Aihe

Esikoislestadiolaisilla ei ole ehtoollisyhteyttä Suomen ev.lut. kirkkoon

Anonyymi

Siksi evankelisluterilaiset esikoislestadiolaiset eivät käy esikoislestadiolaisten ehtoollisella, eivätkä kuulu Esikoislesyadiolaiset ry:een.

9

177

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Emme tarvitse ehtoollisyhteyttä kirkkoon, joka kosii ehtoollisyhteyttä paavin kirkkoon. Meille riittää Herran Jeesuksen asettama ehtoollinen, ilman ihmisjärjen asettamia kirkollisia vihkimyksiä ja kuolleen hengellisyyden lupia.

   Tie on auki myös sinulle. Miksi sitoa itseään palkkapaimenten ikeeseen ja väärään lohdutukseen?

  • Ps. Evankeliumin suloinen sana kaikui tänäänkin saarnassa kaikille uskoville ja kaikille heränneille, syntinsä tunteville.

   • Anonyymi

    Tuo on totta, että myös evankeliumia saarnataan esikoislestadiolaisuudessa. Kammottavaa on, että puhdas evankeliumi sotketaan heti perään sadoilla ihmiskäskyillä ja ihmisopeilla. Usein jo samassa saarnassa. Johtuu siitä, ettei vanhurskauttamisoppi ole lestadiolaisuudessa kirkastunut. Liikkeen johtava dynastia sotkeutuu jatkuvasti Kristuksen vapaaksi ostamien Jumalan lasten elämään sadoilla ihmisopeillaan ja ihmiskäskyillään, pysyäkseen vallassa ja liikkeen johtaja Jumalan vertaisessa (vrt. paavi) asemassaan.

    Room. 3:26 jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

    Room. 3:30 koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta.

    Room. 4:5 mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi;

    Room. 8:33 Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala on se, joka vanhurskauttaa.


   • Anonyymi

    missä oli saarnan painopiste?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    missä oli saarnan painopiste?

    Se painopiste on täysin arvattavasti aina siinä, että VAIN esikoislestadiolaiset pelastuvat.
    Luetallaan "ryöttäsynnit" ja "epäilykset" ja "heikkoudet" , muun muassa esikoislestadiolaisuuden levittämiseen ja sitten saarnataan , että kaikki synnit saadaan anteeksi JOS ollaan esikoislestadiolaisia. Eikö näin ole?

    KaidanTienKulkija, Sinunkin tulisi vihdoinkin avata sielun silmäsi näkemään millaista oppia sinä kannatat ja pidät niin hyvänä, että vain sen kautta pelastuu.

    Tie on auki myös sinulle. Miksi sitoa itseään palkkapaimeniin ja väärään lohdutukseen? Sitähän se on, se esikoslestadiolaisuuskin. Mutta sokea ei näe, eikä kuuro kuule.


  • Anonyymi

   Luterilainen kirkko ei ole ehtoollisyhteydessä myöskään katoliseen kirkkoon, eikä ortodoksikirkkoon. Miksdi edelleen tuollaista valhetta levirätte, vaikka oikeia tieto on saatavissa. Luterilaisen kirkkomme ongelma on ihan toisaalla, se on maallistuminen.
   Tunnustuksesta ja uskosta luopuneitä vihitään jopa avainvirkoihin kirkossamme.

   Esikoislestadiolaisuuden opetuksissa on paljon enemmän roomalaiskatolisuutta kun luterilaisessa kirkossamme. On sääli että esikoislestadiolaisuudessa kristinuskon opillinen puoli on valtaosalta lähe kokonaan kateissa. Kristuksen sijasta ja evankeliumin ihanan vapauden sijasta uskotaan "tähän kristillisyyteen", joka tarkoittaa pienen liiketta johtavan lakihenkisen ja sisäsiittöisen ryhmän mielipiteisiin uskomista. Uskonnon vapaus on Suomessa. Mutta onhan se valtava muutos kun Herramme Jeesus Kristus saa tunkeutua kristillisyyden muurin lävitse ja vapauttaa ihmisoppien vankeina eläneitä JUmalan lasten vapauteen, Kristuksen lahjavanhurskauteen. Tätä ihmisoppien vankeutta eivät ymmärrä he, jotka edelleen siellä kuplassaan elävät.

   He saavat hengellisen tyydytyksen luomalla ja uskomalla kaikkia mahdollisia valheita Jeesuksen Kristuksen vapaiksi ostamista kristityistä. Tämän näkee ja käsittää vasta vapauduttuaan tästä vankilasta.

   • Anonyymi

    Rukoile Jumalaa, että Hän avaisi silmäsi ennen kuolemaasi!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Rukoile Jumalaa, että Hän avaisi silmäsi ennen kuolemaasi!

    Juu


  • Anonyymi

   OLisin samassa liemessä kun kun tämä kuille herätystä julistava hengellisesti sokea tyyppi, ellei nimenomaan Jumala olisi avannut silmiäni. Kiitos Jeesuksen, hallelujaa.

   Avauksen tein siksi koska (löysäpipåoiksi nimittelevä pilkkaaja kysyi avauksessaan, miksi evankelisluterilaisiana jatkavat esikoiset eivät heidän vapaakirkkonsa ehtoollis- ja kastetilaisuuksissa käy.

   Vastaus on, esikoislestadiolaiset luopuivat luterilaisesta tunnustuksesta, ja sanoivat sakraaliyhteyden luterilaiseen kirkkoon irti, ryhtymällä sakramenttiseparatisteiksi vuonna 2016. Esikoislestadiolaiset ry kuuluu eri kirkkokuntaan kun me evankelisluterilaiset.

   Koomista on, että esikoislestadiolaisten kirkko ei ole rekisteröitynyt maamme yhdistysrekisteriin kirkoksi, eikä järjestäytynyt kirkolliseen muotoon, vaikka leikkivät kirkkoa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   43
   11838
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   154
   9049
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   221
   7053
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   13
   4246
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   190
   2823