Turkissa rahakassin kanssa

Anonyymi

Suomalaiset ja vähän ulkomaalaisetkin mediat ovat kirjoitelleet viime päivinä ihastuneesti eräästä Turkissa sattuneesta tapahtumasta, jossa ”suomalainen” mies unohti taksin takapenkille 300 000 euroa. Rehellinen taksikuski kuitenkin palautti rahat omistajalleen.

Tarina on lyhykäisyydessään siis se, että Suomen kansalaiseksi väitetty herra nimeltään Hassan Sakarie Abdullah oli matkalla Turkissa. Turkkilainen taksikuski otti Hassanin kyytiin lentokentältä Istanbulista ja vei tämän hotelliin Istanbulin Aksarayn kaupunginosaan.

Kyytiläiselle kävi kuitenkin huono tsäkä, sillä Hassan unohti taksiin rahalaukun, jossa oli 300 000 euroa. Rehellinen taksikuski omatoimisesti selvitti kyytiläisen nimen ja majapaikan ja palautti 300 000 euroa sisältävän rahalaukun Hassanille.

Kuulostaako uskottavalta? Että joku turkkilainen taksikuski löytää 300 000 euroa taksinsa takapenkiltä? Ja että taksikuski omatoimisesti selvittää rahan omistajan ja palauttaa rahat? Ja että matkustaja oli suomen kansalainen Hassan Sakarie Abdullah?

Mietitäänpä. Leikitään, että juttu on totta ja rahamäärä oli tosiaan taksin penkillä. Miten joku voi muka unohtaa taksiin 300 000 euroa? Ei mitenkään. Riippumatta oliko raha huume- tai terroristirahaa, niin kukaan tuollaisia summia kuljettava henkilö ei yksinkertaisesti unohda tuollaisia summia taksin takapenkille.

Siis tulee taksiin 300 000 euroa laukussa, istuu taksiin, ajaa hotellille, maksaa taksin ja unohtaa 300 000 euron laukun siihen vierelleen taksin takapenkille. Jokainen ihminen ymmärtää, että tällainen ei ole mahdollista.

Seuraavaksi voidaan kysyä, että miten ylipäätään on mahdollista, että rahakassi on päässyt Turkin lentokenttätarkastuksen läpi? Laukku ei ole mennyt käsimatkatavarana. Kaikki laukut läpivalaistaan. Turkkilainen rajavartija olisi satavarmasti huomannut röntgenkoneen äärellä jotain epäilyttävää. Riippumatta mistä mies on tullut Turkkiin, niin jokaisessa lähtömaassa, ainakin lännen suuntaan, raha olisi niin ikään kosahtanut jo lähtötarkastuksessa. Käytännössä ei ole mahdollista saada tuollaista rahakassia lentokentän turvatarkistusten läpi paljastumatta.

Seuraavaksi tulee taas uusi erikoinen asia. Nimittäin rahalaukussa ja rahapaketeissa, joiden väitetään olevan aitoja kuvia, niin niissä on suomalaisen turvallisuusfirman Avarnin logo.

Tekisikö suomalainen firma niin, että pakkaa omilla logoillaan 300 000 euroa pusseihin ja antaa ne vietäväksi Turkin lennolle. Jos raha on jollain tavalla yhteydessä Avariniin, niin silloin Suomessa on todella iso ongelma.

Toisaalta eräiden lähteiden mukaan taksia ei olisikaan otettu lentokentältä vaan Nisbisiksen kaupungista ja ajettu sieltä Istanbuliin. Se mikä tässä on merkittävää, niin Nisbis on rajakaupunki Syyrian vastaisella rajalla. Se on lähin Turkin puolella sijaitseva kaupunki al-Holin isisleirille. Nisbisiksestä al-Holille on matkaa vain reilu 70 km linnuntietä.

Vaikea sanoa missä kohtaan ja kuka tässä tapauksessa sepittää tarinaa. Joka tapauksessa Hassan Sakarie Abdullah-nimistä henkilöä ei löydy Suomen maamme-rekisteristä. Hassania ei ole oikeasti siis olemassa. Lisäksi Hassanin on annettu ymmärtää olevan turkkilaistaustainen, mutta tosiasiassa mieshän on afrikaano.

Jutussa ei ole paljon vaihtoehtoja. Huumeraha ei ole uskottava. Huumekauppaa ei tehdä siten, että tuollaisten rahojen kanssa kuljeksitaan ryöstettävänä pitkin maailmaa. Toisaalta raha ei myöskään ole turkkilaisilta käyttäjiltä saamaa rahaa.

Entäpä terrorismikytkökset? Jos väite, että kyyti aloitettiin Nisbiksen kaupungista, niin silloin tapahtumalla voisi olla joku kytkös al-Holin isisleirille. Onko Hassan diplomaatti, tai joku muu sovittelija, joka oli rahakassin kanssa menossa al-Holille hakemaan isis-sannoja ja isis-ruotsalaisia kotiin? Jostain syystä operaatio ei onnistunut ja Hassan ajoi taksilla Istanbuliin odottamaan uusia käskyjä tai uutta tilaisuutta.

Raha oli siis rahaa, joilla isis-sannoja ostettaisiin vapaaksi.

Jos jälkimmäinen vaihtoehto olisi lähelläkään totuutta, niin… silloin meillä on sisäinen ongelma.

Toisaalta juttu voi olla sepitetty turkkilaisten medioiden toimesta ja sillä on yritetty hämätä jotain turkkilaista tai muuta lähi-itäläistä toimijaa. Juttu sitten vahingossa levisi länteen.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Rahan ja miehen ei ole tarvinnut mennä virallisen lentokentän läpi. Suomeenkin saadaan luvan kanssa lentää helikopterilla ainakin Venäjältä ohi virallisen kentän. Koneet lentävät niin matalalla etteivät ne ole tutkavalvonnan ulottuvissa ja tullimuodollisuuksia ei ole.
      Nämä ovat julkisen median tietoja.
      Rahaa, aseita ja ihmisiä voidaan kuljettaa huoletta.

      Avarn on varmasti hiljaa mistä toimeksianto on saatu. UM?

    • Anonyymi

      jos matkustajalla ollut useampi laukku mukana, ei ole mahdotonta että unohtaa yhden taksiin, muilta osin aika mahdoton kertomus.

    • Anonyymi

      Jos kyseinen henkilö sattui olemaan Suomen ulkomisteri "salanimellä" reissussa ja rahat oli tarkoitettu AL-Holin vartijoille - kukaties ulkoministerin kohdalle "sattui" nuori mies joka vaikutti "lupaavalta" ja tiedättehän..kun "se" seisoo seisoo myös järki..
      Pekallakin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe