Aihe

Ei lomaa lainkaan tai et saa ansiosidonnaista

Anonyymi

Olen 62-vuotias työtön työllinen. Eli saan ansiosidonnaista joka päivä, mutta kun teen 30h/kk töitä niin minut lasketaan työssäolevaksi.
Ansiosidonnaisen päälle voi tehdä kuukaudessa 300€. Niin sitten teinkin, mutta nyt harmittaa kun ei saa kesälomaa. En voi ottaa edes palkattomana kun sitten ei makseta työttömyyskorvausta siltä kuulta.
Töitä teen kahtena päivänä viikossa, mutta en voi lopettaa kun joudun 90pv karenssiin. Osaisiko joku neuvoa mitä tekisin, että pääsisin tuosta hommasta pois tai saisi lomaa, jota tarvitsisin kun on kesällä niin monta juttua joissa pitäisi auttaa, pojan häät jne.
Tiedoksi, että työelämässä olen ollut ennen 42 vuotta täysipäiväisenä.

10

72

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllä työnantaja sulle vapaata järkkää pojan häiden ajaksi.

  • Anonyymi

   Sovi työnantajan kanssa,tee vaikka sisään tunteja tai jälkeenpäin takaisin sovitellen tunnit niin ettei korvaukset pahemmin kärsi.Kyllähän niitä menoja on vakitöissä olevilla ja joutuu sovittelemaan ja eikai nykyään häät montaa päivää kestä?toisin oli ennen,pappani oli viikon häissä kun eivät millään meinanneet saada sahtia juotua loppuun.

  • Anonyymi

   Paskan diilin olet tehnyt

  • Anonyymi

   Suojaosuus on 500 euroa 31.3.2021 saakka, tee tunnit sisään ja pidä kesällä vapaana. Eihän nyt yhdet häät vie kuin yhden päivän.

   • Anonyymi

    Kyllä siinä viikko voi mennä kun jatkojuhlinnat lasketaan mukaan.Ja jokunen päivä päälle kestodarrasta toipumiseen.


  • Anonyymi

   Kyllä TA antaisi palkattomana, mutta hän ei tee tuntilistaa tietty että olisin ollut töissä, vaikka maksaisin sen 30h hänelle. Ja saisi sijaisen kyllä. Palkkani maksaa vammaispalvelu.
   Repikää huumoria siitä, kun tässä ammatissa kyykytetään tosi jumalattomasti. Esim. kerran soitti minulle kun illalla oli kakka ollut kovalla ja pyysi vetämään vessan kun pökäleet ei menneet alas. En mennyt, mutta tämä on vain esimerkki mitä joutuu kestämään ja olemaan hänellä niin kauan kun pääsen eläkkeelle. Olen ottanut yhteyttä tietty TE-keskukseen ja liittoon asiasta.
   Ja tiedoksi kaikille työttömille; jos teette neljä tuntia viikossa töitä, niin teidät lasketaan työllisiksi, näin saadaan alhaisemmat työttömyysluvut! Eikä teitä työllistetä kun olette töissä jo!

  • Anonyymi

   Itse teen pelkkiä kuutamohommia.

  • Anonyymi

   Minä olen joskus ollut vastaavassa tilanteessa.

   Jos tarvitsin pidempää lomaa, sovittiin työnantajan kanssa, että teen esim. parin viikon tunnit etukäteen sisään, mutta merkkaan kassan työttömyysajan ilmoitukseen sopimuksen mukaiset normitunnit myös "lomaviikoille". Samoin palkkakuitissa tunnit näkyivät aina sopimuksen mukaisina, eivät käytännössä toteutuneina. Työnantaja oli yksityinen pienyritys.

  • Anonyymi

   Tarkistapa ne säädökset työntekijöistä, joilla vuosilomaa ei kerry. Nimittäin on niin, että sellaisenkin työntekijän kuuluu halutessaan saada pitää vapaata.
   sitä en tiedä miten sovitellun päivärahan maksaja suhtautuu tähän. Toinen vaihtoehto on että jatkossa teet työnantajan kanssa sopimuksen vähintään 35 h kk töistä, niin lomat kertyvät.
   Tuossa ei ole kuin viidestä tunnista kiinni loman kertyminen.

  • Anonyymi

   Mutta sinulla on siis viikosta 5 päivää lomaa?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   609
   29606
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   288
   20964
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14062
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   10888
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   86
   8021