Mistä löytyisi vanhan ajan sisälapasen ohje? Käytettiin tai käytetään varmaan vieläkin haljasnahkarukkasen sisällä. Varsi suora. Mikä olisi hyvä lanka?
Vanhan ajan sisälapasen ohje
3
377
Vastaukset
- Anonyymi
Olen tehnyt miehelleni tuollaisia lapasia, kun hän tykkää käyttää niitä talvella ulkohommissa, kuten lumityössä ja traktorin ajossa. Tosiaankin peruslapanen ja vuorittoman nahkakintaan sisälle.
Minulla ei ole sen kummempaa ohjetta, seiskaveikka kelpaa hyvin, olen todennut, että kovin ohuesta langasta ei kannata tehdä. Neulon alkuun muutaman kerroksen oikeaa edestakaisin niin reuna ei kierry. Silmukkaluvun pähkäilen kokeilemalla ja mittomalla kintaan päältä, vähän kapeampi kuin rukkanen jotta sopii sisään. Samoin peukun kohdan mittomalla, ihan peukalolangan avulla teen, en niihin kiilapeukkua kuten muihin lapasiin teen. Kärkikavennukset aloitan myöskin ihan mallaamalla sitä vantusta rukkasen päälle.
Näihin käy oikein hyvin jämälangat, työkäsine ja piilossa rukkasen sisällä niin ei niin nuukaa se ulkonäkö.
Täällä meillä lapasta sanotaan vanttuuksi. Kinnasvantus.- Anonyymi
Minä olen neulonut aloitusreunaan muutaman kerroksen helmineuletta, on mielestäni parempi kuin edestakaisneule, mutta nämähän on makuasioita :)
Ennenvanhaan esim Laatokan kalastajat käyttivät rukkasten alla kinnasneulalla tehtyjä neulakintaita. Näköjään ovat kokeneet uuden tulemisen, kun netti on pullollaan ohjeita.
Itse en koskaan jaksanut opetella, mutta äitini opetti tyttärelleni, joka tekikin useita kintaita. Varmaankin 100% villalanka olisi parasta, mutta miksei seiskaveikkain käy.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!
Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.865257- 1643612
- 533189
Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?
Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä2032096- 351921
- 311840
- 461813
- 571714
- 191653
- 191627