Aihe

Itsehoito traumaperäiseen stressiin?

Anonyymi

Mulla pitkään jatkunut stressi joka vaivaa. Haluan hoitaa sitä itse luonnollisin keinoin. Onko vinkkejä mikä auttaisi siihen?

13

82

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Luonnon menetelmä on jeesus ja rukoilu anteeksantamusta Jeesuksen veressä niille jotka väärin teki ja sitä meissä oleva liha ei tahdo tehdä, vaan Jeesuksen sana sanoo niin ja jos pystymme taivuttamaan karkean puunrunkomme eli mielemme siihen suuntaan, että murrettuun rikottuun saviastiaan saa tulla Kristuksen valoa, niin se saviastia eheytyy hetki hetekeltä kirkkaammaksi, Jumalaa saa siis kokeilla luonnon lääkkeenä traumoihin ja on hyvä olla vanhan testamentin uskova jotka uskoi yksin Jumalaan, mutta paras on olla uuden testamentin uskova, koska Jeesus tuli täyttämään sen mikä vanhassa testamentissa luvattiin, tuli tuomaan pyhän Hengen täydessä täyteydessä, joten saat Jeesukseen uskovana ajoittain tässä pahassa maailmassa tuntea pyhän Hengen taytettä ja se jaksaa kantaa tän elämän läpi.

   Itse tiedän mitä traumat on, syttyvät pienestä sytykkeestä kuin rikki ja roihahtavat liekkiin, jossa välillä on vihaa niitä kohtaan jotka trauamatisoi, (heodän takana on saatana) välillä masennus, koska traumatisoijan ka jos se on yksityinen voi sanoi tuntui pahalta, mutta jos traumatisoija on sadisti hän saa suäytykettä jos hän huomaa että hän saa sinut voimaan huonosti.
   Jos traumatisoija on valtio tai valtion palkkaa saatava, unohda heidän ka ei voi keskustella, he vetäytyy ylemmyyden tunteeseen ja kostaa..

   Luonnon lääkkeet oravan, jäniksen jälkien etsiminen metsässä?
   Sisisustus?
   Valokuvaus?
   Muotoilu vaikka muovailuvahalla?
   Leipominen erikois muotoisia Viipurin rinkeleitä ja kuivattaa seinälle taideteokseksi?

   Katsoa tv7. Fi..
   Kuunnella rene Laulajainen tai tuhannet haaveet (suonto tapani) levyjä you tube,
   Ihan ilimatteks, siunausta.

  • Anonyymi

   Onko ap kokeillut mindfullnessia?

  • Anonyymi

   Etsi netistä tietoa vagus-hermoon liittyen. Sieltä vinkkejä ja tietoa.

  • Anonyymi

   Prof. Bessel van der Kolkin kirjaa Jäljet kehossa: trauman parantaminen aivojen, mielen ja kehon avulla olen kuullut kehuttavan. Laitoin sen tänään tilaukseen.

   • Anonyymi

    "Prof. Bessel van der Kolkin kirjaa Jäljet kehossa:"

    Erittäin hyvä kirja.

    Hengitystavalla on vaikutusta ahdistuksen lieventämiseen. Pitäisi saada aikaan palleahengitys. Ensin rentouta hartioita, minkä nyt stressaantuneena pystyt. Pyöräytä vaikka niitä pari kertaa. Ota mukava asento istuessasi. Käännä kämmenet ylöspäin, tosiaan siis, avoimeksi ja kattoon päin. Anna käsien levätä sylissä, kämmenet avoimina ylöspäin, ja rentouta käsivarret. Hengitä pallean kautta. Älä tsemppaa liikaa hengittämisessä, ettei mene suorittamiseksi. Itseäni auttaa kun keskitän ajatukset sanaan "pallea" ja sitten henki kulkeekin jo helposti. Kun ei liikaa yritä. Ohjeeseen kuuluu lisäksi koettaa ottaa kasvoille pieni hymyntapainen. Se ei ainakaan minulta luonnistu aina helposti, mutta kun teen sen, se yllättävästi auttaa rentoutumaan. On tutkittu juttu, että se ilme mikä ihmisellä on, vaikka teeskenneltykin, muuttaa tunnetilaa hieman sen suuntaiseksi (kuulostaa hullulta, mutta totta).

    Tämä on siis asiantuntijoiden antama ohj. Kyse on tosiaan vagus-hermosta ja sympaattisen/parasympaattisen hermoston toiminnasta. Ahdistuneena ja ylivirittyneenä sympaattinen hermosto on liian kovassa vauhdissa ja parasympaattinen lamaannutettuna.

    Myös Trauma - ja dissosiaatioyhdistys Disson sivuilta tietoa traumoista ja rentoutumisesta : www.disso.fi

    Ruokavaliolla on merkitystä yleisestikin mielen hyvinvoinnille ja psyyken hengissäselviytymiselle:

    Psykobiooteista apua ahdistukseen ja masennukseen
    https://madinfinland.org/psykobiooteista-apua-ahdistukseen-ja-masennukseen/


  • Anonyymi

   Anna stressi Jumalan kannettavaksi, Hän kyllä tukee aina tarvittaessa, sinun pitää vain luottaa Jumalaan

  • Anonyymi

   Älä ajattele stressiä tuovia asioita, ja poista elämästäsi kaikki mikä tuottaa tarpeetonta stressiä.

   Minullakin oli mm. tilanne jossa eräät 'ystävät' aina kutsuivat illanviettoihin yms., joiden ajattelu ja valmistautuminen näihin yms. aiheutti stressiä etukäteen ja sitten siellä oleminen kun tuntui että saa leikkiä sairaanhoitajaa koko ajan, ja sitten kotona jälkeenpäin, niin mm. kaikki tällainen aiheutti ylimääräistä ja tarpeetonta stressiä.

   Sitten minulle aivan yhtäkkiä alkoikin tulla 'yllättäviä menoja', enkä enää päässyt noihin 'tapaamisiin', ja kohta minua ei enää edes kutsuttu niihin.

   Stressikuormani keveni suunnattomasti.

   Parista työpaikasta olen myös lähtenyt suosiolla muualle ylimääräisen ja tarpeettoman stressin johdosta.

  • Anonyymi

   Liikunta. Musiikki. Meditaatio.

  • Anonyymi

   Hei! Trauma näkyy kehossa "koteloituneena". Itse huomaan tiedostamattomasti jännittäväni lihaksia. Keho ei pysty rentoutumaan kun odottaa koko ajan jotain pahaa tapahtuvan. Jatkuva stressi ei ole hyväksi. Joskus traumat ovat niin syvällä ja mieli ja keho tavallaan yrittävät suojella meitä että mieli tavallaan jakautuu. Jokainen ihminen tekee tätä pienissämäärin. Lääķeitä en suosittele koska dissosaatio voi pahentua ja jäädä piiloon. Mieli on kuin talo. Jos pohja on pilalla ei sille kannata rakentaa ennen kuin pohja kunnossa. Johtaa uusiin ongelmiin ja koko rakenteen pettämiseen. Alitajuntaa kannattaa tutkiskella sillä se tiedostamatta käsittelee aiheita. Itse näin unia talosta jossa on puoli jota en ollut tiennyt. Kiehtova, käytettävissä oleva mutta unohduksissa. Kärsin siitä että en saa enää kosketusta tunnepuoleeni.

   • Anonyymi

    Ihminen on kokonaisuus sitä kai lähinnä yritän sanoa. Kannattaa löytää itselleen mieleinen keino käsitellä asiaa. Oli se maalaaminen, joogaa, muuta liikuntaa, mietiskelyä, musiikkia jne. Jos uni häviää pitää toimia sillä alitajunta ei voi työskennellä ja voi pahimmillaan johtaa jopa psykoosiin. Alitajunta alkaa tuolloin työskennellä hereillä ja todellisuus hämärtyy.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihminen on kokonaisuus sitä kai lähinnä yritän sanoa. Kannattaa löytää itselleen mieleinen keino käsitellä asiaa. Oli se maalaaminen, joogaa, muuta liikuntaa, mietiskelyä, musiikkia jne. Jos uni häviää pitää toimia sillä alitajunta ei voi työskennellä ja voi pahimmillaan johtaa jopa psykoosiin. Alitajunta alkaa tuolloin työskennellä hereillä ja todellisuus hämärtyy.

    Ja huom. nämä keinot eivät ole rahastusta. Valitettavasti henkisyys,mielenterveys ovat oivia keinoa rahastaa. Jeesuskin sanoi että on helpompi kamelin mennä neulansilmukan läpi kuin rikkaan päästä taivaan valtakuntaan. Ehkä nämä löytyvät sinusta itsestäsi. Onnea matkaan!


  • Anonyymi

   Aikoinaan helpotti paljon, kun kirjoitin ahdistavista kokemuksista ja niiden synnyttämistä ajatuksista käsin paperille. Kun tarpeeksi iso määrä lehtiöitä oli täyttynyt teksteistä, poltin ne aina mökillä nuotiolla. Tärkeää oli siirtää pahat asiat pään sisältä paperille ja lopulta savuna ilmaan.

   • Anonyymi

    Minuakin kirjoittaminen helpottaa. Käyn terapiassa, mutta tällä hetkellä liian harvoin. Olen ottanut tavakseni väliaikoina puhua nauhurille. Sellaiselle pienelle, joka kulkee taskussa. Ja kirjoittaminen tosiaan myös.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   353
   4132
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   3049
  3. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1611