Aihe

Varkauden myytävissä asunnoissa ja taloissa sanomista

Anonyymi

Etsitty useita rivitaloasuntoja ja omakotitaloja Varkaudesta ja lopputulos se että kunto esitettä huonompi ja kiinteistövälittäjä vähättelee vikoja ja kehuu. Yhdessä omakotitalossa oli peitetty hajusteella homeenhaju, mikä on petos. Onko tosiaan niin, ettei edes muuttotappiokaupungista saa alta sadallatonnilla perushyvää asuntoa rivarista tai ok-taloa? Kiinteistönvälittäjiin on luotto mennyt, kun on itse penkonut tarkemmin kohteen taustoja.

17

243

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eikö teille sosspummeille muka keleppaa hyvin nuo kapiset homekämpät, lähette aiemmin luttilanmultiin.

  • Anonyymi

   Kyllä vaikuttaa tutulta. Siksi asutaan edelleen samassa 1962 rakennetussa kerrostalossa koska on hyvässä kunnossa ja putket laitettu 7 v sitten. Omakotitaloissa mitä katsottu niin kaikkee kohtaa on rikki ja pitäisi uusia, nielisi rahaa tolkuttomasti. Joissakin hirvee vanhan haju ja parissa oli selkee homeenhaju.

   • Anonyymi

    Eikö Varkaudessa ole raaskittu rempata rivi-ja omakotitaloja, kun muilla paikkakunnilla löytyy vielä ihan hyväkuntoisia taloja? Varkaudessa kaikki rakennettu paskalla valesokkelilla joten alapohjissa kosteusvaurioita ja huono ilmanvaihto sisällä. Lisäksi savimaalla ei ole tehty heti uutena salaojia ja nyt sitten alettu hädissään niitä kaivamaan ettei arvo laskisi.


  • Anonyymi

   ”Minua ihmetyttää suuresti, että velkaantuneista puhuttaessa oletetaan heti, että tilanne johtuu pikavipeistä, kaljottelusta tai muusta sössimisestä. Ajatteleeko kukaan, että ihminen voi saada potkut töistä, sairastua, yrityksellä voi alkaa mennä huonosti tai talosta voi löytyä kosteusvaurio jolloin edessä on kallis remppa. Nämä harvoin ovat oman sössimisen tuloksia.

   • Anonyymi

    Sossupummeille välttää hyvin homekämppä, mikä velvollisuus meillä veronmaksajilla on näille iilimadoille mitään luksuskämppiä maksaa. Tai muutakaan, menisivät töihin.


  • Anonyymi

   AlueenApajissa oli joku etsimässä huonokuntoisia -asuntoa Varkaudesta, mutta hänelle niitä on valittavissa pilvinpimein?

  • Anonyymi

   Tiedoksi : Varkaudessa tilanne on ollut ainakin 30 vuotta sellainen, että rakennusalalle koulutetut ja kokeneet suunnittelijat ja osaajat ovat olleet täysin työllistettyjä julkisessa rakentamisessa.
   Pientalojen ja rivitalojen "suunnittelussa " ovat huseeranneet omatekoiset "arkkitehdit ja insinöörit", ja aikaan saaneet kuvaamasi tilanteen Varkauden asuntomarkkinoilla!

   Kokeilevaa roskarakentamista oli esim. Varkauden asuntomessuilla.
   Esimerkkinä vaikka ns. Ameriikan parakkitalot ja jonkun ex- kaljatehtailijan "palikka" , mikä jäikin kesken .... (ja selittelyjä riitti!)

   Jos nyt satut löytämään suuresta tarjonnasta vähänkin parempilaatuisen ja hajuttoman talon, kannattaa etsiä alkuun kaupungin rakennusvalvonnan opastuksella talon "pääpiirustukset" .... ja ehkä siten niiden tarkastelun jälkeen vielä työpiirustukset 1 :50 , sekä vielä LVIS - piirustukset!
   Saattaa olla , että talonhankinta tyssää noiden tarkasteluun tai pahimmassa tapauksessa suunnitelmien puuttumiseen!
   Kiinteistönvälistä ei ole juurikaan apua, teknisten asioiden selvittämisessä!

  • Anonyymi

   Minkä hintaista taloa etsit?

  • Anonyymi

   Kävin pari vuotta sitten katsomassa muutamia myynnissä olevia omakotitaloja ja rivitaloja ja täytyy sanoa, että olivat varsinaisia homepommeja. Rakennuksissa oli sadevesi ja salaojat samassa viemärissä, ei siis toisistaan erillisissä. Talot sijaitsivat kymmenkunta senttiä alempana, kuin muu ympäristö, eli sadevedet valuivat sokkeliin joka oli tietenkin tätä kuuluisaa valesokkeli mallia. Parissa rivitalossa oli tasakatto. Kun katolla oli noin 30 sentin kerros lunta, katto painui alas niin, ettei sisäovia saanut kunnolla avattua tai suljettua. Kaikissa kämpissä lattialla oli sokeritoukkia, jotka kielivät kosteusvaurioista. No sen kosteuden tunnisti myös homeen hajusta.

   Olen tullut siihen tulokseen, että Varkaudessa ei kannata ostaa yli 10 vuotta vanhaa kotia, sillä sitä vanhemmissa piilee hirveät remonttiriskit.

   • Anonyymi

    Tai sitten katsot vain kunnolla rakennettuja kohteita ja remontoituja. Joka paikassa on huonosti rakennettuja taloja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Ei tarvinnut ostaa Varkaudesta. Ostin Kuopiosta Saaristokaupungista, kun vaihdoin työpaikan tänne sivistyksen pariin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei tarvinnut ostaa Varkaudesta. Ostin Kuopiosta Saaristokaupungista, kun vaihdoin työpaikan tänne sivistyksen pariin.

    Ja se Saaristokaupunkiko takaa loistavat puitteet? Hehee.. Siellä vasta nopeasti rakennettua paskaa onkin tarjolla.. Onnea uuteen kotiin!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja se Saaristokaupunkiko takaa loistavat puitteet? Hehee.. Siellä vasta nopeasti rakennettua paskaa onkin tarjolla.. Onnea uuteen kotiin!

    Ei paikka sinällään ratkaise, mutta kun olen rakentamisen asiantuntija, pystyn kyllä erottelemaan jyvät akanoista. Oletko muuten tutustunut Saaristokaupungin rakennuskantaan? Täällä on järestään laadukasta rakentamista. Muuta sinäkin tänne.
    Mutta kiitos kuitenkin onnitteluista!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tai sitten katsot vain kunnolla rakennettuja kohteita ja remontoituja. Joka paikassa on huonosti rakennettuja taloja.

    Noita olemme katsoneet, ja esim rivariyhtiöt koettaa parantaa asuntojen arvoa ja myytävyyttä teettämällä hädissään salaojaremontit vaikkapa 35-50 vuotta talon rakentamisen jälkeen. Tuon väliajan talo on saanut rauhassa vaurioitua välipohjaltaan jne, ja 99% Varkauden rivitaloista ja iso osa 70-luvusta eteenpäin olevista omakotitaloista on tehty paskalla valesokkelilla. Valesokkeli on petollinen keksintö, googlaamalla löytää runsaasti tietoa. Lisäksi Varkaudessa iso tarjonta on Kaura-ahossa joka on savimaata, ja savipohja on veemäinen yhä lisääntyvissä sateissa ja taas toisaalta salaojitus muuttaa maaperän kosteusoloja ja rakennetta aiheuttaen rakennuksissa painumia. Painumien merkkejä ovat mm. halkeamat seinissä sekä huonosti avautuvat ikkunat/ovet.


  • Turhaa minusta vöyhötetään vanhojen asuntojen ongelmista. Vanhasta saa aina hyvän korjaamalla mutta nykytermein tehdyista tulee hyvä vain poltamalla kivijalkaa myöten.

   Ennemmin aihetta huoleen kun uudet ja nyky määräyksin tehdyt talot- ja asunnot tummuvat pystyyn alta 10 vuoden. Voisi kyseenalaistaa nykyiset rakenn,materiaalit jotka kestävät vain pyhättömät vuodet verrattuna 40-50 luvulla käytettävissä olleisiin tarvikkeisiin nähden.

   • Anonyymi

    Sossupummi taas tiiä mittää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sossupummi taas tiiä mittää.

    Sun täytyy kyllä olla 100% fetiisi !Kun koko ajan hihkut "sossu-pummin" nimeen. Tosin itse en tiedä tai nähnyt yhtään, mutta vähäosaisia kylläkin ja näitä ammatti A--O kemistejä.


  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   49
   8237
  2. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   482
   5562
  3. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   96
   4371
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   162
   4364
  5. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   175
   2770