Joulu vain ydinperheen kanssa

Anonyymi

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/thl-n-mika-salminen-hs-lle-joulu-vain-ydinperheen-kanssa-isovanhempia-voi-tavata-etayhteydella-etatyosuositus-jatkuu-ensi-vuoteen/7973826#gs.ovj3mo
Joulu suositellaan vietettäväksi vain ydinperheen kanssa koronan vuoksi. Meillä vanhan, dementin, monisairaan, vaikeaa astmaa sairastavan luona on koko kuluneen korona- ajan vieraillut ahkerasti edesmenneen veljensä ex-vaimo. Noh, eukko oli vielä syksyllä matkustanut paikkaan, josta levisi koronaketjuja ympäri Suomen. Otin tällöin hänen kanssaan puheeksi vierailujen tarpeelliseuuden äitini luona. Pysyi pari viikkoa poissa ja sitten taas aloitti. Nyt piti sitten todella painokkaasti kieltää nämä vierailut joulun seutuun. Ei tuntunut oikein ymmärtävän. Sanoin, että sitten vasta voi tulla kun äitini on saanut rokotteen. Ja miksi ihmeen pakko on nyt muutenkaan tulla, ovatko vierailut välttämättömiä?! Hän ihmetteli, että pitääkö monta kuukautta pysyä poissa, kunnes rokote saadaan. Vastasin, että kyllä ja meillä on siihen oikeus. Arvelinkin ettei ihan mennyt hänellä jakeluun ja olikin kielloista huolimatta tullut äitini ovelle tuomaan "ystävällismielisesti" leivonnaisia, jne. Noh, matkaa äitiin ovella oli varmaan sen 40 cm ja äitini tarttui välittömästi tuotuihin leivonnaispusseihin. Koronahan saattaa myös elää pinnoilla jonkun aikaa. Maskia tämä nainen ei myöskään käytä käydessään. Mitäs olette muut mieltä asiasta? Kyseessä on henkilö, jonka nyt ei edes oleta olevan niin yksinkertainen etteikö tajuaisi asiaa. On (nyt eläkkeellä) työskennellyt alalla, jossa ollaan paljon ihmisten kanssa tekemisissä (ei kuitenkaan hoitaja.) Luulisi, että olisi työssä ollessaan havainnut, miten helposti tavallisetkin flunssat leviävät esim. lasten parissa.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eihän se uusavuttomilta onnistu, kun on totuttu menemään sakilla mummolaan valmiiseen ja ilmaiseen pöytään, täyshoitoon!!!!

      • Anonyymi

        Totta, monille myös helpotus, kun ei tarvitse olla lapsenlikkana, kokkina, viihdyttäjänä, sovittelijana, siivoojana, tiskarina jne. Rauhallista Joulua!!


    • Anonyymi

      Tuossa aloituksen tapauksessahan näytti olevan kyseessä huonokuntoinen vanhus jonka luokse ei todellakaan tarvitse kenenkään ylimääräisen henkilön mennä mahdollisesti koronaa tartuttamaan. Vanhuksen lapsi on yrittänyt hätistää ylimääräistä ihmistä huonoin tuloksin pois.

      • Anonyymi

        Mikäs marita se tuollainen on kun ei mene jakeluun?


    • Anonyymi

      Kyllä vanhukselle on tärkeä jokainen vieras. En ymmärrä, miksi yrität estää tuota naista käymästä äitisi luona. Kannattaisikohan sinun katsoa peiliin?

    • Anonyymi

      WHO (Maailman terveysjärjestö), Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Sosteri ja kaikki johtavat terveysviranomaiset ovat melko yhtenäistä mieltä: Jouluna ja muutenkin kontaktit minimiin koronariskin takia etenkin riskiryhmäläisillä, joita ovat iäkkäät ja tiettyjä sairauksia sairastavat. Aloituksen henkilöllä mainittiin olevan vaikea astma, jonka vuoksi hän ikänsä lisäksi kuuluu riskiryhmään. Tuolla omaisella on täysi syy ja oikeus estää turhanpäiväisiä ihmisiä käymästä. Tarvittaessa tehdä ilmoitus vaikkapa viranomaisille, jos käskyä ei noudateta. Huoli-ilmoitus vanhuksesta ja voi olla että viranomaiset tarttuvat turhiin käynteihin.

    • Anonyymi

      Poliisille ilmoitus, että dementoituneen PERHEEN ja omaisen toivetta ei uskota. Jo pysyy poissa seuraavat viisi vuotta kun vetää herneet nenään asiasta!

    • Anonyymi

      Se on joillakin niin kova tarve päästä niine leivoksineen vaikka sitten edes ovelle jossa ei todellakaan ole sitä 2 m turvaväliä. Ei välitetä, vaikka kohteena olisi hyvinkin sairas ihminen, joka ei todellakaan koronaa enää tarvitse. Myös tuon sairaan luona saattaa käydä itsekin suuressa riskissä omien sairauksiensa vuoksi oleva omainen. Tuossa aloituksessahan tuo kävijä ei ole edes sukulainen.

    • Anonyymi

      Se jos jotakin yrittää, niin kannattaa ovella jos itse siihen sattuu, kysäistä että mitäs piriset siinä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe