Aihe

Ääniä päässä, onko muilla samanlaista?

Anonyymi

Kuulen joskus pääni sisällä sellaisen äänen, joka tulee tahtomattani puhumaan asioita, joita en ole edes tullut ajatellekseni. Esimerkiksi olen ottamassa kynää käteen, niin ääni huutaa minulle otit sen liian nopeaa, otit sen liian hitaasti, älä koske siihen yms. Se ääni on pelottava ja joskus se valittaa ajatuksistani samalla lailla, useimmiten, jos alan yhtäkkiä ajattelemaan risua, se suorastaan raivostuu minulle. Tämän äänen mukana tulee ahdistava olo, että olen sisältä täynnä muhkuraisia mustia palleroita ja teen kaiken väärin. Joskus ääni häiritsee arkea ja saa minut hyvin ahdistuneeksi, vaikka se puhuu vain muutasta sekunnista minuuttiin. Mikä tämä ääni on/muilla kokemuksia?

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ääni on selvästi dissosioitunut superegosi, jolla on neuroottinen suhde elämään. Ehkä siksi olet halunnut siitä eroon, en ihmettele. Itsekin haluaisin irrottautua äänestä, jonka mielestä teen pikku asiat väärin, kuten kynään tarttumisen. Ehkä se tulee läpi aina silloin, kun olet henkisesti jotenkin ahdistunut tai vaivaantunut, sinulla on epämukava olo? Luulen kuitenkin, että mitä pidemmälle elät elämääsi, sitä enemmän sillä tulee olemaan asiaa, jos et tee asialle jotain tai jos sinulle ei käy tuuri. Sinulla on jotain selvittämättömiä asioita sen kanssa kesken. Varo, ettet saa skitsofreniadiagnoosia, koska siitä se ääni äityy entisestään. Voi olla, että vuosikymmen myöhemmin olet lääkityksen aikaansaamassa "remissiossa" eli kuolaava, ylipainoinen hikoileva työkyvyttömyyseläkeläinen, jonka elekieli ja motoriikka viittaa keskivaikeaan aivovaurioon. Sinulla on tuolloin yhden sijaan viisi ääntä, joista kolme lääkitys vaimentaa jotenkuten mystisesti, kuten se vaimentaa muutkin ajatuksesi. Tulet todennäköisesti ulkomuodostasi päätellen kuolemaan sydänkohtaukseen nelikymppisenä, joten remission lisäksi pääset lopusta kahdestakin äänestä eroon ennenaikaisesti.

   Nuo äänet ja niiden kehittyminen ovat universaaleja ilmiöitä ja niillä on aika samanlainen taipumus äityä ilkikuriseksi, jos niitä kohtelee vihamielisesti. Siksi niihin kannattaa opettella suhtautumaan myötätuntoisesti ja ymmärtäväisesti:

   https://www.youtube.com/watch?v=VRqI4lxuXAw

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   212
   13873
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   220
   3627
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   149
   2334