En usko, että painoa voisi hallita tahdonvoimalla. Kaksi tuttavaani ovat tästä eläviä todisteita. Molemmat ovat erittäin voimakastahtoisia ja piinallisen tunnontarkkoja kaikessa. Koko elämä, niin koti- kuin työasiat sekä mielellään myös muut ihmiset täytyy olla kontrollissa. Jokainen hiussuortuva on kohdallaan ja vaatteet aina puhtaat sekä rypyttömät. Molemmat syövät pääosin terveellisesti, joskin pidän selviönä, että kodin suojissa kuluu myös herkkuja. Toinen liikkuu paljon ja kumpaisellakin kuluu mukavasti kaloreita jo pelkästään kodin pitämiseen täydellisessä järjestyksessä.
Molemmat kantavat mukanaan kymmenien kilojen ylipainoa. Välillä ovat onnistuneet laihduttamaan paljonkin, mutta paino on palannut aina entisiin lukemiin. Tahto laihtumiseen olisi kova, mutta pysyviä tuloksia ei näytä tulevan. Nälkä päihittää aina lopulta kovimmankin tahdonvoiman. Ehkä myös joidenkin ihmisten aineevaihdunta on sekaisin ja kehittää ylipainoa vähemmistäkin kaloreista..
Nälkä voittaa aina
66
66
Vastaukset
Jos on kymmeniä kiloja ylipainoa niin se viittaa kyllä siihen, että elintavat ovat retuperällä eikä siihen tahto auta. Laihtuakseen pysyvästi pitää muokata elintapojaan pysyvästi. Minulla se on tarkoittanut kasvisten syönnin lisäämistä ja makkaran/juuston/rasvaisen lihan syömisen vähentämistä ja oleellisesti pienempiä annoskokoja. Tällä hetkellä annoskoot ovat jo liiankin pieniä. Syön kyllä satunnaisesti pitsaa ja kebapia mutta harvoin. Samaten syön reissussa hampurilaisia (McDonald's, perushampurilainen, 250 kcal, kahvilla).
- Anonyymi
"En usko, että painoa voisi hallita tahdonvoimalla"
Tuo ajatusmälli lähtee liikkeeltä puolivälistä matkaa. Ihmiselle harvemmin käy niin mieleen vaan putkahtaa tyhjästä jokin ajatus/halu ja sitten hän alkaa sitä ohjastamaan "tahdonvoimalla".
Laihduttamispäätös sekä onnistunut laihdutusprosessin läpivienti edellyttää vahvan (ja reaalisen) motiovaation/syyn. Siis, haluan laihtua koska siitä seuraa jotain suuresti toivottua. Kun tuo on olemassa niin laihdutus ja painonhallinta on pelkästään tekniikkalajeja, tarvitaan vain ruokapäiväkirja, painopäiväkirja sekä perustietoja terveellisestä ravitsemuksesta.- Anonyymi
"tarvitaan vain ruokapäiväkirja, painopäiväkirja sekä perustietoja terveellisestä ravitsemuksesta."
Tiedän kyllä ihmisiä jotka ovat laihtuneet ilman mainittuja asioitakin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"tarvitaan vain ruokapäiväkirja, painopäiväkirja sekä perustietoja terveellisestä ravitsemuksesta."
Tiedän kyllä ihmisiä jotka ovat laihtuneet ilman mainittuja asioitakin.Koit sitten asialliseksi turauttaa höpötyksesi lainaten sivulausetta.
Minäkin tiedän ihmisiä jotka ovat laihtuneet ilman ruokapäiväkirjaa, painopäiväkirjaa sekä perustietoja terveellisestä ravitsemuksesta, olen itsekin niin tehnyt.
Mutta kun laihduttamiseen/painonhallintaan soveltaa päälauseen mukaisesti tekniikkaa, niin laihduttaminen/painonhallinta onnistuu varmasti. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Koit sitten asialliseksi turauttaa höpötyksesi lainaten sivulausetta.
Minäkin tiedän ihmisiä jotka ovat laihtuneet ilman ruokapäiväkirjaa, painopäiväkirjaa sekä perustietoja terveellisestä ravitsemuksesta, olen itsekin niin tehnyt.
Mutta kun laihduttamiseen/painonhallintaan soveltaa päälauseen mukaisesti tekniikkaa, niin laihduttaminen/painonhallinta onnistuu varmasti.Ei ollut tarkoitus mieltäsi pahoittaa, mutta käydään nyt kirjoituksesi ihan ajatuksella läpi jos se selventäisi mitä tarkoitin.
"Laihduttamispäätös sekä onnistunut laihdutusprosessin läpivienti edellyttää vahvan (ja reaalisen) motiovaation/syyn."
Ei välttämättä, laihtua voi "ihan itsestäänkin" ilman motivaatiota. Jos lihomisen syy on esimerkiksi masennus, niin tuon poistuessa voi laihtuminen tapahtua ihan itsestäänkin. Minulle kävi juurikin noin.
"Siis, haluan laihtua koska siitä seuraa jotain suuresti toivottua."
No ei minulla tuollaista ollut.
"Kun tuo on olemassa niin laihdutus ja painonhallinta on pelkästään tekniikkalajeja, tarvitaan vain ruokapäiväkirja, painopäiväkirja sekä perustietoja terveellisestä ravitsemuksesta."
Okei. Vaikka kuinka tuossa niputan pää- ja sivulauseen niin minulle tulee tuosta tekstistä väkisinkin mieleen että nuo mainitsemasi asiat on välttämättömiä.
Ehkä vika on minussa enkä ymmärrä suomenkielen nyansseja riittävän hyvin.
- Anonyymi
>>>> Tahto laihtumiseen olisi kova, mutta pysyviä tuloksia ei näytä tulevan. Nälkä päihittää aina lopulta kovimmankin tahdonvoiman.
Kyllä, niin totta. Nälkä tappaa tahdon.
Aluksi on kuitenkin pakko erottaa toisistaan nälkä ja halu, himo tai paha tapa ja psyykkiset oireet. Tämä on myös syytä selittää itselleen. Jos himoon tai pahoille tavoille on oppinut, siitä on opittava pois, vaikka se olisi kuinka vaikeaa. Ei kukaan - tai vain aniharva - syö naksuja, perunalastuja, suklaata, virvoistusjuomia, mehua, karkkia tai rasvaista juustoa tai makkaraa nälkäänsä vaan haluunsa ja himoonsa. Omat himonsa on opittava tunnistamaan ja erottamaan oikeasta nälästä.
Kaikki alkaa siitä, että makean-, suolan- tai rasvanhimoonsa ei osteta kaupasta mitään eikä sitä tilata ravintolasta. Ellei asiaa kotona ole, sitä ei myöskään silloin tule syödyksi.
Omaa energiankulutustaan on pudotettava 10 - 50 % laskennallisesta tarpeesta (netissä on laskureita). Perusaineenvaihduntatasoaan (yleensä 800 - 1500 kCal/vrk) - ei saa alittaa pysyvästi.
Oleellista on valita oikeat elintarvikkeet nälkäänsä. Oikea valinta koostuu runsaasta määrästä:
- kasviksia
- vihanneksia
- hedelmiä
- marjoja
- vähärasvaista proteiinia (kala, liha, kana, kananmuna, rahka, raejuusto ja muut vähärasvaiset juustot, pavut ja palkokasvit, härkis jne.)
- runsaskuituisia täysjyväväviljatuotteita.
Kasvisöljyä, pähkinöitä, siemeniä ja perunaa kohtuudella.
Tuoteselosteet ja keittiövaaka auttavat asiassa eteen päin.
--
Nälkä ei voita aina.- Anonyymi
Kananmuna ___ei ole___ vähärasvaista proteiinia: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/8513?q=kananmuna, keitetty
Hedelmät ja marjat ovat energiaravinto, laihduttajalle ja painonhallitsijalle namia, niissä on C-vitamiinia mutta C-vitamiinia saa monesta musta maanpäällisestä kasviksesta paljon energiataloudellisemmin ja niistä saa samalla muitakin suojaravintoaineita.
Kaikki säilöntäöljyt, oravanruuat, ja variksenruuat pitää täysin poistaa ruokavaliosta, ne lihottavat herkästi.
Peruna on energiaravintoa. Sen tilalle kanattaa valita vaikkapa valkokaali, jos luulee että vatsan täyttäminen on tärkeää/kannattavaa. Samassa energiamäärässä verrattuna, valkokaali on terveyspommi perunaan verrattuna. Tämän voi helpost ja nopeasti tarkastaa Fineli:n ruokapäiväkirjassa: https://fineli.fi/fineli/fi/ruokapaivakirja - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kananmuna ___ei ole___ vähärasvaista proteiinia: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/8513?q=kananmuna, keitetty
Hedelmät ja marjat ovat energiaravinto, laihduttajalle ja painonhallitsijalle namia, niissä on C-vitamiinia mutta C-vitamiinia saa monesta musta maanpäällisestä kasviksesta paljon energiataloudellisemmin ja niistä saa samalla muitakin suojaravintoaineita.
Kaikki säilöntäöljyt, oravanruuat, ja variksenruuat pitää täysin poistaa ruokavaliosta, ne lihottavat herkästi.
Peruna on energiaravintoa. Sen tilalle kanattaa valita vaikkapa valkokaali, jos luulee että vatsan täyttäminen on tärkeää/kannattavaa. Samassa energiamäärässä verrattuna, valkokaali on terveyspommi perunaan verrattuna. Tämän voi helpost ja nopeasti tarkastaa Fineli:n ruokapäiväkirjassa: https://fineli.fi/fineli/fi/ruokapaivakirja"Kaikki säilöntäöljyt, oravanruuat, ja variksenruuat pitää täysin poistaa ruokavaliosta, ne lihottavat herkästi."
No eihän niitä kaikkia tarvitse poistaa. Jos syöt riittävän hyvällä kompromissillä niin kokonaisenergiamäärä jää riittävän alas ja paino laskee.
Minäkin kävin vetäsemässä eilen 550g painavan rasvaisen pizzan ja join 7,5 desilitraa kokista sen kanssa. Jälkiruoaksi otin 10 kpl wiener nougat palaa.
Painoni kuitenkin on laskenut jo 25kg, tuollaisista toimenpiteistä huolimatta.
Riittää jos laihduttaa kuusi päivää viikossa, seitsemäntenä voi syödä melkein mitä vaan.
Todennäköisesti viisikin päivää viikossa riittäisi laihtumiseen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kananmuna ___ei ole___ vähärasvaista proteiinia: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/8513?q=kananmuna, keitetty
Hedelmät ja marjat ovat energiaravinto, laihduttajalle ja painonhallitsijalle namia, niissä on C-vitamiinia mutta C-vitamiinia saa monesta musta maanpäällisestä kasviksesta paljon energiataloudellisemmin ja niistä saa samalla muitakin suojaravintoaineita.
Kaikki säilöntäöljyt, oravanruuat, ja variksenruuat pitää täysin poistaa ruokavaliosta, ne lihottavat herkästi.
Peruna on energiaravintoa. Sen tilalle kanattaa valita vaikkapa valkokaali, jos luulee että vatsan täyttäminen on tärkeää/kannattavaa. Samassa energiamäärässä verrattuna, valkokaali on terveyspommi perunaan verrattuna. Tämän voi helpost ja nopeasti tarkastaa Fineli:n ruokapäiväkirjassa: https://fineli.fi/fineli/fi/ruokapaivakirjaKanannahkamies vihaa ihmisiä ja ihmisyyttä. Syy hänen psykomussutukselleen ei ole tiedossa.
- Anonyymi
Käsite "vähärasvainen proteiini" on epäkelpo monellakin tavalla. Proteiini on aina aivan rasvatonta, proteiini on täysin eri asia kuin rasva. Mutta proteiineja ei saa sellaisenaan, muuten kuin jauheena joka usein saattaa olla synteettistä.
Painonhallitsijan yksi tavoite on saada tarvitsemansa proteiinit raaka-aineista _energiataloudellisesti_, siten niin että raaka-aineen energiasta tulee suurin osa proteiineista ja vain minimaalisesti energiaa tulee sen ohessa öljyistä, rasvoista tai hiilihydraateista.
Parhaita raaka-aineita proteiinien energiataloudellisiksi lähteiksi Finelin mukaan ovat seuraavat alla listatut, joissa kaikissa proteiineista tulevan energian osuus on yli 90%. Kovaksi keitetyn kananmunan valkuainen on paras luotainen proteiinin lähde, se on eläinperäistä eli täydellistä proteiinia ja 95.9% kovaksi keitetyn kananmunan valkuaisen energiasta tulee proteiinista (keltuaiset lemmikille tai rokeen):
Kananmunan valkuainen keitetty, Hauki, Kuha, Hokikala uunissa, Ahven, Veri, Tonnikala vedessä -säilyke, Hummeri keitetty, Lipeäkala, Turska uunissa, Turska keitetty suolaton, Rapu keitetty.
Tässä täytynee eriksen huomauttaa että niin sanottu tonnikala -säilyke missä tahansa muuussa (kuten säilöntäöljyssä tai tomaatissa) ei ole alkuunkaan sama asia kuin tuote jonka nimi on 'Tonnikala vedessä -säilyke'.
Tämmmöstä löytyy proteiineista, painavista prujuista:
Proteiineja ei kannata nauttia yhdellä aterialla enempää kuin 25 grammaa, se on määrä jonka elimistö kykenee yhdestä ateriasta hyödyntämään proteiinien ensisijaiseen käyttötarpeeseeen, elimistön huoltoon/ylläpitoon. Ylisaatu määrä menee suoraan energaksi eli sitä ei voi laskea saaduksi proteiiniksi vaan energiaksi.
Ja:
Dietaarinen proteiini alkaa paiskimaan hommia noin 2h aterian jälkeen ja huhkii siten noin 3h ajan.
Noiden perusteella voisi arvella että 3h ateriaväli lienee optimaalisin proteiinien hyötykäytön kannalta. Silloin 5 ateriaa mahtuu vuorokauteen helposti ja jos jokaisella saa 25 g niin saisi yhteensä 125 g, joka tarkoitaa WHO:n mukaan että 125/0.83 = 150.6 kg painava henkilö vielä voi saada proteiinia optimaalisesti, mutta sitä painavampi ei. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Käsite "vähärasvainen proteiini" on epäkelpo monellakin tavalla. Proteiini on aina aivan rasvatonta, proteiini on täysin eri asia kuin rasva. Mutta proteiineja ei saa sellaisenaan, muuten kuin jauheena joka usein saattaa olla synteettistä.
Painonhallitsijan yksi tavoite on saada tarvitsemansa proteiinit raaka-aineista _energiataloudellisesti_, siten niin että raaka-aineen energiasta tulee suurin osa proteiineista ja vain minimaalisesti energiaa tulee sen ohessa öljyistä, rasvoista tai hiilihydraateista.
Parhaita raaka-aineita proteiinien energiataloudellisiksi lähteiksi Finelin mukaan ovat seuraavat alla listatut, joissa kaikissa proteiineista tulevan energian osuus on yli 90%. Kovaksi keitetyn kananmunan valkuainen on paras luotainen proteiinin lähde, se on eläinperäistä eli täydellistä proteiinia ja 95.9% kovaksi keitetyn kananmunan valkuaisen energiasta tulee proteiinista (keltuaiset lemmikille tai rokeen):
Kananmunan valkuainen keitetty, Hauki, Kuha, Hokikala uunissa, Ahven, Veri, Tonnikala vedessä -säilyke, Hummeri keitetty, Lipeäkala, Turska uunissa, Turska keitetty suolaton, Rapu keitetty.
Tässä täytynee eriksen huomauttaa että niin sanottu tonnikala -säilyke missä tahansa muuussa (kuten säilöntäöljyssä tai tomaatissa) ei ole alkuunkaan sama asia kuin tuote jonka nimi on 'Tonnikala vedessä -säilyke'.
Tämmmöstä löytyy proteiineista, painavista prujuista:
Proteiineja ei kannata nauttia yhdellä aterialla enempää kuin 25 grammaa, se on määrä jonka elimistö kykenee yhdestä ateriasta hyödyntämään proteiinien ensisijaiseen käyttötarpeeseeen, elimistön huoltoon/ylläpitoon. Ylisaatu määrä menee suoraan energaksi eli sitä ei voi laskea saaduksi proteiiniksi vaan energiaksi.
Ja:
Dietaarinen proteiini alkaa paiskimaan hommia noin 2h aterian jälkeen ja huhkii siten noin 3h ajan.
Noiden perusteella voisi arvella että 3h ateriaväli lienee optimaalisin proteiinien hyötykäytön kannalta. Silloin 5 ateriaa mahtuu vuorokauteen helposti ja jos jokaisella saa 25 g niin saisi yhteensä 125 g, joka tarkoitaa WHO:n mukaan että 125/0.83 = 150.6 kg painava henkilö vielä voi saada proteiinia optimaalisesti, mutta sitä painavampi ei.Mitähän tuossa taas saivarreltiin, ei jaksanut lukea loppuun.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Käsite "vähärasvainen proteiini" on epäkelpo monellakin tavalla. Proteiini on aina aivan rasvatonta, proteiini on täysin eri asia kuin rasva. Mutta proteiineja ei saa sellaisenaan, muuten kuin jauheena joka usein saattaa olla synteettistä.
Painonhallitsijan yksi tavoite on saada tarvitsemansa proteiinit raaka-aineista _energiataloudellisesti_, siten niin että raaka-aineen energiasta tulee suurin osa proteiineista ja vain minimaalisesti energiaa tulee sen ohessa öljyistä, rasvoista tai hiilihydraateista.
Parhaita raaka-aineita proteiinien energiataloudellisiksi lähteiksi Finelin mukaan ovat seuraavat alla listatut, joissa kaikissa proteiineista tulevan energian osuus on yli 90%. Kovaksi keitetyn kananmunan valkuainen on paras luotainen proteiinin lähde, se on eläinperäistä eli täydellistä proteiinia ja 95.9% kovaksi keitetyn kananmunan valkuaisen energiasta tulee proteiinista (keltuaiset lemmikille tai rokeen):
Kananmunan valkuainen keitetty, Hauki, Kuha, Hokikala uunissa, Ahven, Veri, Tonnikala vedessä -säilyke, Hummeri keitetty, Lipeäkala, Turska uunissa, Turska keitetty suolaton, Rapu keitetty.
Tässä täytynee eriksen huomauttaa että niin sanottu tonnikala -säilyke missä tahansa muuussa (kuten säilöntäöljyssä tai tomaatissa) ei ole alkuunkaan sama asia kuin tuote jonka nimi on 'Tonnikala vedessä -säilyke'.
Tämmmöstä löytyy proteiineista, painavista prujuista:
Proteiineja ei kannata nauttia yhdellä aterialla enempää kuin 25 grammaa, se on määrä jonka elimistö kykenee yhdestä ateriasta hyödyntämään proteiinien ensisijaiseen käyttötarpeeseeen, elimistön huoltoon/ylläpitoon. Ylisaatu määrä menee suoraan energaksi eli sitä ei voi laskea saaduksi proteiiniksi vaan energiaksi.
Ja:
Dietaarinen proteiini alkaa paiskimaan hommia noin 2h aterian jälkeen ja huhkii siten noin 3h ajan.
Noiden perusteella voisi arvella että 3h ateriaväli lienee optimaalisin proteiinien hyötykäytön kannalta. Silloin 5 ateriaa mahtuu vuorokauteen helposti ja jos jokaisella saa 25 g niin saisi yhteensä 125 g, joka tarkoitaa WHO:n mukaan että 125/0.83 = 150.6 kg painava henkilö vielä voi saada proteiinia optimaalisesti, mutta sitä painavampi ei.Tai sitten vaan syö vähän vähemmän ja käy pikkasen lenkillä niin paino laskee.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tai sitten vaan syö vähän vähemmän ja käy pikkasen lenkillä niin paino laskee.
"Kaikki säilöntäöljyt, oravanruuat, ja variksenruuat pitää täysin poistaa ruokavaliosta, ne lihottavat herkästi. "
Onko kaikki edelliset korvattava rasvaisilla kanan nahoilla? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Kaikki säilöntäöljyt, oravanruuat, ja variksenruuat pitää täysin poistaa ruokavaliosta, ne lihottavat herkästi. "
Onko kaikki edelliset korvattava rasvaisilla kanan nahoilla?Sekoileeko tämän sivuston softa vai miten tuo automaattisesti tuleva lainaus tuossa edellisessä, ei sattunut ollenkaan kohdalleen.
- Anonyymi
"vähärasvaista proteiinia (kala, liha, kana, kananmuna, rahka, raejuusto ja muut vähärasvaiset juustot, pavut ja palkokasvit, härkis jne.)"
Härkis ei ole vähärasvaista proteiinia: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/34893 jossa 38% energiasta tulee rasvasta, ainoastaan 33% proteiineista ja 25% hiilihydraateista.
Papu, härkäpapu, kuivattu, keitetty ilman suolaa https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/35623 on juuri ja juuri määritelmän mukaan vähärasvaista (vähärasvainen on tuote jossa on eneintään 3% painoprosenttia rasvaa). Mutta tässä lopputuotteessa 56% energiasta tulee hiilihydraateista, joten on huono proteiinien lähde, ainoastaan 30% energiasta tulee proteiineista. ,Toiseksi on huono siksi että on kasviperäinen, vain eläinperäiset proteiinit ovat täydelllisiä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Käsite "vähärasvainen proteiini" on epäkelpo monellakin tavalla. Proteiini on aina aivan rasvatonta, proteiini on täysin eri asia kuin rasva. Mutta proteiineja ei saa sellaisenaan, muuten kuin jauheena joka usein saattaa olla synteettistä.
Painonhallitsijan yksi tavoite on saada tarvitsemansa proteiinit raaka-aineista _energiataloudellisesti_, siten niin että raaka-aineen energiasta tulee suurin osa proteiineista ja vain minimaalisesti energiaa tulee sen ohessa öljyistä, rasvoista tai hiilihydraateista.
Parhaita raaka-aineita proteiinien energiataloudellisiksi lähteiksi Finelin mukaan ovat seuraavat alla listatut, joissa kaikissa proteiineista tulevan energian osuus on yli 90%. Kovaksi keitetyn kananmunan valkuainen on paras luotainen proteiinin lähde, se on eläinperäistä eli täydellistä proteiinia ja 95.9% kovaksi keitetyn kananmunan valkuaisen energiasta tulee proteiinista (keltuaiset lemmikille tai rokeen):
Kananmunan valkuainen keitetty, Hauki, Kuha, Hokikala uunissa, Ahven, Veri, Tonnikala vedessä -säilyke, Hummeri keitetty, Lipeäkala, Turska uunissa, Turska keitetty suolaton, Rapu keitetty.
Tässä täytynee eriksen huomauttaa että niin sanottu tonnikala -säilyke missä tahansa muuussa (kuten säilöntäöljyssä tai tomaatissa) ei ole alkuunkaan sama asia kuin tuote jonka nimi on 'Tonnikala vedessä -säilyke'.
Tämmmöstä löytyy proteiineista, painavista prujuista:
Proteiineja ei kannata nauttia yhdellä aterialla enempää kuin 25 grammaa, se on määrä jonka elimistö kykenee yhdestä ateriasta hyödyntämään proteiinien ensisijaiseen käyttötarpeeseeen, elimistön huoltoon/ylläpitoon. Ylisaatu määrä menee suoraan energaksi eli sitä ei voi laskea saaduksi proteiiniksi vaan energiaksi.
Ja:
Dietaarinen proteiini alkaa paiskimaan hommia noin 2h aterian jälkeen ja huhkii siten noin 3h ajan.
Noiden perusteella voisi arvella että 3h ateriaväli lienee optimaalisin proteiinien hyötykäytön kannalta. Silloin 5 ateriaa mahtuu vuorokauteen helposti ja jos jokaisella saa 25 g niin saisi yhteensä 125 g, joka tarkoitaa WHO:n mukaan että 125/0.83 = 150.6 kg painava henkilö vielä voi saada proteiinia optimaalisesti, mutta sitä painavampi ei.Tässä lisäksi lista Finelistä raaka-aineista joiden energiasta 80% … 90% tulee proteiineista:
Made, katkarapu keitetty suolaton, seiti uunissa, seiti pakaste, seiti keitetty suolaton, raejuusto rasvaton vl, mustekala, kalkkunan rintafilee uunissa, kalkkuna keitetty suolaton, kalkkunan rintafilee, tilapia, vasikanpaisti uunissa, pangasius haimonni filee uunissa, broilerifilee uunissa, kokolihaleikkele kinkkuleikkele vähärasvainen rasvaa 2 %, naudanliha e-lajitelma naudan kastikeliha keitetty suolaton, tilapia uunissa, kokolihaleikkele ohut broilerinfilee rasvaa 2.2 %, siika.
Kun tarvitsee tietää kuinka energiataloudellista jokin proteiinien lähde on niin se lasketaan seuraavasti, esitän esimerkin avulla:
Aines (100 g): Rahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %, vl, jolla sisältölistassa on seuraavasti:
Energia (kCal) = 58.5
Hiilihydraatti (g) = 3.1
Rasva (g) = 0.4
Proteiini (g) = 9.8
Tämän aineksen kokonaisenergiasta proteiineista tulee energiaa: 9.8 * 4.06 / 58.5 *100 = 68 % (kerroin 4.06 muuntaa proteiinigrammat kCal:ksi).
- Anonyymi
Tahdonlujuus ei yltä tasaisesti kaikille elämänalueille. Muissa suhteissa hikipinkon ihmisen heikkous voi olla ruoka. Vastaavasti huonosta elämänhallinnasta huolimatta ihminen voi olla normaalipainoinen.
Suurin syy lihavuusepidemialle on siinä, ettei ympäristö tue painonhallintaa. Energiaa saa liian helposti (joka kulmassa tyhjiä kaloreita myyviä myymälöitä) ja energian kuluttaminen tahtomattaan on lähes mahdotonta (autot, hissit, liukuportaat jne). Asiassa ei ole mitään mystistä.
Jossain pitkää ikää käsittelevässä dokkarissa eräs haastateltavista sanoi, että jos syö 25 kcal ylimääräistä päivässä, lihoo (en muista määrää, mutta se oli vuodessa paljon). Jos sen sijaan syö 25 kcal liian vähän päivässä, ei laihdu, mutta vajaa kalorinsaanti on hyväksi ikääntymis- ja rappeutumismuutoksia jarruttaessa. Noin tarkkaan energia-asioitaan kukaan ei todellisuudessa pysty laskemaan, mutta uskon ideaan: Ihminen lihoo helposti ja laihtuu vaikeasti. Kuitenkin pieni energiavaje olisi terveydelle hyväksi. Painonhallinta ei vaadi kohtuutonta tahdonlujuutta, vaan pientä harkintaa ja pieniä muutoksia elämässä asia kerrallaan. Se on mahdollista.- Anonyymi
Oikea motivaatio asiaan,ken sen löytää,niin onnistuu.Itse lopetin ns. punaisen lihan syönnin yhdellä päätöksellä kaksikymmentäseitsemän vuotta sitten,päätös on pitänyt,vaikka alussa olin itsekin epäileväinen,ja nyt olen tyytyväinen tekemääni päätökseen.
- Anonyymi
"Suurin syy lihavuusepidemialle on" …
PUFA (PolyUnsaturated Fatty Acids), monityydyttämättömät rasvahapot.
Ylipainoisuus ja massiiviläskisyys on kasvanut likipitäen lineaarisesti sitä mukaa kun PUFA öljyjä (säilöntäöljyt kuten Olive Oil ja siemenöljyt) on ryhdytty enenevässä määrin käyttämään "ruokaöljyinä" ja/tai "ruuanvalmistusöljynä". Ne ovat myrkkyä jopa säilöntäöljyinä, koska niihin säilötty elintarvike kyllästyy niistä.
PUFA öljyt ovat pitkäketjuisia, niissä on paljon hiiiliketjua, ja siksi ne ovat ruansulatukselle kaikkein vaativimpia hyödyntää samantien, joten ne lurahtavat läskiksi kaikkein herkimmin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Suurin syy lihavuusepidemialle on" …
PUFA (PolyUnsaturated Fatty Acids), monityydyttämättömät rasvahapot.
Ylipainoisuus ja massiiviläskisyys on kasvanut likipitäen lineaarisesti sitä mukaa kun PUFA öljyjä (säilöntäöljyt kuten Olive Oil ja siemenöljyt) on ryhdytty enenevässä määrin käyttämään "ruokaöljyinä" ja/tai "ruuanvalmistusöljynä". Ne ovat myrkkyä jopa säilöntäöljyinä, koska niihin säilötty elintarvike kyllästyy niistä.
PUFA öljyt ovat pitkäketjuisia, niissä on paljon hiiiliketjua, ja siksi ne ovat ruansulatukselle kaikkein vaativimpia hyödyntää samantien, joten ne lurahtavat läskiksi kaikkein herkimmin.No tuota... voihan tuo pitää paikkansa, mutta onhan niitä muitakin asioita jotka ovat yleistyneet yhdessä ylipainon kanssa:
-autojen määrä on lisääntynyt
-pikaruoan helppo saanti
-kauppojen määrä on lisääntynyt
-makeiden tuotteiden tarjonta on lisääntynyt
-fyysisten ammattien määrä on vähentynyt
-television katsominen on lisääntynyt
- liikuntaharrastukset on vähentyneet
- ym ym
Jos siis olet aivan vakuuttunut siitä, että yksi rasva on syynä tähän valtavaan muutokseen ihmisten painossa, niin saat toki olla sitä mieltä. Anonyymi kirjoitti:
"Suurin syy lihavuusepidemialle on" …
PUFA (PolyUnsaturated Fatty Acids), monityydyttämättömät rasvahapot.
Ylipainoisuus ja massiiviläskisyys on kasvanut likipitäen lineaarisesti sitä mukaa kun PUFA öljyjä (säilöntäöljyt kuten Olive Oil ja siemenöljyt) on ryhdytty enenevässä määrin käyttämään "ruokaöljyinä" ja/tai "ruuanvalmistusöljynä". Ne ovat myrkkyä jopa säilöntäöljyinä, koska niihin säilötty elintarvike kyllästyy niistä.
PUFA öljyt ovat pitkäketjuisia, niissä on paljon hiiiliketjua, ja siksi ne ovat ruansulatukselle kaikkein vaativimpia hyödyntää samantien, joten ne lurahtavat läskiksi kaikkein herkimmin.Eli siis väität, että rasva lihottaa vaikka saisi vähemmän energiaa ravinnosta kuin mitä kuluttaa?
Anonyymi kirjoitti:
No tuota... voihan tuo pitää paikkansa, mutta onhan niitä muitakin asioita jotka ovat yleistyneet yhdessä ylipainon kanssa:
-autojen määrä on lisääntynyt
-pikaruoan helppo saanti
-kauppojen määrä on lisääntynyt
-makeiden tuotteiden tarjonta on lisääntynyt
-fyysisten ammattien määrä on vähentynyt
-television katsominen on lisääntynyt
- liikuntaharrastukset on vähentyneet
- ym ym
Jos siis olet aivan vakuuttunut siitä, että yksi rasva on syynä tähän valtavaan muutokseen ihmisten painossa, niin saat toki olla sitä mieltä.Ainoastaan energian saannin ja kulutuksen välisellä erolla on merkitystä laihtumiseen kannalta. KNM:n teorian mukaan karppaamalla ei voi laihtua tai ainakin on hillitön nälkä koko ajan.
Listastastasi puuttuu yksi merkittävä tekijä eli ruuan tolkuttoman halpa hinta. Kun olin lapsi niin perheessäni meni suurin piirtein yhtä paljon rahaa ruokaan kuin asumiseen. Nyt asuminen maksaa moninkertaisesti verrattuna ruokaan.- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Suurin syy lihavuusepidemialle on" …
PUFA (PolyUnsaturated Fatty Acids), monityydyttämättömät rasvahapot.
Ylipainoisuus ja massiiviläskisyys on kasvanut likipitäen lineaarisesti sitä mukaa kun PUFA öljyjä (säilöntäöljyt kuten Olive Oil ja siemenöljyt) on ryhdytty enenevässä määrin käyttämään "ruokaöljyinä" ja/tai "ruuanvalmistusöljynä". Ne ovat myrkkyä jopa säilöntäöljyinä, koska niihin säilötty elintarvike kyllästyy niistä.
PUFA öljyt ovat pitkäketjuisia, niissä on paljon hiiiliketjua, ja siksi ne ovat ruansulatukselle kaikkein vaativimpia hyödyntää samantien, joten ne lurahtavat läskiksi kaikkein herkimmin.Et viitsisi valehdella ihan sikana!
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ainoastaan energian saannin ja kulutuksen välisellä erolla on merkitystä laihtumiseen kannalta. KNM:n teorian mukaan karppaamalla ei voi laihtua tai ainakin on hillitön nälkä koko ajan.
Listastastasi puuttuu yksi merkittävä tekijä eli ruuan tolkuttoman halpa hinta. Kun olin lapsi niin perheessäni meni suurin piirtein yhtä paljon rahaa ruokaan kuin asumiseen. Nyt asuminen maksaa moninkertaisesti verrattuna ruokaan.Ja se vielä, että halpaa, energiatiheää ruokaa on tarjolla paljon.
Pakastepizza, siinä on puolet päivän energiantarpeesta, mutta maksaa halvimmillaan 1,49.
Siihen kyytipojaksi iso pullo limpparia, kustannus 2 euroa.
Illalla vähän naposteltavaa telkkarin ääreein, irtokarkkia 300g, 2,40 euroa.
Kuudella eurolla saa aikaiseksi jo painon nousun, puhumattakaan siitä, että noiden lisäksi syö vielä jotain muuta päivän aikana.
Painoa onnistuu varmasti nostamaan vielä halvemmallakin kuin tuo kuusi euroa. Anonyymi kirjoitti:
Ja se vielä, että halpaa, energiatiheää ruokaa on tarjolla paljon.
Pakastepizza, siinä on puolet päivän energiantarpeesta, mutta maksaa halvimmillaan 1,49.
Siihen kyytipojaksi iso pullo limpparia, kustannus 2 euroa.
Illalla vähän naposteltavaa telkkarin ääreein, irtokarkkia 300g, 2,40 euroa.
Kuudella eurolla saa aikaiseksi jo painon nousun, puhumattakaan siitä, että noiden lisäksi syö vielä jotain muuta päivän aikana.
Painoa onnistuu varmasti nostamaan vielä halvemmallakin kuin tuo kuusi euroa.Juu. Paketti halpisgrillimakkaraa on euron jne..
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Juu. Paketti halpisgrillimakkaraa on euron jne..
Laskin aikanikuluksi joistakin elintarvikkeista energialle kilohintaa. Tulos ei ollutkaan sellainen kuin ajattelin. Olin varma siitä että makeiset, suklaat ja limpparit olisi halpaa energiaa, mutta laskemani tulos ei ihan 100% varmasti puolla tuota asiaa.
Tutkimus ei ole kovin kattava, hinta ja energiatiedot otin s-ryhmän foodie palvelusta.
Ylivoimaiseksi voittajaksi tuli x-tra makaroni, kilon pussi. Yhdellä eurolla saa 25MJ energiaa. Kakkoseksi tuli nalle ruispuuro, eurolla saa 6MJ. Kolmanneksi päätyi HK:n lihapullat, eurolla saa 4,7 MJ. Suolapähkinöitä sai 3,8MJ eurolla.
Mutta näiden jälkeen on sitten sekalainen määrä makkaraa, lihapiirakkaa, karkkia, suklaata, pizzaa, jauhelihaa, valmisruokaa, limpparia ja hernekeittoa. Kaikki siinä 2,5 - 3,5 MJ eurolla haarukassa.
Eli jos äkiseltään vetäisen päätelmän, niin ei se olekaan halpa energia mikä lihottaa, vaan ehkä enemmän se, miten helppoa se energia on sulloa sisäänsä.
En meinaan tiedä ketään kuka olisi lihottanut itsensä makaronilla tai ruispuurolla.
Sen sijaan kokista saa 1,9MJ eurolla ja suklaata 2,5MJ eurolla, ja noilla se lihottaminen kyllä onnistuu.
Valmiin tuotteen energiatiheys, siinäkö se maaginen salaisuus. Paitsi tietysti limppareissa. Niissä on suhteellisen alhainen energiamäärä / 100g, mutta jos niillä korvaa vedenjuontia, niin sitä energiaa alkaakin kertymään. Anonyymi kirjoitti:
Laskin aikanikuluksi joistakin elintarvikkeista energialle kilohintaa. Tulos ei ollutkaan sellainen kuin ajattelin. Olin varma siitä että makeiset, suklaat ja limpparit olisi halpaa energiaa, mutta laskemani tulos ei ihan 100% varmasti puolla tuota asiaa.
Tutkimus ei ole kovin kattava, hinta ja energiatiedot otin s-ryhmän foodie palvelusta.
Ylivoimaiseksi voittajaksi tuli x-tra makaroni, kilon pussi. Yhdellä eurolla saa 25MJ energiaa. Kakkoseksi tuli nalle ruispuuro, eurolla saa 6MJ. Kolmanneksi päätyi HK:n lihapullat, eurolla saa 4,7 MJ. Suolapähkinöitä sai 3,8MJ eurolla.
Mutta näiden jälkeen on sitten sekalainen määrä makkaraa, lihapiirakkaa, karkkia, suklaata, pizzaa, jauhelihaa, valmisruokaa, limpparia ja hernekeittoa. Kaikki siinä 2,5 - 3,5 MJ eurolla haarukassa.
Eli jos äkiseltään vetäisen päätelmän, niin ei se olekaan halpa energia mikä lihottaa, vaan ehkä enemmän se, miten helppoa se energia on sulloa sisäänsä.
En meinaan tiedä ketään kuka olisi lihottanut itsensä makaronilla tai ruispuurolla.
Sen sijaan kokista saa 1,9MJ eurolla ja suklaata 2,5MJ eurolla, ja noilla se lihottaminen kyllä onnistuu.
Valmiin tuotteen energiatiheys, siinäkö se maaginen salaisuus. Paitsi tietysti limppareissa. Niissä on suhteellisen alhainen energiamäärä / 100g, mutta jos niillä korvaa vedenjuontia, niin sitä energiaa alkaakin kertymään.Joo. Energiatiheys on iso tekijä eli jos ruuassa on alle 100 kcal/100 g niin vaikea sillä on lihoa. Tuossa poikkeuksena sokeriset juomat, niitä pystyy juomaan todella paljon.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No tuota... voihan tuo pitää paikkansa, mutta onhan niitä muitakin asioita jotka ovat yleistyneet yhdessä ylipainon kanssa:
-autojen määrä on lisääntynyt
-pikaruoan helppo saanti
-kauppojen määrä on lisääntynyt
-makeiden tuotteiden tarjonta on lisääntynyt
-fyysisten ammattien määrä on vähentynyt
-television katsominen on lisääntynyt
- liikuntaharrastukset on vähentyneet
- ym ym
Jos siis olet aivan vakuuttunut siitä, että yksi rasva on syynä tähän valtavaan muutokseen ihmisten painossa, niin saat toki olla sitä mieltä.No tuota... syötkö sinä autoa emenmän kuin ennen?
"siis olet aivan vakuuttunut siitä, että yksi rasva on syynä tähän valtavaan muutokseen ihmisten painossa"
Kyseessä ei ole yksi rasva, vaan kaikki tuotteet jossa on paljon PUFA rasvahappoja (monityydyttymättömiä rasvahappoja), tässä Filelin sisältää netinen PUFA lista: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet?component=2151&sortByColumn=component&sortOrder=desc&offset=0 josta voi muun muassa huomata että PUFA:aa on valtavasti kasviöljyissä ja hyvin vähän ilman rasvaa valmistetuissa kaloissa. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Eli siis väität, että rasva lihottaa vaikka saisi vähemmän energiaa ravinnosta kuin mitä kuluttaa?
"Eli siis väität, että rasva lihottaa vaikka saisi vähemmän energiaa ravinnosta kuin mitä kuluttaa?"
Mielesi on edelleenkin kiinni vuorokauden keskiarvossa.
Kyllä, jos EU-pyknikko jonka kokonaisenergian kulutus on 2000 kCal/vrk tekee esimerkiksi niin, että hän ahmii yhden kerran vuorokaudessa yhden 2000 kCal aterian joka on suuresti öljyinen/rasvainen, etenkin sisältäen paljon PUFA rasva-happoja, niin käy siten että _sillä hetkellä_ ja _siitä jokunen hetki eteenpäin_ ruuansulatus on ylikuormittunut, energiaa on _sillä hetkellä_ ja _siitä jokunen hetki eteenpäin_ aivan liikaa, joten ainenvaihdunta ryhtyy varastoimaan sitä osaa saadusta energiapaakusta, jonka muuntaminen läskiksi on aineenvaihdunnalle helpointa/energiataloudellisinta, eli PUFA:aa.
Läskiksi siirtyvä osa on poissa välittömästä aineenvaidunnasta, eikä sitä ei saa takaisin kuin kieriskelemällä nälän tuntemusten kanssa. Joten EU-pyknikon välittömässä aineenvaihdunnassa ei olekaan 2000 kCal/vrk vaikka saakin sen dietaarisesti yhdessä paakussa/vrk. Siksi hän alkaakin syömään enemmän, ja lihoaa päivä kerrallaan, luraus luraukselta.
Tuo tapahtuu paljon nopeamminkin ja paljon maltimmisilla öljy/rasvamäärillä, tästä keskusteliin jokin aika sitten tällä palstalla otsikolla: 'Aterian öljyt/rasvat alkavat lurahtamaan läskiksi jo kolmessa tunnissa', siinä lähteenä on kovan tason tutkimus: 'Selective partitioning of dietary fatty acids into the VLDL TG pool in the early postprandial period', J. Lipid Res. 2003. 44:2065–2072 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No tuota... syötkö sinä autoa emenmän kuin ennen?
"siis olet aivan vakuuttunut siitä, että yksi rasva on syynä tähän valtavaan muutokseen ihmisten painossa"
Kyseessä ei ole yksi rasva, vaan kaikki tuotteet jossa on paljon PUFA rasvahappoja (monityydyttymättömiä rasvahappoja), tässä Filelin sisältää netinen PUFA lista: https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet?component=2151&sortByColumn=component&sortOrder=desc&offset=0 josta voi muun muassa huomata että PUFA:aa on valtavasti kasviöljyissä ja hyvin vähän ilman rasvaa valmistetuissa kaloissa."No tuota... syötkö sinä autoa emenmän kuin ennen?"
Jos et ymmärtänyt oikeasti mitä tuolla tarkoitettiin niin pufa väitteesi sai aivan uuden uskottavuuden. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Eli siis väität, että rasva lihottaa vaikka saisi vähemmän energiaa ravinnosta kuin mitä kuluttaa?"
Mielesi on edelleenkin kiinni vuorokauden keskiarvossa.
Kyllä, jos EU-pyknikko jonka kokonaisenergian kulutus on 2000 kCal/vrk tekee esimerkiksi niin, että hän ahmii yhden kerran vuorokaudessa yhden 2000 kCal aterian joka on suuresti öljyinen/rasvainen, etenkin sisältäen paljon PUFA rasva-happoja, niin käy siten että _sillä hetkellä_ ja _siitä jokunen hetki eteenpäin_ ruuansulatus on ylikuormittunut, energiaa on _sillä hetkellä_ ja _siitä jokunen hetki eteenpäin_ aivan liikaa, joten ainenvaihdunta ryhtyy varastoimaan sitä osaa saadusta energiapaakusta, jonka muuntaminen läskiksi on aineenvaihdunnalle helpointa/energiataloudellisinta, eli PUFA:aa.
Läskiksi siirtyvä osa on poissa välittömästä aineenvaidunnasta, eikä sitä ei saa takaisin kuin kieriskelemällä nälän tuntemusten kanssa. Joten EU-pyknikon välittömässä aineenvaihdunnassa ei olekaan 2000 kCal/vrk vaikka saakin sen dietaarisesti yhdessä paakussa/vrk. Siksi hän alkaakin syömään enemmän, ja lihoaa päivä kerrallaan, luraus luraukselta.
Tuo tapahtuu paljon nopeamminkin ja paljon maltimmisilla öljy/rasvamäärillä, tästä keskusteliin jokin aika sitten tällä palstalla otsikolla: 'Aterian öljyt/rasvat alkavat lurahtamaan läskiksi jo kolmessa tunnissa', siinä lähteenä on kovan tason tutkimus: 'Selective partitioning of dietary fatty acids into the VLDL TG pool in the early postprandial period', J. Lipid Res. 2003. 44:2065–2072Nyt taisi olla enemmän teoreettinen esimerkki kyseessä kuin todellista reaalimaailmaa vastaava.
Anonyymi kirjoitti:
"Eli siis väität, että rasva lihottaa vaikka saisi vähemmän energiaa ravinnosta kuin mitä kuluttaa?"
Mielesi on edelleenkin kiinni vuorokauden keskiarvossa.
Kyllä, jos EU-pyknikko jonka kokonaisenergian kulutus on 2000 kCal/vrk tekee esimerkiksi niin, että hän ahmii yhden kerran vuorokaudessa yhden 2000 kCal aterian joka on suuresti öljyinen/rasvainen, etenkin sisältäen paljon PUFA rasva-happoja, niin käy siten että _sillä hetkellä_ ja _siitä jokunen hetki eteenpäin_ ruuansulatus on ylikuormittunut, energiaa on _sillä hetkellä_ ja _siitä jokunen hetki eteenpäin_ aivan liikaa, joten ainenvaihdunta ryhtyy varastoimaan sitä osaa saadusta energiapaakusta, jonka muuntaminen läskiksi on aineenvaihdunnalle helpointa/energiataloudellisinta, eli PUFA:aa.
Läskiksi siirtyvä osa on poissa välittömästä aineenvaidunnasta, eikä sitä ei saa takaisin kuin kieriskelemällä nälän tuntemusten kanssa. Joten EU-pyknikon välittömässä aineenvaihdunnassa ei olekaan 2000 kCal/vrk vaikka saakin sen dietaarisesti yhdessä paakussa/vrk. Siksi hän alkaakin syömään enemmän, ja lihoaa päivä kerrallaan, luraus luraukselta.
Tuo tapahtuu paljon nopeamminkin ja paljon maltimmisilla öljy/rasvamäärillä, tästä keskusteliin jokin aika sitten tällä palstalla otsikolla: 'Aterian öljyt/rasvat alkavat lurahtamaan läskiksi jo kolmessa tunnissa', siinä lähteenä on kovan tason tutkimus: 'Selective partitioning of dietary fatty acids into the VLDL TG pool in the early postprandial period', J. Lipid Res. 2003. 44:2065–2072Puhutaan nyt vaikka miehestä, jonka energiankulutus on 2500 kcal ja ravintoa hän syö 2000 kcal päivässä. Aamiainen, lounas ja päivällinen @ 500 kcal ja pari pientä välipalaa. Kullakin aterialla 10 g öljyä salaatinkastikkeeseen tai majoneesin muodossa. Lihooko vai laihtuuko hän?
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Puhutaan nyt vaikka miehestä, jonka energiankulutus on 2500 kcal ja ravintoa hän syö 2000 kcal päivässä. Aamiainen, lounas ja päivällinen @ 500 kcal ja pari pientä välipalaa. Kullakin aterialla 10 g öljyä salaatinkastikkeeseen tai majoneesin muodossa. Lihooko vai laihtuuko hän?
KNM:en mukaan ko. mies LIHOAA ja elää epäterveellisesti, kuolema odottaa joka kulman takana. Meidän muiden matematiikalla, tiedoilla ja taidoilla ko. mies laihtuu.
Anonyymi kirjoitti:
KNM:en mukaan ko. mies LIHOAA ja elää epäterveellisesti, kuolema odottaa joka kulman takana. Meidän muiden matematiikalla, tiedoilla ja taidoilla ko. mies laihtuu.
Unohdit massiiviset suojaravinnepuutokset mutta muuten näin.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Unohdit massiiviset suojaravinnepuutokset mutta muuten näin.
Unohdin tosiaan dietaarisen massiiviset suojaravinnepuutokset, jotka siemenöljyistä, kokojyväviljoista, perunoista ja muista variksenruuista aiheutuvat. Ainoa oikea tapa on nauttia neljä kilo maanpäällistä valkokaalia päivässä ja loput suojaravinteet kanannahoista ja -reisipaloista. 164 grammaa rasvaista kalaa viikossa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Unohdin tosiaan dietaarisen massiiviset suojaravinnepuutokset, jotka siemenöljyistä, kokojyväviljoista, perunoista ja muista variksenruuista aiheutuvat. Ainoa oikea tapa on nauttia neljä kilo maanpäällistä valkokaalia päivässä ja loput suojaravinteet kanannahoista ja -reisipaloista. 164 grammaa rasvaista kalaa viikossa.
Ei ne suojaravinnepuutokset ihan huuhaata ole, toki ei ne ihan viikossa eikä kahdessa kehity.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ne suojaravinnepuutokset ihan huuhaata ole, toki ei ne ihan viikossa eikä kahdessa kehity.
Jos syö monipuolisesti suositusten mukaan, tuo termi on pelkkää pelottelua.
Anonyymi kirjoitti:
Jos syö monipuolisesti suositusten mukaan, tuo termi on pelkkää pelottelua.
KNM:n dieetillä kun syödään 800 kcal päivässä ja 18 kuukautta (todellisuudessa tuollaisella dieetillä kuolee ihan energian puutteeseenkin) niin hivenravinteista tekee kyllä tiukkaa. Järkevällä 1800 kcal dieetillä saa kyllä hivenaineetkin eikä tuo ole mitenkään hankala noudattaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos syö monipuolisesti suositusten mukaan, tuo termi on pelkkää pelottelua.
Juuri niin. Jos syö suositusten mukaan ja monipuolisesti niin ei mitään hätää.
Mutta moniko ylipainoinen tai laihduttaja syö suositusten mukaan?
Eppäilen että se ylipaino tulee juurikin sen vuoksi että ei syödä niiden suositusten mukaan. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
KNM:n dieetillä kun syödään 800 kcal päivässä ja 18 kuukautta (todellisuudessa tuollaisella dieetillä kuolee ihan energian puutteeseenkin) niin hivenravinteista tekee kyllä tiukkaa. Järkevällä 1800 kcal dieetillä saa kyllä hivenaineetkin eikä tuo ole mitenkään hankala noudattaa.
Yes, eli ihan puhdasta satua ja uskottavuus on tasan nolla.
18kk @ 800kcal/pv @ 42kg = ISO valhe.
MIllä tahansa matematiikalla painon laskun olisi tullut olla 100 - 120 kiloa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Yes, eli ihan puhdasta satua ja uskottavuus on tasan nolla.
18kk @ 800kcal/pv @ 42kg = ISO valhe.
MIllä tahansa matematiikalla painon laskun olisi tullut olla 100 - 120 kiloa.En tiedä miten lasket, mutta:
jos oletetaan energiankulutukseksi päivässä 1900kcal
Jää energiavajeeksi päivässä 1100 kcal
1100 kcal *365 * 1,5 = 602250 kcal
Joka vastaa 87 kg painonalenemaa.
Eiköhän selitys ole ihan looginen.
Kun ihminen saavuttaa jotakin, hän tuppaa hieman kertomaan hieman ulkokullattua totuutta. Ehkä henkilö on oikeasti syönyt vain 800 kcal joinakin päivinä, mutta sitten on myös paljon päiviä, jolloin on mennyt enemmänkin sitä ruokaa.
Mielellään sitä sitten kertoo sankaritarinaa siitä, miten söi vain 800 kcal päivässä ja kärsi nälkää, että pääsi tavoitteeseen.
Vaikka samaan tavoitteeseen olisi päässyt samassa ajassa paljon pienemmälläkin kärsimyksellä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En tiedä miten lasket, mutta:
jos oletetaan energiankulutukseksi päivässä 1900kcal
Jää energiavajeeksi päivässä 1100 kcal
1100 kcal *365 * 1,5 = 602250 kcal
Joka vastaa 87 kg painonalenemaa.
Eiköhän selitys ole ihan looginen.
Kun ihminen saavuttaa jotakin, hän tuppaa hieman kertomaan hieman ulkokullattua totuutta. Ehkä henkilö on oikeasti syönyt vain 800 kcal joinakin päivinä, mutta sitten on myös paljon päiviä, jolloin on mennyt enemmänkin sitä ruokaa.
Mielellään sitä sitten kertoo sankaritarinaa siitä, miten söi vain 800 kcal päivässä ja kärsi nälkää, että pääsi tavoitteeseen.
Vaikka samaan tavoitteeseen olisi päässyt samassa ajassa paljon pienemmälläkin kärsimyksellä.Tuossa laskemisessa pitäisi ottaa huomioon, että painon laskiessa energiankulutus vähenee. Samalla myös päivittäinen energiavaje pienenee ja laihtuminen hidastuu. Jo 15 kilon laihtuminen aiheuttaa päivittäisen energiankulutuksen alenemisen n. 500 kcal/pv.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuossa laskemisessa pitäisi ottaa huomioon, että painon laskiessa energiankulutus vähenee. Samalla myös päivittäinen energiavaje pienenee ja laihtuminen hidastuu. Jo 15 kilon laihtuminen aiheuttaa päivittäisen energiankulutuksen alenemisen n. 500 kcal/pv.
Jatkuu: Siitä keskimäärin puolet menee lepo- ja ruokakulutuksen piikkiin – pienemmän kropan huoltamiseen riittää vähempi. Toinen puolikas johtuu siitä, että 15 kiloa kevyemmän kropan liikuttamiseen tarvitaan vähemmän energiaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jatkuu: Siitä keskimäärin puolet menee lepo- ja ruokakulutuksen piikkiin – pienemmän kropan huoltamiseen riittää vähempi. Toinen puolikas johtuu siitä, että 15 kiloa kevyemmän kropan liikuttamiseen tarvitaan vähemmän energiaa.
Toisaallta, tutkimuksessa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4512223/ todetaan, että keskimääräinen energian alijäämä, joka tarvitaan 1 kg: n painon menettämiseen, oli 4935 kcal, vaihteluväli 3434-6600 kcal/kg.
Vuorokauden täyden paaston aikana lepokulutus väheni keskimäärin 218 kcal eli 9,4 %. Kulutuksen vähenemä vaihteli paljon eri yksilöillä: alin mitattu vähenemä oli 5 % ja ylin 12 %
Päivänä, jolloin koehenkilöt söivät kaksi kertaa tavallista enemmän, heidän ruokakulutuksensa nousi keskimäärin 7,6 %. Yksilölliset erot olivat vielä suuremmat kuin säästöliekissä, 0 – 17 %. Anonyymi kirjoitti:
Juuri niin. Jos syö suositusten mukaan ja monipuolisesti niin ei mitään hätää.
Mutta moniko ylipainoinen tai laihduttaja syö suositusten mukaan?
Eppäilen että se ylipaino tulee juurikin sen vuoksi että ei syödä niiden suositusten mukaan.Miehistä 3% syö suositusten mukaan ja 16% noudattaa niistä puolta. Yleisin asia mitä ei ei noudateta on tyydyttyneen rasvan määrä alle 10E%.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Miehistä 3% syö suositusten mukaan ja 16% noudattaa niistä puolta. Yleisin asia mitä ei ei noudateta on tyydyttyneen rasvan määrä alle 10E%.
Suolan saanti taitaa olla vielä yleisempi ongelma.
Anonyymi kirjoitti:
Suolan saanti taitaa olla vielä yleisempi ongelma.
Suola oli muistaakseni kakkosena. Ei tuo ole edes tärkeää kun tosiasia on se, että suosituksia ei noudateta.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Suola oli muistaakseni kakkosena. Ei tuo ole edes tärkeää kun tosiasia on se, että suosituksia ei noudateta.
Jos 3 % mieheistä noudattaa ohjeita, on täysin turha höpöttää mistään dietaarisesta massiivisesta suojaravinnepuutoksesta, jota siemenöljyt, kokojyväviljat, perunat ja muut variksenruuat aiheuttavat. Tuskin tuo 3 % ryhtyy noudattamaan suojaravinne-massiivi-dietariaa, jos tarjolle tuleekin neljä kilo maanpäällistä valkokaalia, kanannahkoja ja -reisipaloja.
Kyllä ongelma on silloin paljon suurempi. KNM:en "18kk @ 42kg @ 500kcal/vrk" on ihan puhdasta satua. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos 3 % mieheistä noudattaa ohjeita, on täysin turha höpöttää mistään dietaarisesta massiivisesta suojaravinnepuutoksesta, jota siemenöljyt, kokojyväviljat, perunat ja muut variksenruuat aiheuttavat. Tuskin tuo 3 % ryhtyy noudattamaan suojaravinne-massiivi-dietariaa, jos tarjolle tuleekin neljä kilo maanpäällistä valkokaalia, kanannahkoja ja -reisipaloja.
Kyllä ongelma on silloin paljon suurempi. KNM:en "18kk @ 42kg @ 500kcal/vrk" on ihan puhdasta satua."Kyllä ongelma on silloin paljon suurempi. KNM:en "18kk @ 42kg @ 500kcal/vrk" on ihan puhdasta satua."
Toistat nyt samaa tuomatta mitään uutta agendaasi. Tuohan on ihan selvä että homma ei voinut mennä noin, mutta mitä sitten, ihmiset tuppaa liioittelemaan tekemisisään.
Elämä jatkuu ja eteenpäin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juuri niin. Jos syö suositusten mukaan ja monipuolisesti niin ei mitään hätää.
Mutta moniko ylipainoinen tai laihduttaja syö suositusten mukaan?
Eppäilen että se ylipaino tulee juurikin sen vuoksi että ei syödä niiden suositusten mukaan."moniko ylipainoinen tai laihduttaja syö suositusten mukaan?"
Jos laihduttajan dietti rakennetaan sellaisen suosituksen mukaan joka on suunniteltu normaalipainoiselle ei-laihduttavalle ihmiselle niin että tämä saa proteiinit ja suojaravintoaineet oikeamääräisenä, niin laihduttajan energiarajoitettu dietti on erittäin epäterveellinen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Kyllä ongelma on silloin paljon suurempi. KNM:en "18kk @ 42kg @ 500kcal/vrk" on ihan puhdasta satua."
Toistat nyt samaa tuomatta mitään uutta agendaasi. Tuohan on ihan selvä että homma ei voinut mennä noin, mutta mitä sitten, ihmiset tuppaa liioittelemaan tekemisisään.
Elämä jatkuu ja eteenpäin.Hei. Kirjoita sinä, mitä osaat ja minä kirjoitan, mitä haluan. Äiti Teresa.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Suola oli muistaakseni kakkosena. Ei tuo ole edes tärkeää kun tosiasia on se, että suosituksia ei noudateta.
Juu ei ole olennaista, mutta kun ns. aliraportoijat poistettiin tilastoista, miehistä 99,8 prosenttia ja naisista 96 prosenttia sai suolaa suosituksia enemmän.
Tyydyttyneissä rasvoissa aliraportoijien poistamisen jälkeen suosituksen tavoitti vain 3 % miehistä ja 4 % naisista.
Vähäsuolainen dieetti vaatii käytännössä einesten käytön lopettamista. Leipäkin on hyvä korvata suolattomalla puurolla. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hei. Kirjoita sinä, mitä osaat ja minä kirjoitan, mitä haluan. Äiti Teresa.
Annetaan helppoheikin kiukutella omassa rauhassaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"moniko ylipainoinen tai laihduttaja syö suositusten mukaan?"
Jos laihduttajan dietti rakennetaan sellaisen suosituksen mukaan joka on suunniteltu normaalipainoiselle ei-laihduttavalle ihmiselle niin että tämä saa proteiinit ja suojaravintoaineet oikeamääräisenä, niin laihduttajan energiarajoitettu dietti on erittäin epäterveellinen.En ihan päässyt ajatuksesta kiinni, että mikä siinä on epäterveellistä. Voitko avata asiaa?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Annetaan helppoheikin kiukutella omassa rauhassaan.
Ei kai hän helppoheikki ole vaan henkilö jolla on huono olla. Sitten se meno on tollasta, olen tehnyt itse aivan samaa.
Tsemiä että saat hommat kuntoon. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Juu ei ole olennaista, mutta kun ns. aliraportoijat poistettiin tilastoista, miehistä 99,8 prosenttia ja naisista 96 prosenttia sai suolaa suosituksia enemmän.
Tyydyttyneissä rasvoissa aliraportoijien poistamisen jälkeen suosituksen tavoitti vain 3 % miehistä ja 4 % naisista.
Vähäsuolainen dieetti vaatii käytännössä einesten käytön lopettamista. Leipäkin on hyvä korvata suolattomalla puurolla."Tyydyttyneissä rasvoissa aliraportoijien poistamisen jälkeen suosituksen tavoitti vain 3 % miehistä ja 4 % naisista."
Itse saavutan tyydyttyneessä rasvassa tavoitteet, joka taitaa olla alle 10 E%. Siinä 9,5 % paikkeilla se on pyörinyt vaikka syön valmisruokaa yhden annoksen päivässä. Toki valitsen sieltä "paremmasta päästä" olevia annoksia.
Sokerin määrässä en ole lähelläkään tavoitetta. Siinäkin pitäisi olla alle 10 E% mutta siellä 18 paikkeilla se on tällä hetkellä. Pahimpaan ahmimisaikaan se oli lähellä 30%. Oli kyllä olokin sen mukainen, eli huono.
"Vähäsuolainen dieetti vaatii käytännössä einesten käytön lopettamista. Leipäkin on hyvä korvata suolattomalla puurolla."
En ole suolan määrää koskaan laskenut, ehkä pitäisi. Verenpaine on kuitenkin luokkaa 110 / 60 ja ikää 53 vee, niin en ole sen vuoksi jaksanut innostua.
Ilmeisesti suolalla on kyllä muitakin haittoja kuin verenpaineen nousu. Anonyymi kirjoitti:
Juu ei ole olennaista, mutta kun ns. aliraportoijat poistettiin tilastoista, miehistä 99,8 prosenttia ja naisista 96 prosenttia sai suolaa suosituksia enemmän.
Tyydyttyneissä rasvoissa aliraportoijien poistamisen jälkeen suosituksen tavoitti vain 3 % miehistä ja 4 % naisista.
Vähäsuolainen dieetti vaatii käytännössä einesten käytön lopettamista. Leipäkin on hyvä korvata suolattomalla puurolla.Vähänatriuminen suola on aika hyvä keino vähentää natriumin saantia. Jos leivän syönti on järkevällä tasolla eli 150 g päivässä niin siitä tulee 1.5 g suolaa (itse tehtynä 0.5 g) jolloin voi kyllä yhden einesateriankin syödä per päivä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
En ihan päässyt ajatuksesta kiinni, että mikä siinä on epäterveellistä. Voitko avata asiaa?
Virallisen suosituksen mukaan koostettu, mutta energiarajoitettu, ruokavalio ei sisällä proteiineja ja suojaravintoaineita oikeamääräisesti, vähäenergisesti ei mitenkään pysty kattamaan saantisuosituksia, syntyy paljon puutteita.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Vähänatriuminen suola on aika hyvä keino vähentää natriumin saantia. Jos leivän syönti on järkevällä tasolla eli 150 g päivässä niin siitä tulee 1.5 g suolaa (itse tehtynä 0.5 g) jolloin voi kyllä yhden einesateriankin syödä per päivä.
Esim. litra maitoa = suolaa 1g, leipää 150g = suolaa 1,5 g, makaronilaatikko 400 g = suolaa 4 g, yhteensä 6,5 g.
Tai puoli pakettia (175 g) Palvarin lihapyöryköitä (2,5 % suolaa) = 4,4 g suolaa pelkissä lihapyöryköissa.
Eli eineksiä on paras annostella teelusikalla. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei kai hän helppoheikki ole vaan henkilö jolla on huono olla. Sitten se meno on tollasta, olen tehnyt itse aivan samaa.
Tsemiä että saat hommat kuntoon.Saattanee olla noinkin. Mutta takaisin aiheeseen, nälkä ei ole voittanut minua (siis ruoka- ja painopäiväkirjaani) vieläkään, olen ollut BMI tavoitteessani (ainakin) jo 431 vrk, tosin tavoitetta olen muuttanut, se oli ensin 18.5, sitten 18 ja nyt se on tarkemmin määritelty alue 17.25 … 17.75 jotka rajat käynnistävät korjaavat toimenpiteet.
Aamulla BMI oli 17.40 (seitsemän vuorokauden liukuvalla keskiarvolla). Vähän aikaa sitten oivalsin lisätä ruokapäiväkirjaan 7, 14, 28 ja 56 vrk liukuvat keskiarvot dietaarisen energian saannille, niistä on aika lailla hyötyä kun tämä painonhallinta on jatkuvaa tasapainottelua. Lisäsin myös päiväkohtaisen sarakkeen ruokapäiväkirjaan johon lisään illalla huomisen tai viimeistään aamulla ko päivän tavoitteen, kuten v(ähälaihdutus), i(sokalorinen), p(ikkuherkuttelu), niin sitten ei tarvitse koskaan ihmetellä miksi joskus kauan sitten oli jokin tietynlainen päivä. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Vähänatriuminen suola on aika hyvä keino vähentää natriumin saantia. Jos leivän syönti on järkevällä tasolla eli 150 g päivässä niin siitä tulee 1.5 g suolaa (itse tehtynä 0.5 g) jolloin voi kyllä yhden einesateriankin syödä per päivä.
Suositelen täyttämään tuon ravitsemuksen Finelin ruokapäiväkirjaan https://fineli.fi/fineli/fi/ruokapaivakirja antaen vertailuryhmän tiedot, niin Fineli näyttää sen terveettömyyden kunhan selaa sivua alaspäin.
Anonyymi kirjoitti:
Esim. litra maitoa = suolaa 1g, leipää 150g = suolaa 1,5 g, makaronilaatikko 400 g = suolaa 4 g, yhteensä 6,5 g.
Tai puoli pakettia (175 g) Palvarin lihapyöryköitä (2,5 % suolaa) = 4,4 g suolaa pelkissä lihapyöryköissa.
Eli eineksiä on paras annostella teelusikalla.Joo, makkarat ym ovat suolaisia mutta minä syön niitä aika vähän kerrallaan ja maitoa menee ehkä 2 dl per viikko. Lisäksi kun leivon leivän itse ja käytän vähänatriumista suolaa niin minulla on enemmän liikkumatilaa natriumin suhteen kuin monella muulla.
Pitäisi itse asiassa tehdä kasvilliemitiivistettä ja käyttää siihen tuota vähänatriumista suolaa. Minulla on toisaalta veren natriumpitoisuus alakantissa- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei kai hän helppoheikki ole vaan henkilö jolla on huono olla. Sitten se meno on tollasta, olen tehnyt itse aivan samaa.
Tsemiä että saat hommat kuntoon.Kyllä kanannahkamies saa asiansa kuntoon, kun vain osaa lopettaa valehtelensa. Valehtelu tekee hänestä toitotuksineen varsinaisen helppoheikin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Saattanee olla noinkin. Mutta takaisin aiheeseen, nälkä ei ole voittanut minua (siis ruoka- ja painopäiväkirjaani) vieläkään, olen ollut BMI tavoitteessani (ainakin) jo 431 vrk, tosin tavoitetta olen muuttanut, se oli ensin 18.5, sitten 18 ja nyt se on tarkemmin määritelty alue 17.25 … 17.75 jotka rajat käynnistävät korjaavat toimenpiteet.
Aamulla BMI oli 17.40 (seitsemän vuorokauden liukuvalla keskiarvolla). Vähän aikaa sitten oivalsin lisätä ruokapäiväkirjaan 7, 14, 28 ja 56 vrk liukuvat keskiarvot dietaarisen energian saannille, niistä on aika lailla hyötyä kun tämä painonhallinta on jatkuvaa tasapainottelua. Lisäsin myös päiväkohtaisen sarakkeen ruokapäiväkirjaan johon lisään illalla huomisen tai viimeistään aamulla ko päivän tavoitteen, kuten v(ähälaihdutus), i(sokalorinen), p(ikkuherkuttelu), niin sitten ei tarvitse koskaan ihmetellä miksi joskus kauan sitten oli jokin tietynlainen päivä.Minkälainen on tyypillinen ruokapäiväsi? Syötkö leipää ja mitä sen päällä? Entä maitoa? Punaista lihaa? Mitä kasviksia suosit?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minkälainen on tyypillinen ruokapäiväsi? Syötkö leipää ja mitä sen päällä? Entä maitoa? Punaista lihaa? Mitä kasviksia suosit?
Nyt painonhallinasssa, ruokavaliossa on päivittäin noin 30 … 60 g hapankorppua (paljon enemmän kuin laihduttaessa), niiden päällä juustoa tai sörssäys joka rakentuu perussatsiin (kuten muna silli tai muna mätä tai muna hanhenmaksa) silputuista kasviksista. Yksi ateria on aamiainen, toinen yeensä myöhäisillallinen. noin 300 kCal/ateria.
Meijerituotteita on käytössä ranskalaisia juustoja, raejuusto, maustamaton maitorahka.
Punaista lihaa on naudan ulkofile (jauhettuna) josta teen jauhelihapihvejä.
Useat pääateriat koostan kaavalla: Ensin valitsen jokin enerigaloudellisen proteiinien lähteen, siis raaka-aineen jossa energiasta 60% … 96% tulee proteiineista, siten että proteiinia tulee10 g … 20g. Sen kylkeen silppuan suojaravintoainerikkaita kasviksia siten että aterian energiaksi tulee 200 … 400kCal (400 kCal ateria täyttää 1.5 litran lasipadan äyriään myöten).
Energiataloudellisia proteiihien lähteitä ovat m.m. kananmunan valkuainen keitetty, tonnikala vedessä säilyke, siika savustettu, katkarapu, kuha, kalkkunan rintafilee uunissa, raejuusto, rahka, naudanfilee. Vamistan kaikki uunitettavat kotona ja pakastan annoskokoihin.
Sisällytän likipitäen jokaiseen päivään "terveyspommeja" kuten : yksi tai kaksi keitetty kananmuna, ainakin 25 g öljyistä kalaa (m.m. silliä, makrillia, sardiinia, lohta), 50g mätiä , 15 g hanhenmaksaa, lehtikaalia, sekä paljon tomaattia ja vesimeloonia.
Kasvikuntaa: lehtikaali, paprika (keltainen punainen vihreä), tankoparsa, parsakaali (brokkoli/bimi/romanescu), kukkakaali, purjosipuli, keltasipuli, valkosipuli, tomaatti, tomaattimurskasäilyke, porkkana, palsternakka, valkokaali, vesimeloni, banaani, kesällä herne.
Mausteita: chili habanero/naga mourich kuivattu, curryjauhe, basilika kuivattu, oregano kuivattu, persilja kuivattu, timjami kuivattu, valkosipulijauhe, viinietikka, mineraalisuola jodioitu.
Vettä menee noin 2 litraa (laiduttaessa noin 4 litraa), vahvaa mustaa kahvia 4 … 6 kuppia/vrk (12 g kahvijauhetta per kuppi) , punaviiniä 0 … 3 annosta/vrk (annos = 12cl).
Herkkuja/makeisia, ovat m.m. ananas, appelsiini, granaattiomena, mandariini, mango, mansikka, mustikka, persikka/nektariini, vadelma.
Näitä on aterioita voin helposti ottaa duuniin/rannalle y.m.s. eväiksi, tietenkin osin esivalmistettuna, meillä on monenkokoisia kylmälaukkuja ja niitä varten tusina isoja kylmäkalleja. Duunissa on keitiönurkkaus (mikro, jäke, pakastin, välineistöä.).
Kahden kesän kokemuksella, kesäeväät koostuvat useina päivinä suuresti eritavalla.
- Anonyymi
Pidemmässä juoksussa elämänhallinnallakin on rajansa, kuten covid19 juuri osoittaa. https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/husin-ylilääkäri-ylelle-tällä-tahdilla-joudutaan-viikon-sisällä-alasajoon-–-voi-edellyttää-valmiuslakia/ar-BB1bjb3v?li=BBr5KbI
Synnin palkka on kuolema.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Elämä valuu ohi ilman merkitystä
Olen 5-kymppinen korkeasti koulutettu hyvässä ja vaativassa työssä oleva mies. Erosin pitkästä parisuhteesta pari vuotta3235860Martina julkaisi romanttisia kuvia kihlajaisista
Ihana pari. Paljon onnea ja rakkautta heille 💞2761623Ilo, joka nousee silmiisi saakka
kun katseemme kohtaavat. Olet energinen, aito, ihana. Välillä tuijotat suoraan silmiini - enkä hämmenny, katson takaisin661516eerikäinen novassa sanoi ei kukaan enää aja manuaalivaihteilla
meillä on 3 autoa talissa ja kaikissa manuaalilaatikot, on meillä vielä tämmöiset vaikka toisin puhutaan.1331482Gekkosessa hyvä juttu Sofian Dubai "töistä"
"Vielä tammikuussa Belórf lupaili aloittavansa jälleen verkkovalmennukset, mutta tämä projekti näyttää kuihtuneen kaikes1101406- 941335
En oikeasti
Tiennyt että sinulla on ollut vaikeuksia ja huonoja aikoja. Olen oikeasti pahoillani, ja olisin myös toiminut eritavoin1311242Jokaisella on omat syntinsä
Minä olisin niin mielelläni sinun. Ehkä joskus viittasitkin siihen. Olet nainen ajatuksissani jatkuvasti ja taidat tietä611184- 37986
- 172948