Jumala on oikeudenmukainen

Kaik­ki­val­ti­as Ju­ma­la on luo­nut jo­kai­sen elä­vän eli­ön. Ih­mi­nen on saa­nut elä­män lah­jan ohes­sa lap­sen us­kon ja kut­sun sekä ajal­li­seen et­tä hen­gel­li­seen teh­tä­vään.

Ju­ma­lan kä­des­sä on myös se, mil­lai­sil­le van­hem­mil­le, mil­lai­seen ym­pä­ris­töön ja kult­tuu­riin lap­si syn­tyy. Ih­mis­ten sy­dä­men tila ja sy­vim­mät aja­tuk­set ovat Ju­ma­lan tie­dos­sa, ei­kä mi­kään jää sa­lai­suu­dek­si.

Tä­män ta­kia ereh­ty­mät­tö­män tai­vaal­li­sen Isän tuo­mio on ai­na oi­kea. Kos­ka hän he­rät­ti Poi­kan­sa kuol­leis­ta, ta­pah­tuu ai­ka­naan myös kuol­lei­den ylös­nou­se­mus. Ju­ma­la on mää­rän­nyt päi­vän, jol­loin tä­män maa­il­man ai­ka päät­tyy ja Jee­sus saa­puu kun­ni­as­sa tuo­mit­se­maan koko maa­il­man (Ap. t.17:31).

Sil­loin ih­mi­set ja­e­taan kah­teen jouk­koon. Us­ko­vai­set kut­su­taan ian­kaik­ki­seen elä­mään ja ne, jot­ka ei­vät us­ko­neet, ka­do­tuk­sen vai­vaan.

Kris­tuk­sen so­vin­to­työ oli täy­del­li­nen

Ju­ma­lan Poi­ka vai­kut­ti ih­mi­se­nä tääl­lä maa­il­mas­sa noin 2 000 vuot­ta sit­ten. Hän to­teut­ti sen lu­pauk­sen, joka an­net­tiin ih­mi­sil­le syn­tiin­lan­kee­muk­sen jäl­keen jo pa­ra­tii­sis­sa (1. Moos. 3:15).

Täy­sin syn­nit­tö­män elä­män­sä ta­kia Va­pah­ta­ja ky­ke­ni so­vit­ta­maan jo­kai­sen ih­mi­sen syn­nit ja si­ten pe­las­ta­maan koko ih­mis­kun­nan kuo­le­mal­ta. Vii­mei­se­nä het­ke­nään Gol­ga­tan ris­til­lä Jee­sus sa­noi: ”Se on täy­tet­ty” (Joh. 19:30).

Kris­tuk­sen kuo­le­ma ja ylös­nou­se­mi­nen ta­pah­tui kaik­kien ih­mis­ten edes­tä. Sii­nä mie­les­sä ei ole min­kään­lais­ta ero­tus­ta ih­mis­ten vä­lil­lä.

Ju­ma­lan vas­tus­ta­ja, sie­lun­vi­hol­li­nen, saa mo­net puo­lel­leen, ei­vät­kä he ha­lua us­koa Ju­ma­lan sa­nan mu­kai­sel­la ta­val­la. Il­man us­koa ei voi kui­ten­kaan kel­va­ta Ju­ma­lal­le.

Kaik­ki, jot­ka us­ko­vat pe­las­tu­vat

Syn­tiin­lan­kee­muk­sen seu­rauk­se­na ih­mi­nen tur­mel­tui niin, et­tä pe­ri­syn­ti eli tai­pu­mus rik­koa Ju­ma­lan tah­toa vas­taan, tuli kaik­kien osak­si. Sen ta­kia ih­mi­nen on heik­ko, ei­kä hä­nel­lä it­sel­lään ole voi­maa tais­tel­la syn­tiä vas­taan.

Tätä voi­mat­to­muut­ta va­lit­ti ai­ka­naan myös apos­to­li Paa­va­li: ”Tie­dän­hän, et­tei mi­nus­sa, ni­mit­täin mi­nun tur­mel­tu­nees­sa luon­nos­sa­ni, ole mi­tään hy­vää. Tah­toi­sin kyl­lä teh­dä oi­kein, mut­ta en pys­ty sii­hen. En tee sitä hy­vää, mitä tah­don, vaan sitä pa­haa, mitä en tah­do.” (Room. 7:18–19.)

Jos syn­ti saa hal­li­ta ih­mis­tä, se joh­taa kuo­le­maan, mut­ta ar­mos­ta elä­mi­nen ikui­seen elä­mään. Sik­si tai­vaal­li­nen Isäm­me tah­too ai­na roh­kais­ta us­ko­maan syn­nit an­teek­si. Us­kon vas­taa­not­ta­mi­nen ja säi­lyt­tä­mi­nen ei vaa­di ih­mi­sel­tä min­kään­lai­sia te­ko­ja tai an­si­oi­ta. Elä­vä us­ko on mah­dol­lis­ta kai­kil­le, riip­pu­mat­ta iäs­tä, ih­mi­sen omi­nai­suuk­sis­ta tai taus­tois­ta.

Ju­ma­la et­sii va­lit­tu­jaan

Lap­suu­sus­kon me­net­tä­nyt ih­mi­nen pää­see ta­kai­sin Ju­ma­lan lap­sek­si, kun hän ka­tuu syn­te­jään ja us­koo ne an­teek­si. Sii­nä Ju­ma­la lah­joit­taa hä­nel­le Py­hän Hen­gen ja siir­tää hä­net vaa­ti­van lain al­ta va­pau­teen, ar­mon al­le.

Vuo­ri­saar­nas­sa Jee­sus ai­ka­naan ke­hot­ti: ”Pyy­tä­kää, niin teil­le an­ne­taan. Et­si­kää, niin te löy­dät­te. Kol­kut­ta­kaa, niin teil­le ava­taan.” (Matt. 7:7.) Sa­maa kut­sua Ju­ma­lan lap­set kuu­lut­ta­vat niin kau­an, kun työn ai­kaa on.

Tai­vaan Ju­ma­la tie­tää, mis­sä on vas­taa­not­ta­vai­sia sy­dä­miä, ja sin­ne hän lä­het­tää las­ten­sa kaut­ta elä­vän sa­nan. Et­si­kon ai­ka, niin yk­sit­täi­sen ih­mi­sen kuin kan­san­kin osal­ta, päät­tyy ker­ran, ja sik­si Ju­ma­lan ää­nel­le kan­nat­taa ol­la kuu­li­ai­nen. Ju­ma­lan Poi­ka on lu­van­nut ol­la hen­ken­sä kaut­ta omien­sa kes­kel­lä joka päi­vä maa­il­man lop­puun saak­ka.

Ai­mo Mik­ko­nen

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitään lapsenuskoa ei ole olemassa. Lapsi syntyy syntisenä, ja saa osakseen Aatamin perinnön. Synnin palkka on kuolema ja kuoleman jälkeen odottaa tuonela.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2576
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1176
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe