Esikoislestadiolaisilla ei ole ehtoollisyhteyttä Suomen ev.lut. kirkkoon

Anonyymi

Siksi evankelisluterilaiset esikoislestadiolaiset eivät käy esikoislestadiolaisten ehtoollisella, eivätkä kuulu Esikoislesyadiolaiset ry:een.

9

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Emme tarvitse ehtoollisyhteyttä kirkkoon, joka kosii ehtoollisyhteyttä paavin kirkkoon. Meille riittää Herran Jeesuksen asettama ehtoollinen, ilman ihmisjärjen asettamia kirkollisia vihkimyksiä ja kuolleen hengellisyyden lupia.

      Tie on auki myös sinulle. Miksi sitoa itseään palkkapaimenten ikeeseen ja väärään lohdutukseen?

    • Ps. Evankeliumin suloinen sana kaikui tänäänkin saarnassa kaikille uskoville ja kaikille heränneille, syntinsä tunteville.

      • Anonyymi

        Tuo on totta, että myös evankeliumia saarnataan esikoislestadiolaisuudessa. Kammottavaa on, että puhdas evankeliumi sotketaan heti perään sadoilla ihmiskäskyillä ja ihmisopeilla. Usein jo samassa saarnassa. Johtuu siitä, ettei vanhurskauttamisoppi ole lestadiolaisuudessa kirkastunut. Liikkeen johtava dynastia sotkeutuu jatkuvasti Kristuksen vapaaksi ostamien Jumalan lasten elämään sadoilla ihmisopeillaan ja ihmiskäskyillään, pysyäkseen vallassa ja liikkeen johtaja Jumalan vertaisessa (vrt. paavi) asemassaan.

        Room. 3:26 jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen.

        Room. 3:30 koskapa Jumala on yksi, joka vanhurskauttaa ympärileikatut uskosta ja ympärileikkaamattomat uskon kautta.

        Room. 4:5 mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi;

        Room. 8:33 Kuka voi syyttää Jumalan valittuja? Jumala on se, joka vanhurskauttaa.


      • Anonyymi

        missä oli saarnan painopiste?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        missä oli saarnan painopiste?

        Se painopiste on täysin arvattavasti aina siinä, että VAIN esikoislestadiolaiset pelastuvat.
        Luetallaan "ryöttäsynnit" ja "epäilykset" ja "heikkoudet" , muun muassa esikoislestadiolaisuuden levittämiseen ja sitten saarnataan , että kaikki synnit saadaan anteeksi JOS ollaan esikoislestadiolaisia. Eikö näin ole?

        KaidanTienKulkija, Sinunkin tulisi vihdoinkin avata sielun silmäsi näkemään millaista oppia sinä kannatat ja pidät niin hyvänä, että vain sen kautta pelastuu.

        Tie on auki myös sinulle. Miksi sitoa itseään palkkapaimeniin ja väärään lohdutukseen? Sitähän se on, se esikoslestadiolaisuuskin. Mutta sokea ei näe, eikä kuuro kuule.


    • Anonyymi

      Luterilainen kirkko ei ole ehtoollisyhteydessä myöskään katoliseen kirkkoon, eikä ortodoksikirkkoon. Miksdi edelleen tuollaista valhetta levirätte, vaikka oikeia tieto on saatavissa. Luterilaisen kirkkomme ongelma on ihan toisaalla, se on maallistuminen.
      Tunnustuksesta ja uskosta luopuneitä vihitään jopa avainvirkoihin kirkossamme.

      Esikoislestadiolaisuuden opetuksissa on paljon enemmän roomalaiskatolisuutta kun luterilaisessa kirkossamme. On sääli että esikoislestadiolaisuudessa kristinuskon opillinen puoli on valtaosalta lähe kokonaan kateissa. Kristuksen sijasta ja evankeliumin ihanan vapauden sijasta uskotaan "tähän kristillisyyteen", joka tarkoittaa pienen liiketta johtavan lakihenkisen ja sisäsiittöisen ryhmän mielipiteisiin uskomista. Uskonnon vapaus on Suomessa. Mutta onhan se valtava muutos kun Herramme Jeesus Kristus saa tunkeutua kristillisyyden muurin lävitse ja vapauttaa ihmisoppien vankeina eläneitä JUmalan lasten vapauteen, Kristuksen lahjavanhurskauteen. Tätä ihmisoppien vankeutta eivät ymmärrä he, jotka edelleen siellä kuplassaan elävät.

      He saavat hengellisen tyydytyksen luomalla ja uskomalla kaikkia mahdollisia valheita Jeesuksen Kristuksen vapaiksi ostamista kristityistä. Tämän näkee ja käsittää vasta vapauduttuaan tästä vankilasta.

      • Anonyymi

        Rukoile Jumalaa, että Hän avaisi silmäsi ennen kuolemaasi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rukoile Jumalaa, että Hän avaisi silmäsi ennen kuolemaasi!

        Juu


    • Anonyymi

      OLisin samassa liemessä kun kun tämä kuille herätystä julistava hengellisesti sokea tyyppi, ellei nimenomaan Jumala olisi avannut silmiäni. Kiitos Jeesuksen, hallelujaa.

      Avauksen tein siksi koska (löysäpipåoiksi nimittelevä pilkkaaja kysyi avauksessaan, miksi evankelisluterilaisiana jatkavat esikoiset eivät heidän vapaakirkkonsa ehtoollis- ja kastetilaisuuksissa käy.

      Vastaus on, esikoislestadiolaiset luopuivat luterilaisesta tunnustuksesta, ja sanoivat sakraaliyhteyden luterilaiseen kirkkoon irti, ryhtymällä sakramenttiseparatisteiksi vuonna 2016. Esikoislestadiolaiset ry kuuluu eri kirkkokuntaan kun me evankelisluterilaiset.

      Koomista on, että esikoislestadiolaisten kirkko ei ole rekisteröitynyt maamme yhdistysrekisteriin kirkoksi, eikä järjestäytynyt kirkolliseen muotoon, vaikka leikkivät kirkkoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe