Aihe

Tampereella maskien käyttö onneksi yleistynyt, kiitoksia välillä

Anonyymi

Viime viikolla ruokaostoksilla ainakin 2/3 osalla asiakkaista oli jo maski kasvoilla. Bussissa , kun palautin kirjaston kirjoja matkustajia oli vain kymmenkunta ja kaikilla maskit. Pääkirjasto oli toteuttanut kirjojen palautuksen mallikkaasti. Ei muita käyttäjiä ollut 10 metriä lähempänä. Ruokakaupassa juuri maskiton henkilö kyllä puhua pälpätti koko ajan kännykkäänsä, kädet vapaana ostosten tekoon. Bussipysäkillä oli nuhainen maskiton kylmissään oleva odottelija. Vielä vähän muutamat voisivat omaa käytöstään tiukentaa. Maskin alta ei voi niistää, mutta ehkä maski voisi olla ainakin suun päällä,

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kävin S-marketissa tänään ennen klo 18. Harmikseni huomasin että maski oli taas jääny kotiin.
   Asiakkaita oli aika vähän, mutta ketää maskitonta en nähnyt. Vanhempi mies sanoi, että tilanne on vakava.
   Kuvittelin saaneeni paheksuvia katseita.
   . mieshenkilö.

   • Anonyymi

    Naisilla tuollainen unohtaminen on helppoa välttää. Minullakin on käsilaukussa koko ajan muutama maski muovipussissa ja sieltä voi ottaa maskin aina kun tarvitsee (autossani onkin koko laatikollinen). Täydennän sitten kotona 50 kpl paketista maskeja tuohon laukun muovipussiin.


  • Anonyymi

   Aika moni on alkanut pitämään maskia "puolitangossa" siis vain suun edessä ja nenä vapaana. Tuolloin maski ei suojaa yhtään mitään, kuten aamutelkkarissa asiantuntijakin kertoi. Maskia on pidettävä kunnolla käytössä (ulkona se ei ole välttämätön ellei ole tiiviissä ihmisryhmässä).

   • Anonyymi

    Puolitangossa pito ei suojaa omaa sisäänhengitysilmaa, eikä myöskään estä uloshengitysilman lentämistä . Kuitenkin suun kautta kulkee suuremmat ja voimakkaammat ilmavirrat, aivastamista lukuun ottamatta. Testasin muuten pelkällä yhdellä vessapaperipalasella, miten paperi estää ilmavirran lennon. Pidin toista kättäni muutaman 10cm päässä ja puhua pälpätin vapaasti, ilmavirta tuntui kädessäni, yksi paperipalanen taas esti tunteen kokonan. Emme pysty ihan joka tilanteessa toimimaan täysin oikein, mutta vähentämään tartuntariksejä joska tapauksessa voimme. Jos ei ole maskia, kannattaa pitää etäisyyttä, molempi parempi.


  • Anonyymi

   Eikös maski ole täynnä viruksia ja bakteereja, jos sitä vähän koskettelee likaisin käsin tai siirtelee eri paikkoihin kasvoilla eli likaisiin kohtiin.

   Pitäisikö siis naamakin desifioida ennen kuin sille laitetaan maski? Voivat virukset olla jo päässeet naamalle ja sitten maski tulee siihen päälle, jolloin tartuntavaara pahenee kun vanha ilma kiertää maskin alla.

   Kädet pitää desifioida tai pestä saippualla kunnolla aina ennen kuin laittaa maskin naamalle.
   Kädet pitää desifioida tai pestä saippualla kunnolla aina ennen kuin koskettelee maskia.
   Kädet pitää desifioida tai pestä saippualla kunnolla aina sen jälkeen kun on kosketellut maskia.
   Kädet pitää desifioida tai pestä saippualla kunnolla aina sen jälkeen kun on laittanut maskin roskikseen.

   Sama lista vähentämällä toistoa

   Kädet pitää desifioida tai pestä saippualla kunnolla aina
   - ennen kuin laittaa maskin naamalle
   - ennen kuin koskettelee maskia
   - sen jälkeen kun on kosketellut maskia
   - sen jälkeen kun on laittanut maskin roskikseen

   Onnistuuhan tuo?

   • Anonyymi

    Tottakai naamalla on kaikenlaisia bakteereita ja viruksia, mutta ne on omia ja maskin tarkoitus onkin ettet levittele viruksiasi muihin. Eihän maski suojaa kovinkaan hyvin koronatartunnalta, mutta kun sillä koronavirusta kantavallakin on maski niin et saa tartuntaa niin helposti.


  • Anonyymi

   Nyt vaan pitäisi malttaa noudattaa ohjeita ja jättää kokoontumiset väliin. On tilaisuuksia, joita ei voi siirtää paljon, esim. hautajaiset. Jos vainajalla on paljon lähipiiriä, on vaikea päättää, kuka voi tulla, kuka ei. Vähemmän tärkeiden tilaisuuksien osalta olisi syytä käyttää järkeä, vaikka tilanne ehkä harmittaakin.

  • Anonyymi

   Olen huomannut että eritysesri nuoret maahanmuuttajamiehet eivät käytä maskeja. Samoin olen huomannut (television uutispätkästäkin nähty) että nuoret maahanmuuttajamiehet tavatessaan kättelee. Suomalaisnuoret kun tapaavat, ei siinä kätellä, eninttän moikataan sanallisesti.

   Toinen ryhmä joka ei käytä maskeja on 75+ ihmiset. Liekö hauta jo niin lähellä ettei pelätä enää tartuntoja.

   • Anonyymi

    Älä kuule ala lajittelemaan ihmisiä. Sinun ei kuulu stalkata ihmisten tekemisiä. Pitäisit huolta vain omista asioistasi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Älä kuule ala lajittelemaan ihmisiä. Sinun ei kuulu stalkata ihmisten tekemisiä. Pitäisit huolta vain omista asioistasi.

    Oi-voi, kolahtiko kalikka omaan nilkkaan.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   281
   20501
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   171
   16529
  3. Sofia sai 2000 e sukset ja Stefan joutui lainaamaan rahaa ruokaan

   Sofia sai Stefanilta 2000 e sukset ja Stefan joutui tämän jälkeen lainaamaan kaverilta rahaa ruokaan. Aika hurjaa menoa. Jos Martina olisi tiennyt,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   304
   12849
  4. Poliisi vaati Niko Ranta-ahoa vangittavaksi

   uudesta huumerikoksesta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html
   Kotimaiset julkkisjuorut
   312
   10446
  5. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   676
   10363