Aihe

Ahdistuksen lievennys

Anonyymi

Ahdistusta vähentää kun tajuaa ettei minun tarvitse saada kaikkea juuri nyt ja tässä.

Ahdistusta on se kun aistii ettei kaikki ole hyvin ja
mielessä pyörii ajatuksia, asioista joita haluaa ja asioista joita ei halua.

Kun mieli on levoton, myös keho jännittyy ja tulee niskakipuja ja puristava tunne että on vanne pään ympärillä yms. oireita.

Tämä kehon jännittyminen ja pysyvä kireystila muodostuu uudeksi normaaliksi ja siitä tulee heti vaikutuksia myös mielen toimintaan ja sellaiset ajatukset lisääntyvät, että haluaa sen olon tai ahdistuksen pois.

Ahdistusta kuitenkin vähentää kun tajuaa ettei minun tarvitse saada ja suorittaa kaikkea juuri tänään.

Eckhart Tolle sanoi hyvin, että jos on masentunut, miettii menneitä ja jos on ahdistunut, miettii tulevaisuutta. Jos taas on rauhallinen, elää nykyhetkessä, tätä päivää.

Joskus paras ratkaisu on kohdata itsensä ja hyväksyä tunteensa. Hyväksyä että ei tämä olo tästä nyt parane, mutta pärjään sen kanssa. Pärjään kipeän kehoni kanssa ja kipeiden tunteideni kanssa. Ei niitä tarvitse yrittää "korjata".

Luonnolliset asiat ovat myös rauhoittavia. Jos esim. meren pohjassa vapauttaa ilmakuplan, se nousee nopeasti pintaan luonnonvoimien pakotuksesta. Samoin oma kehomme on osa sitä luontoa ja sama vesi ja ilma on toiminnassa siinäkin ja toimii omien lakiensa mukaan.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Samaa mieltä, ei kaikkea tarvii tehdä kerralla ja heti. Mutta kun ihmisen mieli on sellanen, ainakin minulla, että kaikki pitäis saada kuntoon heti.

  • Anonyymi

   Nykyään ajatus että kehitys tuo tullessaan hyvinvoinnin ja mullistavat hoidot. Entä jos se on vaan tässä ihan nyt..

  • Anonyymi

   Psykologinen pelko koskee aina jotakin mikä SAATTAISI tapahtua, eikä sitä mitä tapahtuu NYT. Sinä olet nykyhetkessä, mutta ajatuksesi ovat tulevaisuudessa. Tästä tulee ahdistusta. Pystyt aina tulemaan toimeen nykyhetken kanssa, mutta et voi tulla toimeen sellaisen asian kanssa, mikä on oman mielesi projektio, eli toisinsanoen et voi tulla toimeen tulevaisuuden kanssa.

   Yritätkö aina päästä jonnekin muualle, missä sinä nyt olet? Onko suurin osa tekemisistäsi vain apukeino päästä jonnekin muualle? Onko täyttymyksesi aina odottamassa seuraavan kukkulan takana tai koostuuko se pelkästään hetkellisistä nautinnoista, kuten seksi, ruoka, juoma, huumeet, tai jännitys? Uskotko että jos jos haalit itsellesi lisää asioita, sinusta tulee menestyneempi, parempi, tai henkisesti kokonainen? Odotatko että tulisi mies tai nainen joka antaisi merkitystä elämääsi?

   Psykologinen mielemme ja sen muodostama aika suuntautuu koko ajan tulevaisuuteen tai menneisyyteen, ja se peittää nykyhetken elävyyden, voiman ja luovan potentiaalin. Silloin elämästä on kadonnut se eläväisyys, raikkaus ja ihmettely. Vanhat kaavat ajatuksissa, tunteissa, käytöksessä, reaktioissa ja haluissa toistuvat loputtomalla toistolla. Kuin käsikirjoitus joka antaa sinulle tietynlaisen identiteetin, mutta samalla peittää nykyhetken vapauden ja rauhan. Nykyhetken todellisuuden. Silloin mieli tekee pakkomielteen tulevaisuudesta joka toimisi pakopaikkana epätyydyttävästä nykyhetkestä. Ainoa hetki jolloin menneisyyden voi unohtaa ja tehdä muutoksen elämään, on nykyhetki. Ajassa ei ole pelastusta. Et voi olla vapaa jos elät tulevaisuudessa.

   Elämäntilanteesi voi olla täynnä ongelmia, kuten useimmat elämäntilanteet ovat, mutta kokeilepa katsoa onko sinulla mitään ongelmia tällä hetkellä. Ei huomenna tai vartin päästä, vaan nyt. Onko sinulla ongelma nyt?

   Silloinkin kuin mielemme (egomme) näyttää olevan keskittynyt nykyhetkeen, se ei näe todellista nykyhetkeä: Se näkee näkee nykyhetken kokonaan vääristyneenä koska se katsoo sitä menneisyyden läpi. Tai se tekee nykyhetkestä vain välineen jotain tulevaisuuden tavoitetta varten.

   Tämä on nykyhetken voima kirjasta, jonka on kirjoittanut Echart Tolle. Hänellä on myös paljon youtube videoita englanniksi. Kirja käsittelee sitä miten voi tulla tietoisemmaksi nykyhetkestä ja vapautua mielen luomista kuvitelmista.

   • Anonyymi

    Sanoma Oy pahoittelee suuresti manipulointiaan


  • Anonyymi

   Puukko lieventää oireita.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   272
   20126
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   171
   16051
  3. Sofia sai 2000 e sukset ja Stefan joutui lainaamaan rahaa ruokaan

   Sofia sai Stefanilta 2000 e sukset ja Stefan joutui tämän jälkeen lainaamaan kaverilta rahaa ruokaan. Aika hurjaa menoa. Jos Martina olisi tiennyt,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   302
   12769
  4. Poliisi vaati Niko Ranta-ahoa vangittavaksi

   uudesta huumerikoksesta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html
   Kotimaiset julkkisjuorut
   311
   10413
  5. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   676
   10288