaille ei myytäisi. Mikäli ei yksi kauppa myy, niin joku toinen myy varmasti.

  • Anonyymi

   Itse aikanaan inhosin sitä et aina mulle ei myyty, kun olin alle 15v, mutta nyt ku saan ostaa energiajuomaa 16v täyttäneenä joka kaupasta nii enää ei haittaa.

  • Anonyymi

   Ei se töykeästi huutelu ja energiajuomat varmaankaan toisiinsa liity. Ja melkeen samaa tavaraa se on kun kahvikin, energia juomissa on vain lisäaineita ja paljon epäterveellisempäähän se on.

  • Anonyymi

   Ei ne energiajuomat liity siihen huuteluun! Jos tosiaan huutelee ihan random tyypeille törkeyksiä niin päässä on varmaan vaa jotai vikaa. Energiajuomia myydään varmaa kaikille yli 8vuotiaille eikä se ny mikään hirvee ongelma oo mun mielestä. Ite oon 13v ja juon niitä silloin tällöin, mut en todellakaan joka päivä, en ees joka viikko tai kuukaus.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   97
   4309
  2. "Autoilu sinänsä tulee hyvin edulliseksi"

   Ei tarvitse olla huolissaan autoilun kustannuksista. Vaikka bensan ja dieselin hinta nouseekin, niin ”puhtaammat käyttö­voimat takaavat, että autoilu
   Maailman menoa
   271
   2447