Cittarin laatikot!

Anonyymi

Piti oikein kynällä merkitä imelletty laatikko, lanttulaatikko ja porkkanalaatikko, sillä värien perusteella niitä ei pystynyt erottamaan toisistaan. On tainnut kokki vaihtua keittiössä😢😢

20

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Laatu oli heikentynyt viime vuodesta, mutta hinta ei halventunut.

      • Anonyymi

        Hakekaa ens vuonna puuilosta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hakekaa ens vuonna puuilosta!

        Citari kiittää rahoistanne!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Citari kiittää rahoistanne!!

        Mitä hemmetin virkaa sillä värillä on? Makuhan ratkasee.


    • Anonyymi

      Ei tulisi mieleenkään ostaa valmiita laatikoita. Miksette tee niitä itse kuten minä? Saa mieleistää makua ja näköä ja taatusti terveellistä.

      • Anonyymi

        Ei niitä ole mitään järkeä tehdä ite. Onko sulla tylsää vai mix teet ite?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei niitä ole mitään järkeä tehdä ite. Onko sulla tylsää vai mix teet ite?

        Jotkut haluaa päteä, ite tehty tulee sitä paitsi kalliimmaksikin ja uuni paskoontuu. Meillä ei noita 1500 luvun hittiruokia eli haisevia lanttulaatikoita edes syödä. On bataattichilivuokaa lidlistä eurolla. NJAM


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotkut haluaa päteä, ite tehty tulee sitä paitsi kalliimmaksikin ja uuni paskoontuu. Meillä ei noita 1500 luvun hittiruokia eli haisevia lanttulaatikoita edes syödä. On bataattichilivuokaa lidlistä eurolla. NJAM

        Häpäiset suomalaisen kulttuurin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häpäiset suomalaisen kulttuurin.

        Millä tavalla? Jos en syö kuraa vai?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häpäiset suomalaisen kulttuurin.

        Lapseni oksensi ekalla kertaa kun maistoi lanttulaatikkoa. Nyt ottaa sitä kun sitä kuuluu ottaa. Ja syö, paljon ei tarvi ottaa kunhan syö. Muistakaa että Suomilippunauha kuuluu kuuseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lapseni oksensi ekalla kertaa kun maistoi lanttulaatikkoa. Nyt ottaa sitä kun sitä kuuluu ottaa. Ja syö, paljon ei tarvi ottaa kunhan syö. Muistakaa että Suomilippunauha kuuluu kuuseen.

        Meillä ei ole kenenkään pakko syödä mitään. Ei aikuisten eikä lasten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä ei ole kenenkään pakko syödä mitään. Ei aikuisten eikä lasten.

        Meillä on syötävä lautanen tyhjäksi. Kuuluu sekin kulttuuriin. Taikka on mentävä risun hakuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä on syötävä lautanen tyhjäksi. Kuuluu sekin kulttuuriin. Taikka on mentävä risun hakuun.

        Oikein. Meillä ei vaari jaksanut aattona syödä kaikkea, niin sitä hakattiin risulla.


    • Anonyymi

      Itse tehty maksalaatikko ja imelletty perunalaatikko (herkkujani) kuuluvat meillä joulun ruokapöytään. Kuivia ja mauttomia kaupan laatikoita en edes harkitse ostavani.

    • Anonyymi

      Itse tehtynä kaikki laatikot ehdottomasti, ja isoissa vuoissa! Niitä syödään viikko ainakin, superhyvää! Siihen punajuurta ja luumut niin avot! Ei tarvi ummetuksesta kärsiä. Niistä ihme chileistä ei ala kuin peräosasto kirveleen!

      • Anonyymi

        ei chilejä tungeta b-porttiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei chilejä tungeta b-porttiin.

        Söin kinkun ja kyllä mua ummettaa. Ei enää jouluruokaa.


    • Anonyymi

      Imelletty perunalaatikon valmistaminen on nykyaikana taantunut niin että sitä valmistetaan vain jouluksi. Ja silloinkin suurin osa valmistaa sen siirapilla makeuttamalla ja siirapilla makeutettu perunalaatikko ei ole imellettyä perunalaatikkoa.

      Imelletty perunalaatikko on perinteinen laatikkoruoka ja sitä on valmistettu samaan tapaan ympäri vuoden, niin kuin muitakin laatikkoruokia silloin kun leivinuuni on lämmitetty leipomisten paistamista varten. Näin on hyödynnetty leivinuuniin varastoitunut energia tehokkaasti myös ruuanvalmistukseen. Leivinuunien jälkilämpö oli kuin tehty laatikkoruokien kypsentämiseen. Erityisesti imelletyn perunalaatikon kypsentämiseen jälkilämpö sopi erinomaisesti.

      Kun keväällä valittiin siemenperunat, niin samalla valittiin parhaat perunat kesäajan imellettyyn perunalaatikkoon. Perunan myyjiltä on vielä nykyisinkin loppukesälläkin ylivuotista satoa mikä sopii erinomaisen hyvin imellettyyn perunalaatikkoon. Talven yli varastoitu peruna onkin parasta mahdollista raaka-ainetta imellettyyn perunalaatikkoon.
      Perinteiseen aidosti imellettyyn vanhanajan perunalaatikkoon ei lisätä siirappia eikä muutakaan makeutusta. Makeus saadaan aidosti imeltämällä.

      Imelletty perunalaatikko valmistuu perinteisesti ympäri vuoden yksinkertaisista raaka-aineista:

      2 kg perunoita
      pieni määrä vettä kypsentämiseen. Arvioi veden määrä, vesi jää soseeseen
      4 reilua "kukkupää" ruokalusikallista vehnäjauhoja
      50-100 g voita
      8 dl täysmaitoa, määrä vaihtelee runsaasti eri lajikkeilla
      2 tl suolaa

      Valmistusohje:

      Kuori perunat ja keitä ne kokonaisina höyrykattilassa tai vähässä suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Kun perunat ovat kypsiä, survo perunat kuumina huolella suoraan keittoveteen. Jos kypsennät höyrykattilassa, lisää hiukan kuumaa vettä ja soseuta.

      Jäähdytä sose huolella välillä sekoittaen alle 78 asteiseksi. 70-75 astetta on hyvä lämpötila.

      Lisää jauhot vähitellen ja saman aikaisesti huolellisesti sekoittaen 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Tässä lämpötilassa jauhot sekoittuu hyvin soseeseen. Alemmissa lämpötiloissa jauhot paakkuuntuu helpommin.

      Anna survoksen imeltyä lämpimässä paikassa kannen alla tai hyvin keittiöliinoilla eristettynä vaikka keittiön pöydällä. Perunasurvoksen tulisi olla noin 65-66 asteista. Imeltäminen kestää n. 3 tuntia. Sekoita sosetta imeltymisen aikana 2-3 kertaa. Varmista maistamalla imeltyminen.

      Sose imeltyy hyvin noin 70 asteisessa uunissa 3 tunnissa. Soseen optimilämpötila imeltämiseen on noin 65-66 astetta. Soseen lämpötila on imeltämisen aikana muutaman asteen uunin lämpötilaa alhaisempi ja 69-70 astetta on sopiva uunin lämpötila. Riittävän korkean uunin lämpötilan voi varmistaa uuninlämpömittarilla.

      Lisää imeltyneeseen soseeseen voi siivuina sulamaan. Lisää maitoa niin että saat notkean puuromaisen soseen. Lisää suola. Sekoita tasaiseksi. Laita sose voideltuun imelletyn perunalaatikon arvolle sopivaan uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Jos haluat, niin voit ripotella pinnalle korppujauhoa.

      Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa niin että sose saa väriä ja alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Paista imellettyä perunalaatikkoa noin 3 tuntia.

    • Anonyymi

      Kokeilin tuota. Tuli pahaa.

      • Anonyymi

        Mene kokkikurssille. Kansalaisopisto järjestää senioreille.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe