Suomi24 järjestää neljä Erätauko-keskustelua 1 .- 4.12. - tule mukaan!

Tulehtunut yhteiskunnallinen keskustelu on ollut tapetilla yhä enenevissä määrin.
Ylen teettämän tutkimuksen mukaan 60 prosenttia suomalaisista kokee keskustelukulttuurin kehittyneen negatiiviseen suuntaan. Neljännes kokee, ettei uskalla kertoa ajatuksiaan yhteiskunnallisista asioista muiden reaktioiden pelossa. Keskustelua hallitsevat äänekkäät ääripäät, ja maltilliset äänet kuuluvat aiempaa huonommin. (Lue koko artikkeli täältä).

Hyvään ja toimivaan keskusteluun tarvitaan Ylen kyselyn mukaan kuuntelemista, keskustelukumppanin kunnioittamista ja taitoa keskittyä tilanteeseen. Meillä kaikilla on mahdollisuus edistää parempaa keskustelukulttuuria nämä muistamalla: lopulta jokaisen kohdalla kyseessä on peiliin katsomisen paikka.

Ylen ja Erätauko-säätiönaloitteesta käynnistetty viisivuotinen Hyvin sanottu – Bra sagt -hankekutsuu muiden dialogista kiinnostuneiden tahojen kanssa muuttamaan keskustelukulttuuria Suomessa rakentavammaksi, vähentämään yhteiskunnan jakautumista ja lisäämään ihmisten osallisuutta yhteiskuntaan. Suomi24 taas on foorumi, jossa kansan monet äänet kokoontuvat yhteen – mikä olisikaan sopivampaa, kuin lähteä mukaan vaikuttamaan asiaan.

Joulukuun ensimmäinen viikko on siis myös Suomi24:ssä Erätaukoviikko. Järjestämme tiistaista perjantaihin klo 14-16 joka päivän oman Erätauko-keskustelun, jonne toivomme laajaa osallistujajoukkoa ja kiinnostavaa ajatustenvaihtoa.

Viikon aiheet meillä liippaavat tämän vuoden Erätaukoteemaa “Mitä on suomalaisuus?” omalla ja keskustelufoorumiin sopivalla tvistillä:

Ti 1.12. Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä: unohtuuko empatia?
Ke 2.12. Suomalainen nettikeskustelu rikoksista: mitä laki oikeasti sallii ja mikä on keskustelijan vastuu?
To 3.12. “Mulla on oikeus sanoa netissä ihan mitä huvittaa" - mitä sananvapaus on, ja voiko siihen aina vedota?
Pe 4.12. Mikä on minulle Suomessa ja suomalaisuudessa tärkeää?

Muistutamme kustakin keskustelusta somekanavien välityksellä, sivuston omassa ilmoituksessa tapahtuma-aikana sekä nostamme keskustelut myös suosituksiin.

Erätauko-keskustelut ovat tuttuun tapaan kaikille avoimia, ja niissä noudatetaan Suomi24:n sääntöjenlisäksi Erätauon rakentavan keskustelun pelisääntöjä.Keskusteluissa on mukana ylläpidosta fasilitaattori, ja moderointia tehdään keskustelun aikana tiukasti pelisääntöihin nojaten. Kunkin keskustelun aukioloaika on 2 tuntia – jos et satu pääsemään paikalle, linkkaamme ketjut tämän blogin kommentteihin ja kiinnitämme ne asianomaisille palstoille jälkikäteen luettaviksi.

Toivomme Erätauko-keskusteluista kaikille positiivista kokemusta ja kiinnostavaa mahdollisuutta vaihtaa syvällisiä ajatuksia aiheista. Yhdessä onnistutaan. 👍

Ovatko Erätauko-keskustelut sinulle jo tuttuja, ja mitä ajattelet aiheesta ylipäätään?

22

1632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poistettu :D

        *Keskusteltiin


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poistettu :D

        Tässä näkyy miten Suomi24 kohtelee keskustelijoita, eli asiakkaitaan. 🤨


    • Anonyymi

      Tauon paikka taas.

      • Anonyymi

        Empatia on perin merkillinen käsite, kykenetkö asettumaan toisen asemaan ja millä tasolla?
        Huomenna lisää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Empatia on perin merkillinen käsite, kykenetkö asettumaan toisen asemaan ja millä tasolla?
        Huomenna lisää.

        Jos joku rahvaasta käyttäytyykin epäempaattisesti, suurin osa haluaa olla lisäämättä kenenkään taakkoja.

        Onko eliitti koskaan pystynyt/halunnut asettua rahvaan asemaan?

        Miksi rahvaan pitäisi olla loputtoman empaattinen eliitin suhteen?

        Missä ovat ne, jotka vaikuttavat rahvaan elämään aivan konkreettisesti? Tulevatko nettiin keskustelemaan ja kuulemaan palautetta?


    • Ihan hyvä idea,kunhan "ohjattu keskustelu" ei muutu
      "ohjatuksi ajatteluksi".

      Varsinkin kielipolitiikassa establishment pyrkii ohjaamaan myös kansalaisten ajattelua esim toistamalla mantraa "kaksikielisyyden rikkaudesta".

      • Anonyymi

        Pakon kannattajat loukkaantuvat, jos eivät saa pakottaa...


      • Anonyymi

        Voi että minulla olisi paljon sanottavaa. Minua risoo lehdistön ja median hassu kirjoitustyyli. Rikosuutiset ovat kuvottavaa luettavaa niiden hirttäytyminen tietynlaiseen luutuneeseen epäillä sanan käyttöön. Poliisi uutiset suoltaa tulemaan jatkuvasti sitä samaa kulunutta klisettä"poliisi epäilee ja häntä epäillään". Miksi nämä poliisit ja journalistit eivät uskalla muuttaa sanontaa toisenlaiseksi, kuten poliisi uskoo, poliisi arvelee. Esim.kun välimereen hukkuu satoja siirtolaisia, niin siitä uutisoidaan, että välimereen uskotaan tai välimereen epäillään hukkuneen, kun paljon kuvaavampaa olisi kertoa, että uskotaan, tai arvellaan hukkuneen. Epäillä sanaa käytetään jokapäiväisessä kielenkäytössä tiuhaan, eli turhaan, koska se ei anna oikeata kuvaa. Kun sinä epäilet, sinä olet epäuskoinen, et siis oikein jaksa tai halua uskoa. Kun poliisi toistaa tätä samaa epäillään mantraa, niin sehän kertoo siitä, ettei poliisi halua tai ei oikein jaksa uskoa. Epäusko on raamatun uskonnollista kielikuvaa viljelevä, miksi sitä pitää viljellä yleisessä kielenkäytössä., Se tiedetään, että rikollisia halutaan tällä epäilevällä sanalla paapoa eli hurskastella. Autovarasta ei saa sanoa varkaaksi , vaan auton varastaminen on luvatonta käyttöönottoa. Myöskin tämä luvaton termi on paljon käytetty, eli kun ammutaan väärää lintua, se on luvatonta ampumista, vaikka luvallista rauhoitetun linnun ampumista ei ole olemassa. Maailmassa kaikki muuttuu jatkuvasti, mutta rikoslaissa tämä saman mantran jauhaminen jatkuu, eikä muutu miksikään. Poliisin pitää epäillä rattijuoppoa rattijuopumuksesta, vaikka käytti puhalluksen jälkeen vielä veri kokeessa. Uusia sanoja tulee, mutta lehdistö pysyy samanlaisten liturgisten sanontojen takana, kuten "hehkuttaa". Kun esim. rattijuoppo tappaa 8-vuotiaan koululaisen, niin sitä pitää lehdistön kirjoittaa kuvottavalla tavalla näin: " Kuljettaja ajoi 8-vuotiaan koulutytön kuoliaaksi. Poliisi epäilee kuljettajaa varomattomuudesta, rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Ketähän tässä paijataan ? Tietysti syyllistä, joka mukamas vain vaaransi liikenneturvallisuutta. Uhria ei tarvitse epäillä joutuneen rattijuopon uhriksi. Eikö media huomaa, että vaarantaminen on väärä sana, kun se konkretisoitui, eli onnettomuus tapahtui. Vaarantaminen olis kyseessä vain esim. silloin, jos koulutyttö olisi ollut hiuskarvan varassa joutua rattijuopon yliajetuksi.
        On se kumma, että tätä hassunkurista uutisointia halutaan puolustaa sanomalla, että tekijä on syytön niin kauan kunnes tuomioistuin on sille siunauksensa antanut. Sama se sille, tekijänä se kuitenkin pysyy alusta loppuun asti ja kuten aiemmin tuli jo todettua, mehän emme tiedä kenestä on kysymys, joten tekijän oikeusturva ei kärsi siitä, että hänen uskotaan ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena suojatiellä jalankulkijan kuoliaaksi.


    • Anonyymi

      Merkillinen "jäähyllä" ei mistään.
      Miksi ylläpito bannaa yksiä mielivaltaisesti ja sallii samalla trollien levittää avointa sontaa?

    • Anonyymi

      Eikö totuudesta saa puhua?
      Jos on jostakin asiasta erimieltä,niin tulkitaan rasistiksi.
      Yle on puolueelinen tiedon levittäjä.
      Jos Suomen sisäministeri sanoo (korona-aikana),että pakolaiset (matut)menee kaiken edelle ja olen erimieltä asiasta,niin keskustelu on :Tulehtunut?

    • Ei oikein vakuuta, kun katselee keskusteluja, jumalaton määrä poistoja, hyvinkin "suuntautuneesti", tuhansia kommentteja pelkkää, tarkoituksellista valhetta . . .ja sitten sellaisten ylläpitäjä, tai siis kyvytön ylläpitäjä, avaa keskustelun "tulehtuneista . . " No, hetkellinen komiikka ainakin on hallussa - mutta mahtaako polla kestää . . no, nähtäväksi jää, vai tuleeko poito ennätyksiä.

      • Anonyymi

        Lähinnä huvittaa se, ettei ylläpitäjiä tunnu kiinnostavan pätkän vertaa tietyille palstoille päivän mittaa ja ilmiselvästi saman trollin tekemät trollialoitukset ja usein vielä hyvin samoista (ja monasti jopa täysin samoista) aiheista. Eli mun mielestä ainakin tollasten poistoja sais olla päivässä montakymmentä lisääkin per palsta, koska noi ei ainakaan paranna yhtään kenenkään keskustelijan käyttökokemusta.


    • Kannattaisko keskittyä ratkaisemaan olemassa olevia epäköhtia ja puutteita keskustelupalstalla, eikä kehitellä lisää ongelmia joita ettekykene hallitsemaan ?

    • Anonyymi

      Vaikea keskustella, kun Tuksu-keskusteluun liittyvä viestini ja kaikki vastaukset poistettiin. Myös ko. keskustelu poistettiin kokonaan.
      Perässä lukee että keskustelusta on poistettu yksi sääntöjen vastainen viesti.

      Jokainen joka täällä enemmän keskustelee, tietää että viestejä poistellaan ennemminkin mielivaltaisesti, kuin sääntöjen perusteella.
      Sivut ovat väärällään hirvittävää törkyä, mutta usein lähtee ihan asiallisia viestejä.
      Eipä mitään, näillä mennään. Kirjoitellaan sitten niin paljon, että jotain jää sensorisannoilta huomaamatta. 🤪

    • Anonyymi

      Miksi minä en löydä mistään tämän päivän keskustelua?

    • Anonyymi

      Yle on Suomen pahin maalittaja jolle on lisäksi annettu viranomaisten taholta lupa vihapuheeseen. Pahin koska se toimii vastuutta verorahoilla, kansa maksaa punavihreän propagandan. Ylelle on annettu mm. oikeus nälviä Halla-ahoa eikä syyttäjä puutu vihapuheeseen. Toimitte Suomi24 tällaisen epäilyttävän Yle-porukan kanssa

      Googlaa Ylen vihapuheoikeudesta
      Yle rotutohtoriksi

    • Anonyymi

      Mitä tällaisessakin viestissä on valbmvonnassa pielessä

      ___ allaoleva poitettu kerran

      Toimittaja Msalo, muistatko miten vaparilehteen kirjoitit perussuomalaisista ja kiusalla voimanostajasta sivuhenkilöstä

      Olisit kirjoittanut asiallisesti Tynkkysestä koko jutun, hän pudotti lestaSipilän politiikasta

      ----allaoleva poistettu 2 kertaa eri muunnelmat

      Tynkkynen on aina ja nyt ajanut vahvasti rituaalioperaatioiden kieltämistä

      Msalo, näin jouduit syömään sossusoppasi. Taas. Tämä Voima-lehtianarkistien kanssa tapahtuva sossuileva röyhkeys syö ja lyö takaisin. Ja usein

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Yllä Suomi24 viittaa Yleen. Ylelle on annettu viranomaisten taholta oikeus Halla-ahon nälvimiseen vihapuheilla. Ylen toimittajia elätetään kansan maksamilla verorahoilla, jotka on pakko maksaa, vaikka ei tukisi vihapuheita. Toimittajien asema on siis taattu ja siitä seuraa välinpitämättömyys kritiikille ja muutosvastaisuus

      https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/47208/Yle sai kutsua Hallaahoa rotutohtoriksi

      https://www.talouselama.fi/uutiset/jussi-halla-aho-kutistaisi-ylea-radikaalisti-meilla-on-erittain-vihervasemmistolainen-toimittajakunta-suomessa/5704bc7f-1338-4339-8670-e11c090e3408

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe