Aihe

ASUS TUF Gaming A15 15,6" Ryzen

Anonyymi

Onko toivoa saaada siihen Minttua istutettua ja millä viiveellä sellaista sopii toivoa ja odotella?

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuota... Nämä Asuksen läppärit on juuri niitä laitteita joita vaan pitää kokeilla että toimiiko vai ei, ellei mistään muualta foorumeilta löydy neuvoja.

   Onglema Asuksen läppäreissä on, että ne yleensä käyttää ihan viimeisimpiä piiriasrjoja ja viimeisintä teknologiaa, joihin ei välttämättä löydy tukea avoimen lähdekoodin puolelta koska mm. Asus ei anna niitä muiden ulkopuolisten käyttöön lainkaan.

   Juuri Asuksen läppäreitä kritisoidaan maailmalla eri Linux-foorumeilla juuri tästä syystä.

   Eli, kokeile, muuta en voi sanoa.

   Linuxeista yleensä löytyy vielä sellainen 'Live' -versio, joka on melkein koko kokonaisuus ja jolla voi kokeilla että toimiiko kyseinen distro omassa koneessa ja miltä osin. Näihin 'Live'-versioihin sisältyy toki myös asennusohjelma jolla sen sitten pääsee asentamaan.

   Eli, en voi muuta sanoa kuin että kokeile.

   • Anonyymi

    Sellainen - ja lajissaan ensimmäinen, tuli ostettua:

    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/57677/nsccv/ASUS-TUF-Gaming-A15-15-6-kannettava-Win-10?list=OZCYkRqMGTzqMaNgqMaTEqRX0OisYL0q7F8giSOm95B8UaE

    Vanhassa tornissa olen suosinut AMD'tä (nyt 6-ydintä Ryzen)- ja toisena linux, sen pakollisen windoussin rinnalla (elektroniikan työkalut!) Siirsin elektroniikan syrjään - nk. "lopullinen ratkaisu" -. aina sieltä 60-luvulta saakka. Nyt ei enää ja päätin ostaa kannettavan ja päädyin em. laitteeseen edellä kerrotun perusteella - kun ei ollut mitään ongelmia .. nyt ei linux istu - ja kolmenlaista jakelua kokeillut.

    En olisi uskonut toimimattomuutta - tänään, kun on ensimmäisen Rockwell AIM-65'n kautta ja monen ÄÖ-diskriminaatioviritelmän tänne päästy .. 73 vuotta taittuu taakse. Naapurit ja kylänmiehet pitivät hulluna joskus 70-luvun lopulla kun saivat tietää tietokoneesta. Sen perään selvitin heille, että tulee päivä kun miljoonat tietokoneet maailmalla ovat kytkettyinä keskenään. Hullu mikä hullu. Nyt minulla olisi hieno puutarha käyskennellä, jos olisin heivannut elektroniikan ja sen perään radioamatöörituttavani. Maailma on kausaalinen. Se pyyhki kaiken, että naapuriradioamatööri kävi keskustelua maailman ääriin. Vaan olisin voinut jutella puutarhan kukkasillekin?

    Näillä eletään - ja ASUS-Ryzen-läppä ja iso pöytäkone seuranaan - muuten pöytä on tyhjä. Yli kolme metriä tilaa tarpeettomasta - "tulis korona ja tappas" Tuntemattoman Lahtista vapaasti siteeraten.

    Tarkoitus oli luopua tornista ja elää läppärin kanssa.

    -intel outside-


   • Anonyymi

    Semmoista se on näitten linuksien kanssa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Semmoista se on näitten linuksien kanssa.

    Onko ihan pakko jauhaa paskaa joka päivä? Miksi sulle ei Sodat-palsta riitä? Linuxit on paljon parempia kuin sun rakas wintoosas.


  • Anonyymi

   Uusimmasta Mintistä 20.1 on tulossa luultavasti suoraan 5.8 kernerillä oleva ISO-tiedosto ladattavaksi, toivottavasti koska tässä kuussa tulee uudet osat (myös Ryzen ja B550 emo)

   • Anonyymi

    Hyvä niin :)


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   433
   5181
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   4217
  3. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   52
   3177
  4. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   2485