Ei tullut Joulua tänä vuonna

Anonyymi

Isäni masentui jäätyään eläkkeelle noin 40 vuoden työuran jälkeen ja alkoi juomaan viinaa lähes joka päivä noin vuoden ajan kunnes sairastui tuohon sairauteen ja kuoli pois.

https://paihdelinkki.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=2&t=24705&sid=ce60b5705e4fe6ff920786af27c83814

Vatsa turposi järjettömän suureksi kun oli aivan nestettä täynnä, naama ja silmänvalkuaiset meni aivan keltaiseksi, lihakset katosi täysin, kävelykyky meni, tajunnan taso vaihteli eikä muistanut enää lopulta mitään asioita. Lopulta sitten meni koomaan ja nukkui pois, todella surullinen loppu. Isäni oli varmaan tunnollisin ja kiltein ihminen jonka tunsin. Ei ole vielä mikään elämässä tuntunut niin pahalta kuin seurata vierestä sitä kärsimystä ja tuskaa. Olin muutenkin aina todella läheinen isän kanssa ja tuntuu kuin koko maailma olis romahtanut.

Meni tässä tänä vuonna lisäksi toinenkin lähisukulainen syöpään melko nuorena. Ei todellakaan tullut Joulua tänä vuonna ja olen nyt itsekkin masennuksen kuopassa syvemmällä kuin koskaan. Aika synkkää ja kummallista aikaa on tämä vuosi muutenkin ollut tän koronan takia ja tuntuu ettei mikään ole enää kuin ennen. Miten voisi ollakkaan näin rankkojen kokemusten jälkeen.

MasentunutMies

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Alkoholi olis kyllä syytä kieltää lailla. Niin moni on menettänyt äitinsä, isänsä, lapsensa tai vaikka jonkun kaverinsa alkoholin takia. :( Itsekkin kamppailen lähes jatkuvasti alkoholin himoa vastaan.

      MasentunutMies

    • Anonyymi

      Voimia suruun, eipä paljon muuta osaa sanoa...

      Toivottavasti on jotain läheisiä tai ystäviä, ihmisiä lähettyvillä, joiden kanssa voit olla tarpeiden mukaan yhteyksissä ja jakaa kokemuksia ja elämää eteenpäin. Ellei, niin kannattaa koittaa etsiä jostain.

      Itsellänikin oli joskus tilanne, jossa valmiiksi raskaiden aikojen päälle ja keskellä tapahtui suuria menetyksiä. Siitäkin kuitenkin läpi ja eteenpäin kuljettiin, vähitellen.

      Viina on huonoimpia lääkkeitä ja apuja kyllä mihinkään, totta. Itse tullut pysyttyä nyt jonkun aikaa tyystin erossa, tehnyt ihan pelkästään hyvää se, vaikkei kaikkia muita murheita poistakaan.

      Joulukin kai tulee jos ja sellaisena kuin on tullakseen. Ehkä joku sellainen pakottomuus on tai piti olla koko festivaalissa jotenkin olennaistakin? Toki hauska kai on turhia stressatakin, kun sellainen enemmän huvittaa. Tänä vuonna en myöskään taida kauheasti jaksaa.

    • Anonyymi

      Itseäni ei läheisten kuolemat hirveästi liikuta. Entä sitten. Jokaisen aika voi tulla milloin tahansa. "Hiljainen aneurysma" aivoissa voi puhjeta milloin tahansa tai aivoverenvuoto voi alkaa jostain pienestä kolauksesta tai spontaanisti nukkuessa. Ei kuolemasta tarvitse tehdä niin isoa draamaa. Se tulee johdalle sitten kun tulee.

      Mielellään eläisin yli 2000-vuotiaaksi mutta nykylääketieteen keinoilla eliniän merkittävä pidentäminen ei onnistu, että silleen ei niin paljoa huoleta viikatemiehen tulo kun hän voi poiketa ovelle milloin tahansa.

      • Anonyymi

        Ei liikuta vai.?

        Taitaa olla huumeet pelissä, jos ei liikuta.

        Vai ootko psykopaatti. Selitä mulle


      • Anonyymi

        Aika kylmä kommentti tuo. Jännä et piti tulla tänne edes kommentoimaan jos asia ei liikauta. Eiköhän kaikki tiedä sen et jossain vaiheessa viikatemies tulee. Kukaan meistä tänne jää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika kylmä kommentti tuo. Jännä et piti tulla tänne edes kommentoimaan jos asia ei liikauta. Eiköhän kaikki tiedä sen et jossain vaiheessa viikatemies tulee. Kukaan meistä tänne jää.

        Mut ikävä on menneitä. Ei pysty ymmärtämään kuolemaa


      • Anonyymi

        "Itseäni ei läheisten kuolemat hirveästi liikuta. Entä sitten. Jokaisen aika voi tulla milloin tahansa. "Hiljainen aneurysma" aivoissa voi puhjeta milloin tahansa tai aivoverenvuoto voi alkaa jostain pienestä kolauksesta tai spontaanisti nukkuessa. Ei kuolemasta tarvitse tehdä niin isoa draamaa. Se tulee johdalle sitten kun tulee.

        Mielellään eläisin yli 2000-vuotiaaksi mutta nykylääketieteen keinoilla eliniän merkittävä pidentäminen ei onnistu, että silleen ei niin paljoa huoleta viikatemiehen tulo kun hän voi poiketa ovelle milloin tahansa."

        No mulle ainakin läheiset on tärkeitä toisin kuin sinulle ei ilmeisesti ole että kyllä se nyt vaan liikuttaa ja paljon. Aika kamalaa tai suorastaan jopa törkeää että joku sanoo noin kun tässä itse on menettänyt yhden elämänsä rakkaimmista ihmisistä.

        MasentunutMies


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mut ikävä on menneitä. Ei pysty ymmärtämään kuolemaa

        Joo ei pysty ymmärtämään kuolemaa varsinkaan kun joskus ihmisiä lähtee väärässä järjestyksessä tai ainakin turhan aikaisin.

        MasentunutMies


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      415
      1730
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1358
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      175
      1355
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1285
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1036
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      946
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      900
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      881
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      866
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      110
      845
    Aihe