Aihe

mitä tarkoittavat nuolet kevyenliikenteen väylän merkissä

Anonyymi

ymmärtääkö nyt kaikki? oikeaa rerunaa menet sinä eteenpäin ja vastaatulija tulee vasenta reunaa? onko tämä vaikea ymmärtää se tönköt jotka kävelette setasäännöilllä vastaan oikeaa reunaa usein vielä koiran kanssa. pelisäännöt pitäs tehdä selviksi nyt on ristiriita vielä laissa.vain maantielle vasemman reunan kävely.

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tiedoksesi, että ne nuolet esim. yhdistetyn pyörätien ja jalkakäytävän liikennemerkissä kertoo meille, että siinä on kaksisuuntainen pyörätie.

   Ne nuolet eivät määrää jalankulkijoita kulkemaan omassa kulkusuunnassa oikealla. Ajoneuvoilla eli polkupyörillä ja sähköpotkulaudoilla kuljetaan oikealla, mutta väistetään sitä reunaa kulkevia jalankulkijoita väylän keskelle.

   Mikäli väylällä halutaan myös jalankulkijoiden kulkevan oikealla niin maassa tulisi olla kulkusuuntanuolet ja lisäksi tulisi olla keskiviiva eli katkoviiva erottamaan kulkusuunnat toisistaan.

   Jalankulkijan paikka on yhdistetyllä pyörätiellä ja jalkakäytävällä reunassa samaten pyörätiellä (tilanteessa, jossa ei ole jalkakäytävää).

   Jalkakäytävällä jalankulkijan paikkaa ei ole laissa määritelty vaan saa kulkea oikealla, keskellä tai vasemmalla.

   Onko Suomen lakia vaikea ymmärtää?

   • Anonyymi

    Syytä myös muistaa että ennakointivelvollisuus koskee ihan kaikkia tienkäyttäjiä, eli myös jalankulkijoita. Jalankulkijan pitää huomioida mitä muut liikenteessä tekevät, eikä kulkea "laput silmillä".


   • Anonyymi

    "Jalankulkijan paikka on yhdistetyllä pyörätiellä ja jalkakäytävällä reunassa samaten pyörätiellä (tilanteessa, jossa ei ole jalkakäytävää)."

    Jalankulkijan paikka reunassa on vain pyörätiellä kävellessään. Yhdistetyllä ei ole mitään säännöstä asiasta enää.
    Olette te jumankauta kovapäisiä.......


  • Anonyymi

   Merkin nuolet tarkoittaa, että yhdistetty on 2-suuntainen kaikille.
   Oikean laidan käyttö koskee vain pyöräilijöitä, jalankulkija saa kulkea missä vain.

   1-suuntainen pyörätie koskee vain pyöräilijää. Jalankulkija saa kulkea kumpaan suuntaan vaan, mutta pelkällä pyörätiellä jompaa kumpaa reunaa.

  • Anonyymi

   Ne nuolet kertovat, että pyörätie on kaksisuuntainen!

   Kaksisuuntaisen pyörätien liikennemerkki eli ne nuolet ovat otettu käyttöön 1.6.2020 ja siirtymäaika on 2 vuotta. Silloin tulee olla kaikki pyörätiet ja yhdistetyt pyörätiet ja jalkakäytävät merkitty ao. nuolilla mikäli ne ovat kaksisuuntaisia.

   Tässä linkki:
   https://vayla.fi/vaylista/liikennemerkit/kokonaan-uudet-merkit#nanogallery/undefined/72157714448946657/49528892568

   Omia liikennesääntöjä ei kannata keksiä ja vaatia muiden niitä noudattamaan!

   Minä jalankulkijana, pyöräilijänä ja autoilijana noudatan lakia enkä kenenkään omia keksimiä liikennesääntöjä!

   Oletko kenties pyöräilijä, sillä se liikenteessä liikkuva ryhmä on tunnettu omista liikennesäännöistä?

  • Anonyymi

   Heh heh. Tää taisi olla provo ja jotkut söi syötin.

  • Anonyymi

   Tieliikennelaissa lukee näin: "Ajokaistanuolella voidaan osoittaa myös kulkusuunta ajokaistalla ja pyörätiellä."

  • Anonyymi

   Tuleepa páska olo ja alkaa vihaamaan ihmisiä entistäkin enemmän kun lukee näitä kommentteja. Tässä on haettu vertaistukea yksinäisille ihmisille jouluna ja yli puolet kommenteista on kuin suoraan kúsipäisimmän koulukiusaajan suusta. Tuleeko teille oikeasti itsellenne suurtakin mielihyvää siitä että pääsette aiheuttamaan lisää pahaa oloa ihmisille, joilla on jo hélvetin paha olo valmiiksi?

   • Anonyymi

    Sanoma Oy pahoittelee ja toivoo sinulle paljon paljon pahaa jatkoon


  • Anonyymi

   Osuin vedenjakajalle tuossa muutama vuosi sitten kun HS:ssä päiviteltiin samalla viikolla sitä, että Suomessa ei synny tarpeeksi lapsia ja kansa kutistuu ja sitä, että maailmassa on liikaa ihmisiä. Missään vaiheessa HS ei havainnut ristiriitaa näiden kahden "murheen" välillä. Jos valtakunnan ykköslehden journalismi on tätä tasoa, ei ole ihme, että matti meikäläisen argumentoinnin taso on sitä itseään.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   102
   4669