Aihe

Kuiva pilssi kannen läpi tulevan maston kanssa

Anonyymi

Aiemmassa veneessäni oli kannella seisova masto ja onnistuin pitämään pilssin kuivana. Nykyisessä tulee masto kannen läpi, ja aina tulee sateella vähän vettä pilssiin. Masto on kyllä tiivistetty kanteen, mutta maston sisällä ei ole mitään esteitä veden valumiselle. Nostinten läpivienneistä ja vanttien kiinnitysrei'istä tietysti pääsee hieman sadevettä putken sisään.

Olen oppinut, että joissain veneissä on masto tulpattu sisäpuolelta kannen yläpuolelta ja tuon tulpan yläreunan kohdalla on maston kyljessä reikä, josta vesi valuu kannelle. Tuollaisen toteuttaminen vanhaan mastoon lienee mahdotonta, kun putkihan on sisältä niin likainen, ettei mikään tartu kunnolla, eikä sieltä 2 metrin päästä saa oikein millään putsattua, eikä tulpan rakentaminenkaan sinne syvälle putken sisään mikään helppo temppu olisi.

Sellaista pohdin, josko tekisikin vastaavan tulpan alemmas, niin lähelle maston alapäätä, että yltäisi putsaamaan pinnan ja liimailemaan tulpan. Tulpan päältä sitten ohut letku ja hana, niin voisi silloin tällöin laskea vedet pulloon. Pysyisi pilssi kuivana ja hajuttomana.

Onko joku toteuttanut tämän tyyppisen ratkaisun, tai jonkin muun?

3

114

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eikö tosiaan ole mitään tulppaa kannen yläpuolella? En ole tuollaista venettä nähnytkään. Tai ehkä jotkut puhtaat kisaveneet ovat tuollaisia.

   Ei kai se nyt ihan mahdotonta ole tuota tehdä jälkikäteen. Tuleeko maston sisällä mitään kaapeleita kannen alle? Ne tietysti vaikeuttavat. tai voihan niillekin laittaa pikkupätkän putkea.

   Työnnä sopivalle korkeudelle joku muotti, vaikkapa joustavaa solumuovia, joka tiivistyy tarpeeksi. Sitten kun masto on pystyssä, valutat reiästä jotain tiivistettä, joka tasottuu itsestään vaateriin.

   En myöskään ole nähnyt yhtään venettä, jossa ei tulisi vettä mastosta, joka tulee kannen läpi. Kaapeita pitkin luultavasti tulee veneessäni ehkä ämpärillinen kaudessa. Veneessä on fiksusti maston kohdalla palkistojen välinen "allas", jossa ei ole tyhjennysreikiä. Tuohon saa kerätä ainakin puoliämpäriä ennen kuin valuu muualle edes kallistellessa tai aallokossa. Pilssiin asti ei vettä ole tullut vuosikausiinveneessäni mitään kautta.

  • Anonyymi

   Vessaharja jesarilla muoviputken päähän, siihen tärpättiä ja hankaamaan.
   Sitten fairyvettä ja sama uudestaan. Lopuksi huuhtelu kuumalla vedellä ja uretaanipullosta pitkällä jatkoletkulla ruuttaat kannen tasalta maston umpeen.
   Pieni reikä kannen tasoon maston kylkeen ja ongelma on ratkaistu. Voit siitä reiästä toki laskea epoksimaalia sen urkkutulpan päälle, jos haluat varmistaa varmistuksen.

   • Anonyymi

    Miten hoidat mastovalon ja VHF:n kaapelit tuon tulpan ohi/läpi siten, että on tiivis mutta edelleen kaapelit vaihdettavissa?

    Aloittajan idea alapään tukkimisesta kuulostaa helpoimmalta ratkaisulta. Leikkelee vain profiilin muotoisen levynpalan. Johdot siitä läpi ja sitten liimailee Sikalla alapäähän kiinni. Johtojen läpiviennitkin voi sillä Sikalla tiivistää. Saa sitten leikkaamalla irti, jos tulee joskus tarve. Tulpan yläpuolelle pieni reikä, johon kumitulppa. Paljonhan sitä vettä ei kauden aikana kerry, joten riittää kun syksyllä valuttaa tyhjäksi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   623
   30343
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   303
   22494
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14125
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   11212
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   95
   8320