Aihe

Lutherin lopun ajan ennustus

Luther saneli ennen kuolemaansa horroksessa lopun ajan ennustuksen. siinä on mielenkiintoisia tietoja, siitä muutama ote.

Pohjoisesta maasta (Suomesta) nousee kointähti, profeetta lopun aikoina.

Suomesta niin ikään viedään evankeliumi Israeliin, viejinä Marie ja Miraia. Se on nyt tapahtunut.

Saksin linge sytyttää maailman palon lopun aikoina. Se on nyt jo nähtävissä.

Luther lopuksi käski pyyhkiä kaikki pois, mitä hän on kirjoittanut juutalaisista.

3

74

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tuo Lutherin ennustus on soopaa, Kointähdestä on turha kirjoittaa, ellei tiedä mikä se on.
   Samaan syssyyn Hän pyysi tappamaan juutalaiset ja mustalaiset, siksi Jumala tappoi Hänet parin viikon sisällä, saastuttamasta maailmaa enemmän.
   Hitler kyllä yritti oppipoikana paljon, mutta ennenaikainen lähtö tuli Hänelläkin.

   >> Suomesta niin ikään viedään evankeliumi Israeliin, viejinä Marie ja Miraia. Se on nyt tapahtunut.** Lopeta tuo lässytys evankeliumista, sillä on objektikin ja se on Jeesus, te ette itsekkään ymmärrä Jeesuksen päälle enemmän, mitä torakka veneilystä.

   Parempi kun pysytte tuossa uskossanne >>Saksin linge sytyttää maailman palon lopun aikoina. Se on nyt jo nähtävissä.
   Siihenkään ei riitä lahkollanne paukut.
   Valaisen teille sitä, mitä kointähti todella merkitsee kristitylle.

   Room. 13:11-12 antaa viitteitä vastauksen etsimiseen:
   "Jo on hetki teidän unesta nousta; sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun uskoon tulimme. Yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä." ** Tässä on myös sanoma Velluille, herätkää unestanne siellä tynnyrissä.
   Pelastushistoria Paavalin ajasta eteenpäin on kuin aamunkoitto. Nyt on maailman yö. Päivän koitto eli pelastus lähestyy. Pelastus tarkoittaa tässä eskatologista eli lopun aikana tapahtuvaa pelastusta, ylösnousemusta, josta alkaa iankaikkisuuden päivä.
   Kointähti on Jeesus Kristus. Hän sanoi itsestään: "Minä olen ... se kirkas kointähti" (Ilm. 22:16). Kointähden valo on 130 kertaa kirkkaampi kuin muiden tähtien. Siksi tämä tähti sopi Jeesuksen vertauskuvaksi.
   Kointähti kuvasi myös Jeesuksen valtaa, sillä jo Bileam ennusti: "Tähti nousee Jaakobista, ja valtikka kohoaa Israelista" (4. Moos. 24:17). Ennen kuin Jeesus kertoo kointähden antamisesta, Hän puhuu Isältä saamastaan vallasta (Ilm. 2:27).
   Myös Raamatusta heijastuva eskatologinen aikataulu täsmää aamunkoiton kanssa. Ensin nousee kointähti eli aamutähti, sitten on lyhyt synkeän pimeän hetki, ennen kuin aurinko nousee. Jeesus tulee ensin seurakunnalle aamutähtenä. Sitten on vielä pimeä antikristillinen yön jatke, jonka jälkeen Jeesus kirkastuu aurinkona Israelille ja maailmalle.
   Jo profeetta Jesajalta kysyttiin: "Vartija, mikä hetki yöstä on?" Hän vastasi mystisesti: "Aamu on tullut, mutta silti on yö" (Jes. 21:11,12). Uuden testamentin perusteella paras tulkinta lienee, että kun seurakunnalle on jo kointähti koittanut eli seurakunta temmattu ylös, Israel elää vielä pimeydessä, kunnes sillekin koittaa autuus (Jes. 52:10) ja vanhurskauden aurinko (Mal. 4:2).
   Kun Jeesus lupaa kointähden jollekin, hän lupaa itsensä. Hän tarkoittaa tulemustaan, jolloin hän noutaa henkilökohtaisesti omansa pois ennen antikristuksen valtaanpääsyä. Seurakunnan ei tule tavoitella maallista valtaa, vaan Kristus antaa tulevassa valtakunnassaan voittajille hallitusvallan. Nyt ei ole valtakunnan eikä kansojen kääntymisen aika, vaan yksilöistä koottavan seurakunnan aika.
   Kenelle Jeesus sitten antaa kointähden? Onko se SRK????
   Jeesus rohkaisee ennen lupausta kointähdestä:
   "Joka voittaa ja loppuun asti ottaa minun teoistani vaarin, sille minä annan vallan hallita pakanoita" (Ilm. 2:26).
   Samassa luvussa Jeesus puhuu kolmenlaisista teoista.
   "Minä tiedän sinun tekosi" (Ilm. 2:19).
   Luetellut teot olivat hyviä, mutta se ei vielä riittänyt. Vaikka rakkaus, usko ja palvelus jopa lisääntyivät, oli vaara, että ne turmeltuvat. Nämä kolme piti säilyttää loppuun asti.
   "Jos eivät tee parannusta ja luovu hänen teoistaan" (Ilm. 2:22).
   Myös aito pyhitys on Kristuksen teko. Siinä tulemme hänen jumalallisesta luonnostaan osallisiksi ja pelastumme maailman turmeluksesta (2. Piet. 1:4). Tällöin Kointähti jo nyt asuu ja vaikuttaa sydämissämme (2. Piet. 1:19).
   Uskova on jo nyt päivän lapsi (1. Tess. 5:8,9) mutta odottaa samalla Kointähden koittamista. Valvominen ei ole ahdistavaa kiristämistä, vaan lepoa Kristuksessa ja tilan antamista Hänen vaikutukselleen. Tällä vanhurskauden ja pyhityksen pohjalla uskon saavani Kointähden.
   r

   • Anonyymi

    Lyhyesti ilman omia harhaisia tulkintoja. Uskovaisella on kointähti, Jeesus sydämessä.

    Ps.119: 105 Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani. [Ps. 19:9; Sananl. 6:23; 2. Piet. 1:19]
    2.Piet.1:19 Siksi me voimme entistä lujemmin luottaa profeetalliseen sanaan. Ja hyvin teette tekin, jos kiinnitätte katseenne siihen kuin pimeässä loistavaan lamppuun, kunnes päivä sarastaa ja kointähti syttyy teidän sydämessänne. [Ps. 119:105 | Ilm. 22:16]


  • Anonyymi

   erehtyväinen Luther oli Aatun esikuvana ja vl-puhujat pitävät Lutheria oppi-isänään vaikka mm. sakramenteissä ovat täysin eri linjoilla.

   Kannattaisi täydellistä Jeesusta pitää oppi-isänä niinkuin kristityillä, Jeesuksen Kristuksen seuraajilla on ja jotka Häntä pitävät Herranaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   197
   15262
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   141
   13100
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   610
   8791
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   129
   5770
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   319
   5368