Kuiva pilssi kannen läpi tulevan maston kanssa

Anonyymi

Aiemmassa veneessäni oli kannella seisova masto ja onnistuin pitämään pilssin kuivana. Nykyisessä tulee masto kannen läpi, ja aina tulee sateella vähän vettä pilssiin. Masto on kyllä tiivistetty kanteen, mutta maston sisällä ei ole mitään esteitä veden valumiselle. Nostinten läpivienneistä ja vanttien kiinnitysrei'istä tietysti pääsee hieman sadevettä putken sisään.

Olen oppinut, että joissain veneissä on masto tulpattu sisäpuolelta kannen yläpuolelta ja tuon tulpan yläreunan kohdalla on maston kyljessä reikä, josta vesi valuu kannelle. Tuollaisen toteuttaminen vanhaan mastoon lienee mahdotonta, kun putkihan on sisältä niin likainen, ettei mikään tartu kunnolla, eikä sieltä 2 metrin päästä saa oikein millään putsattua, eikä tulpan rakentaminenkaan sinne syvälle putken sisään mikään helppo temppu olisi.

Sellaista pohdin, josko tekisikin vastaavan tulpan alemmas, niin lähelle maston alapäätä, että yltäisi putsaamaan pinnan ja liimailemaan tulpan. Tulpan päältä sitten ohut letku ja hana, niin voisi silloin tällöin laskea vedet pulloon. Pysyisi pilssi kuivana ja hajuttomana.

Onko joku toteuttanut tämän tyyppisen ratkaisun, tai jonkin muun?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikö tosiaan ole mitään tulppaa kannen yläpuolella? En ole tuollaista venettä nähnytkään. Tai ehkä jotkut puhtaat kisaveneet ovat tuollaisia.

      Ei kai se nyt ihan mahdotonta ole tuota tehdä jälkikäteen. Tuleeko maston sisällä mitään kaapeleita kannen alle? Ne tietysti vaikeuttavat. tai voihan niillekin laittaa pikkupätkän putkea.

      Työnnä sopivalle korkeudelle joku muotti, vaikkapa joustavaa solumuovia, joka tiivistyy tarpeeksi. Sitten kun masto on pystyssä, valutat reiästä jotain tiivistettä, joka tasottuu itsestään vaateriin.

      En myöskään ole nähnyt yhtään venettä, jossa ei tulisi vettä mastosta, joka tulee kannen läpi. Kaapeita pitkin luultavasti tulee veneessäni ehkä ämpärillinen kaudessa. Veneessä on fiksusti maston kohdalla palkistojen välinen "allas", jossa ei ole tyhjennysreikiä. Tuohon saa kerätä ainakin puoliämpäriä ennen kuin valuu muualle edes kallistellessa tai aallokossa. Pilssiin asti ei vettä ole tullut vuosikausiinveneessäni mitään kautta.

    • Anonyymi

      Vessaharja jesarilla muoviputken päähän, siihen tärpättiä ja hankaamaan.
      Sitten fairyvettä ja sama uudestaan. Lopuksi huuhtelu kuumalla vedellä ja uretaanipullosta pitkällä jatkoletkulla ruuttaat kannen tasalta maston umpeen.
      Pieni reikä kannen tasoon maston kylkeen ja ongelma on ratkaistu. Voit siitä reiästä toki laskea epoksimaalia sen urkkutulpan päälle, jos haluat varmistaa varmistuksen.

      • Anonyymi

        Miten hoidat mastovalon ja VHF:n kaapelit tuon tulpan ohi/läpi siten, että on tiivis mutta edelleen kaapelit vaihdettavissa?

        Aloittajan idea alapään tukkimisesta kuulostaa helpoimmalta ratkaisulta. Leikkelee vain profiilin muotoisen levynpalan. Johdot siitä läpi ja sitten liimailee Sikalla alapäähän kiinni. Johtojen läpiviennitkin voi sillä Sikalla tiivistää. Saa sitten leikkaamalla irti, jos tulee joskus tarve. Tulpan yläpuolelle pieni reikä, johon kumitulppa. Paljonhan sitä vettä ei kauden aikana kerry, joten riittää kun syksyllä valuttaa tyhjäksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1759
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1664
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      61
      1500
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1495
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1458
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1385
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1359
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1192
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe