Aihe

onks tää normaalia??

Anonyymi

eli siis oon 14 v tyttö ja mulla ei oo ollu menkkoja sitte elokuun. Ekan kerra menkat ako tos kesäl 2019 sit oli sillee pari kk iha normisti mut sitte 2019 talvella oli sillee et menkat saatto kestää yli 2vk runsasta vuotoo ja sit skippaantu ja sitte taas 2-3vk runsasta vuotoa ja skippaantu. Luulisin että on normaalia koska eikös ekat pari 3 vuotta menkkojen alkamisesta olekin tosi epäsäännöllisiä joillekki, en oo uskalatanu sanoa äitille mitään hehe (ei olla ikinä puhuttu tälläsistä asioista joten koen sen vähä awkwardiks) ja no viime vuonna sanoin terkkarille et mnekat on säännölliset ku se kysy ja jos se tänä vuon kysyy taas ni oisin vaa sillee ei ni vhä pelottaa jos se lähettää johoki teseteihi xdd.

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mun mielestä normaalia koska menkat saattaa olla joillain tosi epäsäännölliset. Kannattaa kuitenki yrittää kertoo sun äitille jotenki, vaikka viestillä tai jotain?

  • Anonyymi

   Omat menkkani alkoivat aikanaan 13-vuotiaana. Minulla oli hoitamatonta syömishäiriökäyttäytymistä, ja välillä menkat olivat pitkään poissa. Ne käynnistettiin lääkkeillä. Menkat olivat alkuun epäsäännölliset, ja säännöllistyivät vähitellen yli 20-vuotiaana. Nyt 46-vuotiaana ne ovat yhä varsin säännölliset luonnostaan.

   Joka tapauksessa älä pelkää käydä terkkarin juttusilla. Jos pelkäät jutella asiasta äitisi kanssa, niin terkkari voi olla parempi vaihtoehto. Terkkari voi myös auttaa siinä, miten asiasta saadaan äidillesi kerrottua, jos tarvetta on. Ei tarvitse pelätä lääkäriä. Sinun ikäisellä tuskin mitään kauhean vakavaa on. Eli uskon, että esim. nk. sisätutkimuksen tekeminen on ihan tarpeetonta. Jos sinulla on pitkäkestoisia vuotoja, voi elimistösi rautavarastot olla vähissä. Verikokeita saatetaan tarvita siitä syystä, ja toki hormonipitoisuuksiakin voidaan mitata. On olemassa erilaisia lääkkeitä, joilla kuukautisia voidaan auttaa tulemaan säännöllisesti. Esim. keltarauhasvalmisteita tai aivan tavalliset e-pillerit.

   Eli hoida asia kuntoon, ei tarvitse pelätä! Tilanteessa ei ole mitään noloa. Et ole tehnyt mitään väärää, ja todennäköisesti sinussa ei ole mitään vikaa. Elämääsi kuitenkin helpottaisi, kun osaisit ennakoida, miten kuukautiset tulevat ja millaiset ne ovat. On varmasti helpompaa olla säännöllisesti normaalit kuukautiset kuin harvoin pitkäkestoiset kuukautiset. Pillereillä voidaan säätää vuotoa sitenkin, että kuukautiset tulevat vaikka 4 kertaa vuodessa. Eli sinänsä ei ole tarpeellista saada vuotoa joka kuukausi.

   Silloin, jos kuukautiset ovat kovin epäsäännölliset ja kierto pitkä, niin munasolua ei todennäköisesti edes irtoa. Vuoto joka silloin tulee on nk. tyhjennysvuoto. Kohdun limakalvo vain valuu pois.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   116
   5721
  2. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   3491
  3. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   383
   2139