Aihe

Pumppu pettää, vai pettääkö?

Anonyymi

Tämän päivän oireet:

Ensin huonoa, etovaa oloa. Huimaava, epätodellinenkin olo. Huomasin lumitöitä tehdessäni väsyväni helpommin (Tuttu tunne jo vuosien ajan. Toisinaan taas tuntuu kuin olisin elämäni parhaassa kunnossa)
Lumitöiden jälkeen menin sisälle. Henkeä ahdisti sisällä, joten menin takaisin ulos. Ei mitään rintakipuja tai muitakaan kipuja.
Illemmalla huomasin, että pulssi heittelee. Välillä ihan tasainen n.60krt.min ja sitten esim.syödessäni ja vähänkään liikkuessani tunnen pientä hengästymistä ja pulssi sadassa.
En ole ylipainoinen. Olen n.50 vuotias. Verenpainetta on ja siihen Cardace lääkitys.
Näitä samoja oireita on ollut jo vuosia. Olen käynyt EKG:ssä ja sydämen ultrassa. Ainoa mitä on löytynyt ovat lisälyönnit. "Vaarattomia" sanoi lääkäri...
Mitähän tässä enää osaisi tehdä? Odotella pumpun pettämistä kun lääkäreiltäkään ei mitään apua oikein heru... Inhottavaa :(

Onko muilla ollut samanlaista?

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Eiköhän olisi syytä mennä lääkäriin ja kertoa noista oireista rasituksessa. Ellei ole tehty ergometritutkimusta, niin sillä voisi aloittaa. Sydämen varjoainekuvaus on varmin jotta nähdään onko sepelvaltimoahtaumia.

   • Anonyymi

    Hyvä olisi mennä lääkäriin kertomaan oireistaan ja huolistaan. Mutta kannattaa olla varovainen lääkärin neuvomisessa tutkimusten suhteen.


  • Anonyymi

   Onkohan tuo verenpaine lääke sopiva. Sopimaton lääke voi aiheuttaa ongelmia.

  • Anonyymi

   Sepelvaltimoiden ahtautumista taitaa olla aika vaikeaa nähdä ennakkoon, ensimmäinen oire saattaa olla sydäninfarkti. Sepelvaltimot saattavat olla lähes tukossa ennen kuin antavat ensimmäiset oireet.

   Oletko mitannut pulssin lisäksi verenpainetta? Ehkä kannattaisi. Sekin voisi kertoa jotain.

   Kaikki rytmihäiriöt eivät ole vaarattomia. Osa saattaa lisätä esim. aivoinfarktiriskiä.

   Jos sinulla on varaa, niin kannattaisi käydä yksityispuolella tutkituttamassa sydäntä. Julkisella puolella ei ole resursseja hoitaa potilaita liian hyvin.

  • Anonyymi

   On ollut samanmoisia tuntemuksia pitkään. Ei jaksa tehdä oikein mitään, lumityöt ovat rasittavia. Alkaa hyvin helposti hengästyttää. Samoin esimerkiksi polttopuiden kantaminen on vaikeaa.
   Tosin tiedän kyllä syyn tähän. Olen sairastanut sepelvaltimotautia vuosikymmeniä ja juuri todettiin ultraäänikuvauksessa sydänlihaksen paksuuntuminen. Se aiheuttaa suorituskyvyn merkittävää heikkenemistä.
   Samalla tavalla oli silloin, kun sain sepelvaltimotukoksia. Ei jaksanut tehdä mitään. Myöhemmin sepelvaltimoleikkauksen jälkeen tehtiin vielä pallolaajennuksia.
   Kaikkien näiden toimenpiteiden syynä on suorituskyvyn heikkeneminen sydämen huonon toiminnan vuoksi.
   Kyllä sinun kannattaisi hakeutua sydänlääkärin vastaanotolle. Yksityisen kardiologin vastaanotolle pääset, jos eivät huoli julkiselle puolelle. Ei se nyt niin hirveästi maksa. Ehkä muutamia satasia. Pääset hoitoon ja se parantaa oloasi ja pystyt työhön ja liikkumaan. Minulla oli sydänleikkaus 41-vuotiaana, mutta olen pystynyt olemaan työssä eläkeikään saakka.
   Lääkkeitä syön säännöllisesti, mutta niistä on selvästi apua. Mm. Cardace on käytössä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   43
   12029
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   160
   9371
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   227
   7235
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   16
   4443
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   191
   2911