Aihe

Onko kokemusta

moisesta?

Mary Bailey & Gina Sandford- Suuri Akvaariokirja ( Suomentanut: Markku Varjo) teoksessa sanotaan, akvaariokasvien lannoituksesta, jotta jos omistaa marsuja/ kaneja kannattaa papanat kuivata ja käyttää lannoitepellettien tapaan kasvien juurille soraan työnnettynä. Kysysinkin, että onkos kellään kokemusta tämmöttisestä luonnonlannotteista? Meidän huushollista ku löytys parikin marsuu, niin tota lannotetta kyllä piisais nääs!

Mietityttää vaan, et onko se varmasti turvallista noin niinku kaloja aatellen, ettei liukenis mittään haitallisia aineksia. Vaikka pelkkiä rehujahan nuo marsut popsii- lähinnä heinää enimmäkseen- eli vois kai toimiikin.

Kertokaa jos on joku kokeillu, tai tietää, et kuinka kauan tarttee "papanapellettejä" kuivatella?

2

200

  Vastaukset

  • Kanankakkaa ja peurankakkaa käyteyään ainakin savilannoitteen sisällä, miksei sitten marsunkin.
   Sopivat ainakin jos pohja on hienoa hiekkaa, lannoite pääsee sorassa pöllyämään veteen, josta koituu leväkukinto.

   • Niin, toi levättymisvaarahan tietysti aina on. Kirjassa tosiaankin puhuttiin soraan laittamisesta, eli kaipa se siihenkin kävis. Meillä on kyllä toinen akva hiekalla ja toinen sit taas soralla, eli molempia sortteja löytyypi.

    Laitanpa tässä muutaman papanan sit kuivumaan ja testaan varovasti, että kuinka käypi. Jos vaikka alkas kasvit paremmin rehottelemaan.

    Toivottavasti vaan välttys siltä leväongelmalta, mut kaikkee pittää kokkeilla...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1424