Rakennusmaalarin palkka? Entä työtilanne?

nokuro

Olen kiinnostunut maalarin ammatista. Mikä on mielipiteenne, kannattaako alalle kouluttautua?

Löytyykö töitä ja paljonko maksetaan palkkaa?

Vaikuttaako se, että on nainen, töiden saamiseen?

11

14820

  Vastaukset

  • No se vaihtelee 9€ tunnista johonkin oman firman 15-20€ tuntiin.

   Ongelmana alalla on se, että kuka tahansa on mielestään pätevä maalari. Suuri osa alan työntekijöistä on täysin kouluttautumattomia reiskoja. Viime vuosina erityisesti itäblokin maista tullut halpatyövoima on syrjäyttänyt suomalaiset ainakin Helsingissä.

   Naiselle en perinteistä rakennusmaalausta suosittelisi, koska työ on äärimmäisen rankkaa ja pölyistä. Kun tasoitteita hinkkaat pari vuotta, niin tukkasi on lähtenyt päästä ja ihosi on pilalla. Myös työn saannin kanssa on ongelmia, mimmit joutuu tarjoamaan jopa seksiä töitä saadakseen.

   Sen sijaan auto- ja teollisuusmaalareina ei amatöörit pärjää, ja se vois olla harkinnan arvoinen juttu.

   • Olipa hauska viesti! Vai että joutus persettä jakaan et töitä sais... :D
    Itse olen aika pienikokoinen (166/50),tukka on päässä eikä mitään muutakaan ongelmia ole ollut, pysyn hyvässä kunnossa kun on niin ruumiillista työtä! Tällä hetkellä ainakin tampereella on joka vuosi suurin osa amatsun maalarikoululaisista tyttöjä, että ei oo mitään syytä miksei naiset kelpaisi tähän hommaan! Ja työttömyyttäkään ei tarvii pelätä!


  • miulta.(paitti omalle)mutta töitä oon saanu ilman sitäkin.nainen,perheellinen,tukka päässä,nahka paikallaan ja koht.palkka.suosittelen kyllä!ja perseen vonkuamisesta sen verran et ei oo alaa missä sitä ei toisinaan esimiehet kinua.

   • Eikö se sitten kuulu antaa mesulle.Apua ! olen antanut joka työmaalla.Keittänyt vielä kahvit...ja mennyt kotiin rojut sisuksissani...


  • Hei!

   Valmistuin viitisen vuotta sitten ammattikoulusta rakennusmaalariksi. Töitä on riittänyt vaihtelevasti, kesällä olen aina ollut töissä. Talvella taitaa olla joka puolella maata vähän hiljaisempaa maalauslalla. Talvet oon käyttäny kursseihin ym.
   Nyt viimein ovat lupailleet vakituista työtä, en kyllä tiedä otanko sne vastaan vai vaihdanko alaa kokonaan.

   Työ on kyllä raskasta (mutta ei minua laiteta ainakaan kaikkein vaativimpiin hommiin, niinkuin ei pienikokoisia miehiäkään) ja palkka ainakin minulla huono... Vain 9,30€/h, eipä siinä paljon jää käteen. Saman verran tosin saisi esim. kaupan kassalla. Siihen minusta ei olisi. :)

   Jos pidät ruumiillisesta työstä, käsillä tekemisestä ja "valmiin työn näkemisestä" (tämä on minulla suurin kannustin työhön) niin miksei sinusta maalaria voisi tulla!
   Naisia alkaa olla alalla koko ajan enemmän. Minunkin luokallani oli puolet tyttöjä (olen kyllä lähes ainoa, joka alalle jäi..)

   Mitään seksiä en tod. ole joutunut tarjoamaan, heh :P Tottakai raksalla saa aina jotain huuteluja kuulla, mutta vähällä olen päässyt. Enemmän "seksuaalistahäirintää" saa kokea kaupungilla kävellessä ihan päivällä, kuin hommissani.

  • Palkkaus on järjestetty alan työehtosopimusten mukaisesti. Pienehköt työt kuten tilaustyönä tehtävät huoneistomaalaukset ja vastaavat, tehdään tuntityönä, mutta muuten palkka on yleensä urakkapalkkaa. Alan ammattilainen voi hyvin pitkälle itse vaikuttaa haluamiinsa urakoihin ja palkanmuodostukseen. Alan keskituntiansio on noin 14,00 €/h eli 2 500 €/kk.

  • Mielestäni naismaalarit päihittää miehet mennen tullen ainakin tavallisissa huoneistoremonteissa. Kannattaa tietysti miettiä millaiseen firmaan menee töihin. Ja ainakin minulle kaikki telineet ym. pojat rakentaa valmiiksi. Sanoisin että naiset jotka ovat esim. lähihoitajia ovat paljon rankemmassa työssä kuin minä ja palkka on huomattavasti surkeampi kuin maalarilla. Itse olen ollut viisi vuotta vakituisena maalarina samassa firmassa, missä minun lisäkseni kaksi muuta naismaalaria, eikä miehiä haluta. Naiset ovat paljon tarkempia ja tunnollisempia ja asiakkaat on
   tyytyväisiä. Ikinä en ole kuullukkaan, että alalla pitäs seksillä päästä töihin =D
   mutta onhan se kiva bonus kun on komeita miehiä työkavereina.

   • No, ei ehkä ihan noin. Naisilla on huomattavasti huonompi palkka johtuen rajoituksista joille ei voi mitään. Naiset on toki tarkkoja ja huolellisia mutta on töitä jossa tarvitaan voimaa ja kovaa kuntoa ja ne ei naisille käy. Maalarin ammatti on naisille loistava tilaisuus suht hyville ansioille ja yleensä työkaverit on raksalla reiluja ja "suoria". Meillä palkkataso tuntitöissä naisilla (maalareilla) 12.5€-14€/h. Ja plussana hyvät työkaverit eikä "tytöttelyä". Toimitaan pääkaupunkiseudulla.


   • mikä mahtaa olla "puolustajan" tuntipalkka?


   • utel1as kirjoitti:

    mikä mahtaa olla "puolustajan" tuntipalkka?

    Ei kuulu tähän ketjuun koska en ole maalari.


   • Minulle ei kyllä tarvinnut kenenkään telineitä kasata. Tasoitteet vispasin itse ja kannoin isot maaliämpärit. En kyllä keksi, mikä olisi tasoitemaalarille niin raskasta, mihin nainen ei pystyisi.
    Noin muuten meno on reipasta ja hauskaa. Urakoitsijat vaan ovat polkeneet hinnat niin alas ulkomaisella työvoimalla (Uzbekit), että hyviä urakoita on vaikea saada. Tuntipalkalla on kammottava elättää perhettä yksinhuoltajana. Jää mulle 2 donaa diskorahaa kuukaudessa vuokran jälkeen, että onko tuo hyvä, se on kai subjektiivinen kokemus.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

   Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   302
   6337
  2. Mikko Rinkinen on Suomen turhin äijä

   Vai onko Thermannin Stepu vielä turhempi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   563
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   83
   473