Muista Luojaa nuoruudessasi

Anonyymi

Nuo­ruus on mo­nes­sa mie­les­sä kut­su­muk­sen ai­kaa. Et­si­tään elä­män­teh­tä­vää, suun­ni­tel­laan ja haa­veil­laan. Nuo­ruus on ai­kaa, jol­loin ih­mi­nen jou­tuu en­si ker­ran it­se päät­tä­mään, ha­lu­aa­ko hän elää Ju­ma­lan lap­se­na, Ju­ma­lan tah­don mu­kai­ses­ti ja an­tau­tua Ju­ma­lan joh­det­ta­vak­si. Vaih­to­eh­to­na on kuun­nel­la jär­jen, it­sek­kään luon­non ja omien ha­lu­jen ään­tä.

Em­me tie­dä huo­mi­ses­ta

Sa­lo­mo on kir­joit­ta­nut ylös ke­ho­tuk­sen muis­taa Luo­jaa nuo­ruu­des­sa. Nuo­re­na on ”elä­mä edes­sä”, ja mo­nes­ti voi hou­kut­taa aja­tus naut­tia elä­mäs­tä kai­kil­la mah­dol­li­sil­la ta­voil­la. Ei ole ih­mi­sel­le vie­ras aja­tus, et­tä us­ko­na­si­oi­ta eh­tii miet­tiä sit­ten van­hem­pa­na. Ih­mi­nen ereh­tyy suun­nit­te­le­maan elä­vän­sä vie­lä kym­me­niä vuo­sia, vaik­ka to­del­li­suu­des­sa ku­kaan ei voi tie­tää huo­mi­ses­ta­kaan.

Ju­ma­la ke­hot­taa sa­nas­saan mei­tä ole­maan tä­nään, juu­ri nyt, us­ko­mas­sa. Sa­lo­mo muis­tut­taa, et­tä eh­kä myö­hem­min ei ole­kaan mah­dol­li­suut­ta pa­la­ta ta­kai­sin, ei tule vält­tä­mät­tä tois­ta ti­lai­suut­ta.

Raa­mat­tu osoit­taa, et­tä Ju­ma­la siu­naa ja var­je­lee kuu­li­ais­ta las­ta, mut­ta tot­te­le­mat­to­muus on tur­mi­ol­lis­ta. Is­ra­e­lin kan­sa me­nes­tyi ai­na, kun se pal­ve­li Her­raa.

Paa­va­li muis­tut­taa säi­lyt­tä­mään hy­vän oman­tun­non, sil­lä jos paa­du­tam­me sen ja ylön­kat­som­me Ju­ma­lan sa­nan neu­vo­ja, saa vi­hol­li­nen ja syn­ti yli­val­lan ja me­ne­täm­me kal­leim­man aar­teem­me, elä­vän us­kon. Täl­löin Ju­ma­lan val­ta­kun­ta voi näyt­tää hal­val­ta, kuin ”hä­vi­tet­ty kau­pun­ki”. Se ei enää miel­ly­tä ei­kä kel­paa.

Yli­ver­tai­nen suun­ni­tel­ma

Eten­kin nuo­ruu­des­sa epä­var­muus saat­taa vai­va­ta mo­nis­sa ti­lan­teis­sa, mut­ta on tär­keä muis­taa, et­tä Ju­ma­lal­la on suun­ni­tel­ma. On myös tur­val­lis­ta luot­taa Ju­ma­lan joh­da­tuk­seen. Ko­et­te­le­mus­ten­kin kaut­ta hän ra­kas­taa ja pi­tää lä­hel­lään.

Ju­ma­la pu­hut­te­lee mei­tä eri elä­män­ti­lan­teis­sa ja koh­ta­lois­sa. Var­sin­kin ko­et­te­le­muk­sis­sa ih­mi­nen huo­kaa Ju­ma­lan puo­leen. ”Hä­däs­sä­ni minä huu­dan Her­raa.” Taak­ko­jen­kin kes­kel­lä on tär­keä ol­la Ju­ma­lan sa­nal­le kuu­li­ai­nen.

Evan­ke­liu­mis­ta saam­me us­kol­lem­me vah­vis­tus­ta ja voi­maa tais­tel­la syn­tiä ja kiu­so­ja vas­taan. Myös Ju­ma­lan val­ta­kun­nan ul­ko­puo­lel­la ole­va pää­see Ju­ma­lan lap­sek­si us­ko­mal­la koh­dal­leen Jee­suk­sen so­vin­to­työn: kaik­ki syn­nit, epä­us­ko suu­rim­pa­na, on lupa us­koa an­teek­si.

Ju­ma­lan sana on sitä elä­män lei­pää, jota tar­vit­sem­me uu­del­leen ja uu­del­leen juur­tu­ak­sem­me Ju­ma­lan lap­sek­si ja säi­lyt­tääk­sem­me elä­vän us­kon. Ju­ma­la tah­too pu­hu­tel­la mei­tä sa­nal­laan, ja sa­nan­näl­kä on merk­ki elä­väs­tä us­kos­ta.

Jee­sus ke­hot­taa et­si­mään en­nen kaik­kea Ju­ma­lan val­ta­kun­taa ja hä­nen van­hurs­kas­ta tah­to­aan, niin kaik­ki muu an­ne­taan sen ohes­sa. Ju­ma­lan suun­ni­tel­mat ovat yli­ver­tai­set.

Veli Tuo­mi­vaa­ra

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Muistin kyllä mutta ei ollut mitään hyötyä.

    • Anonyymi

      Jumalajutuista kannattaa tosiaan lohkoa huumoria jo pienestä pitäen. Se on katsos loputon aihe.

      Oiva Natus

    • Anonyymi

      Tulkoon sinun valtakuntasi. Se ei ole vielä tullut, paitsi lestojen saarnoissa.

    • Anonyymi

      Muistin itsekkin. Ei ollut muuta kuin haittaa koska en käsitellyt tunne-ongelmiani ja fyysisiä ongelmiani vaan elin tuskissani kuin Job odottaen uskon tuovan helpotuksen ja tuhlasin parhaita nuoruusvuosiani uskonnolliseen paatokseen.

      Jumanpelko itsessään on jo käsittelemätön tunne-ongelma. Jos olet uskonnollisten ihmisten ympäröivä ja haluat ulospääsyä ahdistavista uskonnollisista kuvioista joista ei ole apua henkilökohtaisessa elämässäsi niin ei kannata masentua vaan keskittyä oman kunnon kasvattamiseen kunnes on voimaa irtautua ahdistavasta yhteisöstä

      • Anonyymi

        Nuori, sallitko uskonlahkon määräillä miten sinun pitää elää? Elä nuoruuttasi ja nauti siitä. Olet nuori vain kerran elämässäsi. Et ole kenenkään holhouksen alainen, elä ja nauti nuoruudesta täysin rinnoin.


    • Anonyymi

      Itse olen täydellinen tee se itse uskova. Jo lapsena kuulin jostain Jumalasta. Rukoilin joka ilta rukouksen. Kukaan ei opastanut minua,mutta uskoin Jumalan olemassa oloon , koulun uskonto tuntien perusteella. Huomasin,että joku hirvittävän paha kävi ajoittain kimppuuni, mutta jokin hyvä voima suojeli minua, kääntäen pahan hyväksi ja laittoi pahantekijän nolona perumaan tekonsa. Vasta työssä ollessani ostin Raamatun ja aloin lukea sitä.Suurinta osaa en ymmärtänyt, mutta usein huomasin Raamatun valtavan viisauden ja pyhyyden. Nyt iäkkäänä ei kukaan ole vieläkään opettanut minua henkilökohtaisesti. Mutta olen löytänyt TV 7:n josta saan ammentaa raikasta elämän vettä janooni.

      • Anonyymi

        Meillä on vesihana mistä tulee raikasta vettä. Betty Dodson on opettanut monia. Hae YLEltä.


      • Anonyymi

        Pysy kotona ja kanavalla. Tuhat kertaa enemmän totuutta kuin nettiseuroissa.


    • Anonyymi

      Näkyy olevan totta sekin sana, että usko ei ole joka miehen, eikä taida olla joka naisenkaan.?
      Sitäkin voi ja saa rukoilla, että saisi "näkevät silmät ja kuulevat korvat " !

      • Anonyymi

        Opiskeleva nuori on kiireinen ja köyhä että siinä on huolia tarpeeksi. Ei siinä tarvita ulkopuolista patistelua uskonasioissa. Jokainen hoitaa ne itse jos on tarvetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opiskeleva nuori on kiireinen ja köyhä että siinä on huolia tarpeeksi. Ei siinä tarvita ulkopuolista patistelua uskonasioissa. Jokainen hoitaa ne itse jos on tarvetta.

        Ja opiskelijoille on mielenterveyspalveluita saatavissa ettei tarvitse sortua uskovaisekai.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja opiskelijoille on mielenterveyspalveluita saatavissa ettei tarvitse sortua uskovaisekai.

        Opiskelu avaa näköaloja muutenkin ja laajemmalle. Kotinurkan ajattelutapa ja rutiinit muuttuvat kun muuttaa pois ahtaasta uskolla täytetyistä ympyröistä.
        Opiskelupaikassa kohtaa laajasti muualta tulleita nuoria joka on rikkaus. Avaa se silmät myös kuinka rajoitettua on ollut elämä uskonlahkon vaikutuksessa. Se saa elää omaa elämäänsä siellä jos on siitä kiinnostunut.


    • Anonyymi

      15 Mutta Jumala, joka jo äitini kohdusta oli valinnut minut ja armossaan kutsui minut työhönsä,
      16 näki hyväksi antaa Poikansa ilmestyä minulle, jotta lähtisin julistamaan vieraille kansoille sanomaa hänestä. Silloin en kysynyt neuvoa yhdeltäkään ihmiseltä
      17 enkä heti lähtenyt Jerusalemiin tapaamaan niitä, joista oli tullut apostoleja jo ennen minua. Sen sijaan menin Arabiaan ja palasin sieltä takaisin Damaskokseen.
      18 Kolmen vuoden kuluttua menin sitten Jerusalemiin tutustuakseni Keefakseen ja viivyin hänen luonaan kaksi viikkoa.
      19 Ketään muuta apostolia en tavannut, ainoastaan Herran veljen Jaakobin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe