Aihe

Kaksileukaiset lattapihdit

Anonyymi

Usein on elektroniikkaharrastajalla tarve juottaa kaksi johdinta toisiinsa.
On tietenkin näitä avuttomia hauenleuvoilla varustettuja "kolmaskäsi" virityksiä, mutta niissä ei niitä leukoja saa kunnolla kohdistettua niin samansuuntaisiksi että homma onnistuisi.
Jos olisi lattapihdit joissa olisi kahdet leuat n. 10 mm etäisyydellä toisistaan ja pihdeissä olisi nyös puristuksen lukitus. Tällaisilla pihdeillä johtimet olisi aina samansuuntaisina juottamista varten.
Mutta mistä tällaiset pihdit saisi, vai pitääkö ne muokata kaksista tavallisista pihdeistä?

17

88

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuskin sellaisia on, mutta listapihdeistä sellaiset olisi helpporälläkän tms. työkalun avulla tehtävissä. Kiinnipuristus voisi olla esim joku kumilenkki tms. viritys.
   Esim. jostain tuonnäköisistä pihdeistä: https://www.tooloutlet.fi/fi/Kaikki+tuotteet/Käsityökalut/Pihdit+ja+Leikkurit/Listapihdit/243
   Ylläpito ei sitten poista tätä, usotteko?

   • Anonyymi

    Jäi vajaaksi tuo osoite. Control C koko rivistä niin aukeaa.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Minulla on useita tämmöisiä pieniä 10€ hintaisia ruuvipuristimia https://www.puuilo.fi/tomber-koneruuvipuristin liikkuvassa leuassa on keskellä ura sekä pystyssä että vaakasuoraan. Yhden kerran olen tarvinnut AP:n probleemaan kaksi vierekkäin, siihen jää noin 5cm väiin, tein silloin paksut syöttöjohdotukset 230V invertterille joka on autossa.

   Minulla on tarkoituksen mukaisessa käytössä tämmöisiä jousipuristimia https://www.digitarvike.fi/product/109319/3-kpl-setti-accpro-studio-spring-clamp-jousipuristin-sa-c mutta niistä tuollaisen puristimen voi nystävätä helposti (jos on kulma- tai penkkihiomakone tms käytössä).

   Minä laitan yhden johdon/komponentin puristimeen, tinarullasta avaan juotelankaa jonka kierätän rullan pään alta (rullan paino pitää sitä paikallaan) ja nostan juotelangan pään otollisen asemaan. Sitten otan kiinnijuotettavan osan joko sormiini, pihteihin tai pinsetteihin vasempaan käteen ja welleröin sitten.

  • Anonyymi

   Naapurin emännällä näyttää olevan kaikki kohdallaan: Kolmoisleuka ja lattatissit.
   Muista laitteistaan ei ole vielä kokemusta eikä tietoa.

  • Anonyymi

   Kyllähän pihdeissä aina kaksi leukaa on. En ole yksileukaisia nähnyt kuin Lindströmin sivuleikkureissa, joista oli toinen leuka katkennut.

   • Anonyymi

    " olisi kahdet leuat "
    Ei taida olla sulla suomen kieli oikein hallussa, mistä päin maailmaa olet syntyisin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    " olisi kahdet leuat "
    Ei taida olla sulla suomen kieli oikein hallussa, mistä päin maailmaa olet syntyisin?

    Nigeriassahan meitä on moneksi. Et varmaankaan edes tiedä missä se on. Säälin sinun sivistymättömyytäsi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nigeriassahan meitä on moneksi. Et varmaankaan edes tiedä missä se on. Säälin sinun sivistymättömyytäsi.

    Se on valitettavasti tiedossa, siellä teitä riittää...


   • Anonyymi

    Niinpä, aloittajan olisikin selvyyden vuoksi ollut syytä mainita, että hän tarkoittikin kaksihaaraisia leukoja, niin asiassa ei olisi ollut mitään epäselvää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niinpä, aloittajan olisikin selvyyden vuoksi ollut syytä mainita, että hän tarkoittikin kaksihaaraisia leukoja, niin asiassa ei olisi ollut mitään epäselvää.

    Varmaan sellaiselle joka ei ymmärrä mitään elektroniikkaharrastuksesta, olisi neuvottava ihan kädestä pitäen...


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Upeet linjapihdit!
   ..säiettä lukiessa, mietin aloittajan pihtien tarvetta,
   jotta ostaisi markkinoiden halvimmat kevyt pitkänokkaiset lukkopihdit,
   2 kpl ja hitsaisi tuohon tyyliin...
   autotarvikekaupoissa on edullisia..
   ..mutta onko hitsiä ...

  • Anonyymi

   Oli sellainen säädettävällä leukojen etäisyydellä peräti , oli myynnissä 1970 luvun alussa mutta sitten se korvattiin myynnissä halvalla hauenleukoihin perustuvalla kolmas käsi nimisellä härvelillä ja muilla ruuvikiristys ja hauenleukavirityksillä kun ovat halvempia valmistaa . Epätoivoista on tietenkin yrittää löytää sellainen kun taitaa kuulua jo museon työkaluihin . Onnea etsintään , niin uusista kuin käytetyistäkin . Lieneekö kelloseppien työkalumarkkinoilla mitään sen kaltaista ?

  • Anonyymi

   Idea jalostui tässä keskustelun kuluessa Otin kuitenkin käyttöön hauenleuat, lisäksi pari sokeripalan liitinosaa ja pätkä 5 mm rautapuikkoa.
   Koekäytössä ledi sai pitemmät jalat.
   https://aijaa.com/pYTAg3

  • Anonyymi

   Ratkaisin tämän ongelman s.e. toinen johdin puristimeen, toinen käteen ja kolvi toiseen käteen. Tina leukoihin ja kyllä onnistuu! Nykyään alkaa Pb-myrkytyskin men-men-mennä jo o-o-ohi, kun ei sitä tinassa enää ole! Ei tarvitse enää hopeavedellä lääkitä tätä..

  • Anonyymi

   Eihän noilla nykyisillä lyijyttömillä kastroiduilla tinoilla saa enää aikaan kuin kylmiä juotoksia ja myöhemmin kylmiksi muuttuvia ja pienimmät juotokset jäävät niillä tekemättä : Lopetan ainakin itse juottamisen kunhan hätäostona ostetut ennen kieltoa tehdyt lyijylliset vanhat Multicoret ja Bebek tinat loppuvat . Onnea juotoksille jos osaamista niillä juottamiseen riittää !

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   228
   15092
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13487
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9205
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   42
   6566
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   243
   3868