Aihe

Rakkautta ei ole

Anonyymi

On vain kiima.
Ikuinen rakkaus kestää 1000 päivää (ssis ikuinen kiima)
Ihastumista voi hallita.
Moni pettyy vaihtaessaan.

8

91

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Puhu vain omasta puolestasi.

   Mun vaimolla se kesti 20, ja mulla olis jatkunut jos hänelläkin olisi jatkunut.

  • Anonyymi

   Tuo ei ole totta. oikeassa elämässä: Vaihtamalla joskus tosissaan paranee, joskus ei. Oma näkemys ympäristön eroista on, että niitä harkitaan pitkään, eroprosessia ja yrittämistä jatketaan vielä sen pisteen yli missä jo on todettu ettei se muuta mitään.

   Itselle vuosia sitten pariterapiassa terapeutti sanoi, että joskus on parempi ratkaisu on luovuttaa. Se on totta. Vain itseään ja omaa käytöstä voi muuttaa. Jos on rakkautta, kummallakin on aitoa tahtoa ja kykyä muuttua, voi haastavatkin tilanteet saada ratkaistua. Jos suhde on perusteiltaan hyvä, kummallakin perustarpeet täyttyy, niin tyytyväisyys on helppo palauttaa vaikka antamalla toiselle enemmän huomiota ja hellyyttä parisuhdelaiskuuden sijaan.

   Eniten on merkitystä miksi haluaa vaihtaa ja mitä haasteiden takana on. Syyt eron taustalla voi olla merkittäviä ja se lähtevä osapuoli voi olla hyvinkin onneton ja perustarpeita vailla tai kommunikaatio-ongelmat syö kaikki voimat.

   On totta, että ihastumista voi hallita, järjellä päättää ja ohjata. Suurta rakkautta ei voi. Tunne on kuin yö ja päivä verattuna ihastumiseen. Suuri ja syvä rakkaus ei lähde etäisyydellä eikä se haihdu kun ei nähdä (kuten ihastus). Rakkauden kanssa teot voi valita, tunnetta ei. Suuri rakkaus on kuin pakkomielle eikä se häivy 1000 päivän jälkeen, niin kuin miedompi versionsa. Omalla kohdalla voimallinen. tunne on kestänyt jo ~900 päivää ilman edes pientä suudelmaa. Aika kova juttu kun verrokkina on yli 20v pitkissä parisuhteissa. Vaikka suureen rakkauteen liittyy myös seksuaalinen halu ja intohimo, ei se ole kuitenkaan se oleellisin asia, kyse on vielä suuremmasta asiasta. Jos sitä ei ole kokenut itse, tunnetta on mahdotonta ymmärtää.

   Ketään ei voi väkisin pitää eikä saada vaihtamaan. Jääminen pakosta tai velvollisuudentunnosta aiheuttaa vain katkeruutta ja huonoja vuosia. Vaihto ilman omaa sisäistä harkintaa voi tehdä saman. Ihmisen pitää saada tehdä itse omat päätöksensä, jotta ne voisi pitää.

   Huomaa miten nämä asiat puhuttaa. Jo toinen yö herään aamuyöstä ja en saa unta ennen kuin olen ajatukseni laittanut sanoiksi. Minä, joka nukun tavallisesti kuin tukki. Toivottavasti alkaa tulla kohta valmista, muuten mene työnteko rankaksi.

  • Anonyymi

   Rakkaus ja himo (kiima) ovat täysin eri asioita.

  • Anonyymi

   Ikävää, ettet ole aloittaja koskaan kokenut aitoa rakkautta.

  • Anonyymi

   Olen etsinyt rakkautta yli kymmenen vuotta, ei ole löytynyt ei. Ei löytynyt myöskään kiimaa ei.
   Ennen tätä olin suhteessa jonka luulin olevan oikea, mutta oli kaikkea muuta kuin sitä.
   Ei silti kaduta Ero oli minusta parasta mitä olin ikinä tehnyt. Tuntui silti että kaipasin paljon enemmän rakkautta kuin moni muu. Rakastuin usein mutta vääriin. Sen tunteen kanssa painiminen on ollut painajaista. Kunnes tapasin ihmisen johon en rakastunut mutta rakastan häntä kuin mitään muuta ei olisi olemassa.

   Kiima voi olla yhdistävä tekijä alussa ja kun se haihtuu tulee todellisuus esiin.
   Ihastumista on vaikea hallita, rakastumista melkein mahdotonta.
   Pettymyksestä ei voi puhua petyin itse itseeni ja moneen muuhun.
   Silti se on inhimillistä aina ei voi onnistua jos ei koskaan.
   Tästä on mahdollista päästä yli elämästä voi löytää muutakin kuin rakkautta.Onko suurta rakkautta olemassa tai edes sitä rakkautta. Uskon että on se ei vain toteudu kaikkien kohdalla. Se vaatii oikeat olosuhteet ja oikeat ihmiset kohtamaan.

   Jos sitä vertaa arpajaisiin Kaikilla ei ole arpaa mukana arpajaisissa, toisilla voi olla montakin arpaa. Kaikille on varmaan selvää että ainoastaan mukanaolevat arvat voi voittaa.
   Päävoiton saaneet ovat muutoksen kynnyksellä heittääkö arpa menemään vai ottaa vastaan kaikki mitä arpa sanoo palkinnoksi.
   Jotkut voi tuhlata kaiken heti toiset voivat säästellä ja ei koskaan käyttää kaikkea mitä arvalla voitti.

   Jos siis kysyt onko ikuista rakkautta olemassa, minusta ei, ei myöskään ikuista kiimaa, ihastumiset sisältää pettymyksiä kuin rakastumiset ja rakkaudet.
   Rakkaus on olemassa niin kauan kuin itse pidämme sen hengissä.

   • Anonyymi

    Kymmenen vuotta on lyhyt aika löytää suuri rakkaus. Itselle niitä on osunut kaksi:23v välein. Jos et ole sitä kokenut, et pysty kuvittelemaan miten iso merkitys tuolla on suhteen arkeenkin.

    Perus ok suhteessa pysyy helposti tahdolla elämän loppuun. Ellei sitten jompikumpi vahingossa törmää isoon rakkauteen ja tahto murenee. Yhden tahto ei riitä. Suhde on tosiaan miksi se tehdään yhdessä. Tosin vain omasta osuudesta voi pitää huolta ja puoliso ei välttämättä nää samaa tarpeelliseksi.


  • Anonyymi

   Pyh. Mulla tuli tuo tuhat päivää joskus jo alkuvuodesta täyteen. Katkera vuodatus koko aloitus. Minä rakastan, halusin tai en.

  • Anonyymi

   Mitä jos palaisit rakkauden alkulähteelle? Jeesus Kristus:"Uuden käskyn minä annan, että te rakastatte toisianne". Jeesus toteaa että rakkaus on jotain mitä ihminen itse haluaa tehdä, ei päätöntä tunteilua.
   Itsekäs himo ja tunne eivät ole rakkautta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   10737
  2. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   142
   6589
  3. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   398
   2846
  4. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   157
   2297
  5. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   139
   1969