Aihe

Moraalinen kysymys

Anonyymi

Täällä usein kommentoidaan ja ohjeistetaan tekemään sitä ja tätä ja lähtemään suhteesta tms.

Mitä tekisit itse, jos puolisosi olisi fyysisen tai psyykkisen vamman tai sairauden vuoksi täysin kykenemätön tai haluton seksiin? Vuosikausia.

Pettäisitkö ja väistämättä jossain vaiheessa asian paljastuttua aiheuttaisit jo ennestään kärsivälle ihmiselle lisää tuskaa?

Lähtisitkö suhteesta ja jättäisit sinulle rakkaan ihmisen oman onnensa nojaan ? Kestäisit ympäristön kaikkitietävät kommentit ja arvostelun itsekkyydestä.

Mitä tekisit vaikkapa siinä vaiheessa, kun täysin ilman minkäänlaista fyysistä kosketusta olisi kulunut vaikkapa 10 vuotta?

19

148

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vaikea tilanne. Asiasta pitäisi puhua. Neuvottelisin puolison kanssa mahdollisuudesta käydä maksullisissa tai harrastaa yhdenyön suhteita ilman tunteita. Tai lähtisin. Tässä vaiheessa en kuitenkaan pystyisi elämään ilman seksiä. Vähemmän ehkä loukkaisi se, että lähtisin kuin se, että pettäisin.

  • Anonyymi

   Aika paljon riippuisi puolison käytöksessä tilanteessa. Pystykö toinen puhumaan ja kertomaan, miksi ei pysty tai miksi ei halua. Kyse on myös puolison halustaan tai haluttomuudesta saada apua ja hoitoa esim. masennuslääkkeet, viagra tsi parisuhdeterapia. Sekin on itsekkyyttä, että näkee vain oman puolensa eikä halua ottaa toista huomioon ja edes yrittää ratkaista asiaa ajan kanssa ja muodostaa sellaista kompromissit missä molemmat voi hyvin. Pahin on jos ongelmasta ei suostu edes keskustelemaan.

   Toinen asia onko parin välillä enää rakkautta? Usein kun seksi on ollut pois kymmeniä vuosia, ei rakkauttakaan enää ole jäljellä! Ap, esittämääsi tilannetta siis harvoin on olemassa noin.

   Kolmas asiaan vaikuttava asia on, onko parin välilä
   muita kosketuksia? Onko hellyyttä? Onko suudelmia? Onko käsin hyväilyä ja sillä tavalla nautinnon tuottamista? Onko parin välillä henkistä läsnäoloa ja silmiin katsomista?

   On ihan eri asia olla 10-vuotta suhteessa ilman seksiä kuin ilman seksiä, kosketusta, hyväilyä, läsnäoloa, suudelmia, silmiin katsomista ja rakkautta. On hyvin rankkaa kokea 10 vuotta jatkuvaa torjuntaa. On hyvin vaikea olla menettämättä naiseuttaan/miehisyyttään, jos saa tuntea jatkuvasti ettei kelpaa toiselle.

   En ymmärrä AP miksi vedät muiden mielipiteellä syyllistämisen mukaan kuvioon? Ei parisuhteen seksi tai seksittömyys kuulu muille kuin parille itselleen ja korkeintaan heidän uskotuille. Syyllistäminen yhdistettynä jatkuvaan torjuntaan on myrkkyä mille tahansa parisuhteelle, sellainen on epätervettä vallankäyttöä.

   Minusta kummankin osapuolen vastuulla on tehdä toinen onnelliseksi, ottaa toisen tunteet ja tarpeet huomioon. Ihminen vastaa kyllä ensisijaisesti omasta onnellisuudestani, mutta parisuhteen onnella on iso merkitys kokonaisuuteen. On onnellisempaa olla yksin kuin huonossa suhteessa. Se syö energiat.

   Jos parilla on rakkautta, kosketusta, hellyyttä. Jos KUMPIKIN haluaa huolehtia omalta osaltaan, että toinen on onnellinen. Jos kumpikin haluaa huolehtia, että toisen fyysiset ja henkiset tarpeet tyydyttyy. Ei silloin kyvyttömyys seksiin ole niin iso asia. On olemassa sormet, suu ja lelujakin.... Jos toisen kokee epämiellyttävänä ja ällönä, eikä siksi halua ollenkaan, hyvin harvoin enää voi puhua rakkaudesta. Silloin ei ole mitään tehtävissä, valitettavasti. Kysynys onkin siinä kohtaa pikemminkin jääkö parisuhteeseen kulissin ja turvallisuuden takia, kuin jääkö rakastavaan suhteeseen ilman seksiä.

   Noin mustavalkoisena kuin tilanteen esität, on asia vain ääriharvoin.

   • Anonyymi

    Oletuksena tässä, että kaikki kosketukset ja fyysinen puoli puuttuu täysin. Toisella puolisolla ei ole minkäänlaista halua mihinkään seksuaaliseen vähääkään viittaavaan toimintaan eli on järjestelmällisesti kieltäytynyt ihan kaikesta


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletuksena tässä, että kaikki kosketukset ja fyysinen puoli puuttuu täysin. Toisella puolisolla ei ole minkäänlaista halua mihinkään seksuaaliseen vähääkään viittaavaan toimintaan eli on järjestelmällisesti kieltäytynyt ihan kaikesta

    Voiko sitten enää puhua rakastavasta suhteesta?

    Onko ihmisellä velvollisuus jäädä suhteeseen kärsiä sisällään vain, koska on suhteen joskus aloittanut? Olen ollut mainitsemasi laisessa suhteessa (suhteen vikat 3-4v), ei se olisi koskaan enää muuttunut. Suhteeseen ryhtyessä käytiin tässäkin tapauksessa molempien toiveita ja odotuksia läpi (tosin ex ei sillonkaan avannut itseään, mikä on selkeä varoitusmerkki, jos ei pysty omista toiveistaan kertomaan.

    Suhteeseen sitoudutaan, mutta jos totuus on hyvin kaukana siitä mitä on itse kertonut haluavansa ja mitä toteuttaa käytännössä, ei ole olemassa sitä suhdetta johon on alunperin sitouduttu. Vuosia torjuva puoliso on jo omalla valinnallaan lopettanut suhteen ja toimii myös hyvin itsekkäästi. Omalta kohdalta sellainen suhde tuntui lähinnä vankilalta, jossa ei ole mitään toivoa saada asioita muuttumaan.

    En tietenkään tarkoita, että seksiin pitäisi ryhtyä, jos ei halua, mutta ei vuosien torjunnan jälkeen voi odottaa, että toinen haluaa edelleen jäädä. Ongelmiin on löydettävä yhdessä ratkaisu, jotta parisuhteelle olisi mahdolisuus. Jos ratkaisuhaluja ei ole tai toinen ällöttää, on valinnut aikanaan väärin tai sitten sitoutuminen puuttuu.

    Jos on halua muuttaa asioita, asiasta pystytään keskustelemaan ja muu hellyys & läheisyys toimii puhutaan ihan eri tilanteesta.


  • Anonyymi

   Tietysti rakastaisin loppuun asti ja olisin uskollinen vaimolleni, jos olisi. Jos rakkaani vammautuisi niin rukoilisin joka päivä Jeesukselta ja paastoaisin että hän paranisi. Hoitaisin häntä. Mitä väliä jonkun seksin olisi? Ihan arvotonta se on loppupeleissä. Jokainen ihminen kuoleman hetkellä näkee että raha, seksi, suosio jne ei ole yhtään mitään. Viimeistään kuoleman jälkeen. Tuulen tavoittelua. Rakkaus tärkeintä jälkeen uskon Jeesukseen.

  • Anonyymi

   Jos ei pysty tai halua seksiä ei se kai tarkoita että ei muuten voi olla fyysistä kosketusta ja hellyyttä. Olisin myös avoimen keskustelun kannalla. Ei kannata myöskään syyllistyä liikaa omista tarpeistaan.

  • Anonyymi

   Se että joku ihminen on rakas, vaikkapa menneisyyden perusteella, ei edellytä sitä, että häneen pitäisi sitoutua lopuksi elämää, jos haluaa parisuhteen. Jos kokee huonoa omatuntoa siitä, että on itsellä toive ja tarve aitoon läheisyyteen ja parisuhteeseen, eikä pysty irtautumaan vanhasta, niin olisko kyse jonkinlaisesta tunnelukosta?

  • Anonyymi

   Etkö nyt voisi hoidella itsesi oikein kunnolla, että rentoudut ja loppuu tuo turhan jauhaminen..

   • Anonyymi

    Ei se ole sama asia.

    Työkavereinani on paljon naisia ja pelkään jonain päivänä lankeavani houkutukseen. Eräs heistä flirttaileekin


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei se ole sama asia.

    Työkavereinani on paljon naisia ja pelkään jonain päivänä lankeavani houkutukseen. Eräs heistä flirttaileekin

    Tuttu tunne anna laulaa vain :)


  • Anonyymi

   Nämä on näitä, joita olen elämäni varrella nähnyt ja miettinyt. On ihmisiä jotka jää rinnalle, on ihmisiä jotka lähtee pois. Hankala tilanne, minänä en jättäisi, mutta en mä välttämättä pystyisi olemaan ilman toisen kosketusta vuosia.
   Pettäisitkö? En ikinä, siihen musta ei ole.

  • Anonyymi

   Ei kenenkään tarvitse uhrata elämäänsä. Jos tilanne olisi toisinpäin et voi olla varma jäisikö puolisosi. Elämään kuuluu haluttomuus kausia jolloin ajanpuute tai stressi, masennus yms voi syödä läheisyyden tarpeen. Mutta 10 vuotta on jo todella todella pitkä aika. Tarpeiden tukahduttaminen ei sekään välttämättä ole terveellistä. Kissa pöydälle ja vaihtoehtoja miettimään.

  • Tiedän olevani ihminen joka voi elää seksittä, vaikka koko elämäni. Haluja toki on ja joku niitä saa aikaankin toisinaan, mutta kaikki kaikessa mulle on rakkaus ja rakkaasta huolen pitäminen. Side joka sitoo yhteen.

   Fyysiset halut voi, vaikka masturboida pois. Jos niin kova halu yllättää.

   • Ainoa vaikea asia on jos täytyy elää ilman hellyyttä, halaamista.


   • Anonyymi
    JanK kirjoitti:

    Ainoa vaikea asia on jos täytyy elää ilman hellyyttä, halaamista.

    Tekee se elämästä ainutlaatuisen kun ei oikeastaan osaa kaivata edes hellyyttä taikka sitä kainaloa kenties pahasti asiat kauan mutta turtuuhan sitä moneen muuhun asiaan.

    Vaikeaa mutta ei ylitsepääsemätöntä.

    mies sivusta


  • Anonyymi

   Tuo viimeinen kappaleesi olisi se kaikista vaikein paikka. Millainen sairaus estää kaiken fyysisen kosketuksen? Se olisi itselleni todella paha paikka. Kaipaan seksiä usein, mutta pärjäisin kylle sen asian kanssa ihan ominkin avuin (jos olisi tosiaan pakko). Elämä ilman suukkoja, halauksia, silityksiä, kädestä pitämistä, kainalointia, jne. olisi sen sijaan kamalaa. Kyllä tuotakin aikansa kestäisi, mutta en kyllä vuositolkulla. Pitäisin todella outona, jos kumppani itse kestäisi tuota kauan, sillä valintavaiheessa hänen olisi ollut pakko olla halaava ja pussaava mies. Muunlaista kun en olisi alunalkaen huolinut. Varsinkin jos kyse olisi psyykkisen puolen sairaudesta, niin täydellinen fyysisen läheisyyden puute kumppaniin, ei voisi tehdä hyvää.

  • Anonyymi

   Penis pimppiin ei oo sama kuin rakkaus. Rakkautta voi osoittaa halaten, suudellen, silittäen, sylikkäin ollen tai käsi kädessä ollen.

   Niin monet 70-90 vuotiaat avioparit tekee kun pimppi ja penis ei enää toimi.

   Itse voisin rakkaudesta helpostikin olla loppu elämän ilman seksiä jos noi muut hellyyden muodot toimisi ja tietäisin ettei syy seksittömyyteen johdu rakkauden tai seksikkyyden puutteesta tai pettämisestä vaan elimen toimintaongelmista.

   Jos taas kaikki rakkauteen viittaava hellyyskin puuttuis niin jättäisin. Sitten puuttuis jo rakkauskin.

   Penis ja pimppi on vaan elimiä joilla hinkataan yhteen jos ei ole rakkautta. Pahinta mulle on suhde jossa ei rakkautta oli se sukuelimillä hinkkausta täynnä tai ei

   Näin mulla hommat etenis.

   • Sama. 👍


  • Anonyymi

   Sanot, että sinulle rakas ihminen, joka kykenemätön läheisyyteen. Tuossa pitää vain kääntää näkökulma, jos sinä olet hänelle rakas, hän tekee jotain korjatakseen tilanteen. Jos ei itse pysty, antaa sinun mennä tai käydä vieraissa, ja jos ei näin pysty ajattelemaan ja toimimaan, miten voi olla rakkautesi arvoinen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   378
   4735
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   3677
  3. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   33
   2119
  4. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   2071