Duactin sivuvaikutukset

tinja

minkälaisia sivuvaikutuksia teille on tullut diactista käytettäessä esim. maksimiannostuksella 1x3/vrk?

40

39244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allerginen mies

      En ole huomannut sivuvaikutuksia.

    • memmu

      Duactista ei ole tullut mulle mitään sivuvaikutuksia ja saman määrän 1X3 tablettia pvässä otan. Lääkärin määräämä suositus.

    • Duactista

      Jos on korkea verenpaine, ei tätä saisi käyttää.
      Käyttöaika mieluummin 10 pv, ei yli.Myös alkoholin kanssa saattaa tulla yllättäviä yhteisvaikutuksia.

      • ...

        Olen vahingossa ottanut Duactia ennen baari-iltaa ja siitä seurasi TODELLA huono olo. Ikinä en ole ollut niin huonovointinen.. Seuraavana päivänä tuli vielä aivan karmea migreenityyppinen päänsärky. Kannattaa olla tarkkana Duactin kanssa!

        Lääkettä ei suositella jatkuvaan käyttöön.


    • Sivuvaikutuksia

      Itselläni Duact auttoi kyllä hyvin nenän tukkoisuuteen, mutta aiheutti voimakasta unettomuutta ja levottomuutta, esim. hienoista vapinaa. En jatkanut lääkkeen ottamista, kun huomasin, että sain valvoa joka yö, eikä sillä ollut merkitystä, otinko vain yhden tabletin päivässä, vai koko kolmen satsin.

    • Anssi

      Mulla tuli tuosta Duactin käytöstä haittoja. Käytin samaan aikaan Symbicort Turbuhaleria ja oireet olivat hengenahdistusta ja kurkun kuristusta. Huono olo siitä todellakin tuli ja sen lääkkeen käyttö loppui heti. Tosin lääkkeiden sivuvaikutukset voivat joidenkin henkilöiden kohdalla olla psyykeen tuottamaa kuvitelmaa.

      • tuonen lapsi

        Duact:in sivuvaikutuksista:

        Mulla myös kuristusta puristusta rinnan/kurkun alueella, jota luulin aluksi refluksiksi. Käytän Turbuhaler 400 mg:tä, astma.

        Myös kutinaa ja nokkosihottumaa.

        Ihmettelin tuota nokkosihottumaa jo edellisellä kerralla, mutta ajattelin, että se johtui antibiootista. Nyt kun käytin pelkkää Duactia, niin totuus paljastui.


    • Sys

      on Duactissa, eli se piristää. Siksi otan Duactin aina aamulla, enkä ota enempää kuin yhden kapselin/vrk. Eikä tämä lääke todellakaan ole jatkuvaan käyttöön.

    • javapinaa

      Minä sain oireina unettomuutta. Unet saattoivat olla vain 5 tunnin mittaiset vuorokaudessa. Ollessani pitemmmän aikaa eläinpölylle altistuneena (kyläilemässä), käytin ainetta kerran viikon verran. Kädet alkoivat vapisemaan, varmaankin vähän nukkumisen takia. Lopettettuani aineen käytön nukuin miltei kaksi päivää putkeen. Olo oli täysin voimaton. Myös alkoholia osaan jo varoa, yksikin annos voi aiheuttaa seuraavana päivänä jysärin. Mieluummin olen ilman kyläilyä eläinpaikkoihin, kuin kärsin oireista!

      • Saara

        Mulla Duact vie unet kokonaan, kädet alkaa tärrätä ja pumppu lyö omiaan. Enpä siis enää ota kyseistä lääkettä...


      • Maija

        Duactilla on piristävä vaikutus. Sitä ei kannata ottaa myöhään illalla ettei vaikuta uneen. Onhan muitakin vaihtoehtoja, jos Duact ei sovi. Minulla ei ole ollut ongelmia.


      • nuhis64
        Maija kirjoitti:

        Duactilla on piristävä vaikutus. Sitä ei kannata ottaa myöhään illalla ettei vaikuta uneen. Onhan muitakin vaihtoehtoja, jos Duact ei sovi. Minulla ei ole ollut ongelmia.

        Otin illalla duactin, että saisin nukuttua eikä nenä olisi ollut tukossa. Tuloksena oli kamala uneton yö. Suu oli kuiva, kun santapaperi, enkä pystynyt nukkumaan lainkaan yöllä. en ota enää moista lääkettä!


    • SK

      Minulle Duact tai luultavammin siinä oleva pseudoefedriini aiheutti oireita koska sain samoja oireita myös Aerinazesta jossa tuota efedriiniä myös on. Pseudoefedriini on luokiteltu dopingaineeksi!http://www.sjry.fi/en/node/165 Oireina käsien vapinaa ja ihottumaa. Yö unesta en tiedä, nukun muutenkin aina niin huonosti. En todellakaan käytä enää.

    • Ei tätä toiste

      Iho punehtui ensin rinnasta, sitten voimakas, tulehduksen kaltaine ihottuma levisi verenkierron suuntaisesti raajoihin. Joten eiköhän syyllinen nimenomaan nautittu lääke eikä jokin ulkoinen tartunta (bakteeri, tms.), vaikka oireet tulivat vasta yöllä, aika monta tuntia lääkkeen nauttimisen jälkeen. Iho on yhä kuuma, kutiseva ja kuiva. Hikeä ei valu yhtään vaikka paikkoja kuumottaa. Nukuttuja tunteja 3. TYKSin lääkäri ei tietenkään varoittanut mistään tällaisesta, vaan kehui tehokkuutta.

    • kg

      koskaan ennen ei ole silmissä vilkkunut semmonen karvanoloinen juttu mutta heti seuraavana päivänä lääkkeen ottamisesta tuli pariksi tuntia välkkymistä.
      katotaan jos jotain muutakin ilmenee.

      • yx vaan

        joo...meitsi veti eilen pari nappii muutaman bissen kera ja vaikutus oli se,et olin kuulemma helvetin vittumaisella päällä,alko ilmaantua ADHD.n kaltasia oireita,joten jos haluu pään sekasin ni kyllä toimii kyseinen tabu.


    • yliherkkyys

      Lääkäri määräsi flunssaan Duactia 1 kapseli kolmesti pvässä 5-7 pv ajaksi. Kolmantena päivänä iholleni alkoi ilmestyä punaisia pieniä läiskiä ja yht´äkkiä koko ylävartaloni oli kuin tulessa! Tk:seen uudelleen - lääkäri pyöritteli päätään ja totesi, että paha urtikaria - sain piikin kankkuun sekä Prednisolonia viikon kuurin. Totesi vain, että todennäköisesti Duact teki sinulle urtikarian. Tietäisinpä vain mikä ainesosa lääkkeessä sen teki? Minulla on lisäksi yliherkkyys penisilinille (urtikaria), ASA-lääkkeille (oksettaa, vatsa sekaisin, närästää), Triptylille (verenpaine kohoaa syke nousee reippaasti) ja nukutuksessa jokin aine teki urtikariatyyppisen ihottuman ylävartalolle verenpaineen heittelyn. Onko muilla sanmanlaisia kokemuksia??

    • noduact

      jep,jep, olin poskiontelotulehduksessa ja viimestä päivää penisiliinikuuria melkein vietiin, kun kävin vielä lekurissa tarkistuttamassa, kun painetta päässä vielä oli, että kaikki ok. No, lääkäri sano, että kaikki ok, ja antoi duactia, että röörit pysyy auki, ja räkä tulee pois. No, jumankekka seuraavana aamuna maha sekaisin, ja hitommoinen kuumotus päälle (en tiedä oliko sisäisesti kuumetta, mutta kainalosta mitattuna 39 ei ollut kaukana) ja silloin havaitsin kaulassa pientä näppylää, tosin en kiinnittänyt siihen sen ihmeempää huomiota. Aattelin, että paskatauti tuli päälle ja kun vessassa piti juosta alvariinsa, jatkoin duactin vetämistä 1 nappi päivässä vielä päivän pari. No, näppyläalue sen kuin laajani kropassa ja kuumotus jatkui ja painelin lekuriin eilen. Lääkäri epäili lääkeallergiaa, mutta suositteli duactin ottamista, eli ei ainakaan sanonut, että se olisi ollut syyllinen. Nyt tässä noita ylläolevia viestejä lukiessani, olen päätynyt kyllä siihen, että syllinen olisi juurikin tuo Duact ja en ole sitä nyt napannut pariin päivään, onneksi. Ainakin oireet tuli heti seuraavana päivävä, kun sitä otin. Penisiliinikuurin kanssa sain Avamys suihketta ja ei niiden kanssa mitään tällästä ollut. Täytyy vielä sanoa, että otin kyllä pienen lasin viiniä, kun nautin duactia, en tiedä olisko sillä ollut vaikutusta olotilaan...aikasemmin olen käyttänyt kyllä duactia ja en ole kyllä huomannut mitään sivuoireita, itse asiassa on ollut hyvä lääke, nokka on lopettanut kyllä vuotamisen kun sitä on nuhaan ottanut. Nyt en taida koskea pitkällä tikullakaan enää...toki voihan tämä johtua tietty kaikkien lääkkeiden yhteisvaikutuksestakin.

      • noduact

        ...niin lisätään tuohon yllä olevaan vielä, että tuo penisilliini Amoxin saattoi olla syypää myös noihin oireisiin, luin vaan, ettö ko. antibiotiista saa todella helposti vatsan sekaisin ja kaiken maailman muuta oiretta...


      • Keuhkis

        Mä sain erään penisilliinikuurin vikana päivänä sivuvaikutuksena korkean kuumeen päiväksi ja useamman päivän kestoisen näppylöisen ihottuman joka alkoi myös vikana päivänä. Kuulostaa sun tapaus aika samalta.


      • Anonyymi
        noduact kirjoitti:

        ...niin lisätään tuohon yllä olevaan vielä, että tuo penisilliini Amoxin saattoi olla syypää myös noihin oireisiin, luin vaan, ettö ko. antibiotiista saa todella helposti vatsan sekaisin ja kaiken maailman muuta oiretta...

        Minä sain myös amoxinista nokkosihottuman ja sairas kutina.


    • herämatti

      Kyllä muuten vituttaa. Eilen otin duactin, kun äkillinen allergiakohtaus jostain tuntemattomasta. Muistelin, että joo joo ne allergialääkkeet VÄSYTTÄÄ. Tässä sitä käkitään vieläkin hereillä. kello on 9 aamulla. Klo 12 pitää viimeistään herätä, eikä hyvältä näytä.

      Olisipa maailmassa toimivaa nukahtamislääkettä ilman sivuoireita. Sellaisen olisin ottanut jo 9h sitten,

    • pallo1

      Mulla toinen käsi turposi ranteesta pallon kokoiseksi ja toiseen ilmestyi isoja kutisevia punaisia läikkiä otettuani yhden duactin tukkoisen nenän vuoksi. Olen käyttänyt lääkettä joskus aiemminkin ilman oireita. En ottanut tuolloin tosiaan kuin yhden pillerin ja ihottuma tuli parin päivän viiveellä, joten en aluksi yhdistänyt sitä duactiin. Eilen otin uuden pillerin ja turvotus alkoi melkein heti, joten syyllinen on selvillä. Mullakin on aiemmin todettu yliherkkyyttä penisiliinille mutta en tiedä liittyykö se tähän.

    • jaagas

      Otin äsken duactin koska nenä totaalisen tukossa nuhan takia. Ja sitten tein haun sivuvaikutuksista... Pillerit sain edellisvuoden keväällä pahan koivusiitepölyallergian takia, niitä jäi vähän yli ja olen ottanut silloin tällöin tarvittaessa, kun nenä ollut tukossa tms. Yöunia en ole menettänyt (en nuku hyvin muutenkaan), mutta tänä keväänä sain urtikaria kohtauksen mahaoireilla. En kylläkään muista enää olinko ottanut Duactia silloin. Olen kylläkin aiemminkin saanut niitä.

    • Sleepless

      Enpä olisi uskonut moista piristävää vaikutusta duacteista. Ensimmäisenä päivänä otin 1 kapselin ja koko päivän oli sellainen energinen ja pirteä olo, sama tila jatkui vielä illalla, mutta nukkumaan mentäessä nukahtamisesta ei meinannut tulla mitään, sain pätkittäin nukuttua ehkä yhteensä 4 tuntia.

      En ymmärtänyt, että nukahtamis ongelma johtui duacteista ja niinpä otin sitten seuraavana päivänä aamulla 1 kaps ja iltapäivällä toisen duact kapselin. Vaikka olin valvonut edellisyön niin duactit piti kyllä virkeänä koko päivän. Seuraavasta yöstä tuli aivan hirvittävä, en nukkunut tuskin ollenkaan. Olen aina ollut hyvä nukahtamaan, pää tyynyyn ja 10 min:ssa jo nukun.

      Niinpä kolmantena päivänä jätin ottamatta duactit ja hieman jännitti mennä illalla sänkyyn, että mitenhän tässä käy tänä yönä, nukuttaako? Huh, nukahdin jo melkeinpä normaalisti, mutta yö oli vielä osittain rauhaton, josko sitten 4:s päivä ilman "lääkitystä" nukun normaalit yöunet, ainakin varastossa on unenrippeitä riittävästi käyttämättä.

      • unimatti

        Kiitos tiedoista. Otin toissailtana yhden Duactin, että saisin nukuttua tukkoisuuteni takia yön hyvin. Mitä tapahtuikaan; en saanut unta koko yönä. Hermostuin ja otin varastossa olleen unilääketabletin ja ei apua. Ehkä kävin pikku horteessa hetken.
        Olen nukkunut muuten viimeaikoina hyvin. Vielä viime yökin oli outo, uni ei tullut, aamuyöstä jotain sekavaa horrosta ja ihme unia. Jos itse voin määrätä tuota lääkettä en suuhuni laita.


    • Duact tepsinyt aina

      Mua Duact pikemmin väsyttää ei todellakaan piristä! Aina on auttanut tukkoisuuteen eli on kyllä siihen ihan loistava. Kaikki eivät tosiaan saa haittavaikutuksia Duactista. Niille joita se ei piristä eikä tuu tykytystä SUOSITTELEN!
      Ainoo että se tekee mulla "rään" sitkeäksi eli ei saa kunnolla niistettyä.

    • muu1

      Outoa, mulla Duact on aina aiheuttanu mieletöntä väsymystä! Tuntuu aina siltä, kun nukahtaisin paikalle, lihaksissa asti tuntuu väsymys. Mut sit taas mulle tulee sama vaikutus Aeriuksesta!

    • merja xx

      Heh, mulla sama että Duact väsyttää ja saman tekee Aerius.. :) En sais mitään hyötyä pseudoefedriinistä :D Voisin käyttää unilääkkeenä....

    • Venlastadi

      MULLa eka Duact auttoi tukkoisuuteen uskomattoman hyvin, mutta väsymys oli uskomaton. Ihan nuijanukutus, nukahdin sillai että padiltä jäi ohjelma pyörimään itsekseen.
      Seuraamme mielenkiinnolla jatkoa.

    • Duactväsyttää

      Duactin avulla saan nukuttua pahimmassakin räkätaudissa. Väsyttää nimittäin niin paljon, että vaikka ottaisi heti aamulla niin uni jatkuu ylimääräiset neljä tuntia. Jos joutuu pari päivää käyttämään niin helposti alkaa nenästä vuotaa verta.

    • Patamiäs

      Minua alkaa väsyttämään,ja vähän sellanen pöhnäsen tuntunen olo.Pillerin kun ottaa niin hetken päästä saa mennä päikkäreille.Lääkäri ja apteekkari sanoi että siinä lääkeaineita mikä piristää ja väsyttää eli se on joko tai.Ja toimii kyllä tukkoisuuteen hyvin.

    • Intolerans

      Laktoosi voi myös laittaa mahan sekaisin.

    • asdasduact

      Täälläkin Duact piristää ja parantaa suorituskykyä, mutta sietokyky nousee nopeasti, ja myös itseltäni löytyy haittavaikutuksina iho- ja mahaoireineet Duactia nautittua.

      Löytyykö siis allergialääkettä, jonka teho olisi Duactin luokkaa? Eli henkeä ei ahista, räkä liikkuu, eikä näin ollen kärsäkään ole jatkuvasti aivan tukossa. Desloratadinit ja monet muut suomalaisille tunnetut allergialääkevalmisteet on todettu hyödyttömiksi, mutta ei kiinnostaisi pseudoefen voimalla valvoakaan menemään, ja päälle kärsiä sivuoireista - niin lääkkeen kuin unettomuuden aiheuttamista.

    • Tiutau

      Aloin googlata lääkettä, kun tuttu varoitti sen vaikuttavan psyykeen. No, otin lääkkeen iltasella ja pari tuntia siitä yhden saunaoluen. Vajaa tunti levotonta unta ja nyt ei nukuta sitten millään. Samoja oireita tuli edelliselläkin kerralla, mutta en osannut yhdistää Duactiin: nukahtaa kevyeen uneen, josta herää 1-3 tunnin päästä ja valvoo koko yön. Miehelle nousi jalkoihin rakkulaista ihottumaa, kun käytti muutaman päivän ko. lääkettä.

      • Anonyymi

        Mulla on vienyt yöunet, kun myöhään erehdyin ottamaan. En nukkunut varmaan tuntiakaan. Tekee olon surulliseksi ja jotenkin sekoittaa mielialaa. Olen ärtyinen ja itkettää. Nuhan vie äkkiä kyllä.


    • Anonyymi

      Mulla Duact kyllä avaa nenän hienosti, mutta se vie kokonaan yöunet. Tähän riittää yksi tabletti päivässä. Ei mitään väliä, otanko sen aamulla vai illalla - en nuku silmäystäkään. En voi tätä enää käyttää. Harmi!

    • Anonyymi

      Mulla auttoi tukkoisuuteen ja nuhaiseen oloon heti, mutta laittoi ihan hullun väsymyksen päälle. Nukuin päiväunet jotain 11-14. Lisäksi semmoinen kumma vapina päällä. En oikein tiedä onko flunssa vai lääke, mutta epäilen tuota lääkettä näihin. Muutenkin pöhnäinen olo. Mun mies taas valitteli päinvastaista, että sillä menee yöunet ja tuo piristää. Ihme lääke kyllä.

    • Anonyymi

      vanha ketju mutta olen Kraken-koronassa ja nokka on vuotanu kuin päälle jäänyt hana ihan solkenaan muutaman päivän. Olen ottanut rouvan Duactia avuksi muutaman päivän ajan. Ollut suht pirtee olo mutta nyt totuus paljastuu kun pseudoefet pois kierrosta pari päivää. Silmät ei pysy millään auki ja koskaan ei ole tällasta päänsärkyä ollut. Jos selviin tästä hengissä niin ei koskaan enää Duactia.

    • Anonyymi

      Ei muuten Duactia enää ikinä. Otin yhden aamulla ja yhden illalla tuloksena etten nuku koko yönä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4649
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4260
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2790
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1670
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1625
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe