Aihe

Joulu vain ydinperheen kanssa

Anonyymi

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/thl-n-mika-salminen-hs-lle-joulu-vain-ydinperheen-kanssa-isovanhempia-voi-tavata-etayhteydella-etatyosuositus-jatkuu-ensi-vuoteen/7973826#gs.ovj3mo
Joulu suositellaan vietettäväksi vain ydinperheen kanssa koronan vuoksi. Meillä vanhan, dementin, monisairaan, vaikeaa astmaa sairastavan luona on koko kuluneen korona- ajan vieraillut ahkerasti edesmenneen veljensä ex-vaimo. Noh, eukko oli vielä syksyllä matkustanut paikkaan, josta levisi koronaketjuja ympäri Suomen. Otin tällöin hänen kanssaan puheeksi vierailujen tarpeelliseuuden äitini luona. Pysyi pari viikkoa poissa ja sitten taas aloitti. Nyt piti sitten todella painokkaasti kieltää nämä vierailut joulun seutuun. Ei tuntunut oikein ymmärtävän. Sanoin, että sitten vasta voi tulla kun äitini on saanut rokotteen. Ja miksi ihmeen pakko on nyt muutenkaan tulla, ovatko vierailut välttämättömiä?! Hän ihmetteli, että pitääkö monta kuukautta pysyä poissa, kunnes rokote saadaan. Vastasin, että kyllä ja meillä on siihen oikeus. Arvelinkin ettei ihan mennyt hänellä jakeluun ja olikin kielloista huolimatta tullut äitini ovelle tuomaan "ystävällismielisesti" leivonnaisia, jne. Noh, matkaa äitiin ovella oli varmaan sen 40 cm ja äitini tarttui välittömästi tuotuihin leivonnaispusseihin. Koronahan saattaa myös elää pinnoilla jonkun aikaa. Maskia tämä nainen ei myöskään käytä käydessään. Mitäs olette muut mieltä asiasta? Kyseessä on henkilö, jonka nyt ei edes oleta olevan niin yksinkertainen etteikö tajuaisi asiaa. On (nyt eläkkeellä) työskennellyt alalla, jossa ollaan paljon ihmisten kanssa tekemisissä (ei kuitenkaan hoitaja.) Luulisi, että olisi työssä ollessaan havainnut, miten helposti tavallisetkin flunssat leviävät esim. lasten parissa.

9

75

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eihän se uusavuttomilta onnistu, kun on totuttu menemään sakilla mummolaan valmiiseen ja ilmaiseen pöytään, täyshoitoon!!!!

   • Anonyymi

    Totta, monille myös helpotus, kun ei tarvitse olla lapsenlikkana, kokkina, viihdyttäjänä, sovittelijana, siivoojana, tiskarina jne. Rauhallista Joulua!!


  • Anonyymi

   Tuossa aloituksen tapauksessahan näytti olevan kyseessä huonokuntoinen vanhus jonka luokse ei todellakaan tarvitse kenenkään ylimääräisen henkilön mennä mahdollisesti koronaa tartuttamaan. Vanhuksen lapsi on yrittänyt hätistää ylimääräistä ihmistä huonoin tuloksin pois.

   • Anonyymi

    Mikäs marita se tuollainen on kun ei mene jakeluun?


  • Anonyymi

   Kyllä vanhukselle on tärkeä jokainen vieras. En ymmärrä, miksi yrität estää tuota naista käymästä äitisi luona. Kannattaisikohan sinun katsoa peiliin?

  • Anonyymi

   WHO (Maailman terveysjärjestö), Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Sosteri ja kaikki johtavat terveysviranomaiset ovat melko yhtenäistä mieltä: Jouluna ja muutenkin kontaktit minimiin koronariskin takia etenkin riskiryhmäläisillä, joita ovat iäkkäät ja tiettyjä sairauksia sairastavat. Aloituksen henkilöllä mainittiin olevan vaikea astma, jonka vuoksi hän ikänsä lisäksi kuuluu riskiryhmään. Tuolla omaisella on täysi syy ja oikeus estää turhanpäiväisiä ihmisiä käymästä. Tarvittaessa tehdä ilmoitus vaikkapa viranomaisille, jos käskyä ei noudateta. Huoli-ilmoitus vanhuksesta ja voi olla että viranomaiset tarttuvat turhiin käynteihin.

  • Anonyymi

   Poliisille ilmoitus, että dementoituneen PERHEEN ja omaisen toivetta ei uskota. Jo pysyy poissa seuraavat viisi vuotta kun vetää herneet nenään asiasta!

  • Anonyymi

   Se on joillakin niin kova tarve päästä niine leivoksineen vaikka sitten edes ovelle jossa ei todellakaan ole sitä 2 m turvaväliä. Ei välitetä, vaikka kohteena olisi hyvinkin sairas ihminen, joka ei todellakaan koronaa enää tarvitse. Myös tuon sairaan luona saattaa käydä itsekin suuressa riskissä omien sairauksiensa vuoksi oleva omainen. Tuossa aloituksessahan tuo kävijä ei ole edes sukulainen.

  • Anonyymi

   Se jos jotakin yrittää, niin kannattaa ovella jos itse siihen sattuu, kysäistä että mitäs piriset siinä...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Henkirikos Tohmajärvellä

   En ole paikkakuntalainen joten jääköön arvailut tekijöistä sikseen, vaikka tiettyyn suuntaan ne on syytä yhdistääkin.. Poliisi sai lauantaina aamuyöl
   Tohmajärvi
   47
   3026
  2. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   244
   2979
  3. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   1816