Piti oikein kynällä merkitä imelletty laatikko, lanttulaatikko ja porkkanalaatikko, sillä värien perusteella niitä ei pystynyt erottamaan toisistaan. On tainnut kokki vaihtua keittiössä😢😢
Cittarin laatikot!
20
<50
Vastaukset
- Anonyymi
Laatu oli heikentynyt viime vuodesta, mutta hinta ei halventunut.
- Anonyymi
Hakekaa ens vuonna puuilosta!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hakekaa ens vuonna puuilosta!
Citari kiittää rahoistanne!!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Citari kiittää rahoistanne!!
Mitä hemmetin virkaa sillä värillä on? Makuhan ratkasee.
- Anonyymi
Ei tulisi mieleenkään ostaa valmiita laatikoita. Miksette tee niitä itse kuten minä? Saa mieleistää makua ja näköä ja taatusti terveellistä.
- Anonyymi
Ei niitä ole mitään järkeä tehdä ite. Onko sulla tylsää vai mix teet ite?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei niitä ole mitään järkeä tehdä ite. Onko sulla tylsää vai mix teet ite?
Jotkut haluaa päteä, ite tehty tulee sitä paitsi kalliimmaksikin ja uuni paskoontuu. Meillä ei noita 1500 luvun hittiruokia eli haisevia lanttulaatikoita edes syödä. On bataattichilivuokaa lidlistä eurolla. NJAM
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jotkut haluaa päteä, ite tehty tulee sitä paitsi kalliimmaksikin ja uuni paskoontuu. Meillä ei noita 1500 luvun hittiruokia eli haisevia lanttulaatikoita edes syödä. On bataattichilivuokaa lidlistä eurolla. NJAM
Häpäiset suomalaisen kulttuurin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Häpäiset suomalaisen kulttuurin.
Millä tavalla? Jos en syö kuraa vai?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Häpäiset suomalaisen kulttuurin.
Lapseni oksensi ekalla kertaa kun maistoi lanttulaatikkoa. Nyt ottaa sitä kun sitä kuuluu ottaa. Ja syö, paljon ei tarvi ottaa kunhan syö. Muistakaa että Suomilippunauha kuuluu kuuseen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lapseni oksensi ekalla kertaa kun maistoi lanttulaatikkoa. Nyt ottaa sitä kun sitä kuuluu ottaa. Ja syö, paljon ei tarvi ottaa kunhan syö. Muistakaa että Suomilippunauha kuuluu kuuseen.
Meillä ei ole kenenkään pakko syödä mitään. Ei aikuisten eikä lasten.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Meillä ei ole kenenkään pakko syödä mitään. Ei aikuisten eikä lasten.
Meillä on syötävä lautanen tyhjäksi. Kuuluu sekin kulttuuriin. Taikka on mentävä risun hakuun.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Meillä on syötävä lautanen tyhjäksi. Kuuluu sekin kulttuuriin. Taikka on mentävä risun hakuun.
Oikein. Meillä ei vaari jaksanut aattona syödä kaikkea, niin sitä hakattiin risulla.
- Anonyymi
Itse tehty maksalaatikko ja imelletty perunalaatikko (herkkujani) kuuluvat meillä joulun ruokapöytään. Kuivia ja mauttomia kaupan laatikoita en edes harkitse ostavani.
- Anonyymi
Itse tehtynä kaikki laatikot ehdottomasti, ja isoissa vuoissa! Niitä syödään viikko ainakin, superhyvää! Siihen punajuurta ja luumut niin avot! Ei tarvi ummetuksesta kärsiä. Niistä ihme chileistä ei ala kuin peräosasto kirveleen!
- Anonyymi
ei chilejä tungeta b-porttiin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
ei chilejä tungeta b-porttiin.
Söin kinkun ja kyllä mua ummettaa. Ei enää jouluruokaa.
- Anonyymi
Imelletty perunalaatikon valmistaminen on nykyaikana taantunut niin että sitä valmistetaan vain jouluksi. Ja silloinkin suurin osa valmistaa sen siirapilla makeuttamalla ja siirapilla makeutettu perunalaatikko ei ole imellettyä perunalaatikkoa.
Imelletty perunalaatikko on perinteinen laatikkoruoka ja sitä on valmistettu samaan tapaan ympäri vuoden, niin kuin muitakin laatikkoruokia silloin kun leivinuuni on lämmitetty leipomisten paistamista varten. Näin on hyödynnetty leivinuuniin varastoitunut energia tehokkaasti myös ruuanvalmistukseen. Leivinuunien jälkilämpö oli kuin tehty laatikkoruokien kypsentämiseen. Erityisesti imelletyn perunalaatikon kypsentämiseen jälkilämpö sopi erinomaisesti.
Kun keväällä valittiin siemenperunat, niin samalla valittiin parhaat perunat kesäajan imellettyyn perunalaatikkoon. Perunan myyjiltä on vielä nykyisinkin loppukesälläkin ylivuotista satoa mikä sopii erinomaisen hyvin imellettyyn perunalaatikkoon. Talven yli varastoitu peruna onkin parasta mahdollista raaka-ainetta imellettyyn perunalaatikkoon.
Perinteiseen aidosti imellettyyn vanhanajan perunalaatikkoon ei lisätä siirappia eikä muutakaan makeutusta. Makeus saadaan aidosti imeltämällä.
Imelletty perunalaatikko valmistuu perinteisesti ympäri vuoden yksinkertaisista raaka-aineista:
2 kg perunoita
pieni määrä vettä kypsentämiseen. Arvioi veden määrä, vesi jää soseeseen
4 reilua "kukkupää" ruokalusikallista vehnäjauhoja
50-100 g voita
8 dl täysmaitoa, määrä vaihtelee runsaasti eri lajikkeilla
2 tl suolaa
Valmistusohje:
Kuori perunat ja keitä ne kokonaisina höyrykattilassa tai vähässä suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Kun perunat ovat kypsiä, survo perunat kuumina huolella suoraan keittoveteen. Jos kypsennät höyrykattilassa, lisää hiukan kuumaa vettä ja soseuta.
Jäähdytä sose huolella välillä sekoittaen alle 78 asteiseksi. 70-75 astetta on hyvä lämpötila.
Lisää jauhot vähitellen ja saman aikaisesti huolellisesti sekoittaen 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Tässä lämpötilassa jauhot sekoittuu hyvin soseeseen. Alemmissa lämpötiloissa jauhot paakkuuntuu helpommin.
Anna survoksen imeltyä lämpimässä paikassa kannen alla tai hyvin keittiöliinoilla eristettynä vaikka keittiön pöydällä. Perunasurvoksen tulisi olla noin 65-66 asteista. Imeltäminen kestää n. 3 tuntia. Sekoita sosetta imeltymisen aikana 2-3 kertaa. Varmista maistamalla imeltyminen.
Sose imeltyy hyvin noin 70 asteisessa uunissa 3 tunnissa. Soseen optimilämpötila imeltämiseen on noin 65-66 astetta. Soseen lämpötila on imeltämisen aikana muutaman asteen uunin lämpötilaa alhaisempi ja 69-70 astetta on sopiva uunin lämpötila. Riittävän korkean uunin lämpötilan voi varmistaa uuninlämpömittarilla.
Lisää imeltyneeseen soseeseen voi siivuina sulamaan. Lisää maitoa niin että saat notkean puuromaisen soseen. Lisää suola. Sekoita tasaiseksi. Laita sose voideltuun imelletyn perunalaatikon arvolle sopivaan uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat, niin voit ripotella pinnalle korppujauhoa.
Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa niin että sose saa väriä ja alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista imellettyä perunalaatikkoa noin 3 tuntia. - Anonyymi
Kokeilin tuota. Tuli pahaa.
- Anonyymi
Mene kokkikurssille. Kansalaisopisto järjestää senioreille.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan
Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.1371906- 271898
Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus
Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha231848Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!
Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.851630Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?
Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?621448Sakarjan kirjan 6. luku
Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se201266Avaa sydämesi mulle
❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo381160Elia tulee vielä
Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan371153- 111148
Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa
Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k101127