Aihe

EI RAKETTEJA

Anonyymi

Miten saisi älyttömän rakettien ampumisen loppumaan vuodenvaihteessa ? Jonkun fiksun pitäisi laittaa kansalaisaloite.

18

120

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Itse viisastuin ja lopetin rakettien räiskimisen kolme vuotta sitten meidän perheessä. Roskaa ja jätettä tulee siivottavaksi vaan. Vaikka täällä maalla asutaankin ei rakettien jätökset mitään kivaa katseltavaa ole.

  • Anonyymi

   Eikös siinä ole jo vuosia sitten tullut jokin suositus, että raketteja saa ampua vain puolen yön molemmin puolin. Ei siis räiskiä niitä pitkin iltaa ja aamuyötä. Itselle ainakin allergisena käy raketeista tulevat kaasut henkeen, joten olisi hyvä jos ihmiset tajuaisivat ampua rakettinsa juurikin tuona lyhyenä aikana, jotta ilma on vain jonkin aikaa sakeanaan rakettihöyryjä.

   • Anonyymi

    Kyllä niitä voi ampua silloin kun huvittaa... Tietty johonki paperiin on voitu jossain lakiopuksessa kirjotella mitä sattuu... mut tänä vuonna vois ottaa raketeista tikut veke ja lähteä huristelee.... takapenkin ikkunoista sit nakella sinne tänne raketteja... heh...


  • Anonyymi

   Räiskintä alkaa iltakuudelta ja viimeiset pommit aamuviideltä. Näin on joka vuosi. Tämä älyttömyys pitää laissa kieltää. Monen ampujan ja sivullisen näkökykykin säilyy ja vakuutusyhtiöt kiittää. Sinänsä on suorastaan ihme, että vakuttusyhtiöt ei tee asialle yhtään mitään ?

   • Anonyymi

    Suomi on byrokraattinen maa ja joku näemmä haluaa lisää jotain valtaa vakuutusyhtiöille... Jotkut valittaa et piskien korvat ei kestä. No voi voi... laittakaa mopsit kellariin tai muuttakaa maalle.... kyllä maailmaan ääntä mahtuu...


  • Anonyymi

   Eikös siitä kansalaisaloite tehty jo aikoja sitten, muistelisin. Niistä alotteista ei vaan käytännössä mikään johda mihinkään. Taisi olla, että vain kaksi aloitetta niistä n. tuhannesta jätetystä on hyväksytty.
   Vaan joka vuosi nuo uudenvuoden säännökset ovat tiukentuneet. Tuskinpa tässä kovin mota vuotta menee siihen, etttei yksityiset ammu enää yhtään rakettia.

   Oikeastaan olen puolesta ja vastaan:

   Puolesta siksi, että raketit ja paukuttelut ovat aina kuuluneet uuteen vuoteen. Toisekseen määräyksiä ja kieltoja on jo riittävästi, kunhan niitä vaan noudatettaisiin.

   Vastaan siksi, että tiedän mitä harmeja ja murheita paukuttelu aiheuttaa mm. koirille ja niiden omistajille. Omaa koiraa ei voi aattona viedä ulos, eikä päästää lähellekään ulko-ovea. Lähtee paniikissa juoksemaan hullun lailla ja takaisin se ei omatoimisesti tule. Jo kolmas koira, joka käyttäytyy samoin.

   • Anonyymi

    Koirat joutaa sopeutumaan ihmisten elämään niin kuin muutkin eläimet ja luonto.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Koirat joutaa sopeutumaan ihmisten elämään niin kuin muutkin eläimet ja luonto.

    Jopas oli typerä kommentti.


  • Anonyymi

   Siis vieläkö Savonlinnan kaupunki meinaa ampua rahaa raketteina taivaan tuuliin?
   Liekö kaupunginjohtaja Laineen tärkein päätös vuodelle 2020?!!

  • Anonyymi

   Jätetään ainakin menemättä töllistelemään niitä raketteja keskustaan ja pakkautumaan lähekkäin.

   • Anonyymi

    Savonlinnassa ei talvella voi pakkautua lähekkäin muualla kuin Prismassa.


  • Anonyymi

   Koronan keskellä raketit tuovat ihmisten mieliin kaivattua piristystä, siis ISO peukku raketeille ja sähikäisille... JES!!!

  • Anonyymi

   Voi olla, että jokunen postilaatikko taas tänäkin vuonna räjähtää vähiten tyhmien johdosta.

  • Anonyymi

   Jytke kuului tänään 27.12 jossakin mertalan suunnalla. Juuri tästä on kysymys, kun niitä myydään monta paivää liian aikaisin. Yleensä paukuttelu alkaa heti samana iltana ja ketään viranomaisia se ei kiinnosta.

   • Anonyymi

    Kyllä se varmaan kiinnostaa, mutta ei ole resursseja valvontaan. Täysin mahdoton ajatuksenakin, että poliisi lähtisi tutkimaan jysäyksiä tai raketteja. Ei niitä voi edes paikallistaa, jos ei ole näköetäisyydellä.


  • Anonyymi

   Raketit ja paukuttelut vanhanaikaista rahantuhlausta, josta kaiken kukkuraksi kärsii ihmiset, eläimet ja ilmasto.
   Eikö kulttuurillisessa Savonlinnassa löydy tekijää näyttävään valotahtumaan, mikä ei hetkessä häviäisi taivaan tuuliin, vaan jota voitaisiin ihailla koko aattoillan ja vielä seuraavankin.

   • Anonyymi

    Kannatetaan!


  • Anonyymi

   Jytke jatkuu vieläkin pitkin aamua ja kello on jo 11.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   318
   3641
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   2516