Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suosittu on sano mitä sano

Anonyymi

Toyota Corolla on Toyotan valmistama alemman keskiluokan automalli, joka esiteltiin Toyota Publican seuraajaksi vuonna 1966. Corolla on ollut useita vuosia peräkkäin Suomen ostetuin automalli, ja se on myös maailman eniten samalla mallinimellä valmistettu auto (40. miljoonas Corolla myytiin elokuussa 2013). Suomeen on vuoteen 2013 mennessä tuotu yli 300 000 Corollaa.

Toyota Corolla
Kansainvälinen Corolla
Kansainvälinen Corolla
Yleistä
Valmistaja
Toyota
Valmistusmaa


Pohjois-Amerikan Corolla
Corollan suosioon Suomessa vaikuttavat monet asiat: se kestää hyvin talviolosuhteita, varaosien saatavuus on hyvä ja autoa pystyvät huoltamaan muutkin kuin merkkiliikkeet. Corollan kestävyydestä ja sopivuudesta Suomen oloihin kertoo myös se, että muun muassa Posti on käyttänyt Corolloja postinjakelutyössä ympäri vuoden.

Corollaa on valmistettu vuodesta 1966 ja niitä myydään 150 maassa. Nykyään valmistusta on 16 tuotantolaitoksessa Japanissa, Turkissa, Englannissa, Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Kanadassa, Kiinassa, Intiassa, Pakistanissa, Etelä-Afrikassa, Taiwanissa, Thaimaassa, Vietnamissa ja Venezuelassa. Corollan eri malleja on myyty myös nimillä Daihatsu Charmant, Chevrolet Nova ja Geo/Chevrolet Prizm. Australiassa Aurista myydään Corolla-nimellä. Japanin markkinoilla taas myydään Corolla Rumion-mallia.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Psykopaatin PROVOA. Tätä palsta täynnä. Ei kommentteja

      • Anonyymi

        Mikä aloittajan jutussa on valetta?


    • Anonyymi

      Kaikista paras Corollan malli oli vuoden- 90, 1,3litrainen säästopossu joka kesti ajaa huimat kilometrit 5litran kulutuksella ja käynnistyi kaasutinteknologian ansiosta pakkasessa kuin pakkasessa.
      Itsehän jouduin antamaan lisävirtaa monesti audeille, bemareille ja mersuille jotka ilman Corollan apua seisoivat useimmiten tyhjänpanttina parkkipaikoilla.

      Myin lopulta hyvällä hinnalla 800 000 km palvelleen ilman mainittavia korjauksia palvelleen Corollani paikalliselle pizzeriayrittäjälle joka ei tunnu saavan Corollaani rikki sitten millään vaikka on yrittänyt sitä jo 5 vuotta tuloksetta ajellessaan pizzarallia talla pohjassa pitkin kaupunkia.

      Miksei Suomen valtio voisi ostaa vuoden 90 Corollan tuotantolinjat ja näin tarjota kansalaisilleen kestävän ja ympäristöystävällisen auton kaikenmaailman surkeiden sähkiksien ja hypriitien sijaan?

      • Anonyymi

        Taitaa olla 99% pizzaautoista joku vanhempi Toyota. Millään muulla autolla pizzoja ei saataisi aina perille. Joku Kotipizza taitaa käyttää muun merkkisiä uusia autoja kun toimittavat niitä mauttomia lätysköitä.


    • Anonyymi

      Toyota aloitti tuotantonsa kopioimalla muita ja on pitänyt tuota mallinimeä hengissä kokoajan, vaikka malleja on ollut kovin erilaisia ja täysin tunnistamattomia edellisiin versioihin nähden. Kuka tahansa olisi voinut tehdä saman, esim. Volkkari olisi voinut myydä Golfit ja muita malleja kuplana. Montako autoa niistä olisi kertynyt alkaen vuodesta 1945.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1210
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe