Aihe

Mustaa verta

Anonyymi

Noniin, mulla on ollut menkat vasta kaksi vuotta. Ne tulevat säännöllisen epäsäännöllisesti (kahden kuukauden välein - 1 viikko, eli lähestyvät sitä "kerran kuussa" kokoajan.) ja viimeksi menkat olivat marraskuun alkupuolella.

Kuukautissovellus epäili niiden alkavan 25.12, mutta sovellus on epäsäännöllisyyden vuoksi heittänyt aina muutaman päivän tai viikon, joten en yllättynyt menkkojen tulevan hiukan aikaisemmin.

Kerroin tämän valmiiksi siksi, että
a) Olen nuori
b) tiedän, että menkat tulevat muutaman vuoden epäsäännöllisesti
c) olen tietoinen siitä, että ne tulevat hieman ennustetta aiemmin, eikä yhtäkään näistä kysymyksistä tarvitse kysellä :)

Ne siis alkoivat torstaina ehkä 12 aikoihin.
Nyt on siis kulunut noin 2 päivää siitä.

Veri on ollut mustaa tai lähes mustaa a sitä tulee todella vähän normaaliin verrattuna. Mulla on tullut yleensä punertavaa ja selvästi enemmän (varsinkin toisena ja kolmantena päivänä). Normaalisti mulla on tullut ekana ja vikana päivänä hiukan mustaa.

Musta veri ei ole välttämättä vakavaa, olen lukenut. Se meinaa sitä, että veri tulee hitaasti ja ehtii hapettua, joka voi johtua esim. jostain tukkeesta vaginassa.

^ Olen neitsyt, ei siis voi olla kondomi tai minkäänlainen seksilelu. Ja ei, en käytä tampooneja.

Onko muilla ollut tällaista? Kertokaa mahdollisia kokemuksia tai mitä tiedätte aiheesta.
Nämä menkat eivät ole kestäneet kuin 2-3 päivää (mistä sen alun haluaakaan laskea), joten en tiedä tuleeko punertavaa verta näiden menkkojen aikana.

Kiitän jo valmiiksi vastauksista

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   On joka kuukausi vähän omanlaisensa, aikuisenakin. Kesto ja koostumus vaihtelee. Ei siis huolta, kaikki hyvin.

  • Anonyymi

   Ymmärsinkö oikein, että kuukautisesi tulevat periaatteessa parin kuukauden välein? Se viittaisi siihen, että munasolua ei irtoa, eli kyseessä olisi tyhjennysvuoto, eikä tavanomainen ovulaatioon perustuva kuukautisvuoto.

   Normaali hormonikierron säätelyhän perustuu siihen, että munasoluja kypsyy, ja kypsyvät munasolut tuottavat estrogeenia. Yksi munasoluista irtoaa noin kerran kuussa. Irronneen munasolun paikalle munasarjaan kehittyy keltarauhanen, joka tuottaa keltarauhashormonia. Munasarjojen tuottamien naishormonien lisäksi naisen hormonikiertoon liittyy aivolisäkkeen hormonit (follikkelia stimuloiva hormoni ja lutenisoiva hormoni). Nämä kaikki hormonit ovat vuorovaikutuksessa keskenään, jolloin syntyy hormonikierto, jossa koko ajan tapahtuu erilaisia asioita tavallaan ketjureaktiona, jonka seurauksena naisella on kuukautiset.

   Jos munasolua ei irtoa, ei hormonikiertokaan toimi siten kuin pitää. Periaatteessa jos kuukautiset eivät ala tulla suunnilleen kerran kuussa, voisit noin vuoden päästä käydä lääkärissä selvittämässä asiaa. On mahdollista esim. tutkia hormoneita verikokeista. Joskus lääkekuurilla (esim. keltarauhashormoni) voidaan auttaa kuukautisia käynnistymään normaalisti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   292
   19150
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   318
   5528
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   2960
  4. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   249
   2878