Aihe

Voiko vanhan talon sähköjä käyttää uudessa?

Anonyymi

Omistan juuri ja juuri asumiskunnossa olevan rintamamiestalon ja nyt alkaa olla aika suurelle katto ja ikkunaremontille tai rakentaa kokonaan uusi talo. Sähköt ollaan osittain uusittu tulipalon takia 1971 joten toimii ihan hyvin ja köyhiä kun tässä ollaan niin olen miettinyt voiko vanhoja putkia ja sähköjärjestelmiä käyttää uudessa talossa. Jos päädymme purkamaan talomme niin kaikki käyttökelpoinen kyllä käytetään uuden rakentamiseen. Siitä tulis saman kokoinen kuin nykyinen ja se olisi sekoitus vanhaa ja uutta. Voiko siis käyttää vanhoja sähköjä ja vesiputkia uudessa talossa kun ei toimiviakaan viitsisi romuun viedä. En oo mitenkään innostunut uudesta talosta ja on vähintään yhtä todennäköistä että tämä 80vuotta vanha talo vielä korjataan mutta tässä nyt kun ei untakaan tule niin pyörittelen tällaisiakin ajatuksia päässäni.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei voi, eikä kannata rahallisesti!

   Työ on se, joka maksaa, eivät tarvikkeet. Sähköjen osalta mikään 1970-luvun komponentti ei täytä nykymääräyksiä, edes kaapeloinnit eivät sisällä tarpeellista johdinmäärää, eli siltä osin ajatuksen voi suoralta kädeltä unohtaa.

   Mikäli putkitukset viittaa vesiputkiin, niin nekin ovat jo saavuttaneet käyttöikänsä pään aikoja sitten, eli niitäkään ei voi hyödyntää.

   Mikäli pitää saada uusi talo halvalla, niin ostaa sitten halvimman täysin avaimet käteen toimitettavan talopaketin. Kannattaa muistaa, että nykyisen talon purkaminen maksaa jo sekin 10.000-20.000 € ja uuden rakentamisen ajan joutuu asumaan vuokralla.

   Kyllähän 200.000 € budjetilla uuden omakotitalon rakentaa, vanhan talon purkukulut ja sijaisasuminen mukaanluettuna, mutta kannattavuuden ratkaisee sijainti, muuttotappiopaikkakunnalle kun ei kannata rakentaa edes koirankoppia!

  • Anonyymi

   Esimerkillinen puolenyön palstan aktivointi !

  • Anonyymi

   Sähköä kun ei voi käyttää uudestaan !

  • Anonyymi

   Kai 1970luvun sähköt toimii ihan yhtä luotettavasti kuin uudet. Monessa talossa on vanhemmatkin sähköjärjestelmät ja toimii.

   • Anonyymi

    Ja kannattaa harkita myös uuden rakentamista vanhan talon viereen. Vanha talo voi toimia varastona. Mainitsit että teillä ei rahaa ylimääräistä oo. Voisitte säästää kun ei purkukustannuksia tarvii maksaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   106
   4951