Aihe

Irtolaislaki

Anonyymi

V. 1936 Suomeen säädettiin irtolaislaki. Se kumottiin v. 1986. Sen mukaan irtolaiseksi katsottiin mm. työnvieroksujat, kerjäläiset ja kulkurit, sekä prostituoidut.
Irtolaisuus ei sinänsä ollut rangaistavaa, mutta irtolainen voitiin sijoittaa työlaitokseen enintään kolmeksi vuodeksi, tai pakkotyölaitokseen kahdeksi vuodeksi. Työnvieroksujaksi katsottiin mm. kirjailija Kalle Päätalon isä Hermanni, joka oli suota kuokkimassa Pelson pakkotyölaitoksessa.
Irtolaislain valvonta oli annettu poliisin tehtäväksi. Suuremmissa poliisilaitoksissa oli sitä varten oma huoltopoliisi.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Silloin oli tiukkaa byrokratiaa lusmuja ei hyväksytty laisinkaan.

   • Anonyymi

    Niinpä, nyt voisi laatia pitkän luettelon ihmisistä, joita voisi pitää irtolaisina ja jotka voisi toimittaa työlaitokseen, tai pakkotyölaitokseen.


  • Anonyymi

   Eli irtolaisia olivat kaikkein heikoimmassa asemassa olevat kansalaiset. Me kutsuttiin tätä Suomessa sanaparrella: "Reilu meininki."

   Nykysinkin voisi säätää lain irtolaisita/köyhistä niin, että esim. kaikki alle 5.000 euroa tienaavat suljettaisiin köyhäin taloon miettimään huonoa suorituskykyään kohtuuden nimissä vain enintään kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan.

  • Anonyymi

   "työnvieroksujat" eli ilmeisesti porvarit.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   43
   12029
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   160
   9371
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   227
   7235
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   16
   4443
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   191
   2911