Aihe

Jo ulkoilman hengittäminen tuo hyviä terveysetuja.

Anonyymi

Pientä keuhkoahtaumaa itellä tässä ennen lopullista "ylennystä" ilmavoimiin. Joudun olemaan paljon sisätiloissa näin talviaikana.
Joudun pyytämään hoivakotimme lääkäriltä, että saisin päivittäin olla turkishaalareissa muutaman tunnin ulkona. Elimistöni suorastaan ahmii lauhaa alkutalvihappea.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Käyp henken päälle, jos unohtaa pitemmän aikaa henkitellä.
   Met kun oltiin pieniä, niin äiti kuumensi tiiliskiven. Kuumensi sen leivinuunin arinalla.
   Lorautti sitten jotain yrttitököttiä, viltin meitin päämme peitoksi. Sitä sitten henkiteltiin. Henkissä siitäkin selvittiin. Näin kröhä-yskää ennen korvessa hoideltiin.

  • Anonyymi

   Entisaikaan keuhkotautiparantolat olivat happirikkaiden mäntymetsien keskellä. Potilaat vietiin isoille ulkoiluparvekkeille ilmeisesti talvellakin ulkoilemaan ja hengittämään raikasta ilmaa. Ja kesällä ottamaan aurinkokylpyjä.

   Voisi olla kohdallasi, että ulkoilman vaikutus johtuu siitä, että sisätiloissa hiilidioksidipitoisuus on korkeampi kuin ulkona. Jos keuhkokapasiteetti on alentunut, niin vähäisellekin ilmanlaadun muutokselle voi reagoida.

   • Anonyymi

    Talomme sijaitsee alavalla pellolla. Ostimme talon ilman kuntotarkastusta. Uskoin että olimme onnen oili ja pekka.
    Myyjinä vanha parinkunta.
    Parhaan kevätkauden aikana "mummonmökin" hajua ei tuntenut. Se johtui lattiasienestä.

    Perusremonttiin ei ollut varaa. Ihme, ettei kunnan rakennustarkastaja vilkaissut kissaluukuista sisään. Toki sanoi puurakenteisen talon yläkerran eristämisestä; "jos näitä yllätyksiä tulee lisää, kunnan järjestämää lainaa ei myönnetä".
    Nyt olohuoneen pohjoisnurkan lattia alkaa vajota. Jo mainitusta kissaluukusta näkee, että lattialauta roikkuu lahonneena.
    Sisäilmamittausta ei ole tehty. Ilmeisesti lattiasieni nostaa huoneilmaan haitallisia homeitiöitä. Siksi raitis ulkoilma tuntuukin meillä niin hyvältä.

    Pienillä riskitekijöillä tälläisissäkin taloissa suomessa asutaan ehkä tuhansissa talouksissa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   10089
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   83
   3549